Keresés

Részletes keresés

bejuma Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2403
"Kedvességedet" nem viszonozhatom. Nem mondhatom, hogy akkor te majd örülni fogsz, mert a nincs még örülni sem tud...

Soha , senki nme bizonyította, hogy igaz ez az egész.

Te pedig hajtogatod, hogy a biblia igaz, hogy isten igaz, ,
mondd miért nem gondolkozol?
Előzmény: actionman (2401)
actionman Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2402
Ha a 'haragvo Isten' ismeretlen elotted, akkor lapozz csak az Oszovetsegbe. Bar en inkabb mondom ot haragvo helyett (noha ez is teljesen rendben van) igazsagosnak. Isten igazsagossaga ugyanis a bun bunteteset vonja maga utan. Vagy talan buntetes nelkul hagyja Isten a bunt? Nem.

az eltorzult istenképű embert engesztelheti ki

Miert kene az embert kienegesztelni? Mivel/mennyiben adosa az embernek Isten/Jezus?

Amelyik ember (élve az Istentől kapott szabad választás lehetőségével) az önpusztító önzés útját választja,

Vegul is.... Bar azt azert erdemes hozzatenni, hogy az ember onmagatol egyaltalan nem kepes az 'onzo pusztitas' utjan kivul mast valasztani.

ActionMan
Előzmény: lsr (2399)
actionman Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2401
Nekem aztan hajtogathatod, hogy szerinted mese, egeszsegedre. Most csak annyit mondok, majd a vegen kiderul. Most nevetsz rajtam, de majd akkor sirni fogsz onmagad miatt.

ActionMan
Előzmény: bejuma (2397)
kalapax Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2400
" Aki énbennem hisz, elnyeri az örök életet." -mondá Jézus,Isten fia.
lsr Creative Commons License 2006.04.17 0 0 2399

"O azt mondta, en kifizetem a bunosok adossagat..."

Kinek fizet Jézus? Talán a haragvó istennek? Szerintem ilyen isten csak az emberek képzeletében létezik... "Mert maga az Atya szeret titeket..." (Jn. 16:27)

Nézetem szerint Jézus halála az eltorzult istenképű embert engesztelheti ki, ha meglátja Jézus áldozatvállalásában az Atya szeretetét...

"... az ember bunos, es ezert meg kell halnia, orokre, ezt koveteli Isten igazsagossaga..."

Biztos, hogy "Isten igazsagossaga" követeli ezt? Szerintem a helyzet más. Amelyik ember (élve az Istentől kapott szabad választás lehetőségével) az önpusztító önzés útját választja, annak Isten nem segíthet megmenekülni, hiszen tiszteletben tartja az ember döntését. Bár, ha ezt nevezed "Isten igazsagossaga"-nak, akkor ebben egyetértünk...

Előzmény: actionman (2396)
kalapax Creative Commons License 2006.04.17 0 0 2398
Sült halat evett, és a Szentlélek erejével megnyitotta a követői elméjét a tanításra.
bejuma Creative Commons License 2006.04.17 0 0 2397
Ha a halálával megmentette a bűnös emberiséget, akkor miért van bűn most is?
Neked miért kell reménytelenül bűnösnek érezned magad?

"minde egyes ember halalt erdemel gonoszsaga miatt, amit meg is kap"

Egyébként te tekintheted gonosznak magad, te tudod miért.

De az emberek döntő többsége nem az.

Ez az egész maszlag az agymosás része, - mint minden, amit a bibliába belemagyráztok - aminek egyetlen célja a félelemben tartás, az irányíthatóság.

Az emberi hiszékenység végtelen... élő példa vagy rá te is.

Gondolkodni sem vagy hajlandó..
Belegondoltál, ha igaz is lenne ez az egész mede, milyen kockázatot vállalt isten, vagy jézus?

Semmit az égadta egy világon !

Ekkora áldozatot a másikért, a nők óriási többsége meghoz, amikor vállalja a szülést. Az elssőnél még nem tudja, mi vár rá, de a többinél már igen.. És mégis megszületnek a második, a harmadik, és a többedik gyerekek.

És nem várják el, hogy emiatt mártírnak tekintsék őket.

Szal, mese az egész. Fel kéne már nőni.
Előzmény: actionman (2396)
actionman Creative Commons License 2006.04.16 0 0 2396
Jezus kereszthalala nem azert volt, hogy az meltosagteljes legyen, hanem eppenhogy szandekosan volt gyalazatos, mert a bunos emberek ezt erdemlik Isten szine elott. Jezus azonban ezt magara vette, hogy azt a sok gonosztevot megmentse. Az a sok onkentes aldozata, amit leir(sz), az valoban szep, csak eppen Isten elott nem menti meg a masik embert, Jezuse pedig igen.

