Keresés

Részletes keresés

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.06 0 0 143

"Tizenéves fiatalok garázdálkodtak

 

2010-11-06 17:20:00

 

Garázdasággal gyanúsít a Szegedi Rendőrkapitányság négy tizenéves fiatalt. A 15-16 éves fiúk pénteken délután a Kárász utca és a Dugonics tér találkozásánál estek egymásnak, melyre egy arra haladó járőr figyelt fel. A rendőr azonnal odasietett, és a verekedő fiatalokat szétválasztotta. A verekedés azért tört ki, mert az egyik fiatal a kirakat előtt álló másik fiú vállának hátulról nekiütközött. (police.hu)"

 

(www.blikk.hu)

 

És az egyetlen komment, amivel maradéktalanul egyetértek:

 

"rudyka 

 

2010-11-06 17:41:21 #1

 

Akkor én is garázdálkodom , ha nekiütődöm az előttem állónak ?

 

Szegény fiatal suhancok ....még hogy garázdák .

 

Basszus már még verekedni sem lehet ?( irónia nélk.)

 

Rendőreink megoldották a helyzetet , kitüntetést nekik !"

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.06 0 0 142

"Hibáztak a reptéri őrök

 

2010-11-06 02:00:00

 

Budapest — Nagy botrányt kavart az Index által kirobbantott cikk a reptéri dolgozók bugyijában nyúlkáló biztonsági őrökről.

 

Mint azt megírtuk, a légikikötőben a „csöcsörészés" és a nemi szervek durva fogdosása bevett szokássá vált, ami az alkalmazottak számára felháborító, a ferihegyi vezetés szerint viszont kikerülhetetlen előírás. Vajon kinek lehet igaza?

 

A reptéri biztonsági őröknek alapvetően csak a ruházat átvizsgálására van jogosultságuk, motozásra – ami a nemi szervekre és a testüregekre is kiterjedhet – csak alapos gyanú esetében van lehetőségük, például ha valaki furcsán viselkedik – vélekedett Tarjányi Péter rendőrségi szakértő.

 

Mint mondta, adott esetben az intim testrészeknél késeket, vágóeszközöket és drogokat is el lehet rejteni, ám csekély az esélye, hogy a reptéri dolgozók ilyesmire vetemednének.

 

A vizsgálatok rendszeressége miatt sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy az őrök a „gerjedelmüket" élik ki.

 

K. P."

Előzmény: ámokfutár (138)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.06 0 0 141

Ez bizony az...

Előzmény: Törölt nick (140)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.06 0 0 140

Ez Magyarország.:(

Előzmény: ámokfutár (135)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.06 0 0 139
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.04 0 0 138

Valaki hazudik:

 

"Fenékbe nyúlnak Ferihegyen?

 

2010-11-04 16:07:00

 

Magyarország - Taperolnak, bugyiba nyúlkálnak, nemi szerveket fogdosnak a biztonsági őrök a Ferihegyi repülőtéren - állítják a felháborodott reptéri dolgozók.

 

A botrány lavinát a pilóták és a stewardessek indították el levelükkel, amelyet egyenesen az ombudsmanhoz küldtek. A Blikk nyomozása azonban kiderítette a megszigorodott biztonsági motozás legnagyobb vesztesei a földi kiszolgáló cégek dolgozói. Egy, lapunknak nyilatkozó alkalmazott elmondta, a nőket egy nap hatszor-hétszer „megcsöcsörészik" a biztonsági őrök. A Ferihegyi repülőtéren négy külsős cég látja el a földi kiszolgálás feladatait. Mint megtudtuk, ezek vezetői szinte kivétel nélkül panaszt tettek a reptér illetékeseinél a megalázó bánásmód miatt. 

 

- A kolleganőim minden nap sírás közeli állapotban mesélik az őket ért atrocitásokat. Amíg a pilóták és stewardessek maximum kétszer esnek át egy nap az SRA biztonsági ellenőrzésen, addig az én kollegáim munkakörük miatt akár napi tízszer is áteshetnek ezen. Minden alkalommal újra és újra kiveszik a mellüket a melltartóból, azokat megmarkolják, felemelik és nem egyszer nevetve vagy rendkívül arrogánsan művelik mindezt – nyilatkozta a Blikknek az egyik földi kiszolgálást végző cég vezetője, és hozzá tette tudomása szerint a panaszáradat miatt több cég is a Budapest Airporthoz fordult. A pilóták és a légi kísérők ennél önérzetesebbek voltak és panaszukkal az ombudsmanhoz fordultak. A Blikk megtalálta azt a pilótát, aki a panaszlevelet írta és nevével ellátta.

 

- Hasonlókat soha, senki nem tapasztalt más reptereken a kollegák közül - nyilatkozta szűkszavúan a Blikknek a pilóta, akinek levelében valóban arcpirító esetek sorakoznak.

 

„A kézzel végrehajtott vizsgálatok alkalmával, a nemi szervek kézmarokkal történő és bántóan durva fogdosása számtalan esetben megtörtént, úgy nők, mint férfiak esetében. A fenékbe nyúlás sem maradt ki, a biztonsági célzatúnak beállított speciális vizsgálatok palettájának kiterjedtségéből. Előfordul az is, hogy az illemhelyekre viszik be a dolgozókat, ahol derékig felhúzatják a stewardessek szoknyáját, majd „megalázó módon, egyértelműen kimondottan a nemi szervek jobb megfigyelhetősége érdekében tangájuk mélyebb behúzására szólítanak fel légiutas-kísérőket" - állt a levélben, amely először az Index szerkesztőségében landolt.

 

Valóban megérkezett a pilóták panaszlevele az országgyűlési hivatalba és az ügy kivizsgálása el is kezdődött, tudtuk meg az ombudsmani hivataltól.

 

Az esetet a Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete sem hagyta szó nélkül, annak ellenére, hogy az ügyet nem ők robbantották ki, megoldást sürgetve felvették a kapcsolatot a Budapest Airport vezetőségével.

