Keresés

Részletes keresés

vfo Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1082
Miért rajtam kéred számon azt, amit te nem töltesz be? Én csak extrapoláltam a jelenlegi állapotát a t. topicolónak.
Előzmény: Törölt nick (1049)
KRI Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1081
"Az uszításról még annyit, hogy nem csak rólam van szó, még több ezer embert tudnék neked mutatni, akik hasonlóképpen nem utálják az arabokat meg a feketéket stb"

Arról a nem elhanyagolható tényről nem is beszélve, hogy Németh Sándor cca 20 éve prédikál arról, hogy az arabokkal kapcsolatban jó óvatosnak lenni, mert az Ábrahámnak adott ígéret, miszerint:

"Áldott aki téged áld, átkozott, aki téged átkoz ..."

rájuk is vonatkozik, mint Ábrahám leszármazottaira. Igaz, ezen ígéretek címzettjei elsősorban az izraeliták.

Előzmény: GEZA (1079)
cafon Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1078
OM!

Nem válaszoltál vagy eltünt?

lujza Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1077
Én ezek közt sem találom, hol írt olyat OM, hogy nem örül, ha zsidó származású embereknek befolyásuk van valahol.
Előzmény: GEZA (1076)
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1075
OFF
Na mi van? Fagyogat lefele a szisztéma? Harmadszor próbálok válaszolni.
ON

Kedves pszeudo/géza!

Az, hogy nem vagy fogékony az uszításra még nem cáfolja önmagában az uszítás tényét. Mint ahogy a bírósági per kimenetelét sem. Az uszítás ténye nem az eredményétől függ, hanem magának a tényállásnak a megvalósulásától. Az embereknek általában több eszük van, mint a vezetőiknek.(ez nem is baj :) )

"Persze OM nem antiszemita, csak nem nézi jó szemmel, ha valahol befolyása van olyan személyeknek, akik -- OM szerint!!! -- zsidó származásúak"

Meséld el, hol mondtam én azt, hogy nem nézem jó szemmel, ha zsidó származásúnak befolyása van valahol. Én azt mondtam, hogy kényelmetlenül érzem magam, ha zsidó származású emberek keresztény-ellenes magatartást fejtnek ki.
Ezért egy helyreigazítást elfogadok.

Hajlamos vagyok feltételezni, hogy a keresztény-ellenes magatartás egy zsidótól esetleg bizonyos történelmi okokra vonatkoztatható vissza. Hogy a "történelmi ok" mennyire jól meghatározható fogalom, azt mutatja, hogy számos ember él Európában, aki nem nézi jó szemmel, ha Ausztriában szélsőjobboldalhoz közelálló párt jut hatalomra. Hasonlóan történelmi okból.

Szóval, szerintem egy zsidó ne uszítson a kereszténység ellen, egy osztrák pedig ne kacérkodjon a szélsőjobboldallal. Rossz vért szül mindkettő.

Egyébként érdekes, hogy egy magát kereszténynek nevező szekta így támadja a kereszténységét, amellett egyértelműen liberális érvrendszert és metodikát alkalmazzon. Amilyen a kettős mérce, az uszítás, a gyűlöletkeltés, a rasszizmus, miközben másokra ragasztgatják az antiszemita, rasszista jelzőt, ha támadás éri.
Lassan révbe értek.

További érdekesség, hogy a valóban keresztény egyházak nem fogadják el kereszténynek, míg számos másik szektát igen. És ehhez nem a felérendeltségi viszony elismerését várja el (pédául)a Vatikán, mint azt sokan hinni szeretnék, hanem bizonyos tézisek, dogmák, megtartását, adott értelmezések elfogadását.

O.M.

lujza Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1074
Csak röviden, mert már 2x eltünt a beírásom. :(
Tán nem sikerült ez a karbantartás vmi fényesen.

Elovastam az elözményeket, és értem is bármilyen meglepö. Nem akartam érdemben hozzászólni, pusztán ekkora hülyeséget nem akartam szó nélkül hagyni :

"Okoska, ha NS zsidó származású lenne, akkor hogy került a katolikus tejológiára? "

Katolikus bárkiböl lehet, ugyanis. Teológiára is járhat bárki, származásától függetlenül, ugyanis.

"Persze OM nem antiszemita, csak nem nézi jó szemmel, ha valahol befolyása van olyan személyeknek, akik -- OM szerint!!! -- zsidó származásúak. "

ennek az elözményét pedig nem találom. OM semmi ilyesmit nem írt, szerintem.

Előzmény: GEZA (1072)
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1073
Kedves pszeudo?

