Keresés

Részletes keresés

jabuci Creative Commons License 2003.04.16 0 0 395
Arra varnek otleteket, hogy szerintetek a 2. reszben mennyi ido telt el akozott, hogy az LV426-tal megszakadt a kapcsolat, ill. hogy megerkezett a mentocsapat? En ugy egy hetre tippelek.
jabuci Creative Commons License 2003.04.16 0 0 394
Az alienek tudnak szantszandekkal savat frocskolni? A 4. reszben igen, ezt sokan hulyesegnek tartottak, mint ahogyan en is. De mar a 3. reszben is volt savkopes! Emlekezzunk a legelso aldozatra, aki egy alagutat tisztitott. Itt lett figyelmes egy borlebenyre, majd talalt egy _savmarta_ lyukat, ahova behuzodott az alien. Mivel nem serult me'g meg, ezert szandekosan bocsajthatott ki savat. S amikor a fegyenc benezett, nekem ugy tunt, hogy a szorny savat kopott az arcaba, bar itt eleg gyors volt a vagas, nem nagyon tudtam megfigyelni.
jabuci Creative Commons License 2003.04.16 0 0 393
Ujabb hiba a 3. reszben, amikor Newt szemhejat lecsukta Ripley. Tudtommal ha egy halottnal mar beallt a hullamerevseg (Newt-ot meg le is fagyasztottak), akkor az olyan, mint egy deszka, mar nem lehet "hajtogatni", felultetni, stb. Meg a szajat is kinyitotta, hogy belenezzen. Lehetseges ez? Ha van itt orvostanhallgato, ossza mar meg a tapasztalatait!
Senor Creative Commons License 2003.04.16 0 0 392
Es akkor ki vitte a tojast a Sulacora? :))
Előzmény: aliens.scifi.hu (391)
aliens.scifi.hu Creative Commons License 2003.04.16 0 0 391

>>> Akkor vegulis hanyfele alien van?

Egy Idegen kinézete nagyban függ a gazdatesttől. Ennek egyértelmű oka, hogy a test felépítését veszi át, hiszen egész életvitelét az élősködés jellemzi.
Ezzel magyarázható az is, hogy egyik film szörnye sem egyezett meg 100%-osan a többiben szereplőkkel. Az Aliensben változott a fej formája, az Alien3-ban eltűntek a légzőcsápok, a Resurrectionben pedig az egész kinézet megváltozott.

>>> valoban Bishop tervezoje volt ott, vagy csak egy ujabb android

egy ujabb bishop volt (Bishop II), nem a tervező!
simlac 379 - igen, pont ott derül ki!

>>> mi tortenhetett az LV426-on a koloniaval?

ALIENS - NEWT'S TALE: ez elvileg erről szól, de nekem csak a második rész van meg (két részes) és az már a filmből ismert dolgokat mutatja be... pedig ott lenne a válasz! :)

Ian Holm játsza továbbá Napóleont az Időbantitákban, Poloniust a Hamletben, Idősb Frankensteint a Frankensteinben, Lear Királyt a Lear Királyban, és még sorolhatnám...:)
De a Pokolból-ban is nagyon jó volt! :)

>>> Senor 383
valami hasonló, nem átalakulni, hanem tojást rakni.

>>> Jabuci 384
na az előbb már bekopoztam, de ott hagyom...:)

mano

jabuci Creative Commons License 2003.04.16 0 0 390
hat, a Ripley liftje utan eleg hamar leert a masik, tehat azalatt tojasokat gyujteni? Legfeljebb, ha magaval hozott egy-kettot a tojasrako helyrol. Bar eleg idegesen vetette magat R. utan, nem hinnem, hogy meg azzal is torodott volna, hogy felkapjon egy-ket tojast. Bar lehet. Oke, fogadjuk el ezt az elmeletet, elvegre nekem is jobban tetszik, hogy Bishop Ripley-vel volt vegig, nem pedig a Tarsasagnak dolgozott.
Előzmény: Senor (389)
Senor Creative Commons License 2003.04.16 0 0 389
En ugy gondoltam, hogy felhozza a tojast a kiralyno. A filmet mar regen lattam, de ugye az van, hogy Ripley feler, nincs ott a komp, visszanez, jon fel a lift, visszafordul megjelenik a komp, felszall ra, a jarmu nekimegy vmi femnek, utana tud elszabadulni es elrepulni.

