Keresés

Részletes keresés

vivijúú Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1012
Ez az olasztanítás meg volt egy kicsit bonyolítva. az A és D osztályok olaszos felét kettéosztották, és lett belőle két csoport, haladó és kezdő (azok kerültek a haladóba, akik a gimibe való felvétel után jártak előkészítőre + előmenetel alapján voltak kisebb változások a két csoportban.) A kezdőt vitte Lővei (Lővey?) tanárnő, minket pedig Ogonovszkyné. És mivel ő felügyelő tanár volt (pl. a gimis olasz tankönyvet is ő lektorálta), ezért az eltés tanárpalánták is rajtunk gyakoroltak. A fakt két plusz óráját pedig egy szicíliai tanárnő nyomta, több-kevesebb sikerrel.
Előzmény: shamrock (1011)
shamrock Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1011
:)) És az olasz? Ki tanította az olaszt? A mi olaszos felünknek Lövei tanárnő, és meg kell mondanom jobb volt olaszban, mint a magyar tanításban. Az olaszosoknak elég jól ment...
Előzmény: vivijúú (1010)
vivijúú Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1010

Sajnos nem, pedig a mostani munkámhoz jól jönne. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy én az osztály olaszos felének létszámát gyarapítottam... :-))

A németesek közül viszont -különösen a faktosok - szépen haladtak. Mondjuk nem irigyeltük őket, az egyik félévben hétfőnként a német faktosok a napi hét órából ötöt vele tölthettek: két magyar, egy ofő, és levetzetésképpen, hatodik-hetedik órában két német... :-)

Előzmény: shamrock (1009)
shamrock Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1009

Szia!

És különben Te megtanultál németül? Mert igazság szerint ő csak elsős korunkban tanított minket, de -egy kis túlzással- négy évig abból éltünk.

Előzmény: vivijúú (1008)
vivijúú Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1008

Igen, ebben teljesen igazad van. Sosem lehetett tudni, hogy az a szájelhúzás éppen véleményt takart, vagy csak szimplán nyugtázott valamit. De a műsorral kapcsolatban ez volt az egyetlen reakciója (meg asszem az ünnepek után a szereplők kaptak egy potya ötöst németből), ami azért egy karácsonyi összejövetelen nem feltétlenül esett jól azoknak, akik készültek az előadásra.

Egyébként is: szegény soha nem tudta kezelni azt, ha az osztály, vagy annak csoportja bármilyen közös programon (osztálybuli, kirándulás) jól érzi magát, és ez látszott is...

Előzmény: shamrock (1006)
vermilion_ Creative Commons License 2006.01.08 0 0 1007
melyik tanárnéni volt az?;P
Előzmény: Chabee (991)
shamrock Creative Commons License 2006.01.07 0 0 1006
Amennyiben jól emlékszem a tanárnőre (nekünk is tanított németet) nála ez egy jellegzetesség, egy szimpla grimasz volt. Nem feltétlenül szólt a produkciónak.
Előzmény: vivijúú (1005)
vivijúú Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1005

Fantasztikus.... na ja...

Ofőnk (Endrődy I, nyugodjék békében) a szokásos és jellegzetes szájelhúzásával nyugtázta. Pedig a németesek tényleg kitettek magukért.

Előzmény: shamrock (1004)
shamrock Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1004

Szia!

Az is fantasztikus lehetett. Kalán néni (Tóth Nándorné) is segített nekünk a remek kémia óráinak köszönhetően. Jódot és alumíniumot kevertünk össze, ami vízzel érintkezve lila felhőben tört volna fel. De valami becsúszott a számításunkba, mert a nagy felhő helyett egy kis füstcsóvát sikerült előállítanunk. Így kevertem én gonosz mostohaként mérget Hófehérkének. :))

Előzmény: vivijúú (1002)
Chabee Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1003
És megvolt az ezredik hozzászólás!!! :)
Előzmény: krakéler (1000)
vivijúú Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1002
Azért az csodás, hogy az a városi legenda olyan makacsul tartotta magát, annak ellenére, hogy a tablóképen ott virított a Nemzet Csótánya... :-)))
Előzmény: krakéler (1000)
vivijúú Creative Commons License 2006.01.06 0 0 1001
Höhö, nálunk a németesek a Jégkirálynőt (asszem) adták elő karácsonykor az osztály olaszos felének... :-)
Előzmény: shamrock (984)
krakéler Creative Commons License 2006.01.05 0 0 1000
Bocsánat, ez a Nagy Feró kirúgás a mi időnkben amolyan városi legenda volt a gimnáziumban, és a pályafutását tekintve, nem is tűnt elképzelhetetlennek...
Előzmény: nyarigy (999)
nyarigy Creative Commons License 2006.01.03 0 0 999

Szia "krakéler",

ma bukkantam erre a fórumra, és néhány oldalt elolvastam. Sajnos az én évfolyamom környékéről (1960-64, Turay Márton) nem láttam hozzászólókat. Neked írok először, (most regisztráltam) és örömmel tudatom, h. Nagy Feró osztálytársam/cimborám nem rúgták ki, sikeres érettségi után vmilyen műszerésznek tanult, majd a Kandó főisk.- on diplomázott. Nagyon büszke arra, h. szakirányú munkát sohasem végzett.

nyarigy

Előzmény: krakéler (911)
shamrock Creative Commons License 2006.01.03 0 0 998

Sziasztok!

