Keresés

Részletes keresés

motosca Creative Commons License 2010.07.09 0 0 1926

Szia!

Ajánlanék egy ügyvédnőt, aki az én válóperemet is bonyolította. Nagyon korrekt volt, és gondolom ma is az. Igaz, régen volt az én válásom, így nem tudom, hogy mekkora költséggekkel jár ez most nála.

Neve: Dr. Törköly Éva (egyébként nagyon csinos..)

T: 317-8838

Címe: 1053 Budapest, Veres Pálné u. 4-6

Előzmény: Dormir2 (1923)
Daphne1 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 1925
Hát a legtöbb válótársammal a "megcsaltak", a "kapcsolatok válsága" és az "erőszak a családban" topicokban üldögélünk :D
Daphne1 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 1924
Szia!

Nekem ajánlottak egy csajt, óránként 15ezerért állítólag nagyon profi, kizárólag családjoggal foglalkozik.

Én ennyit nem tudtam kifizetni érte, és nem is ismerem személyesen, de ha érdekel írj rám, a mailem publikus.
Dormir2 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 1923

Kedves Levente,

nagyon jó, ha az ember meg tudja beszélni a problémákat. Ez lenne a természetes és emberséges. Sajnos mi nem tudjuk, mert már a második szó után jön az a szöveg, amit már 3625-ször hallottam és akkor kész, vége is a beszélgetésnek (jobb esetben). Ezért most kénytelen vagyok mediátor útján "beszélgetni". Szomorú, hogy ide jut el egy kapcsolat.

Kedves Mindenki,

még mindig várom az infokat, hátha valakinek akad egy jó válóperes ügyvédje. Köszi!

Egyébként pedig mi van ezzel a topic-kal, olyan kevés a hozzászólás? Ilyen kevesen válunk? Ezt nem hiszem el. Vagy valami más helyen tárgyaljátok ki a témát?

Előzmény: hagymáslevente (1921)
csöszke 63 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 1922
Válás után ha maradni akarsz a házban, akkor ki kell fizetned.....vagy eladjátok. 1/2-1/2)de ha nem mész bele, akkor ő is kifizethed téged, és akkor költöznöd kell.... ennyi.
Előzmény: lostcarryon (1919)
hagymáslevente Creative Commons License 2010.06.29 0 0 1921
Olvasgatom a hozzászólásokat, de én jelenleg nem vagyok ebben a cipőben szerencsére. Nem is tudom elképzelni, hogy ott hagyjak csapot-papot és eljöjjek.
Ha problémánk is adódik leülünk és alaposan átbeszéljük.
Azért kitartás azoknak akiknél nem sikerült így megoldani a problémákat.
myssme Creative Commons License 2010.06.29 0 0 1920
Engem is érdekelnének a lelki dolgok, hogyan lehet ebből úgy kijönni, hogy ne legyek depressziós? Nekem kellett eljönnöm, de nálunk fordított a helyzet. :((
Van még valaki hasonló helyzetben?
Előzmény: Katze89 (1877)
lostcarryon Creative Commons License 2010.06.26 0 0 1919
Sziasztok

Válás előtt vagyok és van egy házunk. El lesz adva. El lesz osztva.
A kérdésem a következő, hogy mi van abban az esetben, ha az egyik fél nem egyezik bele a házrészének eladásába? Azaz a másik fél ekkor el tudja-e adni?
Konkrétan, ha az asszony el akarja adni, de én nem akarom eladni az én felem.
Vajon köteles vagyok-e kifizetni a másik felét?
Vagy, mivel én nem kényszerítem arra, hogy elmenjen így nem?

Mit tudtok evvel kapcsolatban? Milyen paragrafus vonatkozik erre?