 

- Valóban történek ilyen sokkoló események, amiknek a kivizsgálását kértük - mondta el Óvári Tamás, az egyesület elnöke, és hozzátette, hogy ennek köszönhetően egy bizottság alakult, amely feltárta, hogy valóban voltak ilyen esetek. A vizsgálatnak köszönhetően több biztonsági embert is bűnösnek találtak és elbocsátottak.

 

A Budapest Airport szóvivője, Hardy Mihály nem tagadta, hogy vannak intim vizsgálatok a beléptetéskor, de mint elmondta az ombudsmani vizsgálat sem fogja a jelenlegi EU-s jogszabályokat felülírni, hiába is tesz elmarasztaló következtetéseket.

 

- Én magam minden nap átesek ezeken a vizsgálatokon, nekem is kellemetlen, mégsem teszem szóvá. A biztonsági emberek, ha úgy ítélik meg, akár a bugyikba is benyúlhatnak, nekik ugyanis az Európai Unió szigorú előírásai szerint kell eljárniuk a vizsgálatok során. - szögezte le a Hardy.

 

A biztonsági szolgálat szakmai felügyeletét a reptéri rendőrség látja el. Mint megtudtuk, az ellenőrzésekkel kapcsolatos panaszok miatt a rendőrségre nem érkezett feljelentés, de amint erre sor kerül, meg fogják vizsgálni ennek megalapozottságát és ha szükséges, nyomozást indítanak az ügyben.

 

K. Sz. - P. L."

 

(www.blikk.hu)

Előzmény: ámokfutár (135)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.04 0 0 137

(Látom, még szivat az új szerkesztő... :-/)

Előzmény: ámokfutár (135)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.04 0 0 136

Úgy el tudom képzelni, ahogy a svájci stewardesseket minden nap végigtapizza egy leszbi rém, no meg azt is, ahogy az olasz pilóták alsógatyájában homokbányászok turkálnak napi rendszerességel...

Előzmény: ámokfutár (135)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.04 0 0 135

Így már értem, hogy miről van szó, de így még hányingerkeltőbbnek tartom az eljárást. Egy csomó aberrált leszbi picsa "biztonsági őrként" bevette magát Ferihegyre, hogy minden nap ott éljék ki magukat a stewardesseken?!

 

Apropó, biztonsági őrök! Az ő végbelüket ki ellenőrzi napi rendszerességgel?!

 

"[b]Nők motozzák a nőket Ferihegyen[/b]

 

2010. november 4., csütörtök 17:29

 

A szabályok szerint a stewardesseket női biztonsági őrök, a férfi alkalmazottakat, pilótákat pedig férfiak motozzák meg Ferihegyen. A nemi szervekre, tangákra, melltartókra is kiterjedő, több esetben megalázó procedúrát az uniós előírások indokolják, de a reptér szóvivője szerint ha valakivel szemben udvariatlanul léptek fel, akkor ez ellen panaszt lehet tenni. A dolgozók levele megérkezett az ombudsmanhoz.

 

Megérkezett Szabó Máté ombudsmanhoz csütörtökön az a panaszlevél, amelyet a Ferihegyen dolgozó pilóták és stewardessek írtak a reptéren zajló "zaklatások" miatt, közölte az ombudsmani hivatal sajtóosztálya. Egyelőre azt vizsgálják, hogy egyáltalán Szabó Máté jogkörébe tartozik-e az eset. Ha igen, akkor az ombudsman hivatalból eljárást fog indítani az esettel kapcsolatban.

 

Mint beszámoltunk róla, a budapesti repülőtéren dolgozó pilóták és stewardessek szerint sérti emberi jogaikat a biztonságiak kulturálatlan, zaklató bánásmódja. A biztonságiak öncélúan húzogatják a tangákat, benyúlnak a fenékbe, tapogatják a harisnyás lábakat vagy éppen "ingyenes emlővizsgálatot" tartanak - mindezt néha viccesnek szánt, de inkább megalázó beszólásokkal is kisérik.

 

Az egyik érintett az Indexnek azt mondta: azt az előírást legalább betartják, hogy a női alkalmazottakon a kínos vizsgálatokat női biztonsági őrök végzik, a férfiakon férfiak. Egy neve elhallgatását kérő stewardess az MTI-nek azt mondta: többször előfordult, hogy a melltartója alá is benyúltak, azt pedig, aki szoknyában volt, akár külön szobába is elvitték, ahol "indokolatlanul szigorú" átvizsgálást hajtottak végre rajta. A schengeni térséghez tartozó európai repülőterekkel összehasonlítva ezek a biztonsági átvizsgálások a szokásosnál jóval szigorúbbak.

 

A szigorított ellenőrzés bevezetését az indokolta, hogy az egyik nemzetközi légügyi szervezet, az ICAO által végrehajtott teszten tavasszal megbukott Ferihegy és elvesztette biztonságos (clear) besorolását (a szervezet azóta sem ellenőrzött egyetlen más repteret sem Ferihegyen kívül). Az ICAO szakemberei akár melltartóban is becsempészhetnek lőszert, vagy egyéb, biztonságra veszélyes apró eszközöket, amelyeket a kézi fémkeresők legtöbbször nem mutatnak ki. Ezeket az ellenőröknek kellene kiszűrnie, mégpedig motozással.

 

A biztonságos besorolás visszaszerzéséhez Ferihegyen jelentősen szigorították az ellenőrzést. Nemcsak az utasokat vizsgálják át fokozottabban, a reptéren dolgozóknak is a biztonsági zónába (SRA) való minden belépésnél kötelező a testüregvizsgálat és motozás, amelyen a százszázalékos biztonságra kell törekedni - mondta az MTI-nek egy neve elhallgatását kérő, a repülőteret jól ismerő forrás.

