Keresés

Részletes keresés

EM64T Creative Commons License 2006.03.22 0 0 7150
Emberek, lehet egy kérdésem?
Ki ez a Deadpool?
A Spidertomon olvastam egy-két sztorit tőle, mondjuk nem mondhatom, hogy megfogott volna... Valahogy az egész modern képregénnyel, meg az Ultimate sorozattal így vagyok...
Inner Circle Creative Commons License 2006.03.22 0 0 7149
Főleg amikor meg-megjelenik a Pókemberben intelligens, modern, önmegvalósító, emancipált nőként beállított Mary Jane és Deadpool a fejét fogja: "Hát ez hülye b.zmeg"... "Jézusom, ezt a sötét ribit"... :DDD
Előzmény: H.Tomi (7148)
H.Tomi Creative Commons License 2006.03.20 0 0 7148
Az tényleg a legviccesebb képregény, amit valaha olvastam. Hetekig röhögtem egy-egy poénján! :)))
Inner Circle Creative Commons License 2006.03.20 0 0 7147
Viszont az a Deadpool sztori, ami félig hatvanas évekbeli Pókemberesen van rajzolva, hatalmas! :D
Előzmény: H.Tomi (7146)
H.Tomi Creative Commons License 2006.03.19 0 0 7146
Az csak azért van, mert Bagley megpróbál kicsit Ditkosan rajzolni, ha már a kezdetekig mentek vissza. Más kérdés, hogy nem kéne...
staubach Creative Commons License 2006.03.17 0 0 7145
 Az mindenesetre feltűnő,hogy a pl. hetvenes évekbeli rajzokon ( persze azért kivételek mindíg vannak),de a legjobbaknál, törekedtek az arányos alkatra és a szimpatikus élethű arcokra. Ha megnézed  totálban mondjuk Jack Kirby valamely F4 -es portréját , vagy Romita Sr. Peter P. közelijét,olyan mintha egy valós élő személy arányos ,élethű arca lenne. Evvel szemben a mostani pl. F4 - ben mint valami idióták. Még ha a fiatal korukra hivatkoznak is, akkor is. Ott van pl. az Ultimate pókban Peter, olyan és ez főleg pókruciban feltűnő , mint egy ufonauta. Egyszerűen hiteltelen. Ez a jövő??? Inkább ne.:-(
Előzmény: Inner Circle (7144)
Inner Circle Creative Commons License 2006.03.16 0 0 7144
Ja, a New X-Men legtöbb része is tetszett (amiket nem Igor Koredy vagy ki rajzolt, akinél én is csuklóból jobbat tudnék), leszámítva hogy a fószer valamilyen oknál fogva ragaszkodott a hurkapálcika-lábú csajokhoz, 10 centis combátmérőhöz 180 centis magassággal. Ettől eltekintve ő is veszettül tud. Most lusta vagyok utánanézni, hogy ki is ő :-)
Előzmény: Inner Circle (7143)
Inner Circle Creative Commons License 2006.03.16 0 0 7143
Nem vagyok mai gyerek, de szerintem az új F4 nem túl jó.
Ne vonulj múzeumba, vagy ha igen, akkor vigyél minket is, mert szerintem a helyiek nagy része veled ért egyet...
Egyébként a mai képregények közül az Avengers Disassambled / New Avengers tetszik, meg talán az Ultimate Nightmare-t is ugyanaz a fazon rajzolta (sőt talán a korai Ultimates-eket is). Az nagyon jó, élethű, részletgazdag... minden.
Régebben Leinil Francis Yu is tetszett, de aztán egyre több rajzát "dobta össze" és lett iszonyat rossz. (Észrevettétek, mennyivel rosszabb lehet egy jó rajzoló rossz rajza, mint egy sima rossz rajz?) Ja és persze marha sok múlik a tuskihúzón is.
Előzmény: staubach (7142)
staubach Creative Commons License 2006.03.16 0 0 7142
 Na jó akkor, muzeumba vonulok! Egyébként nem értem mi a mai rajzstílusban ami megfogja az embert. pl. az újvilág F4 nálunk is kiadott képregényben? Magyarázza el valaki aki mai gyerek és más szemmel néz a világra.
Előzmény: H.Tomi (7137)
Inner Circle Creative Commons License 2006.03.16 0 0 7141
Van egy rész, amiben látszik Pókember civilben is: Han Solo frizurás japán csávó :D
Előzmény: H.Tomi (7140)
H.Tomi Creative Commons License 2006.03.16 0 0 7140

