Igen, amikor vetted akkor brutál drága volt a TSI, leginkább azért, mert nem volt belőle eladó. Azóta a Leaseplan a piacra öntött egy igen nagy méretű, tűrhetően felszerelt 1.4 TSI flottát, ez érezhetően közelebb hozta a két technológia árait.
Most a wordpress egy nepszeru keretrendszer, ha erdekel erdemes megnezni. Igen, a karakterkodolast kell atallitani (nem a fontkeszlet amit irtam, csak nem tudtam mar szerkeszteni) allandoan szivok vele bizonyos helyeken. Annyira utalom, hogy mar inkabb nem is hasznalok ekezeteket (ha tehetem). Nekem nagyon meghatarozo volt ez az oldal amikor anno autot kerestem...
Valami karakter kódolást kellett volna átállítani.
Nem is találtam meg azt a keretrendszert, amire érdemes lenne a tartalmat áttenni. Az lenne a lényeg, hogy ne kelljen HTML kódolni minden oldalt, bejegyzést. Akkor még mókás volt mikor elkezdtem, de már nincs kedvem hozzá, csak eltelt 15 év, változik az ember.
Mióta elváltam, időm lenne molyolni a gép előtt, de inkább nem vagyok otthon mert nem bírom.
Igen baj van a fontkeszlettel. De a lenyeg, hogy az informacio es a weboldalak forrasa is elerheto, es innet mar visszaallithato a korabbai tartalom. A kerdes az, hogy van-e hajlandosag (ido, kedv) erre. Igeny biztos van ra... :-)
"Szomorúan konstatáltam, hogy megszűnt a www.octinfo.com oldal :("
Azt hittem, azt már nem nézegeti senki...
Alapos frissítés kellett volna neki, ezért nem indítottam újra a megszűnés után.
A megszűnés egy banális véletlen műve.
Tavaly nyáron telefont cseréltem volna de az új készüléknek olyan gondjai voltak amelyek a feature, nem hiba kategóriába tartoznak. Így végül eladtam. Amíg idáig eljutottam, számtalan adatmásolás és költözés történt a régi és az új készülék között, oda-vissza.
Aztán mikor végre megszabadultam az új telótól, a régi készülékre vissza költöztem de elfelejtettem beállítani az octinfo postafiókját.
A tárhely szolgáltató viszont oda küldözgette a leveleket arról, hogy meg kellene újítani a domaint, ami mostanában már nem is évente, csak 2 évente volt esedékes.
Nem lett megújítve, mert karácsony körül mindenre gondolok, csak a domain megújításra nem.
Januárban kaptam észbe, addigra már ugrott a tárhelyem is.
Át kellett volna kódolni az egészet valami modern formátumba. O3 adatokkal feltölteni (ebben terveztem (M)Ákos kolléga segítségét kérni).
Azt hiszem, én sem panaszkodhatok, amikor most élem meg az első problémákat olyan üzenetekkel szembesülve, hogy cseréljem ki a bal első fényszóró izzót és cseréljek elemet a kulcsban. :D 116e km, 5 év, ebből 56e km és 2 éve nálam.
Na igen a hosszútávú utak jobbak minden autónak nem tud úgy lerakodni semmi. Ma megvolt a részecske szűrő tisztítás szerencsére ennyi elég volt fehér volt a szűrő kilépő oldala. Megjöttek a porlasztók is. Ugye milyen jól néz ki?
Egy első generációs dízel Mazda 6-ből 1.4 TSI Octavia III FL-be átülve örömmel nyugtázom ezeket a hsz-eket látva, hogy ilyennel már nem kell többet szívnom. Mondjuk azt illik hozzátennem, hogy a kb. nulla olajfogyasztás mellett azért jó kormos lett a kipufogó végén próbatörlésre használt papírzsebkendő. Feltehetőleg ezek sem hegyi levegőt pöfögnek ki...
Alig kormos ugye? Ez mutat 102g hamut. Holnap viszem sk Győrbe mosatni és ha kell felujitjak felvágjak a hasát. Képzeljétek a szerelőtől nem vitte el a futár mert nem volt dobozban. Hol van ekkora doboz? Így inkább elviszem én kapják be.
Részecskeszűrő tisztítás után, 345 km után kezdett el regenerálni a VAG DPF-en követtem a folyamatot pontosan 100 %-nál kezdte el, de 22 %-nál és 5,38 koromtömegnél fejezte be, ez így normális?
Úgy, hogy én ugye már kifizettem a felújítás árát, kvázi így két lépcsőben veszem meg az újat de mivel ezt még az injektoros is garanciális javításnak veszi így tényleg jól áll a dologhoz.
Egyébként kicsit hülyék, legalább a bal egyet adhatnák külön, pl. a teljes szett árának feléért.
Mert melyik fog először tönkremenni...
Így szerintem sokan inkább nem vesznek újat. Az előző céges kocsikban is mindig szétment a jobb sarkamnál, de még nem saját pénzből se vettem inkább új szettet.
Csak tipp, O1-nél a bal hátsó keréknél nyomott szét egy vízcsatlakozót anno egyszer amikor belefagyott a csőbe a nyári (téli volt a tartályban, de nem kergettem ki a csőből a nyárit).
Most voltam 30 ezres szervizen, 21 hónapos a kocsi. Eddig semmilyen frissités nem került rá, és nem is akarok, mert az enyém egészen élhető (lekopogom). Azon kívül, hogy lassú az infotainment az elején, meg néha rájön és lebobálja a Waze-t, más bajom igazából nincs vele.
Tudja valaki, hogy hol tudnék egy darab gumiszőnyeget (vezetőoldali Octávia II) vásárolni. Mindenüt csak készletben árulják. Vásároljon a gyártónál hirdeti magát, elmentem, de nem sikerült meggyőzni, hogy nekem csak egy darabra lenne szükségem.
Itt a lényeg. Miért nem lehet ezeket menüből ki/bekapcsolni? Miért kell vcds-el bütykörészni? Akarja az akusztikai hibajelzést? Nem. Kell, a francnak, max rakjon ki egy piktogramot, aztán legyen ennyi. Miért nem lehet menüből bekapcsolni, hogy hátul is legyen világítás DRL-nél? Ez fontosabb a hópehely bimbamnál. Check list kell, mint repülőnek felszálláskor, mit kell minden indításnál alapból ignorálni, hogy ne legyen állandó zenebona, belepofázás, belenyúlás. Bocsi, csak vezetni szeretnék, nem agyfészt kapni ezektől a semmitérő, mükődésképtelen szaroktól :P Léteznek még ilyen emberek az 5G korszakban is, bármilyen hihetetlen.
