Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.11 0 0 3224

Na csak elböktem:

szóval INNEN http://netmod.intracom.gr/ tudod a firmware-t letöltenui,

 

míg a

 

 

Borsdowebes oldalról INNEN: http://netmod.borsodweb.hu/ letölthető az nmSetup program!

 

R.

Előzmény: Törölt nick (3223)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.11 0 0 3223

Szia!

 

Szvsz töltsd le a 376_02 (VAGY 376_1 - a hw-től függ, amit (verziót) az innen http://netmod.borsodweb.hu/ letölthető nmSetup program ki is ír!) firmware upgrade-et (.dnl a kiterjesztése, de úgyis zip-ben kapod utasításokkal angolul) és töltsd fel rá.

 

Az nmSetup egy kiváló program, én azzal töltöttem eddig fel upgradet és sohasem volt gondom, sőt, a leírtakkal ellentétben, ha megszakadna, egy RESET (NT-n) segít...

 

Most egyszerűen úgy vagyok "bekábeleződve", hogy nem tudom kipróbálni, megy-e a parkoltatás analóg porton, de szvsz igen, mindenestre a borsodweb-es lapon nézz szét, sok hazsnos infót találsz!

 

Robi

 

http://netmod.intracom.gr/

Előzmény: zskerner (3222)
zskerner Creative Commons License 2005.01.11 0 0 3222

Az NT csere megtörtént, végülis - némi rábeszélés után - ingyen megcsinálták. Az NetModdal (soros portos, egy ledes) tökéletesen működik a hívószámkijelzés minden készüléken és az sms küldés/fogadás is megy. Azonban egy új problémába ütköztem: Az Elcon-nal viszonylag egyszerűen át lehetett adni a hívást az analóg portok között (a R*79# kóddal). A NetModon - a leírás szerint - a hívás parkoltatását lehetne használni (R6 és R7). Ez viszont nem akar működni. A Flash-idő rendben van (pl. hívásvárakoztatásnál a hívók közötti váltogatás megy). A hívást R6-tal parkoltatni tudom és a kézibeszélő letétele nélkül ugyanazon a készüléken vissza tudom venni, de ha közben leteszem a kézibeszélőt, akkor megszakad a kapcsolat, másik porton nem megy a parkolt hívás átvétele. Nem sokszor van szükség erre a lehetőségre, de néha jól jönne. Van valami ötletetek erre?

Üdv:

Zsolt

 

Előzmény: Törölt nick (3217)
krupiz Creative Commons License 2005.01.08 0 0 3221

Sziasztok!

 

Vevőt keresnék egy Siemens ProfiSet 51 készülékre, ha valakinek kellene dobjon egy e-mailt: krupi_z@freemail.hu

 

Köszi!

 

Latya (K.L.) Creative Commons License 2005.01.08 0 0 3220

Ühüm. Még nem találkoztam olyan szakival, akinek ez eszébe jutott volna. A javítás a kövtkező volt :

1 hagyták a fenébe, x időközönként úgy is csinál egy újraindítást.

2  csináltak egy távoli újraindítást

3 megmutatták a felhasználónak, hogy hol van az újraindító gomb

4 Új kábel lefektetésére tettek szóbeli ajánlatot x millióért

 

közben néhányszor volt kábelmérés.

 

 

Amikor elmondtam a martonvásári esetet megfogadták, és azóta ( 4 hónap) ok. A Marton 3 éve jó.....

Nem USB-s, hanem soros portost próbáltak mindíg feltenni. Az elconnak , amit végül felraktak nincs soros portja.

Előzmény: Törölt nick (3219)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 3219

Szia Latya!

 

HW verzió?!

FW (sw) verzió?! Fent van a görögöknél a HU 371-es (02 és 19 hw-hez is) és ugye az USB-s hw fw-je eleve rossz volt (dtmf tévesztés).

