Gábor sikerült az ebayn venni Brilhart tenor fejet szállítással kerek 40 rugó rendben meg is érkezett csak szorító nincs hozzá ha lenne esetleg valakinek eladó fémfejhez megvenném.
Próbáld ki. Ha megnyalogatod, és fújható, nem reped szét stb., akkor használható. Én a jómúltkor találtam egy ilyen Rico-t itthon, simán működött. Sok múlik azon, hogyan volt tárolva.
Ez, amit a neten találtál, a Ricardo-n lévő hangszer, és korántsem 2 milla, hanem 2 és fél (vagy te nagyon jól veszed az eurot, mert nekem a 7999 nem jön ki kevesebbre sajnos, 304-es középárfolyamnál). Lehet persze, hogy neked az a fél milla ide vagy oda nem számít, de szerintem kamuzol, ráadásul futottunk már ilyen kört itt, az én emlékezetem nem annyira rövid. Úgyhogy részemről befejeztem, csinálhatsz új nicket, ez leszerepelt.
Ne haragudj, de ha Mark VI jellegű szaxikat keresgélsz, akkor miért itt érdeklődsz? A Mark VI egy legenda, elég erős a hájpja, ami főként annak köszönhető, hogy az első igazán modern mechanikájú szaxi volt, meg jó anyagból volt, meg természetesen marha jól sikerült, és a legnagyobbak játszottak rajta. Az ára ennek megfelelően állapottól függően sok milla. Általában nem kezdők vásárolják.
Kérdésedből ítélve egyáltalán nem értesz hozzá (vagy szórakozol, ami nem szép dolog), tehát inkább hagyd ezeket a drága szaxikat. Ha nem vagy szaxofonos, csak befektetésnek veszed, akkor is veszélyes 2 millát költeni egy csőre, amiről meg sem tudod állapítani, micsoda, meg hogy megéri-e, mert ha egy rom, akkor pl. nem ér annyit.
Úgyhogy ha bármi komoly kérdésed van, tedd föl nyugodtan, de én ezt az irányt, amit most vettünk, inkább kihagyom.
Próba kérdése. Meg kell nézni, ki kell próbálni. Mind a két hangszerről vannak rossz vélemények, egyik sem a Selmer csúcs korszaka, de ez nem jelent semmit. (Jelenleg egy olyan Buescherem van, ami szintén nem a "csúcs korszakban" készül, de az a helyzet, hogy hangban és fogásban nem marad el a régit hangszeremtől, max nincs olyan szépen telegravírozva). Az SA 80 váltotta a Mark VII-et, az SA 80 II meg a következő volt. Reális használt ára mindkettőnek 600 és 1 milla között van kb., de utóbbi már nagyon szép állapotú kell legyen. Ha mindkettő tiszta, és egyformán tetszik a hangja, azt vedd, amelyik jobb állapotban van. (Az Sa II fölül kényes szokott lenni, mark VII csak egy volt a kezemben, és nem is volt nekem, úgyhogy arról nem igazán tudok érdemben nyilatkozni.)
Sztetek mennyit lehet max. kiadni egy alto saxofonért, Es Selmer Mark VII tipus, 1978.-as évjáratú? A tulaj szerint generálozva volt nemrégen a Dohány utca körúttól kifelé esö részén fekvö üzletben.
Persze, lehet, szokták is. Mondjuk nekem még nem kellett, mert oda is fogvédőt ragasztok, így nem rágom ki. De általában egyszerű cserélni (kivéve a Levelair-nél, mert ott szobrászkodni kell :)).
Szívesen. Az A3 elég gyenge fej, az szerintem nem lesz nagyon jó 1-1,5-es náddal, de nem baj, mert erősebb nádat mindig lehet venni. Tehát, ha már veszel egy A3-at, akkor azt javaslom, hogy ha gyöngének bizonyul, ne egy erősebb fejet vegyél rögtön, hanem erősebb nádat.
A B jelű Rico kisebb kamrás amúgy, tehát, ha kisebb erőt akarsz kifejteni, akkor inkább B3-at vegyél.
Köszönök minden fórum infót, és főleg neked "florg" a sok tanácsot ! Hamarosan beszerzek egy valszeg' A3 Rico-t, 1-1,5 náddal, hogy legyen végre sikerélményem, aztán majd finomítok a megszólaláson .. ))) A5/B5 - 2-es nád irányokban !