Ez valóban egy elég gázos dolog szerintem is.Tudniillik már az első alkalommal illene tudatni a tagokkal hogy mi az ábra ,ez így ebben a formában ez tényleg nem müxi.
JUSZUF, rci és Zottjoghurt nyargaljatok át a startlap fórumra, ott most megy a fórum az edofer, a kelet média holdinggal kapcsolatban.... Tudjátok korábban erről fórumoztunk....
Szia Csilla, és mindenki!
A sokat szapult MLM ben is vannak jó üzletek, kis befektetéssel, és meg is éri, kis idő ráfordítással, és türelemmel.Nem szabad azt hinni, hogy egy hónap alatt milliók hullanak az ölünkbe, de ha van kitartásod, és türelmed akkor egy év múlva igen szép havi keresetet lehet elérni és csak annyit kell a számítógép előtt ülnöd mint eddig is, csak a fórum mellett még a munkával is kell egy kicsit foglalkozni.
Esetleg egy támpont: www.anyecs62.fw.hu
Hát, azt tudom javasolni, hogy ismerőseid körében kérdezősködj, ők tudnak-e valamit. Tulajdonképpen próbálkozhatsz az említett hírdetésekkel is, csak nehogy akkor vedd észre, hogy átverés az egész, amikor már kihúzták a zsebedből az ezreseket :S
Szia! Akkor hol a bánatban keressem, ha nekem ez lenne az ideális megoldás?(az életünk úgy lett berendezve, hogy minden szervezés kivitelezés az én nyakamban van. 3 gyerek,férj,3 kutya,2 macska,telek.Ha ezt nem akarom felborítani, akkor ez az egyetlen megoldás. Ha változtatni kell az egész életstílusunkon, az beláthatatlan.)
Ok.Hogy egyértelműbb legyek irányodba is,én nem a kamuzók oldalán álltam soha,én azt szeretném hogy a dolgok legalább olyan szinten működjenek mint nyugaton.Ott is van átverés néhány,de vannak jól működő távmunkás cégek is nálunk szinte semmi nem működik,és ez nem a véletlen műve.
Valószínűleg olyan embereket keresnek akiket érdekelnek ezek a dolgok.A reklámmal szerintem semmi gond ha az a maga helyén történik ,hirdetőújságokban ,netes hirdetőben ,azt viszont én is rossz módszernek tartom ha valaki fórumon nyomul és kéretlenül ajánlgatja magát.Nem az a baj hogy vannak ilyen munkák,hanem az hogy másmilyenek nincsenek.
"Olyan távmunkát valóban nehéz találni amilyet az emberek többsége szeretne csinálni,ezt aláírom." Hja, de akkor miért ilyeneket ajánlgatnak minden bokorban?:(
Nem pejoratív megjegyzésnek szántam,az a helyzet hogy egy ilyen helyre nem kell több mint 20 ember,a munka jellegéből adódóan.Á,nem baromság ez ,elég sokan vannak nagyszájú logósok is,itt nem rád vagy azokra a tisztességes emberekre gondolok akik tényleg akarnak dolgozni.Olyan távmunkát valóban nehéz találni amilyet az emberek többsége szeretne csinálni,ezt aláírom.Az Mlm ,az értékesítés se nem munka ,se nem vakítás,hanem vállalkozás ami a legtöbb embernek nem megy,lévén hogy az emberek többsége nem üzleties alkatú.Vakításról azon esetben van szó ha valaki azzal eteti az embereket hogy könnyen kereshet milliókat,ami nem igaz,és csak olyan luserek hangoztatják akik még egy forintot se kerestek .De egyébként nincsebben sem semmi rossz ha tisztességesen csinálják.Sok kismamának jelent jó keresetkiegészítést az hogy valamilyen kozmetikai cégnél tanácsadók.
