Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Attiska Creative Commons License 2016.05.24 0 0 44182

Azt nem tudtam, hogy ennyire ment a Megane CC. Viszont csodálkozni nem csodálkozom rajta.

Hát igen, a 'Thema'. Szégyen és gyalázat, amit a márkával műveltek. Egy Thesis után átcímkézett 300C? Oké, hogy nincs fejlesztési költség, amerikai piac, de abból azt hiszem lett semmi, legalábbis Lancia téren. És ezzel azt a patinás márkát el is sorvasztották. Gyárt még az autót egyáltalán a Y-on kívül? Mondjuk nekem a Delta felemás volt, egy gyönyörű orr, gyönyörű oldal, de valahogy a lendület elfogyott, és egy béna farban végződik az autó. De ez egyéni vélemény. De ha már kinyírták a Lanciát, hol van az 5-ös BMW/E Merci ellenfele az oldalon? Hol van a nem tudom, mióta ígérgetett 166 utód?

Azt érzem, nagy baj van az olasz autógyártással. Kiveszett az belőle, ami miatt az olasz autó szerethető volt. Biztos szép és jó lesz a Giulia is, de valahogy nem érzem azt, mint amikor egy 156-ra, 166-ra, vagy egy korabeli Alfára, Fiatra tekintek. Vagy csak egyszerűen öregszünk, és beleszarunk az egészbe, és simán nem lelkesedünk már? ;)

JTS megvan még?

Előzmény: Russell Coutts (44180)
Russell Coutts Creative Commons License 2016.05.24 0 0 44181

Bocsánat, ha esetleg megbántottalak. A többiek tudják, hogy alapvetően kedves vagyok, mert azt mondom, amit gondolok. No de kedves... no az nem mindig... :)

De a viccet félretéve. Ezek a személyes, szubjektív meglátásaim. Általában a saját autóimat is rendszeresen kutyázom... (Mondjuk néznek is rendesen a kollégák, hogy én mindig mindent hibáját megtalálom a céges autóknak :D )

Előzmény: gsis (44177)
Russell Coutts Creative Commons License 2016.05.24 0 0 44180

Amúgy meg az olaszokat én is így gondolom. Az Alfa egy akkora ziccert hagyott ki, ami nagyon ritkán következik be. Pl. a Renault a Megane II-ből a teljes modellciklus alatt összesen az 5 ajtós után a CC-ből adta el asszem a második legtöbbet. Többet, mint a 3 ajtósból, vagy a lépcsőshátúból! Valami bődületesen sokat eladtak belőle.

No most képzeld el mennyit lehetett volna eladni egy GT alapú CC-ból? Hegyeket... De mondjuk miért nem lehetett egy ilyen modellt csinálni mondjuk akkor a Lanciának? Többre mentek volna vele, mint a Chrysler 300C átcimkézésével...

Előzmény: Attiska (44178)
Russell Coutts Creative Commons License 2016.05.24 0 0 44179

Ok, értem. De azt ugye tudod, hogy ezt csak kevesen gondolják? :) Amúgy most olvastam nemrég, hogy a TC-seknek is hasonló a véleménye :) Pedig messze nem olyat próbáltak, mint ami nálam volt (És az az igazi tutiság :) ):D

A VW, amit nem értenek a magyarok

Turbós, 150 lóerős és garantáltan nem jön veled szembe az utcán a vidám kisautóból. Ha csak ketten vagytok a csajoddal, ez lehet a titkos választás. Tovább »

forrás: totalcar.hu

Előzmény: Attiska (44178)
Attiska Creative Commons License 2016.05.24 0 0 44178

A Beetle-vel nekem ugyanaz a bajom, mint a 307-el. Szerintem buzis. :) De persze ettől még lehet jó. De azt hiszem, fel is soroltuk az összes szóba jöhető 4, vagy 5 személyes nyitott autót, amit lehet kapni a piacon. A Mercedes-t fel sem hozom, mert az szerintem nem igazán élményautó, hanem egy bálna nyitott tetővel, meg árban sem egy kategória. Nyitott nagyobb japán meg nem jut az eszembe, de nem is baj, mert hidegrázást kapok a japán autóktól.

Az egérkaravánra meg az angol kis nyitottak jutnak az eszembe, például az MG F/TF

Az olaszok meg leszophatnak, miért nem csináltak egy CC-t? Ott van a GT, mint tökéletes alap. Vagy a Bravo, esetleg a Delta.

Ránéztem a C70-re, a benzines motorok 140-240 Le között mozognak (legalábbis a benzinesek). Ha nem jön össze a haver Megane-ja, lehet, hogy tényleg erre felé kellene elmozdulni.