1. Nem jó Német úr uszítási technikája?
2. Nem vagy rá fogékony?
3. Nem érted meg?
4. A fenti három mindegyike?
5. Mén lenne törvényszerű, hogy aki az uszítást hallgatja az engedelmeskedik is neki? Ha én elkezdek holnap örjöngeni, hogy lőjjük a Dunába az összes drótszőrű foxit, és mert a foxikat nem lövi senki a Dunába, attól én még uszítok és a bíróság is úgy fogja megítélni.

Nézzétek, én sok mindent elhiszek, de meséld el nekem, hogy milyen szövegkörnyezetben hangzott el, az a mondat, hogy az arab terroristának születik, és csak utána arabnak. Rántsátok le a leplet a hazug fideszesekről! Várok. (Csak mellékesen teszem hozzá, hogy az ilyen megnyivánulásokat inkább zsidó ismerőseimtől hallom, a nyilvánvaló érintettség miatt, semmint a keresztényektől. Ez is erősíti, hogy a HGY egy keresztény szekta....) Egyébként a ti társaitok szokták felírni a falakra, hogy "Jézus eljő és ítél" meg hasonlók? Mindegy, akárki csinálja is, csúf dolog összemázolni a falakat.

Amellett nem válaszoltál, hogy elítéled-e a kiszólásokat, avagy nem. Néhány dolgot ugyanis megvilágítana a válasz.

Mesélj: Ha nem, akkor valószínűleg kifejtetted ellenvéleményed, biztosra veszem, hogy erre van lehetőséged... De akkor miért követsz egy olyan vezetőt, akivel nem értesz egyet?

Ha igen: akkor javaslom, hogy gondold át, milyen alapon vádolsz valakit rasszizmussal, ha magad az vagy.

Előzmény: GEZA (1071)
lujza Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1070
A származás nem egyenlo a vallással.
Pl. van egy csomó hitehagyott is. :)
Előzmény: faithful (1067)
lujza Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1069
A saját pénzemen topicolok, mi közöd hozzá, egyébként ??
Előzmény: vfo (1042)
cafon Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1068
Szia!

Le vagy maradva. Molnár Robika 11 vádpontjából 8-at kapásból hülyeségnek minősített az ügyészség, és a maradék három hülyeségből csak egyetlen egy érinti NS személyét, a másik kettő meg olyan dolog kb. mint a gyorshajtás. Nagy kaland. Nem ide írták, hanem oda meg ilyesmi. Még ha találnának is (persze eleve röhej mert több, mint egy éve a HGYben lakik az Apeh és semmit nem találtak, ezért szükséges a tésztát nyújtani ezzel a nyomozással) mi van akkor? Kifizetik a bírságot azt jónapot. De nem valószínű, hogy találnak. Merugye eddig se volt semmi. 1,5 év nagyon sok idő ám. Biztos jól eldugták a cselesek, mi? ;))

A másik, ami a szólászsabadságot érinti egy esettanulmány a magyar demokrácia fideszizmusában, vagy fordítva. Először is speciálisan összeollózott videoanyag a bizonyíték, ami innentől kezdve nem bizonyíték. Ugyanis megvan az eredeti és azon ez egyértelműen kiderül. Másrészt nem nyílvános összejövetel volt, hanem műhelybeszélgetés értelmiségi fiatalokkal. Tahát az uszítás is kilőve.
Harmadrészt igaza volt, mert Vatikán tényleg a Dúcsétől kapta a spájzkulcsot. Ez csak nálunk botrány. Kicsit nyugatabbra ezen röhögnek. Akit persze érdekel.

Molnár Robika ügyes volt, mert amikor megtörtént a feljelentés nagy mellénnyel mondta, hogy kész a bíróságon is vállalni a vádpontokat, erre amikor kiderült, hogy az ügyészség kukába dobta állításait, rögtön elintézték a mentelmi részt. A tanúlság az, hogy nem kell olyan szélesvásznon vetíteni, mert megcufja az ember.

Üdv!

Előzmény: Okos Mikulás (1065)
faithful Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1067
Mik vannak...

Okoska, ha NS zsidó származású lenne, akkor hogy került a katolikus tejológiára? És különben is, akkor miért titkolná?
És Hack Péter miért titkolná?
A HGy-ben az emberek büszkék szoktak lenni arra, hogy zsidók.

Előzmény: Okos Mikulás (1065)
cafon Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1066
Klassz...
Előzmény: topicnyitó (1062)
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1065
Kedves pszeudo!