Ergo nem latjuk, hogy mit csinal a kiralyno mikozben Ripley hosszasan utazik fel a liften, nem latjuk, hogy rejtozik el a kompon, csak akkor amikor elobujik a Sulacon. Nekem az a kezenfekvobb, hogy R. liftezese alatt begyujt egypar tojcsit es azzal nyomul tovabb, minthogy Bishop par perc alatt lerakja a kompot, elmegy x emelet melysegbe tojast gyujteni es visszaer...

Előzmény: jabuci (388)
jabuci Creative Commons License 2003.04.16 0 0 388
tegnap talaltam ra az aliens.scifi.hu -n az "Idegenek" menupont alatt a kulonbozo szornyek leirasara. Thanks mano :) Igen, itt kiderul, hogy egy harcos is kepes tojasrakasra, mivel hermafroditak, s kepesek onmagukat megtermekenyiteni. Hmm..., erdekes :) Azt is kideritettem itt tegnap, hogy a harcosok allandoan mutalodnak: oroklik a gazdatest egyes tulajdonsagait. A 3. reszben pl. ezert hasonlitott az idegen egy kutyara!

"Meggyozodesem volt, hogy a kiralyno volt a ludas." A kiralyno szerintem mar csak azert sem lehetett, mert nem volt ra eleg ideje. A filmben vegig tamadasban volt, a tojasrakashoz meg ido es nyugalom kell (lattatok mar tyukot tojni? nem egy 2 perces muvelet). Es a 3. resz elejen latszik, hogy a tojas szepen fel volt ragasztva vminek az oldalara. Hat erre a kiralynonek mar biztos nem lett volna ideje. Viszont ha Bishop hozta fel, miert ragasztotta fel olyan alaposan? En a helyeben letettem volna egy sarokba aztan jol van.
Masik kerdes: a szamitogep miert nem jelzett, hogy idegen van a hajon? A 3. reszben a fekete dobozt rakotottek Bishopra, s itt kiderult, hogy volt egy idegen a hajon. 1. a biztonsagi rendszer jelezhetett volna, hogy idegen organizmus van a hajon 2. amikor megindult az arcmaszo, a rendszer felebreszthette volna az utasokat. Persze lehet, hogy ezt is megpiszkalta Bishop... De ha az o feladata a leny vedelme volt, akkor a 3. reszben miert vallotta be Ripley-nek az igazat? Meg kellett volna hagynia abban a tevhitben, hogy minden OK. Ezzel csak segitett Ripley-nek az ongyilkossagra valo felkeszulesben. Szoval ez a hulye tojas nagyon buzlik! Zaptojas :D

Előzmény: Senor (387)
Senor Creative Commons License 2003.04.16 0 0 387
A konyvben valahol emlitik, hogy mostoha korulmenyek kozott egy dolgozo is kepes kiralynove alakulni...

Az is valamelyik konyvben van, hogy a kiralyno intelligens csak a dolgozok kb. annyira mint egy kutya. Ez megmagyarazhatja a 3. reszben az alien viselkedeset.

Eddig en nem gondoltam arra, hogy Bishop csempeszte fel a tojast a 2-3 resz kozott. Meggyozodesem volt, hogy a kiralyno volt a ludas. Bar igy utolag belegondolva a Bishopos teoria sem rossz.

Előzmény: jabuci (384)
jabuci Creative Commons License 2003.04.16 0 0 386
Elkepzelheto, hogy volt meg egy-ket szintetikus is a telepen, de ok hova tuntek? Masreszt, nem kellett volna hagyniuk kiirtani az egesz telepet, eleg lett volna jelenteni a Tarsasagnak, hogy talaltak egy idegen urhajot tele tojasokkal. Szoval ez a "beepitett szintetikusok szabotazs akcioja" szvsz elvetheto. Tehat a kerdes meg mindig nyitott.