Dízelbotránynál ment a hepaj. Csodálom még nincs tömeges pereskedés, hogy a beépített csilli-villi vezetéstámogató-rendszerekkel nem kis probléma van, és kb semmit nem is tudnak vele kezdeni évek óta, ami a legnagyobb baj. Ezt dobta a gép, tessék jóképet vágni hozzá. (Gyönyörködjön a műszerfalba állított tablet, nyalókás index, hangulatvilágítás kombóban, attól megnyuxik) Pár hónapos autónál ez manapság már teljesen elfogadott. Jó az irány.
Sziasztok,nekem egy 3as octaviám van ferde hátú és érdeklődnék hogy a hátsó ablakmosó folyadék nem nagyon akar megjelenni,esetleg valami ötlet?a tartály tele van az ablaktörlő lapát működik.köszi ha valaki tud segíteni
szánalmas vicc, amit ezekkel a modellekkel művel a volkswagen. és hát szemmel láthatóan nem egyedi eset, egy frissítést nem tudnak elvégezni hibátlanul. az ismerősömnek amúgy nem volt gondja a kocsijával a kötelező frissítés előtt, ha véletlenül van olyan autó, ami magától nem szar, na azt is el tudják cseszni
nem tudom, mennyire vigasztal, valószínűleg semennyire. egy ismerősömnek seat leonja van, visszahívásos szoftverfrissítésre vitte be szervizbe. öt hete nincs autója, nem is látszik már, mikor lesz
Azért nem értem, hogy egyáltalán, hogyan lehet kötelező (és kötelezően kifizetendő) extra bármi, amit az országban ilyen-olyan okok miatt ajánlatos kikapcsolni? És ha kikapcsoltad, miért küld mégis hibaüzenetet?
A bimbammok közül a legidegesítőbb az ablakmosó elfogyása egy délelőtt során 72 alkalommal. Az anyjuk pikeservit, hogy erre nem tettek bele egy rohadt sort a programba, hogy egy ablakmosós bimbamm után a gyújtás elvételéig nincs értelme újabbnak.
A hópihe megjelenésének és eltűnésének hőmérséklete átírható, a sajátomon ezt nem piszkáltam.
Viszont a gyújtáson (járó motorral) kinyitott ajtó miatti sikítást kikapcsoltam. Utálok ablakot húzgálni, mert enyhén maszatosból csíkos lesz. Inkább ajtót nyitok a parkolóházban is.
Hasonló okokból nem kenődtem el túlságosan, hogy új O4 helyett, csak alig használt 03FL lett a befutó. Teljesen mentes mindenféle vezetéstámogató-baromságtól. Nekem már az is fáj, ha 4 foknál el kezd bimbammolni, nyitva marad az ajtó, már nem látszik semmi más a maxi-doton, stb. Minden generációval egyre inkább a legbalfaszabbaknak épülnek az autók, olyanoknak akiknek jogosítványt sem szabadna kapniuk. "De milyen jó dolog is az" Hogyne, persze, egy multimédia-rendszert nem tudnak összerakni, hogy ne fagyjon, akadjon, induljon újra random módon nap, mint nap :P
Egy 2020-as használt O4 tele van kikapcsolhatatlanul bimbammoló, hibaüzeneteket küldő, tévesen működő asszisztens rendszerekkel, engem ez tart vissza bármilyen O3 FL utáni autó vásárlásától.
Eszméletlen árak vannak. Habár most van egy Superb Combi, a III. generációs, az, ha jól emlékszem 5,6M-ra van árazva itt Pestlőrincen a kereskedésben. 1,6-os dízel DSG-vel.
Szóval, nálam is marad a felújítás, hiába drága, még nem annyira, mint egy hasonló állapotú másikat venni. Ahogy nézelődök egyébként, nagyjából minden márkánál ez a helyzet. Legfeljebb másik drága valami megy tönkre benne...
Ha valamitől óva intenék mindenkit, azok az "egy kattintós" kódolások, pl. ilyennel.
Több módszer van rá, a mostani autóm egyiket sem támogatja. Viszont az a verzió, ahol a motorvezérlő kódolását kell megváltoztatni, az legalább tempomat hibát okoz.....
Én legalább vissza tudtam csinálni a VCDS-el, mert mentettem az eredeti állapotot. Bár a hibakódok törlése még így is trükkös volt, mert több vezérlőt teleszórt, és nem volt mindegy a sorrend.
A Briskoda fórum is tele van ilyen sztorikkal, hogy a kattintós appal nem sikerült valami, azt' visszacsinálni meg nem lehet. Legrosszabb esetben lehet menni a márkaszervizbe, aztán sok pénzért visszakódoltatni az autót gyári állapotba.
Igazából akkor leszek majd biztos a dologban ha az újjal nem produkálja a hibát. Amikor még a felújítást választottam akkor nem voltam biztos benne, hogy sokáig nálam lesz de azóta nézelődtem. Én ezt 5 évesen vettem, most 5 éves octavia 200 000 km alatt 4-5-6 millió és tulajdonképpen az is zsákbamacska így még egy pár évig marad ez. Nekem tökéletes, 290 ezer van benne nincs miért kidobni most ilyen sok pénzt az ablakon, mert nekem 4-5 millió sok :) Nekem semmi gondom nem volt vele, ahol hibáztam az a nem megfelelő szerelő kiválasztása és az ő hanyagsága miatt tört el az injektor tartó csavar ha ez nem törik el akkor lehet, hogy most nem itt tartanék.
Sajnos a részletekbe nem láttam bele, de azt mondta, hogy a motorvezérlőbe kell beleírni, mert onnan kapja a váltási jelet.
Ami állítva lett:
- másodikat 14-16 km/óra körül kapcsol, lefelé is visszamegy első fokozatba, amikor beér másodikban a kritikus tartományba (<1200 1/min)
- az összes fokozatban feljebb lett téve a váltási pont, azaz 1400 alá nem vált be, ill. 1400 alá nem engedi, hanem visszavált
- ez alól az 50 körüli ide-oda váltogatás ellen kivétel az 5. fokozat, mert ott lassulva 1300 körülig engedi fokozatban maradni.
Ami a cél: páros kuplung ne nyíródjon folyamatosan, amikor 5-14 km/óra között megyünk (elsősorban szar földút, dugó és parkolóház), ill. a jót semmivel nem tevő alacsony fordulatok is száműzve legyenek a rendszerből.
Az 1-2 váltás szokatlan ilyen magasan, nem mondom, hogy a gyári kettesben csúsztatós megoldás nem simább, de bízom benne, hogy a rendszer méregfoga ki van húzva ezzel.
Kicsit off de hátha tud valaki segíteni, Vgate ICar2 eszközzel nálam Octavian szépen működik a Vag DPF alkalmazás. XC60-as Volvon próbáltam, a torque működik de a VAG Dpf nem, esetleg van másik alkalmazás ami ahhoz az autóhoz jó lehet?