Es hogy Isten kovetkezetlen lenne? Ilyet nyilvan csak az mondhat, akinek fogalma sincs Istenrol, szeretetrol, aldozatrol es igazsagosssagrol. A sztori roviden az, hogy minde egyes ember halalt erdemel gonoszsaga miatt, amit meg is kap. Ezt nem is nehez belatni, ha belatod, hogy csak ido kerdese, es mindenki a temetobe kerul. De Isten annyira szereti az embert, hogy az orok halaltol meg akarja menteni, de akkor hol marad az igazsag, hiszen az ember bunos, es ezert meg kell halnia, orokre, ezt koveteli Isten igazsagossaga. Olyan ez kb, mintn amikor a bank bevasalja rajtad a tartozasodat, es orokre az adosok bortoebe vet, mert nem tudod rendezni a (buneid) tartozasat.

Es itt jon a kepbe Jezusnak az altalad leocsarolt helyettes aldozata. O azt mondta, en kifizetem a bunosok adossagat, az osszes bunoset. Aki pedig hisz obenne, annak Isten beszamitja ezt a "jovairast", annak szettepi az adoslevelet.

Namost teljesen tisztaban vagyok azzal, hogy mindez nem sokat mond annak, aki nem erzi onmagat remenytelenul bunosnek Isten elott. De azt kell mondanom, hogy aki meg ebben az eletben nem jut el arra a pontra, hogy mar latja a buneit, es keri Isten bocsanatat, az is meg fogja latni, hogy amit itt leirtam,az igaz, csak akkor mar keso.

Ma, a feltamadas unnepen kivanom azt, hogy e topik olvasoi kozul is minel eljussanak Isten ismeretere, hogy mind az eletuk, mind a gondolkodasuk megvaltozzon.

ActionMan
Előzmény: pudingman (2394)
kalapax Creative Commons License 2006.04.15 0 0 2395

Ő valóban Isten fia volt.

/Nemszép, hogy a cinizmus bajnokának aranyköpését pont Húsvétkor tetted ide.

Nyiss egy külön topikot a kereszténység gyalázására légyolykedves./

Előzmény: pudingman (2394)
pudingman Creative Commons License 2006.04.15 0 0 2394

A tegnapi szentbeszédben volt egy ósdi kitétel — egyike azoknak az ostobaságoknak, melyektõl a szószék oly gyakran válik ékesszólóvá: Krisztus életét adta az emberiségért. Van ember a földön, aki ezt megtenné? — Férfiak és nõk milliói többet tettek; bátran életüket adták azért, hogy egyetlen egyént megmentsenek a veszélytõl — és ezzel az örök kárhozatot kockáztatták, mert úgy siettek mások megmentésére, hogy nem rendezték elõbb bûneik számláját Istennel. A hadseregben minden önkéntes felajánlja az életét, hogy megmentse a hazáját vagy a hazája becsületét, és közben kockáztatja, hogy halála után a pokolban köt ki, nem a nagy fehér trónon, amely Krisztus biztos rendeltetési helye volt. Napjaink történetében igen gyakori eset, hogy az emberek eldobják életüket mások érdekében. Nevetséges, hogy az egyház ilyen nagy ügyet csinál az egyetlen példából, amikor semmi lényegeset sem kockáztattak, mert nem volt másról szó, csak néhány óra szenvedésrõl; hiszen minden lány többet kockáztat ennél, amikor férjhezmegy és ismételten aláveti magát a gyermekszülés valószínû fájdalmának.

A megváltás elméletében semmi ésszerût nem találok. Ha Krisztus isten volt, akkor úgy elfajult a helyzet, hogy haragja Ádám ellen az idõk folyamán fékezhetetlenné vált, és csak élõ áldozat csillapíthatta le; így észre sem vette, milyen következetlen, ha Isten halálra ítéli önmagát — öngyilkosságot követ el a keresztfán, és ezzel az eredeti ötlettel letörli, ami az õsi rováson volt. Azt mondják, az Úr útjai mások, mint az emberé. Hát ezt nem vitatom.

Ha Krisztus isten volt, akkor a keresztrefeszítésben nincs méltóság. Egyszerûen nevetséges, mert abban, hogy az Isten elvisel néhány órás szenvedést, nincs semmi hõsiesség.