Mas: az elso reszben az Ash-t alakito szinesz, Ian Holm jatszotta az 5. elemben a papot (ezt mar mas is irta), ill. A Gyuruk Uraban Bilbot, a hobbitot is!

Előzmény: simlac (385)
simlac Creative Commons License 2003.04.16 0 0 385
Szerintem az volt, hogy leszállt egy űrhajó a filmes stábbal, bekamerázták a telepet a második rész felvételeihez, otthagytak pár hibernált embert akikben már volt egy-egy alien, majd gyorsan leléptek. Persze mindezt titiokban. :)

Na de komolyan: Biztos volt a telepen is egy-két "Bishop", aki behozott még pár tojást a társaság utasítására... Nekem ez elképzelhetőnek tűnik.

Előzmény: jabuci (384)
jabuci Creative Commons License 2003.04.16 0 0 384
Igen, kapott egy jokora utest, mire szegeny 85-ost telepumpaltak a katonak olommal :( Viszont Bishop fel se vette, mintha mi sem tortent volna. Lehet, hogy megiscsak egy android volt, ezt a verziot konnyebben elkepzelhetonek tertom.
Mas: erdekelne egy Alien 1,5 ; vagyis hogy mi tortenhetett az LV426-on a koloniaval? Az Aliens vagatlan verziojabol kiderul, hogy az elso arctamadot Newt apja fogta fel, ok vittek be a bazisra az elso szornyet. Az anyja elmondta, hogy mi tortent, talaltak egy urhajot, stb. Newt apjat valoszinuleg megrontgeneztek, lathattak, hogy a hasaban van vmi. Ezt Ash is latta az 1. reszben, csak eltitkolta. Szoval miutan Newt apja magahoz tert, a telepesek tudtak, hogy van vmi benne, ezert karantenban kellett volna hogy tartsak; a megszuleto szornyet meg le tudtak volna loni. De tegyuk fel, hogy az a szorny elszabadult. Nem hinnem, hogy Newt anyjanak beszamoloja utan lett volna meg egy telepes, aki kiment volna az idegen urhajohoz, tudva, hogy ott arctamadok vannak => vagyis a Newt apjabol kijovo leny egy kiralyno lehetett. De akkor hogy tettek szert a telepesek arcfogokra, amik az uvegburaban voltak? Lementek a kiralynohoz szerezni parat? Bishop olvasott egy orvosi feljegyzest, mely szerint egy aldozat arcarol leszedtek eroszakkal, s ez a paciens halalat okozta. Tegyuk fel, hogy a kiralyno arcfogoi elkaptak meg par embert, akik a kiralyno keresesere indultak, s egy ilyenrol szedtek le ezt a fent emlitett peldanyt. De ekkor mar tudtak, hogy az aldozatok hasabol ki fog jonni vmi, erre a telepesek mar fel tudtak volna keszulni. Az egyetlen magyarazat, amit el tudok kepzelni: vkit titokban kapott el egy arcmaszo, abbol kijott egy harcos, s onnantol szabadult el a pokol. De a telepesek latva Newt apjat, nem hiszem hogy barkit is elengedtek volna egyedul. Szoval nem igazan ertem mi tortenhetett az LV426-on. Vmi otlet?
Előzmény: simlac (383)
simlac Creative Commons License 2003.04.16 0 0 383
Elég rég láttam a filmet, de mintha valami olyasmi rémlene, hogy egy fogoly nekireontott "Bishopnak" egy vascsővel(?) és mintha meg is sérült volna tőle. (talán leszakad a füle, vagy ilyesmi?) Utána kiabált még kicsit Replynek, hogy ne ugorjon, és nem úgy nézett ki mintha nagyon fájna neki. De lehet, hogy rosszul emlékszem.
Előzmény: jabuci (382)
jabuci Creative Commons License 2003.04.16 0 0 382
ketseg nem fer hozza, hogy a szinesz ugyanaz volt :)
"mért pont a saját képmására formálta vola művét!?" Nos, ha eloveszed a Bibliat, abban is az all, hogy Isten az embert sajat kepmasara formalta. Szerintem a ficko is innen vehette az otletet :)
Viszont ha valoban a mernok ment arra a helyre, ahol egy idegen lofral, hat elegge bator ficko :)
Előzmény: simlac (381)
simlac Creative Commons License 2003.04.16 0 0 381
"valoban Bishop tervezoje volt ott, vagy csak egy ujabb android"
Egy bizos, ugyan az a színész játszotta mindkettőt. :)
A történet szempontjából végül is teljesen mindegy ki vagy mi volt. De nem hinném hogy egy androdid megtervezése egy ember munkája lenne, és mért pont a saját képmására formálta vola művét!? (Én biztos nem tenném.)
Előzmény: jabuci (380)
jabuci Creative Commons License 2003.04.16 0 0 380
Masik hiba a 3. reszben, bar ez lehet, hogy csak szorszalhasogatas: amikor Ripley leveti magat a film vegen, tul sokaig zuhan. Milyen magasrol ugrott? 10 m? 20 m? Vagyis 1-2 mp. alatt leert volna! Erre mi tortenik? Egy kicsit rosszul volt fent, de semmi komoly, miutan meg leugrott volt eleg ido ra, hogy kibujjon belole a kiralyno. Emlekezzunk vissza, hogy az elso reszben Kane rosszulletetol a szorny megszuleteseig kb. fel perc telt el. Ennyi ideig nem eshetett Ripley.
Amugy a 3. resz vegen valoban Bishop tervezoje volt ott, vagy csak egy ujabb android, aki a tervezonek adta ki magat? A Ceg reszerol eleg nagy felelotlenseg lett volna odakuldeni egy ilyen zsenialis mernokot egy ilyen veszelyes helyre.
simlac Creative Commons License 2003.04.16 0 0 379
"Amugy a 3. reszben nagyon "buta" volt az alien."
Na igen, ráadásul nem lett volna szabad mindenkit kinyírnia, aki az útjába akad, mert az emberek kellettek volna keltetőnek a királynő "megszületése" és kifejlődése után. Bár az igaz, hogy az alien nem tudhatta, hogy nincs túl sok ember azon a bolygón.