Ahhoz a tényhez, hogy Németh Sándor uszított, vajmi kevés köze van, hogy te uszítottál-e vagy sem. De egyszerűsíthetjük a kérdést így is:
Egyetértesz az általa elmondottakkal, vagy nem? Elítéled a kiszólásait, vagy nem?

Egyszavas választ kérek.

Nem mindegy, hogy egy egyház szervezetten vezs-e részt a politikai életben, mint a HIT, vagy egy-egy (idióta) pap túlfűtöttségében beavatkozik a politikába. Nem tetszik, hogy egy szintre próbálod emelni azt, hogy egy templomNÁL gyűjtöttek kopogtatócédulát azzal, hogy egy egyház gyűjtött kopogtatócédulát.

Hack Péter is és Németh Sándor is zsidó származású. Az, hogy te ezt nem tudod, azmás kérdés.

A tévécsatornára emlékszem, le is írtam, hogy az RTL KLUB volt az. Valamit sejthettem rólad, mert közben előkapartam a cikket.

Napi Magyarország
Április 04.

" Mint ismeretes, a közelmúltban Molnár Róbert kisgazda képviselő dokumentumokkal alátámasztott beadvánnyal fordult a legfőbb ügyészhez, hogy állapítsa meg: Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetőlelkésze olyan prédikációkat is tartott, amelyek során híveit a közvetlen gyilkosságra buzdította, környezetét lelkileg terrorizálta, pszichikai nyomás alá helyezte. Azt is felrótta, hogy a felekezet a párttörvény hatálya alá tartozó tevékenységet folytatott, és eközben - szerinte - a zsarolás bűncselekményét is elkövette... "

A HGY kopogtatócédulát gyűjt az SZDSZ-nek, az SZDSZ pedig foggal-körömmel védi a HGY-t. Az SZDSZ egyik funkcionáriusa a HGY vezetőségében van (Hack Péter), míg a HGY veztője (Németh Sándor) az SZDSZ egyik alapítója volt. Helyes kis szimbiózis ez. Nem ordít, hogy valami nincsen rendben? Sajnállak titeket, hogy hagytátok magatok megvezetni.

Ja, és nem vagyok antiszemita. Azért nem sokáig bírtátok ki, hogy ne hozzátok elő a "lámpaernyős" érvrendszert.

cafon Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1064
Vigyázz fel ne fázz. :)
Előzmény: lujza (1031)
cafon Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1063
És akkor csodálkoznak ha fasisztázik az ember.
Előzmény: Okos Mikulás (1022)
topicnyitó Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1062
Zagyvaságilag megvilágosodva tudatom, hogy mivel a gázbömbében nem zimbál az új rotyó (sem), emiatt, de különösen erre tekintettel meg kell abcugólni a sumpájzlit. Hamarjában!
cafon Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1061
Szia!
Tévecc!

Németh Géza (béke poraira) megpróbálta őket kicsinálni, de elvesztette a pert. Háhá!

Én sok mást is olvastam a Bibliában. De kétségtelen, hogy ez a leghangzatosabb szeretetszámonkérő citálás. Gratula.

Üdv!

Előzmény: hurkatöltő (1012)
cafon Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1060
Mi ez a zagyvaság?
Előzmény: topicnyitó (1001)
cafon Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1059
Szia!

Nem értem beírásod azok után, hogy megtudtuk MSZMPs múltadat. Tehát te a legjobb esetben is csak neofita lehetsz. Ez akkor történt, mikor a fiúk is hirtelen vallásosak lettek?

Előzmény: speaker (1000)
cafon Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1058
Tájékozódj!

A haverja buktatta le még tavaly. Nem érdekelt senkit. Addig. Te nem háborodtál fel, hogy a kormánynak fizetett topicolókra fussa? Én igen.

Előzmény: Geyza (995)
cafon Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1057
Te melyik HiTről beszélsz?
Amelyikbe én járok ott nincs pánik. Ez olyan mint a amikor a BAGYosok azt mondták, hogy válságban van a HGY. Asztá' nem is volt semmi gáz. :))
Előzmény: speaker (993)
pszeudokeresztény szektás Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1056
Ezt az előbb kifelejtettem.

Egyébként egy szóval sem mondtam, hogy te uszítottál,a Németh úrra mondtam, hogy uszított.
Én meg azt kérdeztem (sajnos nem olvastad el rendesen), hogy ha engem Németh úr évek óta folyamatosan uszít, akkor miért nem uszulok?