 

Üdv!
Robi

Előzmény: Latya (K.L.) (3218)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2005.01.05 0 0 3218
Csoda! Immár másodszor segített egy NT tipuscsere.   Kisvárda meg Martonvásár szélén lévő telephelyünkön volt 2-2 db, Intracom NT. Mind a két helyen hol az egyik, hol a másik állt le, és kellett újraindítgatni. Egyik helyen kicseréltélk elkonra, és  azóta semmi baja, másik helyen is, és annak sem. Elötte volt tipusazonos csere, főközponti port csere , kábel mérés meg minden, de egyik sem jött be. Ha valaki ilyennel szív gondoljon erre.
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.05 0 0 3217

Szervusz!

 

NT U busz (Matáv bejövő) kihúzva - utána mobiról felhvod a 06-80-55143-on a hibabejelentőt.

 

Előtte a 444xxx (1212 vagy a 143 megmondja!) budapesti TC (távközlési centrum) esetén, a vidékeket tudtommal csak helyi 6 jegyűvel lehet elérni, szóval itt megkeresed az ISDN szerelőket vagy azok főnökét és megbezséled vele, hogy milyen NT-jük van amit ki tudnak hozni.

 

Szerelő kollégának szvsz egy ezres bőven megteszi mert nem lesz munkája, viszont ahibaelhárítás miatti csere nem kerül 6.000,- Ft-ba és a kutya sem vizsgálja be a leadott és rossznak minősített NT-ket (ugye Rainman barátom?!), tehát nem fogja magát a szerelő sem megégetni.

 

Azért KELL kihúzni a bejövő kábelt az NT-ből és nem csak kihúzni a 230V-ból pl., mert távtáplásáú és korrektül kimérik (azaz távtesztelik), ami miatt esetleg nem jönnek ki, hiszen nincs hiba. Ha nincs bedugva, az jelenthet elfüstölt NT-t, neked nem kell előfizetőként ismerned  alellkivilágát és Te bedugottnak látod a dolgot.

 

És én a magam részéről Intracom párti vagyok, de NE USB-st "kérj", mert azok között nagyon sok (lehet?) hibás raktáron amelyik tévezsti az analóg porton beadott DTMF kódokat (hívó-billentyűzet)

 

És még egy ötlet (igaz ha jól tévedek, az Nt1-nél ilyen lehetőslg nem volt) HA lehet állítani, akkor próbáld meg ne az első csengetés előtt, hanem a csengetés utánra állítani a CLIP kiküldését - igaz ennyi féle készülék csak nem produkálja ugynazt a "jelenséget" ti. azt, hogy túl későn kezdi el figyelni a CLIP jelet (ez az FSK)...

 

 

Üdv és sok sikert!

Robi

 

 

 

Előzmény: zskerner (3212)
rainman Creative Commons License 2005.01.04 0 0 3216

Na a hívószámkijelzést az analóg portokon a *85# kóddal lehet bekapcsolni,

mígy a #85# kóddal kikapcsolni.

 

Ugyanezek a kódok az intracomnál is.

Viszont az intracomnál lehet állítani az FSK jelek szintjét is a kinfigurálóprogram segítségével, az elconnál most nem tudom, lehet-e...

 

 

Előzmény: rainman (3215)
rainman Creative Commons License 2005.01.04 0 0 3215

Szervusz!

 

a kódot most fejből nem tudom.

 

holnap mregnézem, és beírom, vagy keresek a www.elcon-system.hu oldalon, ott vannak infok.

Előzmény: zskerner (3214)
zskerner Creative Commons License 2005.01.04 0 0 3214

Na most ez nem világos.

Itt elcon NT1+2ab+v24 van. Hol kellene ezen bekapcsolni a hívószám kijelzést.

A korábbiakból viszont úgy értettem, hogy pont az Intracom Netmod az, amelyiken tuti megy a hívószámkijelzés. Most hogy van ez? Fontos volna, nehogy olyanra cseréltessem le, ami még rosszabb.

 

SMS-képes ISDN telefon vásárlására gondoltam, de nem biztos, hogy sokáig ISDN vonal közelében lakom.