Láttam már ezt a japán verziót én is, a feliratok brutálisak! :D

Vajon mennyi jogdíjat fizettek ezért a Marvelnek? :))

Különben még Pókember is japán a hangjából ítélve! És mi még azt hittük mennyire új ötlet a Spider-Man: The Manga. :DDD

Inner Circle Creative Commons License 2006.03.16 0 0 7139
Tévecc barátom, csak ő dumál el mellettem :D
Előzmény: H.Tomi (7137)
Inner Circle Creative Commons License 2006.03.16 0 0 7138
Ez a nemmindegy, vazze!!!

Pókember eddig ismeretlen, japán kalandjai!

Több is van, most épp az angol feliratost nézem, szétröhögi magát az ember :DDD
H.Tomi Creative Commons License 2006.03.15 0 0 7137

Jól eldumáltok egymás mellett. :)

Inner Circle nem arról próbál meggyőzni, hogy jobbak a mai képregények, hanem arról, hogy nálunk nem elég nagy a piaca a régieknek ahhoz, hogy azokat adjuk ki.  ;-)

Ami igaz is. Csak a nagy rajongók vennék, azok meg nem tartanak el önmagában egy amúgy se túl nagy piacot. Hogy egyértelmű bukta lenne, azt az is bizonyítja, hogy amikor régebben volt 1-1 klasszikus történet (mégha nagy klasszikus is, mint a drogos Pókember sztori), sokkal kevesebb fogyott belőle, mint a rendesből. A képregényeket nagy számban vaszik rajzolók (vagy annak tanulók) és a klasszikus rajzok nem a kedvenceik.

 

Inner Circle Creative Commons License 2006.03.13 0 0 7136
Te tényleg nem érted, mit mondok. Az hogy én személy szerint milyen képregényeket szeretek (és említettem BWS-t, a Watchmen-t már nem is mondom, az ugye természetes), annak semmi köze a közízléshez. A magam részéről egyáltalán nem nézek TV-t (a Forma 1-en kívül) és a rádióban is a nosztalgiaműsort hallgatom, mert a széles tömegeknek szóló adásoktól kiütést kapok. De ettől még sajnos ez a népszerűbb.
Nem csak a képregény, egyáltalán a kultúra sem változott az előnyére. A kultúrának gyakorlatilag minden ága felhígult, noha azért vannak ma is eszméletlen jó képregények - bár a többség nem ilyen. De azt is el kell ismerned, hogy régen is volt egy csomó hulladék képregény, csak ugye ezekből nem lettek klasszikusok, így nem is ismerjük őket.
Előzmény: staubach (7135)
staubach Creative Commons License 2006.03.13 0 0 7135
 Én nem azt mondtam,hogy nem fejlődött a világ ( hogy jó irányba e az már más kérdés ) , azt mondtam ,hogy most már összehasonlítani immár lehet szerintem az elmúlt időszak alatti fejlődését a képregénynek az ezüst kor óta eltelt évtizedek okán. És szerintem nem előnyére változott. Én csak ezt mondtam. De te úgy látom máshogy látod ezért nem is igen van mit ezen szót szaporítani. Más a véleményünk. Egyébként nem szerencsés avval a zenei stílussal összehasonlítani a képregényt,mert sokkal szélesebb a tömegbázisa a képregény műfajnak. Az biztos,hogy a mai képregények nem fognak annyit érni a piacon mikor annyi idősek lesznek mint az ezüstkor képregényei most. Ennek persze több oka is van,de az egyik,hogy nem olyan maradandóak az eszmei értékei . Én így látom,ez van. Egyébként maradi is vagyok elismerem. Bár aminek értelmét látom azért azt elfogadom , bármilyen új fejlesztés. :-)
Inner Circle Creative Commons License 2006.03.12 0 0 7134
Nem értem, mit lássak be? Amit írtam, arra nem reagáltál, úgyhogy neked kéne belátni egy-két dolgot :-)