DS Performance Kapuvár. Nemrég írattam az enyémet, nekem száraz van és utáltam, hogy 5-13 km/óra között másodikban tüzeli el a kuplungot most normálisan használja. Meg persze ha már ott voltam, akkor 1400 körülre írattam a minimális fordulatot, a hajtáslánc semelyik elemének nincs szüksége 1200-as fordulaton haladásra.
Nekem most vannak bemérésen a porlasztóim. Az egyiknél el volt égve a tűzkarika és kicsit kifújt. Ilyenkor elég cserélni a tűzkarikat vagy mást is kell csinálni tudja valaki?
Köszönöm mindenkinek a segítséget, meg lett csinálva vissza lesz állítva, a VCDS szerint tiszta a DPF, most ugye ez az érték 0 elvileg a következő regenerálásnál aktualizálja majd magát.
Igaz nem Octavia hanem Superb de elfér talán itt is.A másik fórum kicsit csendes.
Szóval.Az alany egy 2014 Superb 2.0cr 170le dsg.A váltót szeretném megíratni.Semmi tuning,csak annyi hogy a fordulatszám magasabb(kisebb fokozatban) legyen városi közlekedésnél.Halálra idegesít hogy 1150 körül pörög.Úgy íratni hogy kb 1400 körül váltson vissza.Valaki már csináltatott ilyet?Tudnátok ajánlani megbízható helyet?
Válaszokat előre is köszönöm.Szép napot mindenkinek
Alacsony fordulaton dadog (1000-1500 közt), néha a Checkengine is villog. Ha odalépek, akkor megódul rendesen. Alapjárat stabil, remegésmentes. Mi lehet első körben? GYertya? Trafó? Injektort kizárnám, mert akkor gyorsításkor is csinálná, de csak szintentartáskor rángat egy kicsit.
Kokszosodást is kizárnám, mert egyik napról a másikra jött elő. Sajnos nem tudok kiolvasni hibát, de szerintem a klasszikus "égéskimaradás" lenne csak, amit így is tudok..
Gyertyák 25ezret mentek.
A 13. kerületben hibaolvasást tudna valaki csinálni nekem (nem a PoHura, meg ilyen nagy szervizekre gondolok...)? (persze nem "ingyér" szeretném..
Esetleg a vízpumpáért, tömegével ismerek olyan 1.4 TSI-ket (a magamét is beleértve), amelyiknél 100-130 ezer km között ki kellett cserélni. Nem tudom, hogy az 1.5-öt érinti-e a kérdés.
Nem okoskodásból, de azért kell profi helyre vinni ezzel az autót, hogy ott mindent normálisan megcsináljanak.
Sok a kókány. Mi sem az első google találatra vittük a kocsikat.
Pár éve 100 ezer Ft volt, de kaptunk előtte-utána nyomásmérési jegyzőkönyvet, meg le volt resetelve rendesen.
A kocsinak is más hangja lett utána, szerintem még a nem vájtfülű kollégák is hallották.
A nyomásszenzor resetre én is gondoltam, azt olvastam a Briskodán, hogy önmagában a (pl. szétégett) szenzor cseréjekor is kell.
Ja, ahol csinálták, oda elkerült egy kolléganő autója is, mert az ő szerelője a kormos lökhárítóval odaküldte jobb ötlet híján. Volt bennük annyi becsület, hogy utólag megmondták, hogy alig volt valami a szűrőben, de a munkát azért elvégezték és kiszámlázták.
Szerintem: Keress valakit VCDS-el, azzal nullázzatok le mindent, az app képernyőképe alapján ez nyilván nem történt meg, vagy nem jól. Az adaptáció a mért korom kivételével mindent alapállapotba rak, minden más számított és/vagy tanult érték, beleértve a nyomáskülönbség szenzor alap eltolási adatait is, ami szerintem most hibás. Az olajplakk mennyisége (térfogat és tömeg) számított érték ugyan, de ha a tanult értékek nullázva voltak (IDE000467 asszem), de az első regenerálás előtt vagy utána visszamászik valami magasabbra, netán 100% fölé, akkor a szűrő nem lett kitakarítva vagy nem lehet kitakarítani, vagy úgy resetelték hogy tele volt korommal. Ha kaptál a takarító cégtől egy előtte-utána nyomáskülönbség érték mérési lapot, abból ki lehet indulni. De az autóét is kiolvashatod hogy mit mond egy regenerálás után közvetlenül. A tiédnél a viszonylag alacsony mért koromérték melletti magas olajhamu és a mért és számított korom közti nagy eltérés utalhatnak arra, hogy sem ezek, sem az olajkövület mennyisége nem valósak.
O2-ben tuti huzalos van (az enyémben anno javítottam is kétszer), az O3-at passzolom. Ha karbonpaplanos is, érzetre nincs különbség :-) De a karbonosnak sem lesz baja egy kárpittisztítástól szerintem.
Tegnap hívtam a szerelőt azt mondta ő visszaállította, ma reggel elmentem hozzá Texa programja van. Azon a programon csak egy ehhez hasonló érték volt: Korom egyenlő a hamu tömeggel. Ez az érték 1,58 gramm. Ez ugyanaz az érték lenne mint a VAG DPF alkalmazáson az olajhamu maradék? Minden más érték egyezett a Texa és a telefonos alkalmazáson.
Ma a lányom bicaját kellett eljuttatnom a vonatig az Octaviával (O2FL kombi). A bringa ötvenvalamennyi centis vázon két 28", két bazi nagy kosár és csak az első levehető a telók miatt, egy holland aluvázas behemót. Minden másfélszer akkora rajta, mint amit megszoktam. Már tök jól megvolt fejben hogy mit veszek le és mit fordítok el, de szakadt az eső és megpróbáltuk, hátha. Nem hittem benne, de elég sok "Ez Bazi Nagy Úgysem Fér Be" dolgot pakoltam már be egyben, szóval... És igen. Úgy beröppent az ülések előrehajtása után, hogy még tudtam mögé pakolni pár sört is. Elég régóta megvan, de franc se gondolta volna.
O2-re biztos meg van már a szabásmintája, szerintem mindent megold, de ott kell hagyni nála az autót. Elküldöm mailbe az elérhetőségét, a profilodon megadott cím még él? De közbe már át is küldtem nem dobta vissza.
"a kefés Prevent tisztítóhabbal nekimenve egy ideig kinézett valahogy, de előjött utána a nedves folt körvonala."
Kb. 3 éves koráig 1-2 alkalomra a bézs O2 kárpitra is elegendő volt a prevent hab, de aztán már úgy száradt meg, hogy a habbal tisztított terület határa mindig látszott és egy óriási foltot képzett.