Zsolt

Előzmény: rainman (3213)
rainman Creative Commons License 2005.01.04 0 0 3213

Az elcon NT1+2ab+v24 tudja még a hívószámkijelzést ha bekapcsolják rajta.

Vélhetően intracomot kapnál.

De meglehet, hogy egy SMS-képes ISDN készülék is megoldaná a dolgot. Ascom Eurit 25 pl.

Előzmény: zskerner (3212)
zskerner Creative Commons License 2005.01.04 0 0 3212

Kedves mikimaus!

Játszottam egy kicsit az itthon fellelhető telefonokkal. A hívószám kijelzés annál bizonytalanabban működik, minél több készülék van az analóg porton, DE ha egyedül van a kijelzős készülék, akkor sem mindíg jó. A vezeték nélküli Butler telefonon pedig inkább nem megy mint megy. SMS szolgáltatásra feljelentkeztem. Küldeni tudok, de fogadni nem - ez nem is csoda, ha a hívószámkijelzés sincs.

Beszéltem a Matávval, 6000Ft-ért hajlandóak NT-t cserélni, de azt nem tudta az 1212, hogy milyen típusra tudják cserélni. Mire éremes cseréltetni? Netmodon kívül van még megbízható típus, amit manapság szerelnek?

Üdv:

Zsolt

Előzmény: Törölt nick (3211)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.28 0 0 3211

 

       Szervusz!

 

Nem igazán szeretik megterhelve az FSK-t a készülékek (NT-k), igaz 3 készüléket el kell viselnie egy POTS (TA) analóg portnak is... Azért ezt a készülék-összefüggést én más készülék párhuzamos kapcoslásával ellenpróbaként letezstelném a helyedben! Mert lehet, hogy nem olyan korrekt ez a CLIP ezen az NT-n...

 

Nem ismerem az Általad említett vezetékes SMS képes készüléket, de esetleg próbáld meg a 2. SMS központ (szerver) szám esetében az utolsó 0-át elhagyni, elképzelhető, hogy így működni fog (illetve azt nem hiszem, hogy elfelejtettél FELREGISZTRÁLNI a készülékkel, hogy ne hangban kapd meg a választ illetve az SMS-eket - ez a 'BEJELENT' szót tartalmazó és a 8888-as (speciális) számra küldött SMS-sel kezdeményezhető, mig a leregisztrálás egy 'KIJELENT' tartalmú 8888-rra küldött SMS-sel végezhető el).

 

Ha CLIP (!) FSK szint-probléma lenne (lásd az elején emlegetett 2-3 lészülékes működést), akkor tudni kell, hogy az SMS központ CSAK 2 másodpercig csöngeti az SMS képes és felregisztrált végpontot, vagyis ha ezalatt nem emel be (valaki), akkor megszűnik a csengetés és így ha elegendően "lusta" az SMS képes készülék (+ kicsi az CLIP FSK szint), elképzelhető, hogy nem fogja tudni fogadni az SMS-eket a készülék. De ha legalább 2-3 másodpercig tarja a vonalat és időben beemel automatikusan az SMS központ hívásakor, akkor más gond lesz...

 

Üdv

Robi

Előzmény: zskerner (3209)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.28 0 0 3210

Mindenkinek szép, kellemes, békességben és egészségben, szereteben eltelő, sikeres és bőséges Új Eszetndőt kívánok.

 

Maus Róbert

mikimaus

zskerner Creative Commons License 2004.12.13 0 0 3209

Köszönöm a gyors választ! A helyzet az, hogy az Elcon NT meglepően jól működik nálunk. Pillanatok alatt szinkronizálódik, men fagy le. A hívószámkijelzés pedig működik az analóg portokon. (Pontosabban ha a régi Panasonic üzenetrögzítő és a hívószámkijelzős készülék ugyanazon a porton van, akkor nem mindig jelzi a hívószámot. Ha egyedül van, akkor jól viselkedik.) Elcon-ékat is megkérdeztem sms ügyben. Azt válaszolták, hogy lehet, hogy bizonyos készülékekkel megy, másokkal meg nem, majd utánanéznek. Közben kipróbáltam egy Butler 2562 típusú csodával, azzal nem ment, viszont két napig kétóránkét csöngetett nálunk az sms központ.