Választ kaptál,legfeljebb a cég nevét nem mondtam meg.És igaz ami igaz nem szoktam munkaközvetítést vállalni ,ha nem jön be egy meló mindig azt szokták szidni és pellengérre álítani aki a munkát ajánlotta.Egyébiránt a jó helyek már beteltek,ezek nem tömegmunkák ahová embereket keresnek.Az is baj hogy valakinek bejött?Én üzletkötő voltam és olyan bizniszekkel foglalkoztam amit más nem vállalt fel,mondván teljesen reménytelen dolog annyiért eladni egy házat,üzletrészt,stb.Nekem sikerült de nem is olyan könnyű dolog ám ez.Rengeteg utazás,tárgyalás kell hozzá és pénzt általában csak akkor kap valaki ha létrejön az üzlet.A gyereknek meg a páromnak nem mondhatom hogy nincs mit enni mert még nem találtam olyan állást ami tetszett volna.Egyébként én azt se gondolom hogy ezek a távmunkacégek tökéletesek lennének,egyiknek másiknak megmondtam a véleményem élőben ,és van olyan aki már bánhatja hogy nem hallgatott rám.Ezek a tájékoztatók nem tökéletesek,már az elsőben minden lényeges információnak ott kellene lenni.
Rci-től én kérdeztem e-mail-en, hogy a barátnője hogyan csinálja a gyöngyfűzést, mármint milyen "cégnek", merthogy azt is csinálja, de sajna nem kaptam választ, pedig a gyöngyfűzés érdekelne. Ez van...
Rci, amúgy akkor neked bejött, hogy ilyen sok "üzlet"-ed van. :)
Szóval, ezzel te is belátod, hogy igazi, tényleges "távmunkát" csak protekcióval lehet szerezni?? Sajnos vannak olyanok, akik ilyennel nem rendelkeznek. És egyetértek JUSZUF-fal. Van olyan, aki dolgozni akar. Nem kell általánosítani.
Azt a baromságot meg felejtsük már el, hogy sokan csak olvasni szeretik a hirdetéseket. Aki jelentkezik egy munkára, az azért teszi, mert dolgozni szeretne, pénzt keresni, nem pedig szórakozni.
Jómagam 2 éve próbálok TÉNYLEGES távmunkát szerezni, eddig semmi sikerrel. Nem azért mert nem akarok dolgozni....
Persze van egy csomó: MLM, értékesítés és egyéb vakítások, de ezeket én nem nevezném munkának.
Nem publikus,lényegében egy olyan cégről van szó amelyik hímzéssel foglalkozik és külföldi szállodák számára megrendelésre visz ki cuccokat.Ide nem nagyon van felvétel ,ez elég jó hely.Én és a homework?Úgy nézek ki én mint aki távmunkacéget akar alapítani?Isten őrizz,ebbe a mai közegbe semmi pénzt nem tennék bele egy huncut vasat se.Tőkém jelentős része rokonaim külföldi vállalkozásában van .idehaza is van egy két bizniszem egy kis Mlm biznisz és néhány üzletkötés ingatlan,stb.Távmunkával nem foglalkoznék semmilyen szinten.
Lehet hogy igazad van rci. DE ez nem nyugat. Egyébként írtad, hogy a barátnőd is dolgozik otthon. Elárulnád nekünk, hogy melyik cégnél? És a te üzleti dolgaid? Csak nem egy homeworkos céget üzemeltetsz? :)
Szia nócamóca.A dolgok nem működtek jobban azoknál a cégeknél se ahol nem volt belépési díj ,100 jelentkezőből jó ha egy két olyan ember akadt aki érdemi munkát tudott produkálni .Annak nem sok értelme van hogy inaktív embereknek egy cég ingyenesen küldözgessen munkacsomagokat ,így néhány hónap alatt több milla veszteség keletkezik csak a postaköltségen.Volt egy haverom is ,jól megszívta ezzel a dologgal ,beletett és bukott is egy csomó pénzt.Mások is jártak már így ,nem nagyon éri meg ezt csinálni.Javaslom neked ,nézz körül egy kicsit egy nyugaton,mennyit kér például az Elance távmunkaközvetítő.És ott eszébe nem jutna senkinek reklamálni azért hogy egy szolgáltatás nem ingyenes.Na ezért nincs itt semmilyen távmunka és a közeljövőben nem is várható .Legjobban azokat sajnálom akik tényleg dolgozni akarnak,nem panaszkodni reklamálni.Még valami.Az a baj hogy sokan csak olvasni szeretnek a munkáról.,.