 

Hardy Mihály a BA szóvivője szerdán még azt mondta az Indexnek, hogy testüregvizsgálatot nem végezhetnek a személyzeten, de "az intim testrészeket" adott esetben át kell vizsgálni. Csütörtökön úgy fogalmazott: az ellenőröknek teljes ruhaátvizsgálást kell végezniük, testüregmotozást viszont csak a rendőrök, és csak indokolt esetben végezhetnek. Az utasbiztonsági ellenőrök az állásukat kockáztatják, ha nem végzik el a szükséges átvizsgálást. A "kellemetlenkedés" nem munkaköri leírás, ha valakivel szemben udvariatlanul léptek fel, akkor ez ellen panaszt lehet tenni - mondta a szóvivő. Hardy Mihály szerint nincs értelme az ombudsmanhoz fordulni az ügyben, mert a biztos nem írhatja felül az uniós repülésbiztonsági előírásokat.

 

Hardy szerint mára az utasok megértették és elfogadták a szigorúbb intézkedéseket, a pilótáknak és légiutaskísérőknek viszont, akik korábban ellenőrzés nélkül haladhattak át a biztonsági zónán, nehéz megszokniuk az új szabályokat.

 

A minden részletre kiterjedő motozások miatt a biztonsági ellenőrök is panaszkodnak. Egyrészt sokan attól tartanak, hogy a motozás miatt valamilyen fertőzést kapnak el, másrészt ez a procedúra a reptér zavartalan forgalmát is befolyásolhatja. Mivel a szigorúan ellenőrzött zónába való minden belépésnél át kell vizsgálni az oda belépőket, sokszor óriási sorok alakulnak ki, és sokat kell várni. Emiatt többször előfordult, hogy egy járat nem tudott időben elindulni. A késés miatt a légitársaságok a reptérre hárítják a plusz költségeket."

 

(www.index.hu)

Előzmény: ámokfutár (131)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.04 0 0 134

Létezik, hogy ez a horror csak nálam verte ki a biztosítékot a PoliDilin?!

Előzmény: ámokfutár (131)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.04 0 0 133

(Elnézést az idétlen formázásért, de megzavart az "új" szerkesztő... :-/)

Előzmény: ámokfutár (132)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.04 0 0 132

 "2010. november 4.

Pintér elhallgatta , mi készül a börtönökben - A rendőrség erre vár

Az Országgyűlés honvédelmi bizottságának kormánypárti többsége felmentést adott a közbeszerzés alól Belügyminisztériumnak két beszerzésére is. Új egyenruhákra 3,8 milliárd forintot költhetnek, amit részben majd a szabadságvesztésüket töltő rabokkal varratnak meg. Négyszázötvenmillióért ötven nagyteljesítményű autót vesznek.

A szocialisták tartózkodtak az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának szerdai ülésén, amikor kellett dönteni, felmentést adnak-e a tárcának a közbeszerzés alól egyenruhák beszerzésére. A testület elsőként kedden tűzte napirendjére a kérdést, de akkor még a kormány képviselője sem volt képben, így másnapra halasztották a döntést. Pintér Sándor belügyminiszter - amint arról a STOP elsőként beszámolt - levélben kérte nemzetbiztonsági okokra hivatkozva a 3,8 milliárdos beszerzéshez a klasszikus versenyszabályok mellőzését.

 

A tárcavezető azt írta, a közelgő uniós elnökség, illetve a megszaporodott katasztrófák miatt indokolt, új egységes egyenruha a rendőrség, a katasztrófavédelem, illetve a büntetés-végrehajtás munkatársainak. A bizottsági ülésen a kormány illetékese azt állította, hogy az egyenruhákat a büntetés-végrehajtás tulajdonában álló kft-kkel készíttetnék el, de szavaiból kiderült, a teljesmennyiségre az említett cégeknek biztosan nem lesz kapacitása. A tervek szerint ezért amit a börtönökben nem tudnak megvarrni azt majd alvállalkozókkal készíttetik el.

 

Harangozó Tamás szocialista bizottsági tag értetlenségének adott hangot amiatt, hogy nem a bv-cégeket fejlesztik, hanem kiadják a kezükből a lehetőséget üzleti alapon működő cégeknek. Szakértők szerint a rabokkal a gyakorló ruhákat és a cipőket biztosan eltudják készíttetni, de a nagy falatot jelentő bőrkabátok legyártására bizonyosan nincsen kapacitása a cégeknek. Harangozó azt is kifogásolta az ülésen, hogy a belügyminiszter levelében hallgatott arról, hogy részben bv-cégekkel dolgoztatnának, ezért a szavazáson tartózkodott szocialista képviselőtársaival.

 

Szintén nem lesz közbeszerzés 50 nagy teljesítményű autó beszerzéséhez, erre 450 millió forintot szánnak, s itt szintén az uniós elnökség biztosítási feladatai voltak az érvek. A járműveket a későbbiekben az autópálya rendőrség használhatja majd."

(www.stop.hu)

Előzmény: ámokfutár (128)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.04 0 0 131
"Tangahúzogatás, fenékbe nyúlás Ferihegyen

hh

2010. november 4., csütörtök 07:28

Ombudsmanhoz fordultak a budapesti repülőtéren dolgozó pilóták és stewardessek, mert szerintük sérti emberi jogaikat a biztonságiak kulturálatlan, zaklató bánásmódja. A biztonságiak öncélúan húzogatják a tangákat, testüreget motoznak, ingyenes emlővizsgálatot tartanak a kiszolgáltatott dolgozóknak, és még több furcsa dologra derült fény panaszlevelükből.

Júliusban EU-s biztonsági szigorítást vezettek be Ferihegyen, mert repülőterünk elbukott az úgynevezett ICAO-felülvizsgálaton: nem biztonságos reptérré nyilvánították. A biztonsági ellenőrzéseket kiterjesztették a felszálló repülőgépek legénységének tagjaira is, akik eddig ez alól mentességet élveztek. Birtokunkba jutott a Malév-dolgozók Szabó Máté ombudsmannak címzett panaszlevele, amiből úgy tűnik, hogy a szabályokat hazánkban sajátosan alkalmazzák.