Szerintetek NetMod-dal üzembiztosan menne?

Üdv:

Zsolt

Előzmény: Törölt nick (3204)
rainman Creative Commons License 2004.12.08 0 0 3208

A mostanában használt telefoncsatlakozóknak többféle típusa van.

Ezeket nevezhetik RJ - és valami szám  szerint, illetve van egy másfajta metódus is:

 

megszámoljuk, hogy hány érintkezőnek van hely azon a műanyag bigyón, és abból hányon van réz érintkező.

 

A telefonzsinóron 6p2c, vagy 6p4c bigyó van. 6 lehetséges érintkezőből (pin) 2, vagy négy használatos (connect).

 

A kézibeszélő 4p4c

 

Az ISDN S0 busz dugók 8p8c, vagy 8p4c lehet. Ezek kísértetiesen hasonlítanak az Ethernet csatikra, de nem tévesztendők össze. Ethernet csak 8p8c lehet, mert olyan sorszámú érintkezőket is használ, amit a 8p4c nem tartalmaz.

 

A 4p..., 6p....., 8p.... csatlakozók méretükben eltérnek. A kisebbek a nagyobbak foglalatába belepasszírozható, fordítva viszont nem.

 

Ezekre a műanyag bigyókra lapos (telefon)vezetékek krimpelhetők korrekten, a csavartérpáras drótok rákrimpelése macerás....

Előzmény: B. bácsi (3206)
rainman Creative Commons License 2004.12.08 0 0 3207

Hívószámkijelzéshez az analóg porton az FSK jelet a netes NT-k (intracom, és elcon V24) tudják szolgáltatni, ha engedélyezik a funkciót: *85#

 

A központnak alapvetően mindegy az NT típusa.

 

Az ISDN készülékek helyből tudják a hívószámkijelzést, egyes típusok - pl. az ascom eurit 25 - a vezetékes SMS-t is.

 

 

Előzmény: Törölt nick (3204)
B. bácsi Creative Commons License 2004.12.08 0 0 3206
Nem valószínű, hogy a zsinor a hibás, mert kipróbáltam másikkal, és ugyanazt csinálta. Amúgy mijaza a 4/4-es aljzat?
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.08 0 0 3205

Keress meg mail-ben (rpmaus@freemail.hu vagy rpmaus@mail.datanet.hu amenylik joban tetszik ;-) ) és segítek, mert meg lehet aztat javítani és talán csak a 4/4-es aljzata (vagy a zsinór) törött/szakadt.

 

A többit magánban és természetesen minden segedelem grátisz, nehogy félreérts!

 

Robi

 

 

Előzmény: B. bácsi (3201)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.08 0 0 3204

Ezért is és egyébként is ajánlatos hibára panaszkodva kicseréltetni NetMod-ra!

Most talán még ban raktáron, de az illetékes TC-ben (1212 megmondja megyik 0680444xxx-es számot vagy vidéken 6 normál díjas jegyű helyit kell hívjad) az ISDN-es szakembereket érdemes előtte megkérdezni, hogy van-e netmOd-juk működő raktáron (leszerelt).

 

Rainman!

Ugye az AXE/EWSD-nek (LIBA/??? ISDN előf.- kátrtya +sw + paraméterek) MINDEGY az NT típusa?! Mert ha így van és Kerner barátunk nem tud cseréltetni, akkor szerzünk (szerzek) neki egyet valahonnan, ugye?!

 

Üdv és sok sikert!