Sziasztok! Én főiskolás vagyok és diákhitelből azért elég sok ez az 5-10ezer forint is...Csodáljátok hogy szkeptikusak az emberek? Nem azért akarnak dolgozni, hogy a havi kosztpénzt elküldözgessék a semmiért! Végigolvastam a topicot és igazi, biztonságos otthonmelóról még nem sikerült olvasnom itt...Ez csak jelent valamit.
Fogalmam sincs mi van Szabolcsban,de biztos van ilyen is,miért ne lenne.Akiket én ismerek spéci nem ilyenek ,nem kényszervállalkozók,megrendelésre dolgoznak,főleg külföldi cégeknek.Megrendelésben nincs hiány.Egyébként azt hiszem az emberek többségének mindegy hogy kényszervállalkozónak dolgoznak e vagy sem,a lényeg az lenne hogy kifizessék őket.Na ilyen cég se sok van,egy kezemen megtudnám számolni őket.
Betegsége miatt ritkábban vesz most kezébe tűt és cérnát Kovács Lajosné, kevesebb remeket készít az utóbbi hónapokban. Hímzett asztal- és oltárterítői, párnái eljutottak a sok országba: nemcsak Hollandiába, hanem Kanadába, sőt Ausztráliába is.
- Több mint huszonöt éve foglalkozom hímzéssel, 1989 óta nyugdíjasként itthon csinálom - mondta.
Előtte pedig 16 évig dolgozott a siófoki háziipari szövetkezetnek.
- Már lánykoromban érdekelt a horgolás meg a hímzés. Mindig szerettem az aprólékos és igényes munkát.
KovácsLajosné1976-ban munkanélküli lett. Bedolgozókat keresett akkor a háziipari szövetkezet. Megmutatta néhány hímzett terítőjét, s azonnal munkát ajánlottak neki. Azóta odadolgozott, leginkább kalocsai, buzsáki meg karádi hímzéssel. Munkái javát külföldre adták el.
- Nagyon szeretem ezt a munkát- mutatta egyik félig kész terítőjét. - Ha hiszi, ha nem, megnyugtat ez a tevékenység. Nagyon jó szem, érzék s kézügyesség kell hozzá, úgy lesz igazán minőségi a kezünk munkája. A Népi Iparművészeti Tanács több munkámat is minősítette.
Egyre kevesebbet hímez már Kovács Lajosné. -Csak a családnak, a rokonoknak ajándékként - mondta.
Legutóbb egyik pompás kalocsai terítőjét Svédországba vitték. Hímzéseik külföldön nemcsak a 66éves Anci néninek szereztek elismerést és hírnevet, hanem a falunak is.
Végiggondolok a Váci utcán, mennyi hímzett terítő van kipakolva, sőt üzletekben is.. Szerinted ezeket "távmunkában" csinálják? szerintem nem..
az ilyen távmunka ajánlatok inkább csak kényszervállalkozások próbálkozásainak tűnnek, igy próbálják kikerülni a telephely, és egyéb járulék költségeket.
Van egy két cég ami hímzéssel foglalkozik,náluk meg létszámstopp van nem akarnak új tagokat felvenni.Elég balogul állnak ők is,mert a legtöbb tag "elfelejti " megcsinálni a terítőt ,hónapok alatt nem képesek megcsinálni.Amúgy elég jó minőségű terítőket csinálnak ,szállodák számára,még külföldre is dolgoznak.Komoly távmunka pedig nincs errefelé ,tényleg csak az informatika meg az üzletkötés.Az meg az emberek többségét nem érdekli.