Ez a "jól szigetelt" elég relatív lehet, milyen szigetelésed van?
Amúgy ha a leírtak alapján nem megy 25 fok fölé, valószínűleg elég lesz. Nekem 130m2-re lett felrakva 1 db "bontott" on-offos 3,5-es klíma, 25-26 fokon tudja tartani a házat. Ennél hűvösebbet nem is akarunk, de tudna. Én addig nem húzom fel a redőnyt, amíg besüt az ablakon a nap. Amint árnyékban van az ablak alsó éle, felhúzom a redőnyt. 15m hosszú a ház, egyik végében van a klíma, másik végében levő szobában is "szemmel láthatóan" hűt, 1,5m magasan levő termosztát x idő után 2 fokkal kevesebbet mutat. Amikor 39 fok van kint, akkor folyamatosan dolgozik, estefelé, amikor kezd hűlni az idő, a klíma is elkezd kikapcsolgatni.
Jól szigetelt ház 95m² lakóterület, hőszivattyús fűtés + HMV. A hőszivattyú tud hűteni, de nincs kiépítve fancoil vagy felület hűtés. Gépi szellőztetés van, talajkollektorral, kb. 21-22°C a külső beszívott levegő így. Minden ablakon van redőny, kb. 4 hete kikapcsolatam minden automatizációt, pár redőny kivételével fixen "résnyire" vannak nyitva. Kb. 1 hete a padlót éjszaka pár órát lehűtöm, mert nappal nem komfortos a nagyon hideg padló. Így 25°C-ot tart a ház, éjjel nappal.
Nézegettem minden féle "méretezőt", de nem találtam semmi támpontot, csak négyzetmétereket és hasonlókat. Nem szeretnék 21 fokot, csak néha megengedék magamnak egy kis napsütést a házban és olyan luxust, hogy véletlen nyitvahagyhassam az ajtót, vagy ha több vendég jön, akkor a ne fűtsük 27 fokosra a házat.
Elég lehet erre egy 3,5kW klíma? Nappaliba kerülne, 54m², 2,8-4m-ig belmagasságú. Éjjel hűtene és akkor, ha nem vagyunk otthon
Na pont erről beszélek...megint újabb két hozzászólás részedről...dupla '0' tartalommal.
Az összes fórum topikban mással,máskor pont ugyanezt csinálod. Egyértelmű,hogy trollkodni vagy itt és más topikban is.Szakmai rálátásod,segítő szándékú hozzászólásod nincs.Sok vicces álnév ugyanaz a stílus,és szóhasználat és nem az adott témához való hozzászólás,hanem a kérdező kioktatása lealázása,hogy mekkora barom,hogy kérdez bármit is.
A gyógyszered mindennap elgurul,keresd meg és vedd be,mert még a végén strókot kapsz.
Legalább 1 hozzászólást tudnál produkálni az egész általad bejárt topikokban ami mondjuk a a fórum létjogosultságáról ,azaz a másoknak történő segítségnyújtásról szól? Eddig ez részedről nem sikerült. Sok fantázianév vicces IQ szint ,és a töménytelen mennyiségű kötekedés --mindenkivel-akihez hozzászólsz.
Nem tudom mi az a nitoigénes nyomáspróba,ilyenről még nem hallottam.És azt se tudom mi az hogy kitamulni?? az mit jelent?
megy a hűtés is és a ventillátor is. A szoba 25 fokos, kinti hőmérséklet 33 fok. Beállított hőmérséklet 27 fok. Csendes mód aktiválva. Valszeg összekeveri a hőmérsékleteket. Az iPhonos app éppen 35 fokos kinti hőmérsékletet mutat….