"ha ilyen rossz véleménnyel lettek volna a hőskorban az akkor megjelenő történetekről az olvasók,akkor már rég megszüntek volna."

És ha annak idején nem mindenki Mozartot hallgatott volna, akkor nem maradt volna fenn a neve; most valahogy mégse Mozart vezeti a slágerlistákat. Az akkor volt, most meg most van. Ééééérted már? :D

"És ez azt jelenti,hogy akkor még volt lendület a képregényírásban és ki tudták elégíteni megfelelőképp az igényeket abban az időben."

Ennek meg semmi köze nincs a kérdéshez. Miért ne elégítenék most is ki az igényeket? Az előbbi témára visszatérve, talán a modern zene nem elégíti ki az igényeket? Az hogy valaki klasszikus zenét hallgat, ízlés dolga.
Azt is említsük meg, hogy a '60-as években a könnyű szórakozásnak sokkal kevesebb eszköze volt; nem volt minden háztartásban három TV és ötezer rádió, MP3 lejátszó és Internet. Mozik és rádió volt, de sokkal kisebb választékot adtak. A képregényeknek ezekkel is meg kell küzdeniük.
Tényleg nem értem, hogyan állíthatod, hogy a silver age képregények népszerűbbek a maiaknál. Neked jobban tetszenek, ez OK. Nekem meg a reggae-zene tetszik, mégse állítom, hogy a legnagyobb kereslet éppen a reggae-re lenne, és mindenki boldog lenne ha a rádiók főleg olyat játszanának :D
Előzmény: staubach (7133)
staubach Creative Commons License 2006.03.12 0 0 7133
Most néztem a képregény.net-en az értékelésüket az olvasóknak az új képregényekről amit lehet kapni. Oda is írtam,hogy ha ilyen rossz véleménnyel lettek volna a hőskorban az akkor megjelenő történetekről az olvasók,akkor már rég megszüntek volna. És ez azt jelenti,hogy akkor még volt lendület a képregényírásban és ki tudták elégíteni megfelelőképp az igényeket abban az időben. Azóta ez nem mindíg megy. Lásd be.:-)
Inner Circle Creative Commons License 2006.03.12 0 0 7132
Ja és egyáltalán nem voltak rosszak a régi sztorik, de ma mások az igények és az akkori sztorik stílusán a legtöbb ember csak mosolyog. A kultúra változik. A régi filmeknek, a klasszikus zenéknek, sőt a klasszikus íróknak is megvan a maguk hűséges közönsége, mégis új filmekkel és új zenékkel van tele a TV. (Tudod, hány olyan régi film van, amit egy szűk réteg zabálna, de nem éri meg újra kiadni? Például "A tavasz 17 pillanata".)
Előzmény: staubach (7129)
Inner Circle Creative Commons License 2006.03.12 0 0 7131
Kimondtad a varázsszót: te silver age-rajongó vagy. De ha ez a stílus lenne a menő, akkor manapság is ezeket nyomnák, tehát elég nyilvánvaló hogy ez a stílus a széles tömegnek nem menő. Te és azok akiket megkérdeztél, nem képesek a vásárlásaikkal eltartani egy iparágat, különösen nem a szűk magyar piacon. Sajnos :-( Úgy kéne kérdezősködnöd, hogy leszólítasz az utcán mondjuk 1000 8-18 éves gyereket hogy mit látna szívesen a képregényben? Mondjuk 600-at nem is érdekelne, a többiből meg garantálom, hogy nem a silver age rajongói lennének többségben... még csak nem is az igényes képregények kedvelői, különben nem léteznének ezek a Cartoon Network-ös sületlenségek :-(