Mivel az előírások a legénység számára titkosak, a dolgozók mindössze annyit tudnak a szabályzatról, hogy „a manuális ellenőrzés hatálya kiterjed a deréktáj, az övtáj, a lábköz, a nadrágkorc, a cipők átvizsgálására, az átvizsgált személyek ingre, blúzra való vetkőztetésére”. Ez önmagában kellemetlen lehet, de a biztonságiak ezzel a címszóval olyan dolgokat is megengednek maguknak, amit nem kellene. Általánosítani nem lehet, nem minden őrrel van gond, de forrásunk szerint van köztük pár aberrált ember, ők a kiszolgáltatott dolgozókon élik ki hajlamaikat.

Fenékbe nyúlás, nemi szervek megfigyelése.

A panaszok közt valóban vérlázító intézkedéseket soroltak fel. „A kézzel végrehajtott vizsgálatok alkalmával, a nemi szervek kézmarokkal történő és bántóan durva fogdosása számtalan esetben megtörtént, úgy nők, mint férfiak esetében. A fenékbe nyúlás sem maradt ki, a biztonsági célzatúnak beállított speciális vizsgálatok palettájának kiterjedtségéből” – írják a panaszlevélben. Előfordul az is, hogy az illemhelyekre viszik be a dolgozókat, ahol derékig felhúzatják a stewardessek szoknyáját, majd „megalázó módon, egyértelműen kimondottan a nemi szervek jobb megfigyelhetősége érdekében tangájuk mélyebb behúzására szólítanak fel légiutas-kísérőket”.

Tapi

Volt, hogy egy légiutas-kísérőnek harisnyás lába végigtapogatása után még a combfixe alá is benyúltak, mondván, hogy borotvapengét keresnek. Erre azért sem lett volna szükség, mert pengét elvileg felvihetnének a gépre, hiszen a hatcentis pengehosszúsági limit alá esik. Előfordul, hogy melltartókba úgy nyúlnak bele, hogy közben a melleket „emlővizsgálat alaposságának megfelelő erősséggel” tapogatják meg.

Sérelmezik a vizsgálatokat övező, minősíthetetlen hangnemet is, amit egyes őrök megengednek maguknak. Többször fenyegették már őket azzal, hogy ha nem viselkednek jól, kapnak egy kis tapogatást, és az sem ritka, hogy börtönlakókhoz hasonlítják őket. A vizsgálatokra használt illemhelyen állítólag többször elhangzott a „pörögj, kislány!” vagy „pörögj egy kicsit!” felszólítás, és még olyat is hallottak az őrök szájából, hogy maguknak köszönhetik ezt a megkülönböztető bánásmódot. Fenyegették már őket azzal, hogy bevonják a reptéri azonosító kártyájukat, és volt, hogy a vizsgálatok közben összekoszolták a ruhájukat.

A dolgozók levelükben kitértek arra is, hogy az új szabályozás a kiskorúakra is ugyanazt az ellenőrzést írja elő, ami szerintük „kiskorúak elleni szexuális bűncselekmény elkövetésére is feljogosít”. Mindezek mellett a dolgozók azt tapasztalják, hogy vannak olyan civil ruhás dolgozók, akik rendszeresen – akár táskákkal is – mindenféle ellenőrzés nélkül járkálnak be a biztonsági zónába. Erről videofelvételeket is készítettek.

Munkaköri kötelesség

A dolgozók panaszaira a biztonsági szolgálat vezetőjétől az a válasz érkezett, hogy a „nemi szervek kézzel történő, markáns vizsgálata” szabályszerű munkaköri kötelességük. A Budapest Airport részéről Hardy Mihály szóvivőt kérdeztük meg, aki eddig nem tudott ezekről a konkrét problémákról, de azt elmondta, hogy testüregvizsgálatot nem végezhetnek a személyzeten. Tény viszont, mondta a szóvivő, hogy „az intim testrészeket adott esetben át kell vizsgálni”.

A pilótáknak nemzetbiztonsági átvilágításon kell átesniük, hogy dolgozhassanak, ezért ők még az alapszintű biztonsági előírásokat is sértőnek tarthatják. Hardy szerint a pilóták évtizedek alatt megszokták, hogy „mint kés a vajon, úgy suhantak át” az ellenőrző pontokon, ezért nehéz megszokniuk az új szabályokat. Azt elismerte, hogy ha kulturálatlanul viselkednek velük az őrök, azt sérelmezhetik, de szerinte a pilótákra és légi kísérőkre kiterjesztett szigorú vizsgálatok fontosak. Ha nem tartják be őket, fennmarad a repülőtér leminősített státusza.

Őrület

A botrányos történések miatt az egyik érintett honlapot indított, és már tizenkilenc írást közölt a különböző megalázásokról. „Valahogy le kellett írnom ezt az őrületet” – mondta a szerző, egy pilóta. Az írásokhoz csak a jelszóval rendelkező dolgozók férhetnek hozzá, de állítólag amióta a dolgozók ezen a zárt fórumon beszélni kezdtek a megaláztatásaikról, történt némi javulás: kiemeltek pár embert a biztonságiak közül, és elkezdtek fehér kesztyűket osztani a vizsgálatokhoz. Egyelőre az ombudsmantól várnak állásfoglalást. Rendőrségi feljelentést eddig nem tettek – sokan féltik az állásukat, hiszen a reptéren folyamatos leépítések folynak –, pedig az őket érő atrocitásokat az egyéni intimitás sérelmére elkövetett bűncselekménynek tartják.

„A legsötétebb New York-i korszakban nem tapasztaltunk ilyet” – meséli az egyik magyar pilóta, aki már évtizedek óta repül. Szerinte ugyanezek a szabályok vannak életben a többi EU-országban is, de sehol máshol nem tapasztalták a fent említett dolgokat, csak Magyarországon. Korábban már beszámoltunk Ferihegy kulturálatlanságáról. Akkor még „csak” az utasok panaszkodtak a kulturálatlan biztonságiakra, a fejetlenségre és a balkáni állapotoka."

(www.index.hu)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.03 0 0 130
"Ha nem akar csengőfrászban élni, tiltakozzon Ön is!