(Más, de talán még belefér: Tegnap megnéztem a "Jelek" című filmet, hát az micsoda egy f*szság!)

Előzmény: jabuci (377)
jabuci Creative Commons License 2003.04.15 0 0 378
a kiralynot hordozo arcfogo valoban ket pete lerakasara is kepes?
jabuci Creative Commons License 2003.04.15 0 0 377
koszonom a valaszokat! mas: nem olvastam a konyveket, ill. a kepregenyeket, igy csak a filmre tudok tamaszkodni. A 3. reszben Ripley-nek van egy megjegyzese, hogy ez az alien mas, mint amit eddig latott: gyorsabb, mas a mozgasa, stb. Akkor vegulis hanyfele alien van? Van a kiralyno, ill. vannak harcosok, munkasok? Az egyes filmekben miket lattunk akkor? Ezt vki magyarazza mar el.
Amugy a 3. reszben nagyon "buta" volt az alien. Az o feladata lett volna a kiralyno vedelme, de elbaltazta. Amikor talalkozott Ripley-vel, s megerezte, hogy benne van a kiralyno, magaval kellett volna vinnie s beguboznia! Illetve amikor R. megkereste az alagsorban: nem kellett volna elengednie! A 2. reszben tudtak az alienek pontosan, hogy mozgaskeptelenne kell tenni az aldozatot, akkor lesz biztos a siker.
Előzmény: aliens.scifi.hu (376)
aliens.scifi.hu Creative Commons License 2003.04.15 0 0 376
csak szépen sorjában...