Az biztos hogy a régi képregények között vannak az igazi klasszikusok, nekem is itt vannak a polcomon Barry Windsor-Smith és John Byrne legjobbjai, de ezeket csak az olyan, igényesebb rajongók veszik, mint te és én, meg akiket megkérdeztél. Ez sajnos nagyon kevés. Amerikában az eredeti Pókember-kalandokat nem a 8-18 éves célcsoport vette meg az új kiadásban, hanem a hozzánk hasonló vén hülyék. Csakhogy ott ők is elegen vannak ahhoz hogy érdemes legyen kiadni az ilyesmit; teszem azt, ha minden 10. Marvel-vásárló megveszi az új kiadású régi sztorit, akkor ez az USA-ban már komoly fizetőképes keresletnek számít, nálunk meg olyan kevés hogy be sem érdemes indítani a nyomdagépeket... Az USA egyrészt összehasonlíthatatlanul nagyobb piac, másrészt komolyabb hagyománya van a képregényeknek, ott van egy teljes felnőtt generáció, aki kölyökkorában ezeken nőtt fel és hajlandó most is pénzt adni értük. Nálunk legfeljebb a Macskafogó DVD-kiadása ébreszt fizetőképes nosztalgiát az emberekben.
Előzmény: staubach (7130)
staubach Creative Commons License 2006.03.12 0 0 7130
Egyébként én pont olyan vagyok aki a régi ezüst kori képregényeket gyüjtöm. Ha megnézed pl. Jack Kirby rajzait a hetvenes évekbeli F4 történetekben,láthatod , hogy sokkal komolyabb rajzok voltak,mint a most megjelent újvilágiban. Azok abszolut gyerekes rajzok A cartoon network reggeli matinéjába valók és biztos lehetsz benne,hogy egy felcseperedő gyerek nem fogja felnőtt korában komolyan venni ezt a stílust s akár gyüjteni,mint a régieket gyüjtő, ma már felnőttek.
staubach Creative Commons License 2006.03.12 0 0 7129
Én nem osztom a véleményedet. Egyébként ne felejtsd el,hogy kint is már legalább egyszer( de inkább többször ) kiadták újra az első számokat utánnyomásban. és azok is fogytak,ha a te logikádat követem és volt igényfelmérés. Egyébként az igazi rajongók biztos vennék az első történeteket is , akikel én beszéltem azok legalábbis ,és nincs okom feltételezni ,hogy sokkal másabb lenne az eredmény ha sokkal több embert kérdeztem volna meg. Egyébként a mai történetek sem mind jók,akárcsak régen, ezért hát nem lehet kategorikusan rosszabbnak kijelenteni a régieket. És azt se felejtsd el,hogy azoknak a régi történeteknek kellett kivágniuk az ösvényeket, amik ma már nagyforgalmú közutak. Ha olyan rosszak lettewk volna,akkor nem lenne ma ilyen népszerű!
Előzmény: Inner Circle (7128)
Inner Circle Creative Commons License 2006.03.12 0 0 7128
A hatvanas évekbeli kezdetektől??? Szerintem azt egy lélek se venné meg. Talán tíz fanatikus - de azok a fanatikusok meg bizonyára angolul szeretnék. Még a hetvenes évekbeli képregények is elég durván retrósak. Az a fajta képregény, ami a mai nagy tömeg számára fogyasztható, kb. ott kezdődik időben ahol annak idején a magyar X-Men kezdődött. (Persze vannak jó sztorik korábbról is, de azok önmagukban nem töltenének meg egy újságot.)
