mucsasz graciasz. van amikor nekem sem megy. van hogy csak mocskos (de legalább is keményebb) zenéket tudok hallgatni, van hogy meg csak a hegeda, meg a pianínó zörög egész nap a hangszóróból.
de most abszolút az alterlatin korszakomat élem.
valaki mondja már meg nekem, mert napok óta *assza a csőröm, hogy ez az "it's a long, long night, tonight" szövegrészlet (vagy csak bemakogás) melyik manu chao, v. mano negra számban hallható?????
na, hogy ne csak a levegőbe beszéljek, itt van az amparanoia emlegetett en la noche című száma (nem tudom, hogyan kell beszúrni a linket):
http://www.tar.hu/pennant/zene/Enlanoche.mp3
elvileg ha ezt bekopizzátok a címsorba és ráentereztek, akkor megindul a letöltés, ha nem, akkor kopizzátok be ezt:
http://www.tar.hu/pennant/zene/03%20En%20la%20noche.mp3
valaminek történnie kell...
lehet kérni, milyen számot rakjak fel!
valéptech meg küldhetne egy mélt, hogy hogy csinálta az mp3-ra mutató linket. előre is köszi!
aki tudja szerezze be (ismerőstől, letöltőprogramról, tőlem, lemezboltból stb.) az Amparanoia 1997-es El Poder de Machín c. albumát. (Manu Chao - Guitar, Vocals
Robert "Billy" Johnson - Guitar (Electric)
Amparo Sánchez - Guitar (Acoustic), Songwriter, Vocals, Producer)
furcsa mód, manu mintha ezen a clandestino (1998)előtti lemezen próbálgatta volna a fityferéit. hál istennek közreműködése nem csak olyan mondatok besusogásából áll, mint "tulezsúr", "it's a long long night tonight", "proxima estacion esperanza (ezt is mormolja)", "lisszön tu dö bít, bítovdö szonszong" stb, hanem aktív közreműködője a lemeznek. az "en la noche", vagy a lemezen először itt hallható "welcome to tijuana (buen rollito)" nóták már-már a manu chao korongok színvonalára emelik a matériát. a sidi bícs c. szám, mintha csak a clandestinoról lenne kimásolva: kácsi pácsi bugi, énekli benne manu, természetesen egy szál gitár kíséretében. multilangvi cucc, azaz az ezzel a lemezzel végképp szimpatikussá vált amparo kisasszony énekel angolul, franciául, spanyolul (korahon-t mond, olyan édes), magyarul nem, de a kötelező arab "hejva" csatakiáltás is becsúszik itt-ott.
koncertlemezt még nem hallgattam.
indiain vannak jó részek, meg úgy a hangulat érdekes, complette.
a mad professoros meg szerintem szórakoztató, de zeneileg az sem egy nagy ász.
A Massilia koncertlemeze nagyon nem tecc... Daral, de semmi nincs benne - ez még a kocsis lemez elöttröl lehet. A kocsis lemez meg az Occitanista marad a topon, a Parla patois olyan amilyen, az indiait még megnézem.
apró méltatásokat várok, de hiába... minden és mindeki csendes.
micsoda egy nap. reggel le akarták kötni a villanyórámat. az ajtóban toporgott vagy egy órán át a két szerelő. persze, hogy nem fizetem a számlákat. azt sem tudom, hogy hol vannak...
ez két sor volt :-)
talán aszondanám rá, Noir Desir meets the Bad Seeds, meg még olysokmindenmás van benne, amerikai folk at its darkest. de akkor megvan, mivel viszonzom a cédéket.
"A Szigetesektől most végre kaptam visszajelzést, hogy a három fennmaradt nem-hivatalos eloadónk (a Toy Dolls, Manu Chao, és 16 Horsepower) fellépésére mégsem számíthatunk."
te fiju. ez a csíkó nagyon ott van, fáintos, király, frankó stb. stb.
a hangja egy kicsit emlékeztet az egyik (amúgy csendesen és csak néha kántáló) zebda tag orgánumára.
megpróbálom valamelyik albumot teljesen leszedni.
ez a jovent arkhé egyébként az "O Cidadăo do Mundo" címet viseli.
remélem tetszeni fog,
azt hiszem már írtam róla régebben,
egy zseni volt a fickó,
ő emelte be a maracatu-t meg egyéb népi zenéket a kortárs brazil zenébe
abszolájte. egy az egyben az.
emlékszem az occitanista (felhá)borítójára és ott mintha azt láttam volna az infók között, hogy minden 3. szám (na jó negyedik) átdolgozás, vagy van benne valami más nótákból. a 368 2002-es lemez, tehát bőven belefér.
egyébként ki a szösz ez a Chico Sciens? nem lehet, hogy elírtad a nevét? nem találtam róla/tőle semmit...