Előzmény: Russell Coutts (44173)
gsis Creative Commons License 2016.05.24 0 0 44177

Ritkán lehet ilyen " tömény és velős " értékelést olvasni egy-egy típus változatról , mint a tiéd . Mint régi , és

objektív látású SAAB-os , azt kell mondjam remekül fogalmaztad meg a márkával kapcsolatos problémákat , és

közönségét . A márka bukása már régóta kódolva volt .

TtK Creative Commons License 2016.05.24 0 0 44176

Thx. :)

Russell Coutts Creative Commons License 2016.05.24 0 0 44175

Pontosítok: nem CSAK az új autókról van szó

Előzmény: Russell Coutts (44174)
Russell Coutts Creative Commons License 2016.05.24 0 0 44174

Itt most tudtommal nem vadiúj autókról beszélünk. Úgy tudom, minden esetben a Fiat-GM Powertrain (alapú) motorokról van szó, amiket még együtt gyártottak. A sajtó olyanokat ír nálunk, hogy a tapasztalatok azt mutatják, hogy a motor az indítás után 25 perccel átkapcsol egy másik működési módba, amikor már drasztikusan megugrik a káros anyag kibocsátás.

Ehhez tudni kell, hogy a mérési ciklus a motor indításával kezdődik, és kb 20 percig tart.

Előzmény: bojo (44171)
Russell Coutts Creative Commons License 2016.05.24 0 0 44173

Nagyon szívesen :)

- Volvo C70: az elérhető CC modellek jó részét próbálva azt kell mondanom, hogy ez a legjobb. Ez a legstabilabb, ez a leg"keményebb", ez hasonlítható legjobban egy teljes értékű autóhoz + a formája sem olyan kretén (rövid motortető, kicsi kupola utascella, haaaaatalmas csomagtartótető), mint általában a nagy becsukható tető miatt a többinek (mondjuk ez a legnagyobb is). Sajna a motorokat benne nem ismerem, de a Volvot ismerve tuti találnék benne megfelelő motorvariánst.

- EOS: nagyon magas minőség a CC-k között. Többet is próbáltam, dieselt is, benzinest is, újat is, régit is. Hozza az igazi, jó értelemben vett Golf minőségi elvárásokat. A hangulata rendben van, sokkal fiatalosabb, jobb, mint egy Golf, és a tető mechanika komplexsége miatt az általános anyag és összerakási minősége is jobb. Ennek és a Volvonak a legjobb a szélcsillapítása az utastérben még nagy sebességnél is, lenyitott tetővel.

- Megane CC: imádtam. Ebből is láttam már párat. Mind nyeklik-nyaklik, mind tekeredik, csavarodik, zörög, csattog, de a feelingje hatalmas. A 2.0 Turbo-snak - nekem - pont ugyanaz a feelingje van, mint a régi Alfa Sprinteknek: puritán, sportos, dühös mérgezett egér.

- BMW: a legnagyobb bajom vele, hogy nem szép. Aztán bármelyikbe beleülök, nem tudom eldönteni pontosan melyik évben vagyunk 1984 és 2016 között. Túl steril, túl tiszta, túl unalmas. Őszintén szólva nekem még a VW csoportos vasak is izgalmasabbak manapság, mint a BMW-k. Pedig azok sem egy Indiana Jones...

- bármi: bármi más

- akármi: ami a bármi másból kimarad

- tényleg akármi: ami még az akármiből is kimarad

- Focus CC: csúnya. Nagyon. De legalább gyenge, és vacak. Szerintem a Ford szégyene.

- Astra CC: Focus CC + szar futómű és gyenge lemezminőség

- egérkaraván: minden olyan, amibe fizikailag képtelen vagyok beleülni, annyira kicsi

- bontószökevény: nem ragozom. Ezt a kategóriát mind ismerjük. Amikor a kaland nem az utazás miatt, hanem az autó miatt van.

- hallotaskocsi: ebben csak egyszer fogok utazni - remélem.

- lovas szekér: kevés benne a lóerő és ráznak a laprugók

- talicska: még a kereke is kevés neki, és a lóerők... no azok végképp hiányoznak.