Előzmény: Okos Mikulás (1050)
pszeudokeresztény szektás Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1055
A választás előtt valóban olvastam olyan kiírást a templomban, hogy a kopogtató cédulákat a kereszténydemokratákra a sekrestyében lehet leadni, de ennél sokkal nagyobb betükkel azt is láttam kiírva, hogy esélytelen pártokra nem helyes szavazni, és hogy olyanokra adjuk a voksunkat, akik eséllyel képviselhetik a keresztények érdekeit. Így aztán lehet, hogy a Giczy féle kereszténydemokraták begyüjtötték a kopogtató cédulákat, de a szavazatokat nem.

Nem tudtad, hogy "az esélytelen pártok" az MDF-et és a hirten kegyvesztett Giczy-féle KDNP-t jelentik? Már akkor is ennyire sokész voltál?

Előzmény: speaker (1051)
pszeudokeresztény szektás Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1054
Kedves OM!

Mint már olvastad, speaker is elismerte, hogy gyűjtöttek kopogtatócédulát katolikus templomoknál. Hogy hány templomnál gyűjtöttek, nem tudom.
Úgy tudom, hogy a katolikus templomoknál a Fidesznek és az FKGP-nek gyűjtöttek, egyes református templomknál a MIÉP-nek.
(A dolog nem zavar különösebben, az állam és az egyház szétválasztásába belefér, hogy az egyházak kifejezzék, hogy mely pártok elvei állnak hozzájuk közel.)
Ezen kívül pl. Gyulay Endre személyesen is részt vett kampánygyűléseken. Részlet egy beszámolóból:

    A házasélettől kezdve a békepapságon át a kisegyházakról alkotott véleményen keresztül egészen a választásokig terjedt azon kérdések sora, amelyekre Gyulay Endre szeged-csanádi megyéspüpök, a katolikus püspöki kar helyettes elnöke adta meg a feleletet a MIÉP esztergomi választási gyűlésén.
    Az est első részében a nőtlenséget fogadott püspök a szintén cölibátusban élő II. János Pál pápa írásaiból tanított a házaséletről és a gyermekvállalásról. A téma gyakorlati részét is ismerő hallgatóságot azonban jobban érdekelte az egyházak politikai szerepvállalása, különös tekintettel a közelgő választásokra. -- Ha úgy össze tudnánk fogni a jelenlegi ellenzéket, ahogyan az Lengyelországban történt, akkor fütyülve és dalolva le lehetne váltani a szociálliberális koalíciót -- jelentette ki Gyulay. Az ellenzék együttműködésének azonban komoly akadálya a magyar társadalom elvilágiasodása. -- Nézzék meg, mennyivel előttünk járnak a lengyelek: ott családonként legalább egy Szűz Mária-kép lóg a falakon -- folytatta a püspök, majd a forrósodó hangulat lehűtése érdekében kijelentette: -- az egyház nem politizál, hanem a pápák kinyilatkoztatott közjót hirdeti. -- A pártállam idején nem voltak ilyen szemérmesek -- replikázott egy jelenlevő -- esküt tettek a kommunista parlamentnek, részt vettek a népfrontmozgalomban, a béketanácsban. Úgy ugráltak, ahogy a hatalom diktálta. Most miért nem mondják meg nyíltan, melyik pártra kell szavazni? Gyulay okosan kitért a válasz elől, mert mint mondta: -- Senkit nem akar magára haragítani. A közönség azonban neveket akart hallani. Gyulay nem kérette tovább magát: -- Torgyán vagy Orbán -- mondta. A hallgatóság üvöltésben tört ki. A püspök -- érezve a csalódottságot -- gyorsan hozzátette: -- Nem mondtam, hogy ne szavazzanak a MIÉP-re, csak gyűjtsék össze az öt százalékot!>/I>

Az általad említett személyek tudtommal nem zsidók. (Persze lehet, hogy csak zsidó gerincűek, vagy hogy is szoktátok mondani...)

Az, hogy a HGY az SZDSZ szolgálatába állítaná magát, nem igaz. Bizonyos kérdésekben (pl. abortusz) egyáltalán nem értünk egyet, és pl. a Tocsik-ügy idején is elég keményen bírálta a HGY az SZDSZ-t.

Az, hogy milyen napilapra hogyan nem emlékszel, nem érdekel. Arra sem emlékeztél, hogy melyik tévécsatornán láttad azokat a felvételeket.



Végül hadd kérjem én is tőled, hogy szakadj le rólunk a paranoiás, antiszemita feltételezéseiddel.

Üdv.
p.sz.

Előzmény: Okos Mikulás (1050)
faithful Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1053
Igen, ezzel húzta ki áruló módon a KDNP lába alól a RKPK a talajt.
Előzmény: speaker (1051)
faithful Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1052
Nem baj, legfeljebb a pokolban fogod végezni, minden okosságod ellenére.