Miközben a sajtó (média) Budaházy futball-labdájával és a „hajszál híján” felrobbantott főkommunisták mártíromságával vonja el a nyilvánosság figyelmét, a kormány a T/1426. számú törvényjavaslattal szerdán a Rendőrségi törvény olyan módosítását kívánja átvinni a Parlamenten, amely elfogadása esetén az ötvenes évek totális diktatúráját, „csengőfrászát” hozná vissza Magyarországra a nyilvánvalóan amerikai nyomásra meghirdetett „terrorizmus elleni háború” jegyében. Ha ebből jogszabály lesz bármelyikünk, aki akár politikai vagy gazdasági tevékenysége miatt, akár más okból nem tetszik a hatalomnak folyamatosan megfigyelhető, lehallgatható, a Rákosi rendszerben megszokottak szerint „kicsinálható” lesz. Nem lesz többé magántitok, megszűnik a magánlakás sérthetetlensége, internetes vagy hagyományos levelezésünk a máig is nagyszámú Gyurcsányistát, kommunistát foglalkoztató „szervek” részéről megismerhető és nyilvántartható lesz. Tévedés ne essék, mindehhez nem kell terroristának, sőt még terrorista-gyanúsnak se lennünk, mi több, még levelezőtársunk, vagy az egész más ügyben gyanútlanul általunk telefonon felhívott megfigyelt személy se kell, hogy gyanúsítható legyen bármely bűncselekmény elkövetésével. Az egykori főelvtársak, mai „terrorelhárító” tisztek a baráti vendégség során a magánlakásban minden szavunkat hallgathatják, felvehetik, tárolhatják, s persze megfelelő törvényi garanciák híján bármikor bármilyen célra felhasználhatják. A „magánélet” fogalma jelképessé válik. A szabályozás teljesen önkényes, annak bárki áldozatául eshet. Az elvtársak bármelyikünk magántitkát, üzleti titkát, orvosi vagy más hivatásbeli titkát megalapozott bírói engedély vagy más komoly garancia nélkül kifürkészhetik s azzal bármikor sakkban tarthatnak bennünket vagy hozzátartozóinkat. Nehéz nem észrevenni az összefüggést: a „Magyarok Nyilai” üggyel való rémisztgetés ennek kíván megágyazni, a hisztéria célja, hogy a polgárok ne tiltakozzanak jogaik sárba tiprása és teljes körű kiszolgáltatottságuk ellen.

De mi, gondolkodó magyar emberek ébredjünk fel, a Parlament honlapján keressük meg és ismerjük meg a jogszabálytervezetet és TILTAKOZZUNK! Mindenki haladéktalanul lépjen kapcsolatba országgyűlési képviselőjével és követelje a T/1426. számú törvényjavaslat jogtipró rendelkezéseinek leszavazását. Rövid ismertetés a Javaslatról: A 7/E paragrafus (3) bekezdése szerint a Pintér Sándor vezette terrorizmust elhárító szerv (TESZ) terrorcselekmény vagy azzal összefüggésben elkövetett más bűncselekmény megelőzése vagy felderítése érdekében „a terrorcselekménnyel veszélyeztetett körben…terrorcselekménnyel összefüggésbe hozható személy felderítésére és azonosítására titkos információgyűjtést alkalmazhat..”, amelyet nem a bíróság, hanem az igazságügyminiszter engedélyez. A titkos információgyűjtés formáit a 25.§ sorolja fel. Ideértendő például a magánlakás titkos átkutatása, az észleltek technikai eszközzel történő rögzítése; a magánlakásban történtek megfigyelése és technikai eszközzel rögzítése; a postai küldemény felbontása; az e-mailen továbbított kommunikáció tartalmának megismerése; a telefonbeszélgetés lehallgatása.

Mindezeket a rendőrség főszabályként bírói engedéllyel teheti meg, ez alól emeli ki ez a javaslat a „terrorcselekménnyel összefüggésbe hozható személyt”, akinek esetében a TESZ a kormány emberétől, a minisztertől kaphat engedélyt. Ki az a „terrorcselekménnyel összefüggésbe hozható személy”? Hogy lehet egy bűncselekménnyel kapcsolatban ilyen bizonytalanul fogalmazni? „Lopással összefüggésbe hozható személy” például az, akinek ellopták a kabátját, de esetleg az is, akinek az üzletében megvásárolták a később ellopott kabátot. Ez a megfogalmazás mondatja velem teljes bizonyossággal, hogy ezen jogszabály alapján BÁRMIKOR, BÁRKI, vagy bárkinek a lakása, telefonja lehallgathatóvá, illetve átkutathatóvá válik. Ezt nem tűrhetjük el! Nem kell jogásznak lenni ahhoz, hogy lássuk: „a terrorcselekménnyel összefüggésbe hozható személy” fogalma teljesen bizonytalan, annál is inkább, mert a nyolcadik paragrafusból kiderül, hogy még bűncselekmény gyanújára sincs szükség ahhoz, hogy a titkos információgyűjtést (lakás átkutatása, lehallgatása, telefonlehallgatás, levelezés ellenőrzés) elrendeljék. A (4) bekezdés előírja, hogy amennyiben a titkos információgyűjtés során a szerv „bűncselekmény elkövetésének gyanúját észleli” haladéktalanul feljelentést tesz az illetékes hatóságnál. Ebből egyenesen következően a titkos információgyűjtés elrendeléséhez bűncselekmény gyanújára nincs szükség – bőven elegendő, hogy az illető a kormánynak valamiért nem rokonszenves. (Ez utóbbi így nem szerepel a javaslatban, csupán következtetés.) A „terrorizmus elleni háború” jegyében alkotott jogszabály felhatalmazza a kormányt, hogy a „terrorizmust elhárító szerv feladatainak és hatáskörének részletes szabályait rendeletben állapítsa meg” (32.§ 2 bek.), azaz parlamenti kontroll nélkül szabályozhatja a kormány, hogy miként kíván totális ellenőrzést gyakorolni az életünk felett. A 30.§ értelmében pedig a megfigyeltek adatait a terrorizmust elhárító szerv „kezelheti”, azaz tarthatja nyilván. Sokadszorra csodálkozom rá: mi folyik itt? Kérdezzen rá Ön is és tiltakozzon! Ilyen jogszabályt ma Magyarországon senki, semmiféle vélt vagy valós terrorista veszélyre hivatkozással ne merészeljen ránk kényszeríteni!