- Saab: no szóval... itt most egy olyan autókról beszélünk, amit a svédek az utolsó jó pár évben az Opel nekik juttatott alkatrészeiből, és a megmaradt saját motyóikból legóztak össze. A design és a forma ízlés kérdése, de a 2009-ben bemutatott utolsó modelljük már akkor is csúnya volt, és minőségileg nagyon gáz. A 9-3 meg már lassan 14 éves modell, és az is csak egy átcicomázott Opel Vectra. A motorok is ezer évesek, és a fogyasztásukhoz és a méreteikhez képest nem túl fickósak. Ezzel szemben állnak a gyár sok évvel ezelőtti bezárása miatti egyre szűkülő alkatrészellátás, és emelkedő alkatrészárak, viszont gyengülő minőség, és az autók amúgy is kérdéses eredeti minőségének a tényei. Persze ezeket a Saabosok nem ismerik el. De hogyan is ismernék el? Nincsenek is Saabosok! Saabok is alig vannak már az utakon! Alig adtak el belőle újonnan párat, és használtan sem hozták be, mert senkinek nem nagyon kellett! Amik voltak, azok nagy része már kihalt, összetört, szétporladt, elhamvadt, stb... Igazából nincs már olyan, aki ezt beismerhetné, csak a fanatikusok, de ők sincsenek már sokan. Erre rímel svédországi haverom kijelentése (épp egy hete voltunk náluk Göteborgban látogatóban): áááá Saabot itt csak a hülyék vesznek! (És igen. Alig láttunk Götegorgban és Malmöben Saabot, Volvot és VW viszont annál többet.)

Előzmény: TtK (44172)
TtK Creative Commons License 2016.05.24 0 0 44172

Ha már megadtad ezt a sorrendet egy pár mondatos indoklást is fűznél hozzá? A halottaskocsi vs. talicska különösen érdekelne. :) A SAAB meg nagyon. Miért annyira rossz?

Előzmény: Russell Coutts (44169)
bojo Creative Commons License 2016.05.24 0 0 44171

Ugye azokban is Fiat eredetű CR van. Bár nem tudom, hogy szoftveresen mennyire nyúlnak bele, vagy az FCA csak a motort szállítja?

Előzmény: Russell Coutts (44170)
Russell Coutts Creative Commons License 2016.05.23 0 0 44170

Miután az Opel és a Suzuki is megborult, nem volt váratlan...

Előzmény: bojo (44168)
Russell Coutts Creative Commons License 2016.05.23 0 0 44169

Ezek nagy részét próbálva az én rangsorom:

- Volvo C70

- EOS

- Megane CC

- BMW

- bármi

- akármi

- tényleg akármi

- Focus CC

- Astra CC

- egérkaraván

- bontószökevény

- hallotaskocsi

- lovas szekér

- talicska

- Saab

Mondjuk ha nem ragaszkodsz a kemény tetőshöz, akkor érdemes kipróbálni a New Beetle II kabriót. A tavasszal volt egy nálam, és hihhhhhhhhetetlenül jó autó!!!!! Bruttttálisan hangulatos kis gokart a 2.0 TSI-vel! Ha nem ismerném, azt mondanám, hogy egy igazi olasz élménykabrió a lehető legjobb eresztésből! (Számomra a céges kínálatból csak ez és a T-Rex a két elfogadható/jó modell.)

Előzmény: Attiska (44167)
bojo Creative Commons License 2016.05.23 0 0 44168
Attiska Creative Commons License 2016.05.23 0 0 44167

Ja, elsősorban a Megane CC, de az EOS is képben van, ha úgy alakul. Áprilisban a család bővült egy céges Passattal, így az én Passatom meg teljesen feleslegessé vált. Azóta összesen, ha egyszer lett beindítva. A szopó az, hogy az ősszel vettem, és ha tudom, hogy jön párom cégese most, akkor nem veszem meg.

Így viszont ha már van egy nagyobb autó, valami hétvégi játszós 2+2 üléses cucc elférne mellette. A keretet még passzolom, nem tudom, hogy mennyit akarok rá költeni. A Megane CC-t megkapnám haveri alapon 2 millió körül, ez a kiindulási alap, mondjuk első körben még rádobnék 500 körül, ha mégsem adná el, aztán ennyiért nézegetnék.

A Megne II CC azért jött képbe, mert a haverom az ősszel el akarja adni az övét. Ez egy 2008-as ph2, utolsó darabok egyike. A haver akkor Párizsban dolgozott, ott vette magának, valami limitált búcsúkiadás kizárólag a francia piacra, minden benne van, a xenon, a CNI2 navigáció, piros bőrülések, stb. Viszont csak kétliteres szívó. Nem tudok róla, hogy valaha is törve lett volna. De ha nem jön össze, van más autó is a világon.