Itt bent a cégnél próbáltam több autón is, egyikkel sem működik és a Torque sem tud csatlakozni az eszközhöz. Megjött a másik amit itt a csoportban linkeltetek, délután átveszem hátha azzal jó lesz.
Igen, végül így csináltam. Linkeltem a képet mintha azt jelentené, hogy ez az eszköz DPF adatok olvasására nem alkalmas, de előtte a csatlakozás sikerült.
Vágd le róla a burkolatot, aztán fűzz át rajta egy vékony zsinórt vagy gyorskötözőt hogy ki is tudd húzni. Lehet hogy most a tápot megkapja, de a többi láb nem ér be.
Ha veszel magadnak egy új kocsit, adok egy marosvásárhelyi címet, a srác egy nagyon élelmes örmény, a MAD képviselője volt vagy 20 évig, de összerágtak a port.
Csinált egy műhelyt: kiszereli a székeket, beszkenneli őket 3D-ben, ezt átalakítják szabásmintára, CNC kivégja, 2 varrónő összevarja és két srác felszereli. Összesn 6-on vannak.
Olyan üléshuzatot készített nekem a V6-ra (4800 eurót sehogy se fét a fejembe egy műbőr gyári huzatért), hogy szebb mind a gyári, alkantara és ledher- lock kombó.
Elfelejted a kárpít tisztitást, van egy szer, a sráctól kaptam, az mindent kiszed. Utána vizes ronggyal áthúzom.
4 és fél évesen 250e van a V6-ba, ha visszatekerném 100 alá, senki se venné észre (és azt is elintézem, hogy az egész szerviz történetét újra írják).
Nagyon eltaláltam ezt az autót, még soha nem gyúlt ki semmi a műszerfalan, a megszokott lane-front-stb. kívül.
Két hátsó lámpát cseréltem ki és két hangfalat, plusz egy alsó diót (de nem vagyok biztos, hogy kellett- a szerviz is meg kell éljen), plusz a szokásos kopó-fogyó, de még az abroncsok is 80e km felett mennek, mert nagyok, fékek: a hatsó olyan 80e km, a első 130e. Fékezi a kanyarba a hátsókat, nincs sportdiffije.
A kocsinak , kb. 100e km után állt össze a technikája...
STK1 a lelkemre kötötte, hogy 200e -ben adjam el, de nem tudom, hogy mit vegyek helyett, hacsak nem pont ilyet. De nem vagyok biztos, hogy kifogok egy jó darabot. Már kétszer cseréltem a valóba-osztóházba-diffibe olajat, preventív meggondolásból, néztek rám a szakszervízbe, mind a lőtt medvére, de elhozták a cuccokat és kicserélték (ez mikor fog már venni végre egy új kocsit).
Igen ez az. Bedugtam amennyire csak tudtam, jobban nem megy. Mivel nem világít így gondolom, hogy valami nem jó. De így akkor a másik sem lesz jó? Pár oldallal ezelőtt linkelte valaki.
Dettó, egyszer kicsit összekentem kicsit valamivel az ülést, és a kefés Prevent tisztítóhabbal nekimenve egy ideig kinézett valahogy, de előjött utána a nedves folt körvonala.
Mosóban csináltattam, feltételeztem, a profi módszer volt, amikor kiszívják belőle a koszos lét.
Ülés fűtés esetén elvileg tiltott a nedves tisztítás, abban nem volt.
---
Ami kimaradt: 5,5 évesen is "új" szaga volt az autónak. Engem valami pékségre emlékeztetett. Nem cigiztem benne, és nem használtam illatosítót. A mostani kakibarna alcantara belsősnek egyébként tök más szaga van, nekem kicsit bántja is az orromat, olyan vegyszeres-ragasztós-csípős valami.
---
A futásteljesítmény egyébként több helyen/modulban benne van a kocsiban. Nem mondom, hogy ha hoznának egy tekertet, akkor VCDS-el tuti meg tudnám mondani, de még az is lehet, hogy igen. Esetleg egy hibakód 342 ezernél, aztán a műszerfal 171-et mutat, ez lenne a legegyszerűbb. 😀
Használtautót, főleg prémiumot úgy érdemes venni, hogy megfelelő mennyiségű pénz maradjon a kötelező rendbetételekre vásárlás után.
Prémium autónál ez akár másfél millió is lehet.
A jóbarátom tavaly vett egy kívülről-belülről patika állapotú, nagyon felextrázott 2015-ös 525xd-t. Mondtam neki látatlanban, legalább 1 milliós kezdő pluszköltséggel számoljon, úgy tett. Lazán megvette az autót kerek 6 millióért. Igazoltan kb 190ezer kilométer volt benne. Indulásból teljes átvizsgáltatás, majd vezérműlánc, folyadékcserék, stb. és az általad említett szívósori lerakódások miatt szívósor-csere, fékek, miegymás, hopp 1.2 millió. Aki csinálta, hiperkorrekt volt, ilyent sem láttam még, mindent (a szerelést, alkatrészcseréket,...) videón dokumentált, és pendrive-on megkapta a teljes anyagot. A kicserélt alkatrészeket egyesével becsomagolva, felcímkézve, csomagtartóba berakva. Végül 7.2 millióért lett egy olyan patika autója, hogy a nyálam csorog, ahányszor ránézek és beleülök. Jóbarát nem nyögött, fizette, mert előre számolt az ilyen nagyságrendű indulóköltséggel. Az EGR-cserét visszahívási akcióban csinálták meg neki pár hónap elteltével, csak várnia kellett rá.
Prémiumot csak úgy, ha lazán ki tudja az ember fizetni a javítási és karbantartási számlákat.
Meg lesz javítva, remélem a héten készen is lesz. Nem engedem el, túl jó kocsi egyébként. Meg nem is tudnék most mit venni helyette, egészen észbontó árak vannak egy ilyen méretű autó esetében.
Sajnos nálam nem nagyon voltak előjelek, pl. hogy két csere között egyszer-kétszer-háromszor rá kellett volna tölteni.
Egyszer csak jelzett, hogy töltsek utána, aztán meg a krach... Még jó, hogy nem út közben valahol, hanem, otthon, reggel induláskor. Közel van a szervíz, odáig még elbicegett.
Nem fotóztam a megbontott motort, de egyértelmű, hogy a nagyon hosszú olajcsere nem egészséges az 1,2TSI-nek, az fix. És szerintem az 1,4-nek sem...
Az előző O3-at ~270 km-rel 5,5 éves korában raktam le, csak én használtam, az is ritkaság számba ment, hogy utas legyen benne. Tipikus területi képviselős autó.
Bézs szövet, világos belső.
A kocsiból úgy szálltam ki, hogy a belseje alapján 50 ezerre is nyugodtan vissza lehetett volna tekerni az óráját.
