Engem leginkább a képek retusa érdekelne... Van pár jó retus ötletetek? Mert van egy jópár képem ahol az arcon még az izzadágcseppek is látszanak. A szem alatt a táskák... Vagy anyajegyek, pattanások... Tehát, hogy tudnék a magazinokban megjelő viaszbabákhoz hasonlatos retust csinálni... :-).
Vannak ötleteitek? Tippek? Esetleg pár egyszerűbb gyakorlati segítség???
Miért van az, hogy a Photoshop 8.0 CRW-->TIFF konverziója után sem az ACDSee, sem az Exiferr, sem az IE nem látja az EXIF adatokat? Holott a PS szerint még minden info ott van a fájlban...
Másik problémám, hogy a képnézegetők rendkívül fakónak mutatják az Adobe RGB munka-színtérben feldolgozott és abban elmentett TIFF (meg persze a belőlük konvertált JPG) képeimet. Ha ugyanezt a képet konvertálom sRGB-be, akkor a nézegetők is hasonló színtelítettséggel mutatják őket, mint a PS. Lehetséges, hogy e jelenség oka is az EXIF hiányára vezethető vissza?
Örülnék, ha problémáimra nem csak magyarázatot, hanem megoldást is tudnátok adni. Előre is kösz.
sziasztok! gondoltam ide is bepostolom, szóval volna egy olyan kérdésem, hogy ha feldarabolok egy képet kb. 8*8-as sakktábla mintával, utána hogyan lehet azt megcsinálni, hogy a kapott darabokat a gép véletlenszerűen összekeverje, ezáltal a kép fizikailag ugyanaz marad, de felismerhetetlen. létezik erre valami plugin? előre is kösz.
Az alulexpozott kepeket Ti mivel vilagositjatok? Sima brightness? Sotet kepekbol szeretnek elfogadhato vilagossagu es minosegu fotokat kinyerni, tud valaki segiteni?
teljesen zavarosak a mondataid (pedig csak par darabot hoztal letre ;-), de ha minden stimmel, akkor talan azt akarod kerdezni, hogy szerintunk nem vagy-e az optimalis meret felett jelen pillanatban.
mit jelent a "printek" kifejezes jelen esetben? nyomdai uton keszulo vegtermek? lezernyomtatas?. ha nyomda, akkor 300dpi, es akkora meretben, amekkoraban nyomni fogjak. tehat ha 4x5-os a kep es 8x10-ben lesz kinyomva, akkor 200%-ban kell szkennelni (300% felesleges). ha csak lezernyomtatas, akkor (szerintem) 200 eleg (de talan mar a 150 is), de meret valtozatlan, tehat ugyanugy 200%.
az meg nem szempont, hogy lassu. illetve csak ugy tudod gyorsitani, hogy rontasz a minosegen. ezesetben viszont kizarolag rajtad mulik, milyen lepeseket teszel, mert ha a minoseg nem fontos (nem a legfontosabb), akkor szabad a gazda.
köszi, ez a photo mosaic segített, végülis logikus... van is egy photomosaicmaker.com, még nem néztem meg pontosan, de gondolom hasonlóan működhet, mintha valamilyen rétegen elhelyezett kép módosítaná az alatta elhelyezett képeket a színei, fényerőssége alapján, csak ezek megcsinálják wizarddal gondolom, nem kell egybemutyizni
megnéztem ezt a hölgyekből kirakott fotót mégegyszer, ez csak simán sötétítve van a hajnál, szemnél, stb., az amúgy kb. azonos színű képekből. A Star Wars-os jobb volt, ott külön ki voltak válogatva a világos és sötét képkockák
olyat tud valaki, valami szűrő talán, hogy a már többször látott sok kisképből kirakjuk a nagy képet típusú eljárást mivel lehet csinálni? Érdekelne ennek valamilyen elnevezése is, hogy rá tudjak keresni :) Láttam ilyet pl. Yoda kirakva a starwars képkockáiból, Bush feje az elhunyt amerikai katonák arcképéből (dúúúrvaa), stb.
Azt hiszem ennek két féle módja is van, az egyik amikor van sok képed, különböző színárnyalatban és azokból lesz a kép, a másik, amikor egy kép van, de színezve. Mindkettő érdekelne