Adná magát egy Alfa, de itthon már Giugaro 156-ok is kezdenek lepusztulni, V6 nincs, a JTS-ek 99%-a Selespeed. A GT-ket is nézegettem, de ugyanaz a helyzet, mint a 156-al, a legtöbb trágya, V6 a Holdban van csak, a JTS is ritka. De ha felbukkanna egy jó benzines, maradna bőven pénz.

Ami nyitott, és szóba jöhet:

-Peugeot 307 CC (nem tetszik annyira, buzis)

-Saab 93 (ez tetszene, viszont ott lebegne Damoklész kardjaként a DI panel szopás, de abból mondjuk lehet tartalék a csomagtartóban)

-Volvo C70 (ritka)

-Astra G Cabrio (2,2, olcsó, sok van belőle, bár ahogy elnézem, 90%-a friss import)

-Astra H TT (ebből itthon nagyon ritka a nagy benzinmotoros, 1,6, vagy 1,8 van leginkább)

-Focus CC (tetszik, de ritka)

-EOS (2.0 TSI, ilyen motor van az én Passatomban is, de akkor Te is megerősíted, hogy ez egy jó motor).

-3-as BMW, csak azoktól meg fosok, hogy szét vannak hajtva.

Így hirtelen ezek jutottak az eszembe. Nézegettem a mobile-t is, de csodák ott sincsenek, ami jó, az ott is drága, csak talán a kínálat némileg nagyobb. Még az is lehet, hogy aztán ott keresek magamnak valamit majd, de első körben jobb lenne itthon találni valamit a behozatali kínlódást megúszva.

Ja, és szégyen-gyalázat, hogy az olaszoknak nincs ebben a kategóriában semmilyen nyitott autójuk. A GT-ből gyönyörű kabriót lehetett volna faragni.

Előzmény: Russell Coutts (44166)
Russell Coutts Creative Commons License 2016.05.21 0 0 44166

Ja de közben Edit felhívta a figyelmem, hogy te jó eséllyel a Megane CC-re gondolsz :)

A "lemezei" műanyagból vannak. Ha a tartók sérültek, soha többé nem lesz rendes autó belőle.

A 2.0 turbo az igazi, a többi az vicc kategória.

Állj ki vele egy lapos részre, és alaposan, többször nézd meg a tetőt. Ha nyitás vagy zárás közben egy kicsit is szokatlanul működik, felejtős.

Ha a nagy üvegtető sérült, vagy a mechanika hibás, akkor az új tető az autó jelenlegi árával közel összemérhető.

Az önindítója könnyen tud rakoncátlankodni, és akkor nem indul. Ekkor az önindító nullponti jeladója (remélem jól írom) a ludas, azt kell cserélni. A gond az, hogy kb 10 féle létezik hozzá.

Az ablakok hajlamosak beázni, ha a gumiszigetelések el vannak öregedve.

Ha az aksi betegeskedik, nem jelzi, hanem egyszerűen azt veszed észre, hogy elkezdenek nem működni az elektromos extrák.

A váltója általában olyan, mintha egy zsírosbödönben egy fakanállal kevergetnéd a zsírt. Idővel megtanulja az ember, hogy hol vannak a sebességek, addig viszont párszor mellévált.

Sok autóba utólag beteszik a gyári xenonos lámpát, mert halál egyszerű. Azonban a szintezőt nem szokták betenni mellé, és anélkül nem megy át a műszakin. A szintező lelke a "bütykös" lengőkar. Anélkül nem szintez.

Óvakodj a kókányolt elektronikájú autóktól, az már sosem lesz jó többet.

Előzmény: Russell Coutts (44165)
Russell Coutts Creative Commons License 2016.05.21 0 0 44165

Olyan sokat én sem tudok mondani róla... A Passat B6 az alapja a mai napig. Előnye, hogy nagyon kiforrott technika. Kicsit szélesebb, mint a sima Passat. A V6-os motorral nagyon csibész az autó, kár, hogy újban már az nincs.

A TSI is szépen viszi, de nem annyival jobban, mint amennyivel többet fogyaszt a dieselnél.

Az 1,4 TSI felejtős...

Jól nézd meg a keret nélküli ajtók illeszkedését, ha sérült, vagy vacak, akkor ott egyből látszik. Ezek esőben be is áznak.

A fűtése a benzinesnek nem acélos.

Elég sokat mentem a 2.0 TSI-vel, alapjaiban nem rossz autó. Pont annyival sportosabb a Passatnál, hogy már nem "tatás". Ha minden igaz, akkor a Multivan után 6 hónapra nekem is CC-m lesz, csak a 184 lovas dieselben.