Minden volt és jelenlegi Lászlósnak diáknak és tanárnak boldog új évet kívánok!

(84-88/A)

DrDGF Creative Commons License 2005.12.20 0 0 997
"Érdekes lehet ott dolgozni, ahol pár éve még az iskolapadot koptatta..."

Brrr... kiráz a hideg...:D
Előzmény: Chabee (996)
Chabee Creative Commons License 2005.12.19 0 0 996
Nem is tudtam, hogy ő tanárnéni lett.
Ráadásul a Lászlóban... Érdekes lehet ott dolgozni, ahol pár éve még az iskolapadot koptatta...
Előzmény: SWirl (992)
fairytale Creative Commons License 2005.12.19 0 0 995
Az F-be! 1981-85
Előzmény: fenyusz (976)
DrDGF Creative Commons License 2005.12.19 0 0 994
A hallatlan az, hogy velem egy évben végzettek visznek csoportokat tanárnéniként:DD

Egyébként sziasztok:)
Előzmény: doncike (993)
doncike Creative Commons License 2005.12.19 0 0 993

Azért ez már több a soknál!

Hogy utánunk 8 évvel végzettek már tanárnéniként Rómába vigyenek csoportokat -- ez hallatlan.

;-)

SWirl Creative Commons License 2005.12.19 0 0 992

Szia Chabee!

Ő talán a Betti lehetett. Tudod a Kati barátnője.

Chabee Creative Commons License 2005.12.19 0 0 991

Egyik volt osztálytársam mesélte, hogy a közelmúltban találkozott Rómában egy lászlós csoporttal (a-sok voltak), és hogy a tanár néni, aki velük volt, ő is lászlós volt, méghozzá alattunk járt egy évfolyammal, az olaszos osztályba (akkor vagy 98-ban vagy 99-ben érettségizett).

Tudja valaki, hogy ki ő?

shamrock Creative Commons License 2005.12.19 0 0 990
Mindenki a karácsonyi bevásárlás lázában ég? Pang a topic.:((
krakéler Creative Commons License 2005.12.13 0 0 989
Éppen a Saci néni halála miatt nem nagyon mertük feszegetni a kérdést
Előzmény: doncike (988)
doncike Creative Commons License 2005.12.13 0 0 988

"amikor megszületett a gyerekük"

Ő is volt velünk Finnországban.

Hihetetlen fazon volt a kölyök, olyan dumával, hogy fetrengtünk a röhögéstől. Olyan hiperértelmes, igazi zsenigyerek volt, aki még teljes család mellett sem biztos, hogy megtalálja a helyét ebben a világban.

Róla nem kérdezetétek?

Előzmény: krakéler (985)
SWirl Creative Commons License 2005.12.13 0 0 987
Aztán kicsivel később megtartották a Patakyban a Lászlósok az igazi István a királyt is. Néhány évvel a Kőműves Kelemen után.
Előzmény: krakéler (986)
krakéler Creative Commons License 2005.12.13 0 0 986

Amikor 1987-ben az osztályunk nyerte a Lászlósnap előtt a diákigazgató-választást, és a diszkvalifikált Jónás Miki helyett Koncz Andrew lett a direktor, este volt buli, amelyen fellépett Falco, a Bananarama és talán a Duran Duran is...

És volt egy Lászlósnap, amikor a Patakyban a tanárok előadták az István, a király mintájára a László, a királyt. Ma is emlékszem a refrénre: "László népe, hej.."

Előzmény: shamrock (984)
krakéler Creative Commons License 2005.12.13 0 0 985

Igen, én is hallottam, hogy meghalt a felesége. Mondjuk, elég ciki volt, amikor megszületett a gyerekük, s először hozta be a gimibe, az egyik tapintatos osztálytárs megkérdezte tőle: Tanár úr, az unokája???

Az angol akcentusa tényleg nem az igazi, de viszont igazi ember. Legalábbis az volt. És az angol tanítás egy mellékvágány volt az életében, a legutóbbi érettségi találkozón mesélte, hogy a történelemről letiltották, ez volt az ára annak, hogy egyáltalán tovább maradhatott a tanári pályán. És ő ellentétben a Balogh Ferivel, nem is nagyon politizált, csak egyfajta értékrendet adott.

Előzmény: doncike (981)
shamrock Creative Commons License 2005.12.08 0 0 984

Sziasztok!

Nekem eszembejutott egy farsang, vagy tán Lászlósnap (kb.1987-ben), amikor Isaura felszabadítására az osztály "segélykoncertet" adott, amin a Bananarama, a Depeche Mode, Alice Cooper és Leila hecegnő "lépett" fel. Sajna én csak videófelvételről láttam a műsort, mert beteg voltam. Tök jó volt. Ha meglátom a tv-ben a Bananaramat mindig ez jut eszembe. :)))

Meg a jó öreg Hófehérke és a hét törpe, amit németül adtunk elő egy Karácsonykor az osztály olaszul tanuló felének! :)))

Mostanában sok időm van a visszaemlékezésekre.

SWirl Creative Commons License 2005.12.07 0 0 983

"úgy gondoltuk, hogy ő azért el tudja képzelni ..."

:)))))))))

ezen nagyon jót röhögtem. :)))))))

Előzmény: doncike (981)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!