Keresés

Részletes keresés

Érembazár Creative Commons License 2013.03.06 0 0 1553

Holnap megyünk ki London irányába kisbusszal , akinek csomagot kell kivinni szóljon, Debrecen - Budapest stb  irányában.

06 70 504 47 15

katihurghada Creative Commons License 2013.01.17 0 0 1552

Köszönöm a hozzzászólásokat.

charles68 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 1551

Az elöttem írtakat még kiegészíteném azzal, hogy nagy segítség lehet egy GPS is , persze ha jó program van rajta. Mi egy Beckert használtunk. Hibátlanul navigált, főleg körforgalmaknál volt nagy segítség. Az autónk egyénként egy vadiúj bér astra volt. Első napokban többször is az ajtózsebben váltottam. Vicces volt a fordítotja is. Csak itthon a másik oldali ajtóban turkáltam.

Szerintem érdemes inkább kinti autóval közlekedni. A kormány helyzetét egy nap alatt megszoktam. Teljesen együtt mentem a forgalommal, nem hiszem, hogy bárki is gondolta rólunk, hogy turisták vagyunk. (semmi jelzés nem volt az autón)

Előzmény: katihurghada (1549)
Csokis Creative Commons License 2013.01.16 0 0 1550

Ha a saját atóddal mész, nem gond. Egyrészt baromi udvariasak, másrészt ha látják, hogy külföldi vagy, akkor erre még rá is tesznek egy lapáttal, harmadrészt Dovertől Londonig olyan figyelmeztető táblaerdő van, hogy nem ronthatod el. Kb. két nap alatt belejön az ember. 2*1 sávos úton az előzés kicsit érdekesebb, de ha van mitfahrer, akkor az sem gond.

Repülni, majd jobbkormányos kocsit bérelni kicsit izgalmasabb. Én két éve vezettem először jobbkormányos autót (vettem, és hoztam haza), megszokható. Szerencsére vidékről indultam, úgyhogy mire beértem Londonba, már volt mögöttem egy fél nap, alig kapcsolgattam a lámpát az index helyett. :-) De állítólag az újabb gyártmányoknál a költséghatékonyság miatt nem variálnak, ugyanazt a kezelő szervet teszik a jobbos és a balos autókba is, úgyhogy az index ugyanott van, mint itthon. Ezt majd valaki megerősíti, vagy megcáfolja, aki nem 40+ éves kocsikban utazik. :-) A váltásra meg az a trükk, hogy a bal kéz eleinte mindig legyen a váltógombon, akkor nem kezdesz el kapkodni a kilincs felé, ha váltani akarsz.

Előzmény: katihurghada (1549)
katihurghada Creative Commons License 2013.01.16 0 0 1549

Szívesen mennénk Skóciába, azonban a csoportos utazást nem szeretjük, férjem pedig fél a "fordított" vezetéstől.

Mennnyire lehet megszokni, mennyi idő kell hozzá?

Előzmény: charles68 (1545)
tucsok13 Creative Commons License 2013.01.04 0 0 1548

Sziasztok.

Lenne egy eladó útikönyvem, Lonely Planet Scotland angol nyelven. Sikerült duplán megkapnunk.. (Svájc szintén...)

Ha valakit érdekel kérem privátban írjon, email címem nyilvános. Köszönöm.

charles68 Creative Commons License 2012.09.27 0 0 1547

igen

Edinburgh és környéke 3 nap

Aberdeen

Contin (Invernessnél)

Thurso, Wick

Fort William

Skye sziget körbe

Oban

Glasgow,Falkirk

Edinburgh

Előzmény: Csokis (1546)
Csokis Creative Commons License 2012.09.27 0 0 1546

Ezt a 2600 km-t Skócián belül nyomtátok le 11 nap alatt? :-o

Előzmény: charles68 (1545)
charles68 Creative Commons License 2012.09.27 0 0 1545

Szia.

Most nyár elején voltam a párommal Skóciában 11 napot. Saját szervezés volt rengeteg mindent láttunk. 2600 km-t autóztunk, gyakorlatilag körbe jártuk az országot.  Edinburgból indultunk és oda érkeztünk. Életem legnagyobb utazása volt. Ha akarod mesélek róla . A charles68@citromail.hu -n jelentkezz és adok egy mobilszámot.

Üdv.

Előzmény: b_andrea (1537)
Flower2000 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 1544

Igen, az eső hozzátartozik. Azzal együtt szeretem és szereti a sok turista aki ott hemzseg télen-nyáron. Tavasszal a legszebb a virágokkal. 

