Köszi, eltartott egy ideig a háttérinformációk összerendezése, meg a képeké is. Sajnos a borzasztó hamburgert és a hőséget nem tudtam jobban érzékeltetni :)
Ezek a zenék nem is rosszak :) Megesküdni nem mernék, hogy ott az egy Hammond, de akár az is lehetne, nem hiszem, hogy embargó alatt lett volna. Másrészt viszont mindig is sokan próbálkoztak hasonlót építeni. Az ötperces zenét nem ismerem fel, de ennyir eltáványosan még nem láttam, ahogy a Petőfi híd rámpája benyúlt egészen a Mester utcáig :)
Én a gitárokhoz nem tudok szólni, de a régebbi, -talán már egy évnél is régebben volt- szintetizátoros posztjaid nagyon tetszettek. A Hammond orgona a gyerekkorunk alap hangzása volt. Akár a mese-zenékben, akár a rockzenében, akár a jazz-esebb könnyűzenékben. Ilyenekből nagyon sokszor a fejünkbe mászott egy zene anélkül, hogy tudtuk volna, mert sokszor használták aláfestő zenének az ismeretterjesztő filmekben.
Akár a Deltában, akár egy hiradó riportban, akár egy szakmai oktatófilmben.
Használták a Hammond orgonát esetleg a szovjet zenészek? Mert a jazz-ban azért nem voltak rosszak. A jutubon sok érdekes van, például ez:
Nem kell lokális közvéleménykutatás, hogy mit szeretnek a blog olvasói: a gitáros másfél nap alatt 5 lájkot kapott, pedig próbáltam "reklámozni", ez viszont öt óra alatt 5-ot reklám nélkül, egy napsütéses vasárnap reggelen :O