Gondolom, amplitúdó burkológörbére, magyarán hangosság változtatásra gondolsz.
Rá kell klikkelni duplán a sávra, kinyílik a wave editor ablak, ott ki kell választani a hangerőt a folyamatos kontrol paraméterek között, választasz egy cerkát eszközként, és a segédmezőben megrajzolod a figurát.
MidiTom: szia 1 rövid kérdésem lenne: egy ideje kiestem a Cubase-el kapcsolatos dolgokból, de mi ez az SX? Miben különbözik a VST-től? Tudnál róla pár dolgot mondani. (Tessék, épp mire kezdtem belejönni a VST-be itt egy új dolog.... :-) )
Más. A Halion nevezetű plugint ismeri vki? Ez valóban egy vst sampler? Esetleg nem tud valaki egy helyet ahol rátalálhatnék...?
problémám van: a Cubase-ben valamiért megváltozott egy kész dob track egyes elemeinek a hangszíne és a hangereje. hogy lehet ezeket az egész track-re vonatkozóan befolyásolni?
Tudnod kell azonban, hogy nagyon nehez elethuen leutanozni gitart, egyaltalan pengetos hangszereket es egyes fafuvosokat, ritka is az olyan szintetizalt hang a felsorolt hagszerek eseteben, ami megszolal valahogy.
Meg valami. A Rolandnak (Edirol) van egy pluginja, ami Super quartet nevre hallgat, basszus (gitar,bogo), zongora, gitar (akar 12 huros is), illetve dob sampler. Ez is csak megkozeliti a valos hangzast, de egeszen hasznalhato.
Rendes vagy tere, hogy ajánlasz bennünket, de nem sokat tudunk segíteni.
A magyar disztribútor nem kívánta lefordítani a doksit, ráadásul ugyebár a VST már kifutott. Nagyon szeretném, ha az SX-hez már lenne magyar nyelvű leírás, ezügyben lobbizunk.
Szevasztok hej!
Tud valaki nekem segíteni Cubase VST-hez magyar nyelvű leírást
szerezni.Úgy hallottam létezik ílyen.Ha valaki tud ilyenről:
kettes@mailbox.hu a címre dobjon már egy mailt!Előre is köszönöm!
engem nagyon érdekel a Cubase és ez a VST dolog ezért szeretném ha valamely szorgos profi emilben írna nekem erről egy keveset, abszolút lamer vagyok a témában... :)
Én a VST 5-öt használom egy GEM Pro-1 digitális zongorával (MPU-401) és egy Korg X5D-vel (PC Host) együtt. Az MME-ben inaktívvá tettem a PC host bemenetet, hogy kizárólag a zongora billentyűzetét tudjam controllerként használni. Ez így működik is, de gyakran előfordul, hogy a Cubase "elveszíti" a zongora bemenő jelét, és ilyenkor újra kell indítanom a PC-t, hogy megint tudjam használni a zongorát controllerként. Arra is gondoltam, hogy a zongora a hibás, de ha csak simán azt indítom újra, akkor nem változik semmi, tehát a számítógép beállításaival lehet valami. Tud valaki segíteni?
loverck válasz erre | adatok | e-mail 2002-11-22 14:23:23 (40)
Hello!
Na,szóval nekem is az a problémám mint lentebb kezdo7-nek.Egy sb128an van,vannak benne hangszerek.Ha ezeket cubasen használom 1 midi tracken akkor szól,meg minden,de ha exportálni akarom,akkor semmi.Miért????Segítsetek.Ha tudtok segíteni,akkor légyszives küldjetek emilt,mert a fórumra csak nagyon-nagyon ritkán tudok felnézni.
És ha valakinek van egy cubase kézikönyve mondjuk pdf-ban,akkor küldje már el emilben.
Egy hatalmas problémával küszködök és a segítségeteket szeretném kérni. Közel fél éve már, hogy átálltam a vst/32 5.0 verzióra. De még
mindig nem tudtam megoldani azt a gondom, hogy amikor csak simán midizek és egy bizonyos információ mennyiségig eljutok akkor elkezd először csak csúszni a metronomom, majd egy idő után az első beütés egyszerüen együtt szólal meg a második klikkel és a legvégén vagy lefagy a gépem vagy újra indul a rendszerem. Kiprobáltam már az 5.1 verziót is, ott minden tökéletesen műkődik, de nekem valamiért az elinditás után, ha
más milyen defall-t töltökbe akkor azonnal szét-
rúgja a sf2 beírásaimat. Mivel olvastam itt a forumon, hogy nektek nincs ilyen problémátok ezért
kérdezlek benneteket. Ha bármelyik ügyben hasznos tanácsot tudnátok adni nagyon megköszöném, mert már nagyon szeretnék gondtalanul CSAK alkotni.