A nálunk kiadott Marvel képregények a kamaszoknak szólnak. Fogalmam sincs, hogy kamasz fejjel milyen képregényeket szeretnék, de gondolom, az USA-ban jól meggondolták, mielőtt elindították az Ultimate sorozatot, és a piacfelmérésből az jött ki, hogy odaát jelentős igény van az ilyesmire. A globalizáció miatt a magyar és az amerikai piac SZVSZ már azonos érdeklődésűnek tekinthető, úgyhogy ha nekik most ez a stílus a jó, akkor bizonyára nálunk is ezzel lehet a legtöbb pénzt keresni.
A jogsértés reális kérdés, és még reálisabb lenne, ha nem egy önkéntes oldalról lenne ingyen letölthető, hanem egy profitorientált vállalkozás adná el pénzért. Az előző sem hófehér, mondjuk szürke megoldás; az utóbbi koromfekete lenne, vagy a jogok megszerzésével és törvényes kiadással lehetne fehér, csak éppen egyben anyagi csődöt is jelentene.
Előzmény: staubach (7127)
staubach Creative Commons License 2006.03.12 0 0 7127
 Felteszem itt is a kérdést ,( bár a H.tom biztos ki tudja magyarázni :-) ) :Hogy miért nem a régi eredeti kezdetektől adják ki nálunk a Pókembert. Biztosan  több fogyna belőle mint az eddíg kiadottakból. ( én is venném ) Ennek bizonyítéka lehet az első magyarországi megjelenés ,amikor is én is vettem még . Ezek az újabb számok már nem az igaziak. És abban is biztos vagyok,hogy a fiatalok szívesebben vennék az eredetieket mint az idősebbek az újakat. Egyébként az a sok ( pl. a spidertomon lévő  )fordított és felrakott képregény nem sért jogokat? Mert ilyen alapon akár nyomtatottan is ki lehetne adni. De vehetitek ezt a hozzászólást akár egy vén hülye képzelgéseinek is.
staubach Creative Commons License 2006.03.12 0 0 7126
 Ja és van pár régi Amazing is.
staubach Creative Commons License 2006.03.12 0 0 7125
Hali! Na, ez már hanyadik Pókemberes fórum amire rátaláltam eme helyen???:-))   Látom a H. Tomi ezt is ismeri. Szóval , lenne eladó Spectacular Spiderman szám, sok ,egészen a századik számig. Persze mind amerikai természetesen és jó állapotú. Ha többet vesznek mint tíz, akkor kedvezmény  az 500 forint/db. árból.
Farek4u Creative Commons License 2006.03.09 0 0 7124
Ja, lehet, hogy akkor milliomos leszek belőlük. Utána pedig fogod a milliódat, elmész velök az újságoshoz és megveszed az akkor havi Pókembert :). S a kör bezárul.
Előzmény: RCH (7123)
RCH Creative Commons License 2006.02.02 0 0 7123

Ha lesz valaki, aki nyugdijas koromban megveszi az osszes ujsagomat (minden magyar Pokember megvan), akkor lehet, hogy milliomos leszek? Hatha akad majd az E-bay-en valami megszallott gyujto, aki megvenne ezeket. USA-ban biztos van ilyen hibbantbol nehany ;-)

Előzmény: Farek4u (7122)
Farek4u Creative Commons License 2006.01.24 0 0 7122
Szerintem darabonként 100-500 Ft közötti árat hajlandóak megadni az emberek, persze nyilván az állapottól és a megjelenéstől függően.
rrroka Creative Commons License 2006.01.06 0 0 7121

hát asszem egybe elpakolnám, nincs értelme külön eladogatni, mert úgy akkro rajtammmarad egy pár szám, azzal mit kezdek?

szóval kb mennyi? 50 Ft? 1000Ft?

Előzmény: Inner Circle (7119)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!