Budapest, 2010. november 2.

Morvai Krisztina , az Európai Parlament Szabadságjogi, Igazságügyi és Rendészeti (LIBE) Bizottságának tagja"

(www.morvaikrisztina.hu)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.03 0 0 129
Hát, biztosan bennem van a hiba...

"Elengedhetetlen a rend érdekében, hogy új rendőrség szülessen

2010. november 3. 11:14

MNO - KA

A belügyi államtitkár szerint a rend érdekében elengedhetetlen, hogy új rendőrség szülessen. A rendészeti tárgyú és azokkal összefüggő törvényeket módosító javaslat általános vitáját megnyitó expozéjában Kontrát Károly szerdán a parlamentben kijelentette, hogy szakítanak az elmúlt évek gyakorlatával, amelyek szerint a rendőr az állami uralom jelképe és végrehajtója, ennek érdekében a rendőröket is ellenőrizni akarják.

Leszögezte, hogy a rendőrnek elsősorban védelmet és biztonságot kell szolgáltatnia, amire csak egy értékeiben, gondolkodásmódjában és mentalitásában megváltozott, megújult rendőrség képes. Mint mondta, olyan rendőrökre van szükség, akik méltók a társadalom megbecsülésére.

Hozzátette, ehhez olyan normákat kell kialakítani, amelyek elősegítik, hogy a rendőrséget tiszteljék. Elmondta, a rendőrséget olyan szervezetté kell átalakítani, amely munkája során figyelemmel van az ország területeinek különféle társadalmi, szociális és gazdasági adottságaira.

(MTI)"
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.03 0 0 128
Nem egészen értem. Most már a smasszerek is Pintér hadseregébe tartoznak?

"Közbeszerzés nélkül venne egyenruhát a BM

2010. november 3., szerda 11:34

A Stop.hu információi szerint közbeszerzési eljárás nélkül kíván a rendőröknek, a büntetés-végrehajtás és a katasztrófavédelem területén dolgozóknak új egyenruhát venni a belügyi tárca. A 3,8 milliárdos vásárlás mellett 450 millióért autókat vennének, szintén közbeszerzés nélkül.

A rendőrök, a büntetés-végrehajtás és a katasztrófavédelem munkatársai hamarosan új, egységes egyenruhát kaphatnak. A Belügyminisztérium 3,8 milliárd forintot szán az új uniformisokra. A Stop.hu információi szerint a belügyi tárca a vásárláshoz felmentést kért a közbeszerzési eljárás alól. A minisztérium szerint nemzetbiztonsági okok miatt nem kellene nyílt versenyen kiválasztani az egyenruhák beszállítóját.

A közbeszerzés alóli felmentésről a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának kell döntenie. Már kedden napirendre vette volna a bizottság az ügyet, ám a kormánypárti képviselők kérésére a döntést elhalasztották. A Stop.hu szerint a fideszeseket meglepte Pintér kérése.

Az új egyenruhák szükségességét Pintér Sándor belügyminiszter a közelgő uniós elnökség kapcsán felmerülő biztosítási feladatokkal, illetve az elszaporodott katasztrófákkal indokolta. A közbeszerzés kikerülésére a tárca szerint azért van szükség, hogy „az egyenruhák gyártása és elosztása ellenőrzött módon, nemzetbiztonsági kockázatot nem jelentő gyártók és szállítók által történjen.”

450 millióért 50 darab autót is venne a belügy, szintén közbeszerzés nélkül. Itt azért mellőzné a közbeszerzést a tárca, mert az uniós csúcsok elő- és utóbiztosításához szükséges autóknál az átlagostól eltérő biztonsági követelményeket kell érvényesíteni."

(www.index.hu)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.02 0 0 127
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.31 0 0 126
Egy rendőrállamban az élet legalapvetőbb törvényszerűsége, hogy bárkit, bármikor, bármiért elvihetnek a rendőrök...

"Legyen béke, szabadság és egyetértés!" (Még is elvittek a rendőrök)
Előzmény: ámokfutár (117)
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 125
Pörgős kis topik lesz ez, akárki meglássa... :-(((

"Ötszörösére növelné a helyszíni bírság összegét a Fidesz

Független Hírügynökség 2010. 10. 29

Az eddigi összeg ötszörösére növelné a helyszíni bírság kiszabható összegét három fideszes képviselő, akik pénteken nyújtottak be törvényjavaslatot a változtatásról. A javaslat szerint jövő januártól a rendőr már 100 ezer forintra is bírságolhat, és a büntetésre részletfizetést sem lehet majd kérni.

100 ezer forintra emelné a helyszíni bírság maximális összegét a Fidesz - derül ki egy pénteken benyújtott parlamenti törvényjavaslatból. Kósa Lajos, Tarlós István és Kovács Zoltán fideszes országgyűlési képviselők indítványukban azt javasolják, hogy 2011. január 1-jétől az eddiginél ötször nagyobb büntetéseket is ki lehessen szabni.

A törvényjavaslat indoklása szerint a helyszíni bírság a közigazgatás leggyorsabb és leghatékonyabb válasza a normaszegés elkövetőivel szemben. Jelenleg a helyszíni bírság legkisebb összege 3000, a legnagyobb 20 ezer forint lehet, ebből a képviselők a felső értéket növelnék.

A javaslat szerint a bírságot továbbra is 30 napon belül kell majd kifizetni, az elfogadott és tudomásul vett bírság ellen pedig nincs helye jogorvoslatnak. A kiszabott bírság kifizetését méltányossági kérelemmel sem lehet megúszni, és részletfizetést sem lehet majd kérni rá - olvasható az előterjesztésben."