Csak annyit csináltam, hogy nem ültem be koszos ruhában, meg b.sztam össze a belsejét rakományokkal.
Kopás gyakorlatilag sehol. Gyűrűm sincs, a kormányon se látszott semmi, esetleg nagyon minimális fényesedés a (mű)bőrön.
Gondolkodom, hogy a belseje alapján miből lehetett volna esetleg következtetni a sok km-re. Ja igen, a gumiszőnyeg majdnem át volt lukadva már a gázpedál alatt. Azt nem nagy ügy kicserélni.
Nekem volt rajta dekor küszöbvédő, úgyhogy a küszöb se volt összerugdosva. De a nemesacél védőn is alig volt karc. :)
A pedálokra meg én szereltem fémes "sport" burkolatot, úgyhogy az eredetik (minimális kopással) vissza is kerültek. De ezt megint nem nagy ügy cserélni...
2-3 vagy három alkalommal volt kigőzölve a bézs szövet, de még az ülést se ültem ki a 90 kilómmal.
Ennyi.
Félelmetes, hogy mennyire nem öregednek ezek az autó belsők.
Az eleje persze tele volt kavicsfelverődéssel a sok pálya miatt, azon meg segített volna egy kis festék és/vagy új lökhárító, ha valaki tekergetni akarta volna. Ja, a 2 ködlámpa is meg volt szórva rendesen kaviccsal, de a fényszórók már nem annyira. Polír...
Sajnálom, hogy te is így jártál. Ahoogy olvasom az OIII 1.2 TSI sajnos ilyen. Az enyém motorját 140e km-nél kellett felújítani. Előtte folyamatosan növekvő ütemben fogyasztotta az olajat. A felújítás óta mentem vele 100e km-t, de egyszer sem kellett rátölteni.
Az 1.4 TSI sokkal strapabíróbnak tűnik 30.000-es olajcserékkel is.
Az O1-et BCA motorral 5 evesen abbol a kereskedesbol vettem ahol ujonnan vette az elozo tulaj. Ugyanaz a szerelo javitototta a garazsaban mint aki egyike volt a szalonos csapatnak. Azzal kezdte, hogy rogton atalltunk a rugalmasrol eves/fix 15ezres olajcserere. Mar akkor is az volt a nezet hogy hagyjuk a rugalmas intervallumot, pedig az a motor nem egy buvos kocka.
"Már csak a nagy számok törvénye alapján is a flottás autók között egészen kiváló, keveset futott autók is vannak,..."
Vannak, ez enyém is ilyen volt. 132.000km-rel vettem, 6 évesen, levizsgáztatva frissen. Egy baja van ennek a kocsinak, nem én voltam az első gazdája. Ugyanis a flottakezelőknél nem költenek a feltétlenül szükségesnél egy forinttal sem többet a karbantartásra. Vezetik a szervizkönyvet, ahogy az enyémnél is, de sajnos a Skoda elkövetett egy hibát, mégpedig azt, hogy 30.000km/2év olajcsere szervizt írt elő a kocsira. Ez egy 1,2TSI motornál baklövés. Hiába volt meg minden előírt szervize - ezek között volt olyan, ahol a 2 év járt le nem a harmincezer km - a motorban 245.000km-nél előjött a baj. Különösebb előjelek nélkül elkezdte fogyasztani az olajat, aztán egyszer nagy duzzogva, füstölve elsántikáltunk a közeli szervizbe, azóta is ott van. Lassan készen lesz, komplett motorfelújítás gyakorlatilag. Láttam megbontva a motort, megmutatták, mielőtt gépműhelybe ment. A kocsi nem volt kergetve, gyötörve, az első gazdája sem lakta le, rúgta szét, és én sem. Végig Shell Helix motorolajat kapott, nálam átálltunk Castrol Edge LL-re, és 15.000km-s csereperiódusra.
Nem ez az első Skoda (na jó, VAG) motor, amit megbontva láttam 1981 óta, és bár nem vagyok autószerelő, de azért a nyilvánvaló dolgok látszanak, még számomra is.
Bocsánat, de nekem mondhat bárki bármit! Turbós motoroknál, legyenek azok bármekkorák is, a 30.000km-s olajcsere szervíz baromság. Egy bizonyos szempontból persze nem az, egy flottakezelőnél felére esik a kötelező szervizköltség, a rizikós idő bekövetkezése előtt meg úgyis eladják a kocsit, onnan nem az ő gondjuk.
Magánszemélynél, pláne úgy, hogy zsebből megy a kocsi fentartása, nem cégautó, nincs elszámolva a költsége, nem amortizálódik a könyvelésben, már nem! Ebben az esetben - ahogy nálam is - öngól. És hiába cseréled, ahogy én is 15.000km-ként, az első hat év olyan nyomokat hagy, amit egy használt autó megvásárlásakor nem lát senki. Hacsak nem bontják meg a motort a kerekedőnél. És ebbe melyik eladó megy bele?
Csak egy példa volt ez is, hogy ilyenek is vannak.
Én például kb. 10 éven keresztül évi 100-120000km-t mentem itthon, 99%-ban országutakon (Bora, Superb-ek, Octavia).
A lényeg a mondandómban az volt, hogy az a tuti biztos amit te, vagy valami közeli ismerős vett át újonnan a szalonban. A többi nem; németeknél sem, szervízkönyv ellenére sem.
Egy jó haver vett egy 1 és és 2 hónapos X3-ast, nagyon drágán, cégről cégre, 2 literes dízelt. 210e km volt benne és vissza volt tekerve, kb. 320e-ről. A kocsit 2 órát néztük és kimentünk próbaútra is, a belérnek volt egy szép autószalonja Marosvásárhelyen, csak prémiumokkal foglalkozott- ezt a belgáktól vette, árverésen és biztos, hogy nem ő nyúlt hozzá.
Az autó olyan volt, mintha a tegnap hozták ki a gyárból, sehol egy kopás, egy karc, a motortér patyolat tiszta, ülések -kormány, pedálok, minden. .
Festékvastagság merő sem jelzett. Kiderült, hogy hamisítva volt a fedélzeti komputerben a szervízkönyv.
Olyan koksz lerakodás volt a szívócsonkba, hogy ki kellett cserélni, automata váltó problémák, EGR, minden játszott. A belér rendes volt, a javítások háromnegyedét kifizette.
Számoltuk, hogy 2 vagy 3 sofőr váltotta egymást, ha ennyit bírtak menni vele. Pedig az X3-as nem nagy autó, charter járatra nem lehet használni.
Az egy brutális szélsőérték, ez minden munkanapra 820 kilométer futást jelent az adott járműnél, de ha minden áldott nap ment (nyilván nem ment, már csak a kötelező szervizek miatt sem), az is 570 kilométer naponta _átlagban_. Statisztikát nem kerestem róla, de ilyen futás Európában több tízezer autónként lehet talán egy, ezen belül egy-egy járműkategóriában az arány nyilván magasabb is lehet, de az Octavia szerintem érzésre nem az a kategória.