Notesz, 1896   Mark Twain

Előzmény: kalapax (2374)
kalapax Creative Commons License 2006.04.14 0 0 2393
Íme a Te fiad. Íme a Te Anyád.
kalapax Creative Commons License 2006.04.05 0 0 2392
Igen, félreérthetően fogalmaztam.-De Te tudod Uram,hogy kissé nehézkesen fogalmazok a tömörítéseknél...-
Előzmény: bejuma (2391)
bejuma Creative Commons License 2006.04.05 0 0 2391

Ezt írtad:

Jézus:A Szentlelket hoztam el nektek, aki megbánja előttetek az ő vétkeit,feloldozhassátok őt.

Vagyis a szentlélek megbánja bűneit...megbánni csak azt lehet, amit elkövetett, vagyis a szentlélek is bűnös volt!

Előzmény: kalapax (2390)
kalapax Creative Commons License 2006.04.05 0 0 2390
A Szentlélek által Jézus papjaivá lettek, és jogosultak a megbánó/megvalló bűnösök feloldozására.
Előzmény: bejuma (2389)
bejuma Creative Commons License 2006.04.04 0 0 2389
És?
A szentléleknek is voltak bűnei?
És az embernek kellett feloldozni?
Előzmény: kalapax (2388)
kalapax Creative Commons License 2006.04.04 0 0 2388
Jézus:A Szentlelket hoztam el nektek, aki megbánja előttetek az ő vétkeit,feloldozhassátok őt.
Előzmény: bejuma (2387)
bejuma Creative Commons License 2006.04.04 0 0 2387
Mert sok esetben ellentmond a józan észnek, mert önmagával bizonyít, máshol nem lehet megtámogatni a leírtak nagy részét...
Hát ezekért.
Előzmény: kalapax (2384)
kalapax Creative Commons License 2006.04.04 0 0 2386
Annak, aki az ausztria-lottóban hisz...
Előzmény: mmonitor (2385)
mmonitor Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2385
Miért nem lehet igaz mindegyik?
Előzmény: kalapax (2384)
kalapax Creative Commons License 2006.04.03 0 0 2384
És miért ne lenne?? :DD
Előzmény: bejuma (2375)
Volt egyszer egy luyo Creative Commons License 2006.03.29 0 0 2383

Aha! Kösz! Az 5Móz 29,23 eddig elkerülte a figyelmemet, most már látom,  mire hivatkozott Hóseás.

Béke veled :-)

Előzmény: lsr (2382)
lsr Creative Commons License 2006.03.28 0 0 2382

Szia "Volt egyszer egy luyo"! Szerintem általában azért nem fordítják le az általad említett szavakat, mert azok a Sodomához és Gomorához hasonlóan elpusztult városok nevei (>> 5. Móz. 29:23). Bár én nem vagyok "bibliaszakértő"...

Előzmény: Volt egyszer egy luyo (2376)
elterito Creative Commons License 2006.03.28 0 0 2381
12.  Mondjátok atyátokfiainak: Ammi! és a ti húgaitoknak: Rukhámáh!
Előzmény: Volt egyszer egy luyo (2380)
Volt egyszer egy luyo Creative Commons License 2006.03.27 0 0 2380

Melyik versre gondoltál?

Előzmény: elterito (2377)
Volt egyszer egy luyo Creative Commons License 2006.03.27 0 0 2379

Erre:

Hós 11,8 "Miképen adnálak oda Efraim, szolgáltatnálak ki Izráel!? Miként adnálak oda, mint Admát, tennélek olyanná, a milyen Seboim?! Megesett bennem az én szívem; fellángolt minden szánalmam!"

elterito Creative Commons License 2006.03.27 0 0 2378
Bocs, összekevertem.
elterito Creative Commons License 2006.03.27 0 0 2377
Melyikre gondolsz? Ló ámmira és a másikra? Az a nem népemet jelenti.
Előzmény: Volt egyszer egy luyo (2376)
Volt egyszer egy luyo Creative Commons License 2006.03.27 0 0 2376

Sziasztok kedves bibliaszakértők,

a következő kérdésem lenne: a Hós 11,8-ban miért szerepel (mintegy személynévként megjelenítve) két főnév lefordítatlanul a legtöbb bibliafordításan?

bejuma Creative Commons License 2006.03.26 0 0 2375
Semmi biztosíték, semmi bizonyíték erre.
A legendagyűjtemény nem bizonyíték. Van rengeteg más könyv, ami mást mond. Miért lenne ez igaz?
Előzmény: kalapax (2374)
kalapax Creative Commons License 2006.03.24 0 0 2374
Nem mese, mert aki hisz benne, az üdvözül és még a Földön is szebb lesz az élete.
Előzmény: balacy (2372)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!