>>> Szerintem az az elmelet kizarhato, hogy a kiralyno hozta magaval, elvegre leszakadt rola a petezacsko.

viszont. az eredeti elképzelés szerint az egyedül lévő elszigetelt egyed is képes a tojásrakásra, ezáltal biztosítva a fajfennmaradást. ezt csak azért mondom, mert ebből látszik, hogy nem szükséges tojócső ahhoz, hogy tojást rakjon. nem tudom potnosan, de nem hinném hogy abban fejlődnek ki a tojások teljesen...
persze én még mindig amellett vagyok, hogy bishop a lúdas---

>>> A tojasok miert nem nyiltak ki?

éppen azért nem amiér Bis ment -kúszott- el az antennához, hogy lehozza a második dropship-et. nincs szaga. nem érzékelik az idegenek...

>>> A 3. reszben az sem vilagos, hogy Ripley arcan miert nincsenek serulesnyomok?

magyarázható azzal, hogy a királynőnek nagyobb biztonságra van szüksége, és ezért óvatosabb az arcmászó is! :) egyébként az arcmászója tényleg másképp néz ki mint egy sima dron-é.
de. másik dolog, ami a filmben nem szerepel, de a képregényben a következő történik:
newt-ot megtámadja egy arcmászó, és belepetézik. de miután lezuhant a mentőkabin, víz árasztja azt el, newt meghal. (a fulladás a filmben is felmerül) a pete kiuszík belőle és beleúszik ripley szájába...
na ez kicsit hülyének hangozhat elsőre, de több képregény ugyancsak használja ezt a megoldást.
az idegenek a földön-ben egy pete kirobbanása után belefészkeli magát egy másikba, a "kidnapped"-ben pedig pöpec kis vérfürdőt rendez...

>>> hogy a kiralynonek tobb ido kell a kifejlodeshez.

igen, köszönöm Tabby, ez így van!

>>> 3. resz vegen szetrobbano alien darabjaibol is lehetett volna klonozni egy ujat :D

azt is fagyasztották? :)

de visszatérnék én kicsit arra kérdésre, hogy a szpészdzsoki miért nem szerepel a könyvben!!
ez nem hagy nyugodni, és nem értem a kérdést.
79-es a könyv. az eredeti. tehát foster simán megkaphatta a végső forgatókönyvet, sőt talán látta is már a filmet. a képregény (alien-the illustrated story) szintén 79-es és abban szerepel. de a második magyar (szukits féle) kiadásban sem szerepel, pedig azt más fordította.
fogas kérdés veszettül. kéne egy eredeti példányt szerezni...