Köszönöm válaszotok
Dormir2 Creative Commons License 2010.06.19 0 0 1918
Sajnos válás előtt állok, mert már nem bírom tovább a sok lelki terrort, megaláztatást, néha fizikai bántalmazást. Egy nagyon jó ügyvédre lenne szükségem, mert a férjem mindenre képes. Kérlek benneteket, ha ismertek jó válóperes ügyvédet, javasoljatok nekem Budapest és környékéről. Ha nyíltan nem lehet, akkor az e-mailemre várom (schulhoff@freemail.hu). Nagyon köszönöm.
Tavaszi Encián Creative Commons License 2010.06.10 0 0 1917
Én így állok hozzá, de ehhez is két ember kell.
Jelenleg ott tartunk, hogy április 27 óta nem volt képes megmozdulni és azt hajtogatja, hogy majd meglátjuk, majd, ha tényleg talán egyszer elválunk, ő most képtelen erre.
Be kell vallanom, ha még sokáig tart ez az állapot, kiborulok. Abban sem volt partner, hogy helyre hozzuk a kapcsolatunkat. A gyerekekkel nem foglalkozott, most ragaszkodik hozzájuk és tegnap megállapította, hogy mennyit javult a kapcsolata velük. Elég nagy árat fizettünk ezért.
Közös megegyezésben felajánlottam neki , hogy kifizetjük, bútorok és minden ami a háztartáshoz kell, pedig nekem is szükségem lenne rá. Segítek neki házat nézni, költözni, stb... Ő nem tud engem kifizetni. Ha tudna, már itt sem lennék.
Lelki életet éltem vele napokig, a saját munkám rovására.
A kereseti levelet is beadtam, de egyedül.
Képtelen vagyok tovább tűrni, hogy ül a pocsolyában. Szeretném végre a saját életemet élni. Fogalmam sincs, hogy ilyenkor kinek a pártján áll a jog.
Bocsi mindenkitől, de ez most kijött belőlem.
Előzmény: idarf (1916)
Tavaszi Encián Creative Commons License 2010.05.27 0 0 1915
Azóta beszéltem az ingyenes jogi telefonos szolgálattal és megnyugtattak, hogy semmit nem tehet, adjam be a papírokat, akár ügyvéd nélkül is.
kaktuszka67 Creative Commons License 2010.05.26 0 0 1914

Én úgy tudom, be lehet adni ügyvéd nélkül is. Biztos van valami minta a neten ehhez.

Bármikor csatolni lehet megállapodást, de az is jó, ha az első tárgyalásra viszed magaddal.

Előzmény: Tavaszi Encián (1912)
Daphne1 Creative Commons License 2010.05.26 0 0 1913
Válás előtt mindenképpen szakembertől kellene megkérdezni a konkrét esethez mért lehetőségeket.
A kerületi (vagy helyi) családvédelmi hivatalt kell megkeresni, ott van ingyenes ügyvédi fogadóóra hetente 2-szer, időpontot kell kérni (30 percet kapsz), és ingyen válaszolnak a kérdéseidre, jogaidra, lehetőségeidre. Én magam is oda mentem, 2 hétre előre kaptam az időpontot, tehát nem olyan vészes.

Előzmény: Tavaszi Encián (1912)
Tavaszi Encián Creative Commons License 2010.05.19 0 0 1912
Sziasztok!

Ha a másik fél hallani sem akar a válásról, akkor is beadhatom a keresetlevelet ügyvéd nélkül? Mindenképp szeretnék először megegyezni peren kívül, de muszáj papíron nyomatékot adnom, mert addig nem vesz"komolyan". Tehát menet közben is csatolhatóak a megállapodások?
Előre is köszönöm a választ.
MEszisz Creative Commons License 2009.09.14 0 0 1909

Ha pénz miatt nem volt ügyvéded, akkor tanulmányozd ezt át.

Engem is elirányítottak anno ingyenes ügyvédhez. Eddig nem vettem igénybe. Ill. voltam egy előzetes megbeszélésen, amit jóval olcsóbban úsztam meg, mintha nem lennék rászoruló. Szóval nem tudom, anyagilag hogy állsz, de talán ez egy kicsit segíthet.

http://www.jogiforum.hu/hirek/11587

Előzmény: kaktuszka67 (1904)
kaktuszka67 Creative Commons License 2009.09.14 0 0 1908
OK, köszi, megpróbálom ott.
Előzmény: marosz (1907)
marosz Creative Commons License 2009.09.14 0 0 1907

Szia!

kérdezd meg az sos jogász fórumban

Előzmény: kaktuszka67 (1904)
DALMA5 Creative Commons License 2009.09.14 0 0 1906

Ez nagyon durva! :O Mire nem képesek az emberek, agyrém komolyan.