Előzmény: tgabor433 (1543)
tgabor433 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 1543

"Edinburgban nem kell félni a napsütéstől. Ott örülni szoktak ha kisüt."

Igen, ilyen emlékeim voltak 5 évvel ezelőttről. Idén volt szerencsém július végén 2,5 napot ott tölteni, és kicsit ismeretlen volt a város. Lassan esett le, hogy azért, mert végig szikrázó napsütés volt. :-D Aztán jött egy futó zápor, na akkor már felismertem, hogy igen, itt már valóban jártam. :D

Előzmény: Flower2000 (1539)
Csokis Creative Commons License 2012.09.11 0 0 1542

Na, most ez csak az egyéni véleményem, de Glamisnél nagyobb átvágás egész Skóciában nincs. A britek persze odavannak tőle, mert az anyakirálynő hű, meg ha, de ha összehasonlítod Blairrel, Craigievarral, Fyvieval, vagy akár St. Andrews romjaival, akkor kiderül, hogy egy nagy nulla, ahol az a legérdekesebb, hogy megtudhatod, milyen színű bugyit hordott az öreglány hat éves korában. Akkor inkább megnézném Loch Levent, mert jópofa, hogy tavon van és kishajóval visznek át, vagy Huntlyt, mert szépek a faragott márványok, vagy akár Linlithgow Palacet, mert tök vicces egy középkori, józsefvárosi bérházban mászkálni, ahol akkora kandallók vannak, mint egy garzon lakás.

Szerintem ha három napba akarod belepréselni Skóciát, akkor hagyd a fenébe az egész Grampiantől északra levő részt! Szerintem ugyan az a legjobb táj, de mást sem fogsz csinálni, mint autózni ezerrel, és bámulni kifelé az ablakon. Vedd szomorúan tudomásul, hogy ami a Montrose-Pitlochry vonaltól északra van, az most nem neked szól. Ezt a kettőt viszont érdemes megnézni, mert az egyiknek a kikötője tipikus, a másiknak meg a városközpontja. Pitlochryból még ugorj fel Blairbe, néz meg a kastélyt, hallgasd meg a dudást, és ezzel tudd le a "berendezett kastélyok" kategóriát. (És meg ne állj előtte Sconeban kastélyozni, mert az is elég átverés szagú hely, hacsak a skót királyok koronázó kövének másolata nem érdekel a parkban. :-) ) Ezen kívül szerintem nézz el St. Andrewsba, a Linlithgow Palaceba, Loch Levenbe, délnek meg Tantallon Castle és Bass Rock, és ezzel nagyjából ki is fújt a két napod, marad egyetlen Edinburghra. Ez is elég "ha kedd van, akkor az Belgium" fíling, de hát ez van.

petera6 Creative Commons License 2012.09.11 0 0 1541

Hűű, jó kis terv ez, de lehet, hogy picit sok 3 napra. Arra mondjuk jó, hogy "mindent" lássatok. Edinburgh-ban a Wawerly shopping center egy nagy bénaság szerintem, ha már shopping, akkor inkább a St James :) Vagy leginkább egyik sem, csak simán végig mész a Princess Street-en (Ott nyílt nem rég Primark --> a legjobb :) ). Ami szerintem még jó az a Dynamic Earth kiállítása...csak ugye az is elég sok időt vesz igénybe. Meg vannak ilyen esti "ghostbusters" vezetések, az vicces, ha ilyen borzongós dolgot szeretnél. Több útvonalon haladnak, ha jól tudom, lehet válogatni.

A többi hely, mind szép, és jó választás, csak tényleg picit soknak találom 1-1 napra a látnivalókat, nem tudtok csak átrohanni mindenen. Amúgy mindegyik megfelel az első két elvsárnak, tehát törtnelmi-miszikus és egyben gyönyörű mindig mellete a táj is. Bármerre jársz, birka + zöld fű. Viszont zene és tánc ügyben nem tudok semmi okosságot mondani, Edinburgh-ban mindig vannak skót dudások, meg lehet kapni cd-ket mindenhol, de igazán skót zenés-táncos helyet nem tudnék mondani sajnos.

ja, és St Andrews szuper, már csak azért is, mert idén nyáron volt ott az esküvőm, a golfpályán is készültek fotók (utáltak is eléggé minket a játékosok :) ).