A flottás autónál ha az kifutja a szerződéses időt (jellemzően 4-6 év), akkor a flottakezelő eladja az autók >95%-át, esetleg néhányat megtart rövid ideig csere-/tartalékautónak, amíket folyamatosan pörget. Már csak a nagy számok törvénye alapján is a flottás autók között egészen kiváló, keveset futott autók is vannak, sok helyen egyrészt km-garanciával, másrészt egy év teljeskörű garanciával.
Az persze lehet, hogy nem ezek a használtpiac legolcsóbb ajánlatai, aki azokat keresi, az nagy eséllyel fut bele hulló késekbe.
Nem a konkrét autódra kiélezve mondom, csak amnyit mondok, hogy az a biztos amit te (vagy közeli) hozza ki a szalonból.. A többi nem az, max. reménykedhetsz, de semmi több.
De tok jól lehet követni hogy mikor hány km volt benne szóval igaz lehet ennél az autónál. Látszik több mindenen hogy ennyi a km. A kopasokbol. Figyelj megnéztem előtte kb 20 ilyen autót tudok mihez viszonyítani. A több kmesek máshogy néztek ki.
Annyit látok még az alkatrészek között, hogy van konvex és aszférikus. Nem tudom, melyiket kell venni, mert leesett az üveg, fogalmam nincs. De a gyári volt még, 2008-as 1.6-os benzines Octavia 2 elsőkerekes kombi.
Én eddig csak márkaszervizböl (Weltauto garis), vagy magánszemély mo-i, lehetőleg egytulajost átvizsgálva.
....
Ha környezetemben kintröl jött autot vett nézett vki, azt mondtam, fiatalon behozott legyen, mert akkor még talán kevesebbet tekert rajta a határon a "mágneses vihar". 2..3 éves akkor pl 140 ról 70 ezerre.
Nekünk multkor Leonba kellett tükörlap. Bárdinál vettünk hirtelen. Viszonylag egyszerűen cserélhető volt. Alvázszám évjárat szerint kértük volt egy kis katyvasz.....
.....levitte egy autóstárs a parkolóban. Földön volt összezuzva a tükör.
Sziasztok! Két kérdésem lenne. Az egyik az, hogy Octavia II-ben ferde a kormány. Volt nyáron egy hosszú kormányzár kálvária, aztán volt később egy futóműjavítás, de ez mostanában tűnt fel, illetve pár hónapja. Jó fél éve van, de nem tulajdonítottam neki jelentősséget. Nem húz félre egyáltalán az autó, mégis ilyen a kormány. Milyen jellegű hiba lehet, és hová vigyem?
A másik pedig az, hogy most délután az autópályán lerepült a jobb visszapillantó üvege. Ezzel mit lehet kezdeni, mit kell hozzá cserélni, és hová érdemes vinni?
Magyar szervizben lekerdeztem a szerviz dolgokat. Szamitogepbol kiszedték hogy mikor milyen javítás van beirva. Aszerint jó a km. Akkor az kamu szerinted?
8 év alatt egy ilyen autóba a németeknél volt 2 tulaj. Legalább 300e km futottak vele, az jól pakkolható kocsi, elég tágas is, nem veszik meg, csak ha van mire használni. Az első tulaj rendesen karbantartotta, a második nem biztos. A németeknél tisztán tartják az autóikat és nem lakják le a belsejét.
Aztán még 4 év alatt kapott legaláb 120e -ret. Az a kérdés, hogy milyen karbantartást kapott a kocsi ebbe a 4 évbe.
A diff. nyomásszezor ad hibakódot, ki kell cserélni, a rsz-ős dízeleimben többszőr cseréltek. Az méri a nyomást a rsz előtt és után, utasítva a rendszert, hogy indítsa el a regenerálást.
Ennyi a km tuti latszik minden javítás a szervizkonyvben. Azzal nem tudnak trükközni főleg nem a németeknél. Onnan hoztak be 4 éve kb. Rövid utakat mentek vele úgy érzem. Itt 2. Autó volt. Mosás lesz.
Nézd a jó oldalát, a légzsákok működését a VW-csoport a gyártás után 15 évig garantálja, utána javasolja a cserét, így most a tulaj a 15+-os autójába kap ingyen.
Octavia 2 FL (macskaszemű)-ben a távolsági fényszóróknak mindkét oldalon azonos magasságba kell világítaniuk, vagy a bal oldali lejjebb, a jobb oldali feljebb?
Nem gondoltam, hogy 2017-ben még ugyan olyan veszélyes légzsákokat gyártott a takata (a kisbetű szándékos).
Azt sem gondoltam volna, hogy pl. 2004-es Audiba is került belőle és erre a VW csak most jött rá... Esetleg túl drága a csere költsége és próbálják elhúzni?
Közben meg kollégám 2005-ös Honda Jazz-ében már évekkel ezelőtt kicserélték ingyen és az autó már 1 éve el is adta. A VW-nél meg most esik le, hogy 19 éve szereltek autóba ilyet. Micsoda szenilitás...
Igen és semmi hibakód és jól is gyorsul. Hogy lehet ez? Mondjuk azzal az alzas kiolvasóval néztem. De ahogy írtam tegnap volt az a motor razkodas regeneralas után. Aztán csattogas és nagy füst. Tudod telepisalta gázolajjal a hengert.Most az olajban is gázolaj lehet ugyhogy szervizben áll. Ki lesznek mérve a porlasztó csúcsok. Részecske szűrőt is tisztittani akarom. Vagy ha törött akkor felújítás.
Nem tudom mennyibe kerül, azt hiszem talán 75 ezer forint darabja. Nekem nem kellett fizetni annyit mert ugye a szerelő hanyag munkája miatt lőtt ki az injektor. De persze nem ettől koptak el. Gondolom ez attól is függ kinél csináltatod. Az részecskeszűrő tisztítás 35 000 volt, plusz munkadíj az nem tudom mennyi holnap megyek érte. EGR is nagyon koszos volt az is ki lett takarítva meg a szivòtorok, így nem tudom mennyi lesz.
Mennyiért újították fel a.porlasztókat? Lehet nekem is az jön. Részecske szűrő tisztítás mennyi volt? Nekem 1.6 crtdi 75kw CAYC motorkód. Igaz nem Octavia de ugyanaz a motor totál.