(Ami azért valjuk be: nem sok. A hgy istentiszteleteiről ugyanis több száz órányi videoanyag áll rendelkezésre, ehhez képest te láttál néhány percet, ez a néhány perc valóban alkalmas arra, hogy az agyadban levő téveszméket, téves rögeszméket és előítéleteket igazolva érezd. Gratulálok!

Egy másik érdekesség, gondolkodásban nem túl elgyötört agyad számára: hány olyan hgy-st láttál, (és mikor, és kiket, és miben), akik itt a törzsasztalon a te általad "uszításban" elmarasztalhatónak tartott Németh Sándor példáját követve uszítottak bármelyik népcsoport ellen? Ezexerint, Németh Sándor "uszításban" meglehetősen kezdő, ha a követőit nem tudja rávenni arra, hogy itt is uszítsanak...)

Előzmény: Okos Mikulás (1050)
speaker Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1051
A választás előtt valóban olvastam olyan kiírást a templomban, hogy a kopogtató cédulákat a kereszténydemokratákra a sekrestyében lehet leadni, de ennél sokkal nagyobb betükkel azt is láttam kiírva, hogy esélytelen pártokra nem helyes szavazni, és hogy olyanokra adjuk a voksunkat, akik eséllyel képviselhetik a keresztények érdekeit. Így aztán lehet, hogy a Giczy féle kereszténydemokraták begyüjtötték a kopogtató cédulákat, de a szavazatokat nem.

Hasonlóan lehetett ez a HIT-Gyülekezet által lelkesen gyüjtött SZDSZ-es kopogtató cédulákkal is, amint az eredmények mutatják.

Más. Én például még az egyik aluljáróban az aláírásommal eligérkeztem, hogy a MIÉP-nek adom a kopogtató cédulámat, de közben jöttek a FIDESZ-esek és meginogtam. Másnap kijött hozzám egy MIÉP küldöttség, hogy beszedjék, és szégyenben maradtam. Persze bepótoltam, három nyugdíjast is rábeszéltem, (akik egyébként senkinek sem adták volna oda a cédulájukat), hogy töltsék ki a MIÉP-nek és személyesen vittem be a MIÉP-hez.
Így mindenki elégedett volt, a MIÉP is, meg én is.

Előzmény: pszeudokeresztény szektás (1046)
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1050
Kedves pszeudo!

Izraelt itt hagyjuk, nekem meséltek valamit (többen is), te mást állítasz, ezen a ponton szerintem elakadtunk.

Milyen templomnál és kik gyűjtöttek kopogtatócédulát és melyik pártnak?

Csak a bemutatott részeket láttam. Egyébként egy szóval sem mondtam, hogy te uszítottál,a Németh úrra mondtam, hogy uszított. Ha jól értelmezem a rekaciót, te is tagja vagy a Gyülekezetnek, nem?

Izrael éltetése (lásd fent) számomra Izrael támogatását jelenti.

Hack Péter és családja, Németh Sándor

Ha egy vallási tömörülés, amely óriási befolyással bír tagjai fölött (hiszen azok akár transzba is esnek, sőt fizetésük tekintélyes részét sem bánják vallásuk oltárán feláldozni)egy párt szolgálatába állítja magát, én a helyedben(és minden tegja helyében) megkérdőjelezném azon tömörülés céljait és hitelességét. Gyanakvó lennék, politikát(hatalmat) keresnék és pénzt. Ha mindkettőt megtalálnám(és nekem úgy tűnik, hogy mindkettő jelen van), nem hinném, hogy akár jelenlétemmel, akár anyagi javaimmal azt támogatnám.

Nem olyan régen olvastam valamelyik napilapban (sajnos nem jegyeztem meg, hogy mikor, szóval forrás nincsen), hogy a mód, ahogy a HIT kezeli a tagjairól felvett adatokat, az törvénybeütlöző, ezért vizsgálatot folytat az illetékes.

VFO!

Szakadj le rólam a demagóg szövegeddel, ha megkérhetlek. Nálad profibbak sem tudtak megtéríteni, ne erőlködj.

Előzmény: pszeudokeresztény szektás (1046)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1049
vfo:

Ezekért a mély szeretetet sugárzó szavakért tudunk titekeket nagyon szeretni! :)

"Most fröcsögsz. De folyadéktartalékod elfogy, és száraz leszel, mint a tapló."

Valóban evangéliumi lélek tükröződik ezekben a szavakban!

Előzmény: vfo (1043)
iudex Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1048
Igazat. Mindig csak az igazat.:))
Előzmény: vfo (1047)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!