Előzmény: b_andrea (1540)
b_andrea Creative Commons License 2012.09.11 0 0 1540

Szia

Aszállásügyben csak annyit írnék, hogy az idén Dublinban voltunk B&B szálláson aludtunk a külvárosban és nagyon elfogadható áron (13 euró/fő/éj), kb. ilyen keresnénk Skóciában is. A programokat 3 napra terveznénk, az utazási irodákat nézegettem irányadónak

- 1.nap Egész napos program a skót fovárosban: Edinburgh Castle, Camera Obscura, Royal Mile, Whisky Múzeum, St. Giles Cathedral, Parliament House, John Knox’s House, Canongate, Holyrood Palace, Princess Str., Scott Monument, Waverley Shopping Center…Este visszatérés a szállásra.  

2. nap Kirándulás a Loch Ness tóhoz. Útközben a csodálatos Blair Castle megtekintése. Invernessen áthaladva érkezés a legendás Loch Nessi szörny otthonába, séta a tóparti Urquhart Castle kilátóhoz. Visszafelé a Trossachs tájvédelmi körzeten át vezet az út.
3. nap Abbotsfordba kirándulunk, a skót költő, Scott hazájába, és a Melrose apátság felejthetetlen romjaihoz. Látogatás egy Whisky lepárlóba, ahol a whisky készítés rejtelmeibe pillanthatunk be. vagy Egész napos kirándulás: Glamis Castle Erzsébet királynő gyerekkori otthona, majd délután a golf szülővárosának St Andrews látnivalóinak megtekintése. Késő délután visszaérkezés Stirlingbe, ahol megtekintjük a város középkorból fennmaradt várát, valamint a Wallace Monument-et, mely William Wallace-nek, a skót nemzeti hősnek állít emléket.

Valami ilyesmit képzeltünk el, de ha te tudsz jobbat akkor szívesen veszem az ajánlatot.

Az az igazság, hogy én a történelmi emlékeket, misztikus helyeket szeretném megtekinteni, de a barátnőm a természeti táj szépségeit részesíti előnyben, a másik barátnőm pedig a skót zene és tánc iránt érdeklődik.

Üdv

Andi

Előzmény: petera6 (1538)
Flower2000 Creative Commons License 2012.09.09 0 0 1539

Edinburgban nem kell félni a napsütéstől. Ott örülni szoktak ha kisüt. Nem túl gyakran van olyan ugyanis. Az időjárás pedig igen gyakran változik egy nap alatt is.

Arthur's seat kényelmes séta. Attól függ milyen tempóban megy az ember., hogy mennyi idő alatt ér fel.

Előzmény: vélemény (1535)
petera6 Creative Commons License 2012.09.09 0 0 1538

Szia,

Pontos szállást nem tudok neked ajánlani Edinburgh-ban, de a booking.com -on vagy keresővel (B&B, accomodation, stb.) remek szállásokat találtok. Én most májusra 40 font/éj/2 fős szoba árakat látok pl, de nem tudom milyen költségvetéssel terveztek. Ennél "sokkal" olcsóbb csak a hostelek lesznek.

Igen, csak Jet2-val tudtok menni Skóciába, és egyelőre nincs is hír változásról sajnos.

Az útvonaltervet ki kéne azért találnotok, hogy nagyjából mire is vagytok kíváncsiak. Ha Edinburghban laktok, akkor pl 1 napig ott érdemes mindenképp körülnézni (minimum), és akkor nem kell autó, mert kicsi a város, és úgysem tudok majd parkolni. Nem tudom, hogy whiskey-kostolót, szőrtehén-nézést, vár rom látogatást, felvidék túrát, vásárolgatást vagy mit szeretnétek leginkább megnézegetni. Ezt kéne először is kitalálnotok, mert 3 nap tényleg elég kevés.

Üdv,

Petera

Előzmény: b_andrea (1537)
b_andrea Creative Commons License 2012.09.09 0 0 1537

Jövő tavasszal szeretnénk a barátnőimmel 4-en skóciába utazni saját szervezésben. Tudnátok ajánlani valami jó és olcsó szállást Ediínburghban vagy Glasgowban? A repülőgépek (fapados) sajnos már nem indulnak Budapestről skóciába, csak a Jet2. Autóbérlést választottunk a kirándulásokhoz, mert így jobban jövünk ki anyagilag. Tudna valaki egy útvonaltervet adni 3 napra. Sajnos nincs több időnk.

Diinah23 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 1536

3 fő személyében útitársat keresek magam mellé,autóval való kiutazásra Budapestről Londonba vagy Derbybe.

Indulás 2012.szeptember 9-én (vasárnap) Budapestről a Keleti Pályaudvartól 15:00-kor.

Érdeklődni lehet az alábbi telefonszámon 06-30-422-0671 vagy +44 7500 337904

vélemény Creative Commons License 2012.06.07 0 0 1535

Sziasztok!

