A segítségetek szeretném kérni, mert megállt a tudományom....és nem csak az enyém, a "szakiké" is...
Van egy 1999-es 1.6 benzines Passat B5 Variantom.
Még nyáron a nagy melegekben elkezdte produkálni azt a hibát, hogy ha tűző napon állt, akkor csak nagyon nehezen, kb. 10-20 próbálkozásra, és akkor is dadogva ( mintha max. 2 henger ment volna )indult be. Egy idő múlva ugyanezt csinálta már akkor is amikor rövid távot mentem vele ( max. 2-3 kilométer) és a megállás után mondjuk 5 percen belül indítottam volna. Ekkorra már túl voltam egy vízhőfok jeladó cserén, mivel azt figyeltem meg, hogy a hidegindítások után sem emelkedett a motor fordulata 8-900 fölé.
Ezek után ha az új vízhőfok jeladót megmozgattam a helyén, utána egyből indult az autó pöcc-röff, tehát szervíiben azt mondták, rossz minőségű jeladó, ezért cseréljük ki, illetve a foglalat egyik része el volt törve, így egyből be is forrasztották direktbe...ennek nagyjából egy hónapja, azóta szinte minden nap használtam az autót, és minden nap indult is, akár többször is....
De ma újra kezdte, és most tanácstalanul állok a hibajelenség előtt, ráadásul minden nap ezzel járok dolgozni, szóval atombiztosan kellene indulnia....
Az autó nem egészen 20 hónapja van nálam, ez idő alatt cserélve lett, a lambdaszonda, a gyertyák, a komplett vezérlés, illetve 2x a vízhőfokjeladó...
Nem hiszem, hogy köze van hozzá, de ami ismert hibája az autónak:
- időnként az első indításnál immo hibát jelez, ilyenkor kulcs ki, kulcs be és újraindítás megoldja a gondot ( mindkettő kulccsal csinálja )
- a vízpumpánál cseppen a fagyálló
- a climatronik tévesen méri a külső hőmérsékletet alacsonyabbnak 10-20 fokkal, mint a pillanatnyi
Nagyjából ennyi, remélem valaki találkozott már hasonlóval, és tud segíteni, mivel sajnos műszerrel sem sikerült kiolvasni a hibát....
Az alany egy VW Crafter 2008 2.5tdi. Minden 250km után regenerálásba kezd az autó, büdös szúrós szaggal és füsttel. Diagnosztika lambdaszonda szakadást és az egyik hőfokmérőt írt, dpf újszerű még (nem rég lett újra cserélve). Kicserélve a cuccokat nem szűnt meg a gyakori regenerálás. Az lehetséges, hogy az ECU-ba kilóméter alapúra van állitva a regenerálás? A motor pöcc állapotban van. Bármi más ötlet? Nem hiszem hogy ez rendeltetészerű lenne ilyen gyakori regenerálás. Géppel
nézve alig van benne hamu, mégis pár km után indította a regenerálást (és pont 250km telt el az előzőtől)
Sziasztok. Valaki tudna segíteni?
Passat B6 2006. 1.6 102 Le.
A bal tükör teljesen áramtalan. Új tükörvezérlő kapcsolót tettem bele. Ugyanaz a hiba. Csak a jobbos tükör működik. Ha L állásban van a kapcsoló,akkor is azt mozgatja. A jobbos tükröt behajtja,de kifele kb 20 másodperc után indul el. A bal tükrön se kilépőfén,se index,semmi sem működik. A motortér biztosítékai jók. A műszerfal bal oldalában levők is. A jobbos ajtót is csak 10 ből 4x nyitja ki. Belülről nyílik,csak kívülről nem. Az zárcsere,nem tétel, 7000 Ft.
A 150 lovas Eu 6-os 2.0 dzel motornak milyen jellegű a részecskeszűrő regenerálás módja? Ugyanúgy kipufogó ütemben van utóporlasztás, vagy máshogy dolgozik? Hígulhat-e a gázolaj?
Sziasztok.
Vw Sharan 1.8T (2001) kocsink hosszabb(fél órás) járatás után főleg fehéret, kevésbé kékeket füstöl egy rövid ideig. Normális ez a turbó és az alapjáraton való járatás miatt, vagy javitanom kell. Kocsiban 181000 van, egy gazdás, végig szervizelt.