Az 1 kalapszar először én is azt töltöttem le aztán a fizetőset. Ma nekem is remegett alapjáraton regeneralas végén. Utána csattogos lett a motor mintha főtengely csapágyas lenne és 6almas fehér szürke füst mögöttem . Gyorsan megálltam motor leallit. Elvontattuk szerelohoz. Kiderült hogy a porlasztótol van telepisalta gázolajjal a hengert. Következő beinditasnal már jól járt. Azt mondják be kell méretni a porlasztókat. Nekem úgy néz ki sok hamu is van a reszecskeszuroben. 200kmenkent regenerál. Küldök képet. Ezzel a fizetossel tök jól látod amikor regenerál.
Megrendeltem, letöltöttem a Vag Dpf lite alkalmazást ez is jó vagy a fizetős a használthatóbb? Ezzel csak a részecskeszűrő adatait lehet nézni vagy mást is?
Nekem az ezerforintos áttetsző kékkel x éve tökéletesen megy a VAG DPF. Viszont nem fért be a burkolata miatt (O2FL), úgyhogy le kellett vágnom a felső részét (és később beönteni műgyantába) :D .
A cégnél van egy O3 meg egy Superb 3, mindegyikben nyikorog, mindkét kolléga azt mondta, hogy legközelebb nem rendelnek. Nem hallottam, hogy milyen. Az is lehet, hogy könnyen orvosolható, passz.
Sziasztok, 2018-as, MK3-as kombikat nézegetek és tetszik, hogy van panoráma napfénytetős is. Nem tudom, hogy van-e különbség RS és sima változatok között, egyelőre simákat nézek. Akinek ilyen van(panoráma tető), mik a tapasztalatai? Megbízhatóak?
Neten, amiket találok azok Kodiak, meg Yetis panaszok. Gondolom, nem variálják túl és kb. ugyanaz kerül, minden modellbe...
Ennyire mélyen engem nem avattak be, számszerűen én nem láttam az adatokat. 290 van benne autópályát egy évben egyszer lát tehát simán lehet, hogy tényleg tele van. A szerelők a régi injektor lefogató csavart tették vissza ami 100 as tempónál eltört és kilőtt az injektor. Ott esetleg lehet, hogy más is sérült tehát lehet, hogy mégsem injektor baj van de egyelőre csak tapogatóznak. Autóúton relatív sokat megyek 120 tempomattal, ugyan nem pálya de szerintem ez is sokkal jobb neki mint a városi közlekedés.
Egyébként nagy injektor korrekciós értékek elvileg motor probléma miatt is lehetnek (pl. egyik henger gyenge), azaz nem feltétlenül injektor hiba. Legalábbis azt írja a net.
Hát, hideg motornál sose néztem, de feltételezem, hogy akkor se kéne nagy eltérésnek lennie. Mennyi egyébként? Ha a "tanítás" nem megy, az lehet valami hiba miatt, persze az is kérdés, hogy mivel/hogyan/jól próbálják-e.
A DPF hamu mennyi? 80 gramm lenne a plafon. Volt a céges 2.0 TDI-k közül több is határérték közelében, de nem volt semmilyen tünet.
Nem vagyok szakértő, de az a nagyon gyakori regenerálás valószínűleg még ovijáratos autónál se normális.
Az autóban lévő elvileg gyári injektorok lettek felújítva, a szerelő szerint azok tökéletesen működnek de azt mondta, hogy a részecskeszűrő nagyon el van tömődve. Nem az emelt alapjárattól remeg, mert amikor 4 fok alatt van a hőfok akkor is emeli az alapjáratot és akkor nem remeg. Amikor az autót beindítjuk, akkor a remegéssel párhuzamosan a korrekciós érték is magas ahogy melegszik az értékek javulnak 40 fokos víznél lesz jó. Amikor elkezd regenerálni akkor magas a remegés a vége felé már simább a motor járása. Sajnos én nem nagyon vágok a VCDS-hez. Ami nekem még gyanús, felújítás után nem tudja megcsinálni a tanítást, a minimál érték beállítást nem csinálja meg ennek szerintem oka van.
Állítólag +/-2 között jó, de jó lenne, ha alacsonyabb lenne az eltérés. A fickó is mondja, hogy 2 körül már egyenetlenül járt.
Néztem kb. 100 ezret futott 2014-es, egészséges 2.0 TDI-t, ott 1-en belül volt.
Lehet csinálni adaptációt is, a végén mondja, hogy hogyan.
A DPF szerintem nem okoz ilyet, annak a HAMU telítettségét is lehet diaggal ellenőrizni, mielőtt (feleslegesen) mosásra menne.
Nem magától az emelt alapjárattól jön elő a remegés regeneráció közben? Bár, ha jól tudom, akkor plusz üzemanyagot is befecskendez olyankor, mégis köze lehet hozzá.
Használattól függ, hogy mennyi időnként tisztítja a DPF-et, sok autópályával láttam 5-600 km-t is.
Még mindig küzdünk a problémával, hogy injektor felújítás után első indítás után pár percig illetve regenerálás közben remeg az autó. Most a következő lépés a részecskeszűrő tisztítása, 290 ezer km van az autóban és kb 80-100 km megtétele után regenerál. 1.6 CRTDI akinek van ilyen autója megírná, hogy neki milyen időközönként regenerál? Amikor elkezdi a regenerálást akkor nagy mértékben remeg ahogy tisztul úgy kezdi elhagyni a remegést ezért bízom benne egy kicsit, hogy tisztítás után megszűnik a hiba.
Sziasztok! Octavia mk1 combi elektromos probléma se központi zár se elektromos ablakok nem működnek kábel törés nincs. Vcds-el nem lehet a komfort modulba belépni. Már ablakemelő vezérlőt cseréltem. Valami ötlet ami hiba lehet még?
Az, de a legtöbb tekerőművész is tudja, sajnos. Ettől még opció kiolvasni vétel előtt, mert macerásabb átírni mint a kijelzettet. És itt esetenként marad nyoma annak, hogy belenyúltak.
Meg hát ugy érzékelem hogy nagyon függ évszaktól is. Hidegben pl sokkal kevesebbet is megy el 2 regi között. Volt hogy alig érte el a 200..250 kmt....s akkor a hamutartalom is kicsit jobban növexik.
De én többnyire országuton használom, igy ugye a tempo és terhelés is teljesen más mint pályán
A fizetősbe, már így működött Nekem mindig ahogy rácsatlakozom az autóra, s állandóan folyamatosan menetteljesitménytől használattol függően élő adatot.
Nekünk kb. 0,25 g / 1000 km jött ki, az enyémmel együtt 3 db O3 2.0 TDI-t nézegettünk.
Területi képviselős, sokat pályázós autók voltak. Érdekes módon az egyik kollégám nem annyira taposta, de szinte ugyanazt hozta ki a matek. Neki max. 1 liter olaj kellett bele 30 ezrenként, az enyémbe alapból 2, néha majdnem 3 is.