Edinburghbe utazunk. Fel akarunk menni a Calton Hillre és esetleg az Atrur's Seat re is.

Kérdéseim:

Mennyire meredek az út, mennyi idő alatt lehet felérni?

Melyikről mikor jobb a kilátás/mikor nem süt szembe a nap, reggel vagy este?

Ha választani kell, akkor melyiket ajánljátok?

Köszönöm

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.26 0 0 1534

szia

milyen típusú közösségre gondoltál??? Magánban írj, és megbeszéljük

Előzmény: Fejo17 (1533)
Fejo17 Creative Commons License 2012.04.26 0 0 1533

Sziasztok!

Május 29.-én költözöm Edinburgh-ba, egy kinti ismerősömhöz. Szívesen hallanék kinti magyar közösségről.

Munka ügyben kinek milyen tapasztalatai vannak?

Csokis Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1532

Ha nem akarsz a tényleges belvárosba behajtani, akkor nincs gond. És ne akarj, mert turistának az közelíti a nagyhalált. Hétvégén nem kel fizetni, de én akkr sem mennék be Londonba autóval, az tuti.

http://www.tfl.gov.uk/tfl/roadusers/congestioncharge/whereandwhen/assets/DetailMapECCZ.pdf

http://en.wikipedia.org/wiki/London_congestion_charge

A parkolás meg úgy néz ki, hogy a legtöbb helyen kell, hétről-hétre szerelik fel az új órákat, tolják kifelé az övezeteket. 3. zónban ingyenes pakolót találni már egész komoly kihívás. Itt próbálkozhatsz:

http://www.findfreeparking.co.uk/

Előzmény: zsolt3 (1531)
zsolt3 Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1531

Sziasztok! Lsz írja le vki értelmesen hogy működik a Londonba való behajtás, más városokba is kell-e fizetni behajtást/ parkolást? (hol kell kifizetni, ha behajtottam ezen felül gondolom ugyanúgy automaták vannak mint itthon?!) Továbbá ez a felfestéses dolog hogy müxik, mi-mit jelent? +ha tud vki tájékoztató árakat! Előre is kösz!

petera6 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1530

Szia,

Bocs, nem néztem a topikot. Persze, segítek, ha tudok. Próbáltam privátban megírni az email címem, de nem annyira találtam meg ezt a funkciót :)

Előzmény: blueeyes79 (1528)
blueeyes79 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1529

Sziasztok.

Ez a téma minket is érdekelne. 

Üdv

Előzmény: m_péter (1527)
blueeyes79 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1528

Szia! Szeretnék egy kis tájékoztatást kérni. Privát e-mail címben lehetséges lenne? Köszönettel, szép napot.

Üdv:

Meli

Előzmény: petera6 (1520)
m_péter Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1527

sziasztok...

van valaki glasgow-ból vagy kőrnyékéről?...

megyünk pár hétre oda dolgozni és keresnénk minnél olcsóbb szállást...

segítséget előre is köszönöm...

danybaba Creative Commons License 2012.01.25 0 0 1526

nagyon szépen köszönöm neketek a sok infót...:))) majd írok hogy milyen volt!! :))

Thomas Creative Commons License 2012.01.24 0 0 1525

A 9 ezer fontos tandijakról már tájékozódtál?

Előzmény: hodav1993 (1521)
petera6 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 1524

Szia,

Én ezt az útvonaltervezőt használtam tömegközlekedéshez:

http://www.travelinescotland.com/welcome.do

Amúgy ha Bemész Edinburgh-ba a Royal Mile-ra ott kb 1 millió iroda fogalalkozik direkt Loch Ness túrával. Ha jól emlékszem 40 font körül van egy egynapos buszos út. Lehet, hogy nem tűnik olyan nagyon olcsónak, de tuti odajutsz. :) Amúgy Loch Ness nem akkora nagy szám, de tudom, hogy híres, ezért persze éremes megnézni.

Szállást a booking.com-on érdemes nézni illetve, ha beírod google-ba hogy "Edinburgh B&B"-t mögé, akkor tuti kidob pár jó ajánlatot. Amúgy a legolcsóbb szállások a youth hostetelek, amik ritkán még akár jók is lehetnek, de általában nem olyan fincsik. Szóval az eggyel magasabb, de már kultúrált szállás a B&B, szerintem ilyet értemes nézned a neten.

Edinburgh nem túl nagy, szóval nem annyira érdekes, hogy helyileg pontosan hol is van a szállás. Persze, ha közel van a Princess Street ill. a Royal Mile az szerencsésebb.

Üdv,

Petera

Előzmény: danybaba (1522)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!