(www.origo.hu)
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 124
Egy rendőrállam a legfontosabb esemény a letartóztatás. Fontos, hogy minél több embert tartóztassanak le, de a mennyiség mellett a minőség sem elhanyagolható szempont...

"Letartóztatták a Honvédkórház egyik főorvosát

MTI

2010. október 29., péntek 15:49

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt előzetes letartóztatásban van a Honvédkórház-Állami Egészségügyi Központ egyik osztályvezető főorvosa, közölte Paraizs József, az orvos védője pénteken. Az ügyvéd elmondta, hogy az orvost nem a szolgálati feladataival összefüggésben gyanúsították meg, hanem egy konzorcium által létrehozott Telepíthető Gyorsdiagnosztikai Laborral kapcsolatban, aminek a szakmai projektmenedzsere. A jegyzőkönyv szerint a konzorciumnak négy tagja van: a Magyar Honvédség Egészségvédelmi Intézete (HM EI Zrt.), a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Mobio Chem Kft. és a Medyag Kft.

Paraizs József kifejtette: "ügyfelét olyan bűncselekménnyel vádolják, amihez nem volt eszköz a kezében". A sikkasztás a rábízott vagyonnal összefüggő cselekmény, de ügyfelének, mint szakmai projektvezetőnek nem volt utalványozási jogköre, tehát nem volt aláírási joga a kifizetésekhez.

Az orvos keddi őrizetbe vételével kapcsolatban védője elmondta: szolgálati helyén, a Honvédkórházban kereste fel az ügyészség és közölték vele, hogy házkutatást tartanak nála, amit ügyfele tudomásul vett. Ezután a házkutatás folytatódott a - gyanúsításhoz kapcsolódó - projektirodában, majd a lakásán, ahonnan a Budapesti Katonai Ügyészségre mentek.

Paraizs József hangsúlyozta: ügyfele a keddi tárgyaláson a bíró előtt felhatalmazta, hogy hozza nyilvánosságra, miszerint éhségsztrájkba kezd és csak vizet hajlandó fogyasztani, hogy így tiltakozzon meggyanúsítása és letartóztatása miatt.

Balogh Zoltán a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője pénteken elmondta, hogy valóban indult büntető eljárás az ügyészségen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt a hónap közepén.

Az ügyben kedden gyanúsítottként hallgattak ki egy személyt, aki az Állami Egészségügyi Központ állományába tartozik, mondta Balogh Zoltán. Őrizetbe vételét követően az ügyészség indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását, amelyet csütörtökön a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa egy hónap időtartamra el is rendelt.

Az orvos őrizetbe vételét a Magyar Nemzet pénteki számában közölte. A cikkben írtak alapján F. József ellen egy diagnosztikai fejlesztés miatt merült fel a visszaélés gyanúja. A fejlesztést a Honvédelmi Minisztérium kezelésében álló HM EI Zrt.-nél kezdték el, ahol a nyomozó hatóságok házkutatást is tartottak és iratokat foglaltak le, írta a Magyar Nemzet."

(www.index.hu)
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 123
Jó kis topik ez. Akár én is nyithattam volna... :-)))
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 122
Lássuk be! Egy rendőrállam szart sem ért terroristák nélkül...

"Morvai és Gaudi nem értik a jobbos médiatámadásokat

MTI

2010. október 29., péntek 13:42

Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő és Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője szerint jobboldali médiumok "koncentrált támadást" indítottak a nemzeti jogvédők ellen, ami oda vezethet, hogy nem lesz, aki kiálljon a magyarok emberi jogaiért.

Gaudi-Nagy Tamás emlékeztetett, hogy 2007-ben jogvédő munkájáért Polgári Magyarországért díjat kapott a Fidesz pártalapítványától, Morvai Krisztina pedig a 2006. őszi jogsértéseket vizsgáló Civil Jogász Bizottság vezetője volt. Ezután azt a kérdést tette föl, hogy a tevékenységüknek korábban tág teret adó médiumok - amelyek közül a Magyar Nemzetet, a Hír TV-t és az Echo Televíziót emelte ki - miért indítottak támadást a nemzeti jogvédők ellen.

"Miért áll ez érdekében a nemzeti együttműködés kormányának és a hozzá közel álló médiumoknak?" - kérdezte. Példaként említette, hogy Bencsik András - a többi között terrorcselekménnyel és emberölés előkészületével gyanúsított - Budaházy György bűnsegédjének nevezte őt és Morvai Krisztinát, amiért pert indítanak a Magyar Demokrata főszerkesztője ellen, valamint hogy a Magyar Nemzet egyik cikke szerinte a befolyással üzérkedés gyanúját veti fel velük szemben.

Morvai Krisztina arról beszélt: a jobboldali médiumok "lélektani hadviselésének" célja, hogy félelemmel töltsék el az embereket, s így megalapozzák azt a törvénymódosítást, amelynek alapján terrorveszélyre hivatkozva akár bírói engedély nélkül is lehetővé válik állampolgárok lehallgatása, lakásuk átkutatása. Az európai parlamenti képviselő ismertette nyílt levelét, amelyben arra kéri a jobboldali médiumok olvasóit és nézőit, hogy védjék meg a támadásoktól a nemzeti jogvédőket, írják meg kifogásaikat az érintett szerkesztőségeknek. Hangot adott véleményének, hogy "a nemzeti jogvédők - élükön Gaudi-Nagy Tamással - többet tettek a magyarok szabadságáért, a jogállamiságért és az emberi jogokért, mint a rendszerváltást követően az összes politikus együttvéve".

Gaudi-Nagy Tamás újólag szólt a 2006. őszi jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság jelentéséről. Nehezményezte, hogy a testület "felmentette Gyurcsány Ferencet", nem állapított meg jogi és politikai felelősséget, nem tárta fel a fogdákban és büntetés-végrehajtási intézetekben történt kínzásokat, valamint nyíltan tagadta az 1956-os forradalom és a 2006 őszi események közötti párhuzamot, "amelyről mindenki tudja, hogy fennállt".