WV polo 9N fűtészsalu állítómotor cserével kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Hiba: A rendszer beállt belső keringetésre, onnan kapcsolásra sem mozdul, kézzel sem lehet állítani a zsalukat. Segítségeteket előre is köszönöm!
Sziasztok.vw lt 35 buszom van.Olyan hibája jön elő néha hogy a fordulat felmegy kb 1200ra és ilyenkor se le se fel.Ilyenkor semmi megoldás csak ujjrainditani,akkor már ok.Mikor előjön ez a hiba akkor gyakran csinálja,naponta akár 10 15ször.Leginkább olyankor áll be mikor a motor fordulata közelit az 1200 as fordulathoz.Néhány nap mulva "meggyógyul"aztán minden ok.Ha hallotatok már ilyesmiről vagy valami megoldásról előre is köszönöm.
Sziasztok! Adott egy 1999-es Volkswagen Bora, 1.9 TDI. Kicsit szorulva jár a váltója. Úgy tudom, hogy ez típus betegsége. Mit kellene kicserélni a váltóban, hogy normálisan működjön?
Sziasztok, van egy Volkswagen Golf V Variant kocsim, és az a bajom merült fel vele, hogy nem nyílik a csomagtérajtó, a kulcson hiába nyomom a nyitó gombot az index felvillan de nem bírom fel nyitni a csomagtér ajtót. Valami tipp vagy rögtön szerviz és a zár halt meg?!
Ma tapasztaltam olyat menet közben a passatnál, hogy egy sípolás után a műszerfalon megjelent sárga ikonnal egy tükör ami a holttérfigyelő ikonja+ vmi szöveg és automatikusan kikapcsolhatta a rendszert, mert tovább lépve a menüben hiányzott a pipa a holttérfigyelő ikonjánál.
A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatta ezt a jelenséget?
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy első gazdás 2003-as 1.9 PDTDI (AVF) VW Passat b 5.5 valós 178 ezer km-rel, folyamatosan szervizelve. Pár hónapja került hozzám Édesapámtól, azóta megvolt a nagyszervíz meg EGR szelep csere, mert fosta az olajat.
Problémám az lenne, igen magasnak ítélem a fogyasztását. Bár én tényleg főleg városban használom és rövidtávra, ami, tudom hogy nem a legjobb párosítás egy dízelnél. Hosszútávon 6 liter körül eszik, városon belül nyáron 8-10 liter, most hogy hűvösebb van 10-12 liter között mutat a fogyasztásmérő. És tényleg jól mér, mert 60 liter OMW-s sima gázolajból 600-800 km-t megyek el maximum.
Még annyi, hogy bal vagy jobbra tekert kormánynál indulásnál kattogó hangot lehet hallani. Valószínűleg féltengely, bár korábban a szerelő azt mondta, az rendben van. Más ötlet esetleg?
Köszönöm szépen előre is a megtisztelő válaszotokat!
Üdv urak! Mitől lehet az a gond, hogy menet közben kb 2000 rpm közelében érzem, hogy dolgozik a turbó? Holott szerintem már vagy 1500-n észlelni kellene, hogy elkezd húzni. A gép egy Volkswagen Bora 1.9 TDI, 110 ló, és AHF motorkód
Sziasztok! Lenne egy kérdésem, én nemtudom h mitévő legyek. Szóval adott egy golf3 1.9td(75le) az volt a bajom h nem melegedett be csak ~75 fokra, kivétel az extrém esetekben(dugó 40fokban) . Ki lett cserélve a termosztát egy jóra és ez a hiba megmaradt, de ha extrém esetekben bemelegszik~90fokra akkor látszik h kinyit a termosztát, de ahogy elindulok vele utána vagy 60-al megyek egyből visszahűl.A fűtés jó,fújja a meleget.
Gyanítom, hogy nem papírozható, mert a 2.5-ös alacsonyabb környezetvédelmi osztályba tartozik. De, ha biztosat akarsz tudni, akkor a helyi NKH-nál tedd fel a kérdést.
2.0 tdi 140lovas, 2013évj passatom hidegen olyan mintha 3henger menne, amotor egyenletlenül jár terhelésnél, ha bemelegszik semmi problémáj. Műszer semmi hibát nem dob ki. Vkinek ötlete, merre induljak a hibakeresésbe?