Arra figyelj, hogy legyen benne tolatókamera. Tolatáskor beláthatatlan a hátulja. Ebből a szempontból kevés rosszabb van a 156-nál, de ez az...

Figyelj arra, hogy létezik 4 és 5 ülésesben is. A 4 üléses esetén esélyed sincs hátul középre beültetni valakit.

Nagyon jó bele a távolságtartó tempomat és a blind spot sensor. Én ezek nélkül nem is néznék rá...

Előzmény: Attiska (44164)
Attiska Creative Commons License 2016.05.18 0 0 44164

Norbi,

Mondanál pár szót a CC-ről? Mi az ami szopó vele, mire kell odafigyelni vásárláskor? Azt tudom, hogy hátul, vagy oldalt hátul sérült autó az felejtős. Meg valami olyasmit olvastam, hogy kétféle tetőmechanikával és vezérléssel szerelték, a jobbal, meg a rosszabbal, de bővebb infót nem láttam erről sehol. Erről tudsz valamit?

bojo Creative Commons License 2016.04.25 0 0 44163

Igen, mivel a CR rendszert ők vették meg anno. A cikk szerint saját magát dobta fel:

"A Fiat-motorokat médiaértesülések szerint a Bosch "dobta fel"."

Itt az idő lecserélni a jó kis Marelli technikára.

Előzmény: downer (44162)
downer Creative Commons License 2016.04.25 0 0 44162

Én nem tudom ma mi a helyzet, de úgy rémlik, kezdettől fogva a Bosch fejlesztette a JTD elektronikáját. Most akkor mi van? Vagy más van és azért?

Előzmény: bojo (44161)
bojo Creative Commons License 2016.04.25 0 0 44161

Dögöljön meg a szomszéd tehene is?

http://www.origo.hu/auto/20160425-fiat-dizelbotrany.html

Marklar T ie Creative Commons License 2016.04.19 0 0 44160

Hy. Ez nem a Te fórumod lesz ebben a témában. ;)

Előzmény: pesti lokista (44155)
downer Creative Commons License 2016.04.19 0 0 44159

Igen, látogatásaim során is azt tapasztaltam.

Előzmény: bojo (44158)
bojo Creative Commons License 2016.04.18 0 0 44158

Ott biztos nem problémáznának a kocsi környezetvédelmi besorolása miatt. 

Előzmény: downer (44157)
downer Creative Commons License 2016.04.18 0 0 44157

Idióta népség!

A legjobb az olajemelő a kipufogóvég alatt... :D

Előzmény: bojo (44156)
bojo Creative Commons License 2016.04.18 0 0 44156
pesti lokista Creative Commons License 2016.04.15 0 0 44155

Kedves Barátaim,

bajban vagyok, ha tudtok segítsetek.

egy 2010 es Lancia Delta biturbóm van, de ez igazából mindegy is, mert ami elromlott - navigáció - az ettől független, ezért pofátlankodtam ide hozzátok.

SD káryás Instant NAV (tehát gyári beépített) navi van a kocsimban. Lemerült az akksim, feltöltöttem, de azóta rossz a navigációm. Különféle hibaüzeneteket ír ki, majd lefagy.

Ez egy NAVTEQ rendszer, ma már a HERE MAPS-é ez a cég.

Voltam a Fiat-ban szoftver-frissítésen, de semmi. A FIAT tehetetlen, még azt sem képes megmondani - nem tudják állítólag - hogy az SD kártyám sérült vagy a maga a fejegység?

Kerestem navisokat, de nem találok olyat, aki értene a NAVTEQ-hez. Van bármi ötlete valakinek közületek, mit tegyek?

- nincs valakinek egy ilyen autója, hogy az ő kártyájával megnézzük megy-e a navi? ( ez esetben a kártya a rossz )

vagy az enyémet raknánk bele az ő autójába és ha ott megy, akkor pedig a fejegységem vagy a kártyaolvasóm halt le.

- de érdekelne ha tudtok olyan navist javasolni, akihez elmehetnék.

- vennék másik kártyát

- de bármi okos segítséget megköszönök.

ide írhatttok: pestilokista@gmail.com

KÖSZÖNÖM ELŐRE IS. ÜDV.

bojo Creative Commons License 2016.04.10 0 0 44154

A Thesis fórumon ezt írták:

"Thesis Protecta, a páncélozott változat"

Előzmény: Attiska (44153)
Attiska Creative Commons License 2016.04.10 0 0 44153

Na, ebből sem lehet sok. Vajon melyik műhely csinálta?

Előzmény: bojo (44152)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!