A sajtótájékoztatón Gaudi-Nagy Tamás azt is bejelentette, hogy F. Róbert, a Hunnia csoport tagja, tizenegyedrendű vádlott kedden visszavonta a nyomozati szakaszban tett vallomását, amelyet állítása szerint szabadlábra helyezése érdekében, családja és szerettei védelmében fogalmazott meg.

A Magyar Nemzet pénteki számában egyebek mellett arról számolt be, hogy a Budaházy György vezette Hunnia Mozgalom Lendvai Ildikó ellen is támadást tervezett, a szocialista politikusra rá akarták robbantani a liftet. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ez, valamint Lapid Lajos egykori budapesti rendőrfőkapitány-helyettes autójának tervezett felrobbantása nem szerepel a terrorizmus gyanúja miatt indított eljárás vádiratában."

(www.index.hu)
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 121
Azt most már szabad... :-)))
Előzmény: Törölt nick (120)
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 119
Vajon hová lett Ibrahim? Több, mint tíz éves az utolsó hozzászólása...
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 117
"2010. október 29.

Exkluzív interjú: bilincsben telefonált a rendőrségről az elvezetett mohácsi aktivista

Megbilincselve, a mohácsi rendőrkapitányságról hívta fel a PécsiStop munkatársát Németh Imre, akit a Jobbik önkormányzati képviselőjével együtt vezettek el a rendőrök a testületi ülésről.

- A Mohácsi Valóság újságírójaként és a Jobbik szakértőjeként érkeztem reggel a képviselő-testületi ülésre - mondta Németh. - Először a biztonsági őr szólított fel arra, hogy hagyjam el a termet, amikor nem voltam hajlandó, kihívta a rendőröket.
Németh elmondta: a Jobbik pécsi vezetője, aki a párt listájáról jutott be a grémiumba, próbált érvelni, hogy jelenléte teljesen szabályos, de nem tudta meggyőzni a mohácsi polgármestert. Németh elmondása szerint a rendőrök legalább 30-40 percig tanácstalankodtak a városházán, időközben a város rendőrkapitánya is a helyszínre érkezett. Polgárral már csak akkor bilincselték egymáshoz magukat, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy Némethet el akarják vezetni. - Polgár Károlyt kétszer tízezer forintra büntették az ülésen, mondván, megsértette az ülés méltóságát, pedig ő ült a helyén, én pedig csendben álltam mellette - tette hozzá az aktivista. - Meggyőződésem, hogy a rendőrök törvénytelenül jártak el.

A rendőrök ugyanis végül eltávolították a két férfit egymáshoz láncoló műanyag készséget, és immár külön, de igazi bilincsben vitték el őket. Úgy tudjuk: a rendőrök segítségét a polgármester kérte.

Németh Imre elmondta: a mohácsi városvezetés, kétség kívül maga a polgármester az elmúlt években mindent megtett, hogy távol tartsa őt a képviselő-testületi ülésektől. Elmondása szerint rendre a hivatal dolgozóit ültette az érdeklődőknek fenntartott helyekre, munkaidejükben, csak azért, hogy őt a biztonsági őrnek már ne kelljen beengednie, és csak az erre a célra fenntartott, tévével ellátott teremből kísérhesse figyelemmel az ülést.

Németh és Szekó évek óta haragosok, amióta előbbi kezdeményezése, egy Trianon-emlékmű nem valósult meg a Duna-parti kisvárosban. Németh azóta rendszeresen és hangosan tüntetett Szekó ellen, minden lehetséges alkalmat megragadva. Több tucatnyi alkalommal jelentették fel egymást az elmúlt néhány évben.

Barkó Béla, a Jobbik baranyai elnöke leszögezte: mindkét érintett feljelenti az intézkedő mohácsi rendőröket, amiért jogtalanul bilincsben vitték el őket egy nyilvános testületi ülésről, Szekó Józsefet pedig hatalommal való visszaélés miatt. Barkó arról is beszélt: a mohácsi polgármester már az alakuló ülésen is bebizonyította, hogy milyen antidemokratikusan tud működni egy fideszes önkormányzat. A Jobbik baranyai vezetője arra utalt: 15 ezer forintos pénzbüntetés jár az arrogánsan felszólaló, és a 3 percnél többet beszélő képviselőknek is.

Szerző: Barabás Béla"

(www.stop.hu)
Előzmény: ámokfutár (110)
Watchdog Creative Commons License 2010.10.29 0 0 115
Nekem mondod? Több zacskónyi van a bőröndömben! (na jó, a szerszámosban... :-)
Előzmény: ámokfutár (114)
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 114
Nyilvánvaló, hogy készültek a polgármester reakciójára, de ezt nem tiltja a törvény.
Előzmény: Watchdog (113)
Watchdog Creative Commons License 2010.10.29 0 0 113
5. Kábelkötegelő bilincs meg kéznél van mindig, hátha kell... :-)
Előzmény: Törölt nick (111)
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 112
"Megzavarja az ülést."

Ezt meg honnan veszed? Egyetlen híradás sem tartalmaz ilyet. A fickó "pofája" nem tetszett a polgármesternek, ezért elvitette a rendőrökkel. Rendőrállamban már csak így megy ez...
Előzmény: Törölt nick (111)
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 110
"Elvittek egy jobbikos politikust

2010. október 29. 11:15

MNO - LR

Rendőrök vittek el egy jobbikos önkormányzati képviselőt és szakértőjét a péntek reggeli képviselő-testületi ülésről Mohácson, miután egymáshoz bilincselték magukat – értesült az MTI helyi politikusoktól.

Az MTI információi szerint a péntek reggeli képviselő-testületi ülésen Szekó József (Fidesz–KDNP) mohácsi polgármester régi ellenlábasa, Németh Imre a Jobbik helyi képviselőjének, Polgár Károlynak a tanácsadójaként jelent meg. A polgármester felszólította Némethet, hogy távozzon az ülésteremből, erre ő összebilincselte magát Polgár Károllyal. Ezután vitték el a rendőrök őket. A mohácsi önkormányzat és a rendőrség is későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

(MTI)"

(www.mno.hu)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!