Előre is köszönöm bárkinek bármilyen segítségét az ügyemben. Caravaggio
Mindegy mit ír ki. Nekem is 2 ms-ot ír ki, de a Windows XP belső latencyje 60-80 ms, nézz meg egy ezzel foglalkozó cikket a neten, biztos találsz infót, hogy miért van így. Ez WDM driverrel csökkenhet, de sose lesz annyi, mint 98 alatt.
Valamikor , kb 1 éve volt ezen a fórumon valaki, aki azt mondta, hogy ők hivatalosan árulnak Steinberg software-ket. Amennyiben még itt van az illető, kérem jelezze itt, vagy dobjon egy mailt.
korábban olvastam itt, hogy a steinberg progik zabálják a pc energiáit. de ennyire??
letöltöttem az ingyenes! InWired-et. Megnyitottam egy midi fájlt és mikor elkeztem bekapcsolgatni sávonként a mute gombot, egy idő után szépen akadozott a lejátszás a process kijelző pedig 100%-ig kúszott!
pedig a gépben 256 Mb ram és 1,5 GHz proci figyel! (no meg egy alaplapra rakott AC'97 "hangkártya" - ez utóbbi lehet a gond?)
Elnézést, most biztos olyat fogok kérdezni, amiről már volt itt szó korábban, de nem volt kedvem/időm végigolvasni az összes eddigi hozzászólást.
Na szóval, azt szeretném kérdezni, hogy meg lehet-e oldani azt, hogy a régi atari-s Cubase .arr-fájljaimat egyszerűen és használhatóan átrakjam PC-re? S ha igen, akkor hogyan? Előre is köszönöm a segítségeteket.
Ez mind igaz - én csak azért írtam, mert úgy tűnt többek hozzászólásából is, hogy "a WinXP-t eleve el lehet felejteni", ami nyilván hülyeség. És igen, nagyon sok függ a hangkártya drivertől (nálam Delta 1010) is.
DaddyPop,
a dolognak több vonatkozása is van.
Először is, az alap 5.0 (legalábbis a 24 bites) nem mindig ismerte fel a kulcsot XP-n. Erről a Steinberg is tudott, módosítottak is a kulcskezelő rendszeren, meg csináltattak a Syncrosofttal egy új, egységes kulcskezelő rendszert. Nekem speciel a 98SE-n a sima VST ezután is jobb paraméterekkel futott, mint az XP-n, a 32 bites meg kb. egyformán működött mindkettőn. Gondok igazából akkor vannak, ha valaki SX-et is meg VST-t is ugyanazon az XP-s gépen akar futtatni. Bekapcsolt ACPI-vel mindkét rendszer kissé ingataggá válhat (nagyon függ a hardvertől), lötyöghet a midi időzítés, a CPU indikátor ugrabugrál nagyobb terhelések felé.
A másik dolog, amire a Steinberg felhívja a figyelmet, hogy az SX pontos időzítése csak akkor műxik, ha az XP "Háttérszolgáltatások"-ra van optimalizálva. Ez viszont nálam a VST-re nézve nem jött be.
Amúgy a Steinberg fórumain és tőlük független helyeken is elég sokan ragozzák ezt a témát, érdemes belekukkantani, hogy adott hardvereken milyen gázok szoktak kijönni. Persze, cak annak, akit ez érint. Mert ha minden oké, akkor használni kell és kész.
Én nem értem ezt az általános WinXP-fikázást... A vasam mai szemmel nem számít erőműnek, mégis gyorsabb ÉS stabilabb lett a gépem az WinXP Pro-val, mint korábban bármelyik Win9x-változattal. A latency csökkent (2ms), és a VST/32(v5.1) futtatásával vagy a hardware-kulccsal sincs semmi problémám. (Ezzel szemben viszont nem egy ismerősömnek hullik a haja az AppleG4-től...)
Hi all..
SZal ilyen közvéleménykutatás jön..
Jelenleg zenélgetek, Reasonnal...SZereztem egy digitális zongorát, azzal szeretnék Midizni..
Légyszi ajánljatok progikat, amikkel elég kivitelezhetö zenét tudok csinálni..Szóval ilyen Cubase Reason stb...És az sem lenne baj ha nagyjából kompatibilisek lennének..
Jöhet minden, szerkesztástöl-töl a Mastering ig..
Kösz