Én megvenném tőled az R99-et hetvenért. Már háromszor hívtalak ma, mindannyiszor foglalt voltál. Szóvel, vagy "last minute" megvenném tőled 70 ezerért, vagy pedig, ha benne vagy a következőben, cserélnénk: az én R99-esemet a tiedre, úgy, hogy ráfizetnék még kb 20-30ezret. Annyi, hogy ha lehetséges, az előlapokat kicserélném, mivel nekem fontos a szürke előlap, az illaszkedik a toronyba.
Igen. Jópofa dolog régi készülékek újrahasznosítására.
Ráakadtam a neten egy másik érdekességre is. Népszerű volt az AKAI 4000DS MKII a hetvenes években, mivel lehetett kapni.
Elődje, az AKAI 4000D már nem annyira ismert.
Tiszteletre méltó, ahogy a japán gyártók fejlesztették a készülékeiket. Mindig tudtak valamit újítani a kinézeten, úgy, hogy első ránézésre is tudni lehetett, ki a gyártó, és melyik szériáról van szó. Itt is érdemes megnézni az apró formai elemeket, mennyit fejlődött ehhez képest a 4000DS típus. Arányosabb lett az előlap elrendezése, változtak a kezelő szervek. Itt még oldalt van a ki és bemeneti csatlakozó. Kár, hogy az egyik bemutatott darabról hiányzik a sávválasztó kapcsoló.
A kedvem is rózsásabb, ha ilyen környezetben látom az AKAI-t, bár polcon azért praktikusabb.
Azt nem tudom. Ha mégse sikerül, nem nagy a veszteség. Van aki szeret bütykörészni, megcsinálta. Még mindig jobb időtöltés, mint egy rossz TV sorozatot nézni.
Én azt javaslom, hogy a google keresőbe írd be a következők valamelyikét: pl.
"lemezjátszó előerősítő"
"RIAA korrektor"
"előerősítő",
és rengeteg előerősítőt fogsz találni, készen, darabokban, ahogy tetszik, pár száz forinttól a csillagos égig.
Ezek általában könnyen illeszkednek a lemezjátszóhoz és az erősítőhöz. Néhány csatlakozó kábelt még be kell szerezni hozzá, de az nem lehet gond. Az egyik fajta pl. így néz ki, van hálózati csatlakozója, tápegysége és RIAA előerősítője, RCA csatlakozó kábellel. DIN átalakító is kapható. Ezzel már nem nagy ügy az erősítőhöz csatlakoztatni a lemezjátszót, ha az erősítőnek nem volna PHONO fokozata. A régebbieknek van, pl. az AKAI erősítőknek.
AKAI AM-69 erősítő. Az egyik bemeneti választó kapcsoló állás a PHONO MM/MC fokozat. Ide nem kell az előerősítő, közvetlenül lehet egy alkalmas (esetedben DIN/RCA kábellel) csatlakozni.
Itt jól látszik az erősítő hátoldalán a PHONO felirat. Ide direktben csatlakoztathatod a lemezjátszót. A többi "LINE" bemenethez kell az előerősítő, amennyiben többet is szeretnél csatlakoztatni.
Maga az AKAI CD-55 így néz ki. Távirányítható fülhallgató és vonal kimenete van. Rém egyszerű benne a laser csere, ebbe a készülékbe már be is tettek egy másik típust.
A KSS-150A nem a gyári széria laser. Biztosan volt értelme kicserélni, lehet, hogy evvel jobban szól?
A beépített csövek. Teljes tuning leírás, sok képpel, a megadott linken.
Igen, ötös din-csatija van, pont itt kezdődtek a problémáim mert életemben nem láttam még ilyet. :D Az eredeti terv az volt, hogy gitárerősítőre dugom, de nem szólna szépen, meg din-jack átalakítót végképp nem találtam (din-rca-ra viszont ha jól emlékszem volt találat), úgyhogy aztán úgy gondoltam áldozok rá némi pénzt. A forrasztáshoz meg inkább megkérem valami férfiismerősömet. :D Keresgéltem már Vaterán csak úgy nehéz volt hogy nem is tudtam igazán mit kell keresnem. Köszönöm szépen! :)
Szükséged lesz egy phonó fokozatra, vagy egy erősítőre (amiben ez megvan, és persze hozzá hangfalakra ). Vaterán ha jól tudom árulnak csak lemezjátszó erősítőt, ezt közbeiktatva bármilyen vonali szintet fogadó kütyüre rá tudod dugni. Ha jól emlékszem a lemezjátszó vége egy ötpólusú Din csatlakozóban végződik, tehát szükséged lesz egy din-rca átalakítóra ( ha létezik ilyen egyáltalán ) és a földelést is meg kellene valahogy oldani. Kifejezetten nem hátrány (és pláne egyszerűbb az átalakítás szempontjából ) ha van otthon forrasztópáka:).
Kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy Akai AP-Q310 lemezjátszóm, erősítő és hangfalak nélkül. Túl fiatal vagyok ahhoz hogy emlékezzek rá milyen erősítővel volt használva :), és nem is értek nagyon a dologhoz, csak szeretnék valami egyszerű (és lehetőleg nem túl drága) megoldást hogy hallgathassam. Ti mit javasolnátok? :)
Uraim, kis pénzre van szükségem, de nyomban. Ezért most vasárnapig a GX-R99, 75ért eladó. Ha addig nem megy el akkor már mind1. Harminc'nègy888nyolc tizen1.