Előzmény: kaktuszka67 (1902)
DALMA5 Creative Commons License 2009.09.14 0 0 1905

Tök igazad van, de én még egyelőre ilyen naivan állok a dologhoz. :D

De neeem, azért figyelek ám! ;) A volt anyós nagyon kavar...

Előzmény: Törölt nick (1900)
kaktuszka67 Creative Commons License 2009.09.14 0 0 1904

Na ja. Hozzám bármikor jöhetnének környezettanulmányra, és pont ez a lényeg.

Azt nem tudom, hogy most a mi ügyünk, mivel feljelentettem a rendőrségen, ügyészségre kerül a dolog, nem bíróságra. Tudja valaki, hogy mi a különbség? Nekem nem volt eddig ügyvédem ( persze a pénz miatt), de most kellene szereznem?

Előzmény: MEszisz (1903)
MEszisz Creative Commons License 2009.09.14 0 0 1903
ez a szívás, hogy megmondják mikor mennek környezettanulmányra. Soha nem értettem, hogy ennek mi értelme. Fél órára bárki lehet a legjobb anya/apa, el lehet tüntetni dolgokat, el lehet költözni stb... És ezzel tuti ők is tisztában vannak, de mégsem változtatnak rajta. Röhej, mert más meg szív hosszú éveken keresztül.
Előzmény: kaktuszka67 (1902)
kaktuszka67 Creative Commons License 2009.09.12 0 0 1902

No csak azért írtam, mert az én exem elköltözött egy kis lyukba az élettársától, míg kimentek hozzá környezettanulmányt végezni. Oda még a víz sem volt bevezetve.

Amúgy k***a jól élnek.

Előzmény: MEszisz (1898)
egyszervolt_ Creative Commons License 2009.09.12 0 0 1901
Naja. Bassza meg. :(
Előzmény: Törölt nick (1900)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.12 0 0 1900

Hát ,ez a minden megbeszélés kérdése...:)).Mikor mi váltunk én is kimertem ezt jelenteni ilyen nagyvonalúan,és aztán mégis az van ami most, a volt férjecske meggondolta magát mikor látta lett azonnal párom.

A másik kedvencem mikor (nem te mások) kijelentik kommunikáció kérdése.Ahha de ez 2 személyes játék és van mikor a másik fél a türlmet toleranciát, és korrektséget úgy értelmezi:ez birka én bármit megtehetek.

Előzmény: DALMA5 (1899)
DALMA5 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1899
Nincs lehúzás, picit bonyolultabb a dolog, de minden megbeszélés kérdése. És nekünk eddig még mindent sikerült kultúráltan intéznünk, hál'Istennek.
Előzmény: MEszisz (1896)
MEszisz Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1898

:),

nem vagyok túl okos, nem váltam még el, és nincs audi sem a környéken. De nézik a környezetet, ezt én csak másoktól tudom.

Azért is írtam, ügyvéd...., ő a tuti aki tud okosat is mondani. Persze, lehet nem mennek akkor sem semmire.

Előzmény: kaktuszka67 (1897)
kaktuszka67 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1897
És persze a két Audi sem az ő nevén van.
Előzmény: MEszisz (1893)
MEszisz Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1896

Ezt talán az ügyvéddtől kellene megkérdezni.... Mondjuk a gyerektartást ugye nem a feleség pénztárcájához méri a bíróság, hanem ahhoz akinél nincs a gyerek.

Nem akarlak bántani, de nem semmi (lehet te csinálod jól:)), az exeddel még közös a kassza, de már az új párodéba beszálsz anyagilag?????? Ez úgy látszik kívülről, mintha Te is lehúznád az exedet.

Előzmény: DALMA5 (1894)
kaktuszka67 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1895
Igen, egyszerűen röhög a markába, és megússza.
Előzmény: DALMA5 (1892)
DALMA5 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1894

Nem valamennyit ad, hanem közös pénzen vagyunk még mindig, így annyi megy a gyerekekre, amennyi eddig is ment.

Hogy lehet ellenőrizni valakit, ha nem jár 2 Audival? Nem észbontó különbségek vannak, hanem épp csak annyi, hogy a 6 órás bér két-háromszorosát keresi. Ez ilyen külsőségekben nem nyilvánul meg, viszont u.úgy a másik átvágása az egyértelmű cél. Ezzel nem hiszem, hogy foglalkozna valaki... :(

Előzmény: MEszisz (1893)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!