 

Robi

mikimaus

Előzmény: zskerner (3202)
rainman Creative Commons License 2004.12.08 0 0 3203
nem működik, mivel a hívószámot sem tudja küldeni az analóg porton hívószámkijelzős készülék felé
Előzmény: zskerner (3202)
zskerner Creative Commons License 2004.12.08 0 0 3202

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata arról, hogy ELCON NT analóg portjain működik-e a vezetékes sms szolgáltatás?

Üdv:

Zs.

B. bácsi Creative Commons License 2004.11.06 0 0 3201

Hello,

Még mindig folytatódik az Ascom Eurit 25 készülék-saga. Eljutottam odáig, hogy kiderítsem: a telefonkagylóban van a hiba. Namost a garancia okt 29-én lejárt, meg egyébként sincs kedvem elvinni a szervizbe (kint van a francba a szentendrei út környékén). Ezért kérem a közönséget, ha valakinek van elfekvőben ilyen telefonhoz kagyló, vagy tudja, hol lehet ilyet venni nem horribilis összegért, az írja meg nekem ide. Köszönöm szépen.

DUJITLI Creative Commons License 2004.10.29 0 0 3200
Rainman! Nem jó a péntek! Majd mélek!
DUJITLI Creative Commons License 2004.10.29 0 0 3199

Rainman!!!

Mél ment!!!

rainman Creative Commons License 2004.10.27 0 0 3198

Ha jó helyre van beírva az ATB0, - valahol a modem tulajdonságainál, a speciális gombot megnyomba feljövő ablakban, mint extra beállítások - akkor minden alkalommal, amikor a modem dolgozni kezd, küldi ezt a szekvenciát.

 

A gondot az szokta jelenteni, ha valamely oknál fogva mégiscsak egy csatornával akarsz netezni.

Na erre az a megoldás, hogy telepítem ugyanazt a modemet mégegyszer, de az újonnan telepítettnél ugyanoda az ATB40-et írom.

 

Létrehozok egy másik tárcsázó ikont, de ehhez (amit elnevezek szimplának, szemben a másik dupla, vagy turbo nevével) az újonnan telepített modemet rendelem.

 

És ha turbósan akarok csatlakozni, akkor a turbós ikonnal csatlakozom, ami azt a modem drivert használja, ami az ATB0-t küldi, ha viszont szimplán akarok csatlakozni, akkor a szimpla ikont használom, ami azt a modemdrivert használja, ami az ATB40-et.

 

És felhívnám a figyelmét minden dial-upos használónak, hogy elsőként látogassa meg a http://www.vedekezz.hu oldalt, tanulmányozza, fontolja meg az ott leírtakat!

Telepítse, állítsa be és használja a Dial Control programot, a meglepetések elkerülése végett....

Előzmény: dupladopper (3197)
dupladopper Creative Commons License 2004.10.27 0 0 3197

Koszi, sokat segitettetek.

 

A PPP-hez hasznalt protokoll kivalasztasahoz minden egyes betarcsazaskor ki kell adni az atb0-t?

rainman Creative Commons License 2004.10.27 0 0 3196
Azt hiszem nem a belépési díj lenne itt a kérdés, hanem a havidíj, illetve havi költség.
Előzmény: DuDoR (3194)
rainman Creative Commons License 2004.10.27 0 0 3195
Az AT&W arra szolgál, hogy egy nemfelejtő ramba tárolja le az aktuális beállításokat. Ahonnan a modem bekapcsolásakor érvényre jut, illetve bármely állapotban is van a modem, egy ATZ-vel elő lehet hívni ezeket a letárolt beállításokat. (Már ha jól emlékszem)

Na most ez a funkció az analóg külső modemeknél volt érdekes, mert azt - ha nem volt rá szükség, akkor kikapcsoltuk.

Az ISDN NT-t viszont nemigen kapcsolják ki, vagy ha ki is húzzák a 230V-ból, akkor is kap táplálást a vonalról, tehát nem felejti az utolsó kapott parancsot. Ahhoz meg a körülmények ritka együttállása kel legyen, hogy vonalszakadás is legyen, meg áramszünet is.
Előzmény: DuDoR (3192)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!