jabuci Creative Commons License 2003.04.14 0 0 375
OK, lehet, hogy el kellene olvasnom a konyveket is :) Viszont a filmbol nem derul ki egyertelmuen.
Meg valami: a 3. resz vegen sztrobbano alien darabjaibol is lehetett volna klonozni egy ujat :D
Előzmény: Tabby (374)
Tabby Creative Commons License 2003.04.14 0 0 374
...és, azt hiszem, ez szó szerint így van benne a könyvben. :)
Előzmény: jabuci (373)
jabuci Creative Commons License 2003.04.12 0 0 373
Na ez tenyleg erdekelne: a kutya kesobb kapott oralis beultetest, megis belole jott ki hamarabb az alien. Miert? Ripley-bol csak orak mulva! Az 1. reszben Kane-bol is nagyon hamar kijott. Mennyi ido telhetett ott el? Miutan magahoz tert egybol mentek kajalni, tehat kb. 10-15 perc. Errol jut eszembe: a 2. reszben amikor megtalaltak az embereket, ott is volt egy no, akibol eppen akkor jott ki. Vagyis ezek szerint orola is kb. 15 perccel elotte eshetett le az arcfogo. Az egyetlen ertelmes magyarazat, amit el tudok kepzelni az az, hogy a kiralynonek tobb ido kell a kifejlodeshez.
jabuci Creative Commons License 2003.04.12 0 0 372
A 3. reszben az sem vilagos, hogy Ripley arcan miert nincsenek serulesnyomok? Mind Kane, mind pedig a kutya arcan voltak!
jabuci Creative Commons License 2003.04.12 0 0 371
Szeretnek uj eletet lehelni a topic-ba :) Most ujra megneztem a trilogiat, s a 3. resz soran rengeteg hibat fedeztem fel, ezeket vennem itt sorra. Hat a legelso kerdes az valoban az, hogy hogyan kerult a arctamado a hajora. Szerintem az az elmelet kizarhato, hogy a kiralyno hozta magaval, elvegre leszakadt rola a petezacsko. Marad tehat Bishop. A filmben valoban nagyon szimpatikus volt, de tenyleg a Tarsasag kuldte, ok programoztak be, s valoszinuleg ugyanaz volt a legfobb feladata, mint Ash-e: hozzon vissza par idegent. A serult tengereszgyalogos eszmeletlen volt, tehat B. nyugodtan elmehetett nehany tojasert. De hogyan, s mikor? A tojasok csak a kiralyno mellett voltak, tehat ott kellett feltankolnia. Viszont a kiralyno szeme lattara lenyult 2 tojast? Mert szerintem ketto kellett: egy Ripley-ek, egy a kutyanak, szerintem egy arctamado nem tud ket petet lerakni (bar a konyveket nem olvastam). A kiralyno ezt nem hagyta volna, rakuldott volna par alient: Bishop rendezett egy jo kis verfurdot? Es mikor erkezett: Ripley elott vagy utan? Szerintem a kov. tortenhetett: Bishop talalt egy masik bejaratot a tojasok fele, s miutan a kiralyno uldozobe vette Ripley-t, lenyult ket tojast, gyorsan vissza az urhajoba, majd vissza a talalkozasi ponthoz. Ez igy szep es jo, DE! A tojasok miert nem nyiltak ki? Vki irta, hogy a tojasok csak elo organizmus jelenletere aktivalodnak. Viszont az elso reszben, amikor Kane vizsgalgatta a tojast, jol lathato modon volt rajta nehany erzekelo tuske, s miutan ezekhez hozzaert, akkor eledt fel a tojas. Tahat Bishop erintesere is ki kellett volna bujniuk a kicsiknek. Vagyis a tojasok felkerulsesere NINCS normalis magyarazat => a 3. epizodtol kezdve nincs ertelme a folytatasnak.
Viszont: egy tojas mindenkeppen felkerult a hajora. Ez a film legeslegvegen egyertelmuve valik: en DVD-n neztem, s miutan mar eltunt az osszes szereplo neve, a legvegen, mikor mar sotet a kep hallhato, amint egy tojas kinyilik!!! Vagyis mar 1986-ban egyertemu volt, hogy lesz folytatas, de a kerdes tovabbra is nyitott: hogy a francba kerult fel az a tojas?
Előzmény: aliens.scifi.hu (366)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.01.30 0 0 370
Szia Inner Circle!

szerintem is logikus lenne, ha kiderülne, hogy gyártották őket. Különben is, mire utal a "biomechanikus" jelző? Valamelyik könyvben egyébként beszélnek a bolygójukról, ahol ők korántsem a csúcsragadozók..

mindig vártam a részekben egy csodafegyvert: a lúgfegyver :-) Savas vér ellen....

(u.i. az űrcsigát is a birodalmiak tették oda :-) )

jamamura szadakó Creative Commons License 2003.01.29 0 0 369
no comment:

aliens.scifi.hu Creative Commons License 2003.01.15 0 0 368
persze, csak elugrott a közértbe egy doboz tojásért, és röpült is vissza az asszonyhoz..:)
Előzmény: tsabee (367)
tsabee Creative Commons License 2003.01.15 0 0 367
hmmmm... fincsi elképzelés, de volt erre ennyi ideje? miért nem találkozott Ripleyvel? Vagy esetleg a space jockey hajójáig ment?
Előzmény: aliens.scifi.hu (366)
aliens.scifi.hu Creative Commons License 2003.01.15 0 0 366
a legvalószínűbb elképzelés, hogy bishop mégsem volt olyan "jófej", min amilyennek mutatkozott.
mikor ripley visszatért newt-tal, vajon hol lehetett bis a dropshippel? csak nem esetleg megpakolta pár tojással a rakteret?
Előzmény: tsabee (363)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!