Az egyik DPF mosás után 70 ezer km-rel nézve ugyanolyan sebességgel kezdett telni megint.
A hibakódoknak van egy számlálója (counter), a csatolt képemen látod is. Ha annyiszor jó volt utána (amikor ellenőrizte), akkor kitörli a hibát a ..csába.
Ezért élmény pl. az O3 DSG előválasztó kar mikrokapcsoló hiba: felvillan egy hibaüzenet a műszerfalon, aztán mire odaér az ember a szervizbe, addigra üres a hibatároló. Kollégát is netről lopott fényképpel küldtem a szervizbe, úgy meg is csinálták neki.
Kipróbáltam 6500nal tilt le. Előtte nem töröltem a hibát. Kihuzattam párszor és most nem írja a hibát. Ki érti ezt? Pedig az előzőnek benne kéne még lenni.
Nincs összehasonlítási alapom, de azt gondolom, hogy ha nem volt előtte az autó terhelve és nincs baja, akkor ez sokat mutat.
Az olajhőfokot szoktam néha nézni a középső kijelzőn, az azért ad némi támpontot a motor hőmérsékletéről. Főleg télen érdekes, hogy mikortól lehet nyomni neki...:)
"ahol a víz/olaj nélkül kínoznak motorokat revlimiten és mennyit kibírnak még úgy is."
Nekem ezt nem kell bemutatni, 20 éve hazahoztam óvatosban a Mester utcai ÖMV kútról Zuglóba egy 1,3-as Triumph-ot víz és töltés nélkül, mert a Lágymányosin elfosta magát a vízpumpa és beállt, megfogta az ékszíjat is. Le kellett vennem az egyik szíjtárcsát és a szíjat (az egyik kutas adott villáskulcsot).
Azért ha autópályán, vagy az Alpokban hegymenetben felforr a vized, azt a motor nem köszöni meg. Volt erre több utalás itt a topikon is.
Az átlag user miatt ilyen, hogy ne "pánikoljon" a mókus. Optimális (közeli) tartományban van a hűtővíz, no para. Egyébként ha 110 fok fölé megy sincs még semmi egetverő baj, jelezni fog a technika az tuti és menti a menthetőt. Opelnél pl sok esetben hőfokjelző sincs, ott mi van? :P
Esetleg, ha kétségeid lennének, nézz + olyan videókat, ahol a víz/olaj nélkül kínoznak motorokat revlimiten és mennyit kibírnak még úgy is.
Sajnos "normális", a konszern úgy gondolta, hogy a usernek nem kell tudnia a hűtővíz hőingásáról, 70 és 110 fok között 90-et mutat. Ennek mellékhatása, hogy mire megmutatja, hogy felforrt a vized, megfőzted a motort.
Gratula, igen szemrevaló darab kívül-belül és azért ezzel a motorral már arrébb lehet vele állni. Szerencsére nem kombi, így nem fog el a sárga irigység :D
Nézegettem anno a Passatokat én is amikor az O3-at vettük, inkább simát mert az Arteon kombi akkor még nagyon új volt. Viszont egyrészt a feleségem nem akart még egy ekkora autót a Volvo mellé (majd helyette), másrészt én meg nem akartam dízelt, benzinesből meg nulla közeli a kínálat, csak GTE-ből vannak rendesek, az viszont árban nem volt partiban azzal amennyit akkor autóra szándékoztam költeni. Pedig ahogy elnézem az autóipar ívét, lehet a Passat/Arteon GTE az utolsó autó amire még úgy valamennyire vágyom, a full villanyt mint egyetlen megoldás tök felesleges szemfényvesztő baromságnak tartom minden szempontból.
Sztem is próbáld ki amit (M)ákos mond. Üzemmelegen nem padlózva nyugodtan kihuzatni tiltásig. Ha szépen veszi a fordulatot, (nem úgy mint az enyém) akkor lehet hogy ez kipipálva.
8000kmt mentem a felújítás óta. 2000kmig max 3000 utána max 4000 fordszám így csináltam. Lehet most én is eladom hogy vettem mást de azért vigyázok rá. Ha nem fizetik meg megmarad. Oct 1 1.6 benzin BFQ. Nem találtam jó videót eddig hogy tutira hol lehet a jeladó de gondoltam én is a lehuzas visszadugasra.
Szerintem egy bejáratós (mennyi km?) motornak se lesz semmi baja, ha egy rövid időre elpörög a pirosig. Csak legyen meleg. Arra gondoltam, hogy a teljes fordulatszám-tartományt jó lenne kipróbálni.
Közben beugrott, hogy a mostani O3-ban alig volt km, amikor egy álmos reggeles M0-s tempomatos poroszkálásnál ki.aszta a csökkentett motorteljesítmény üzenetet meg a hibalámpát. A 190 lóból maradt olyan 50. Amikor végre meg tudtam állni, akkor a motort leállítva majd újraindítva (Windows módszer) eltűnt a hiba. Aztán aznap még egyszer megcsinálta + több indításnál egy olyan furcsa utózönge hallatszott, mintha épp be akarna szarni az önindító. Egyik alkalommal ki is vágta rögtön megint a hibát, Windows restart után jó volt megint.
Hazaérve ezt olvastam ki belőle. Rákerestem a Camshaft Position Sensor (G40)-re a neten, és kép alapján megtaláltam a motor tetején. Jobb ötlet híján többször széthúztam és összedugtam a csatlakozóját. Gumitömítéses, alig lehet összepasszírozni. A hülyeség csak 20-30 ezer km-rel később jött elő megint, akkor megismételtem a dugdosást, és azóta semmi (130e km van most benne).
Nem mondom, hogy a csatlakozód rossz, de egy piszkálást talán megér.
Tudod ez a gagyi sok 327 amit most vettem ezzel néztem csak. Lehet annyi hogy nem pontos és hülyeség ok dobta be ezt a hibát? Kipróbálom hogy visszajön e. Ennyi a dolog hogy minden 3. 4. Inditasnal kigyulladt a kipörgés gátló jel és olyankor le kell állítani és megint beindítani különben szarabbul megy. Eddig azt hittem attól van hogy letört a jobb első ABS jeladó dugó füle és nem kattan be de kabelkotozovel oda van húzva faszán. Autovillamossagis azt mondta az jól áll szerinte attól nem csinálhatja. Elég egy pillanatra is az 5000es fordszám? Tudod még bejáratós a motor.
2019 es 1.5 TSI Octaviaval kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy a fejegység alatti usb aljzat tápellátását lehet valahogy állítani?
Az alap gondom az, hogy még a bánat tudja meddig táp alatt marad, ha be van zárva a kocsi, és így a carlinkit adapterről nem akar lecsatlakozni a telefonom.
Plusz, lehetséges e emberi áron (nem 25-40 ezerre gondolok) a wireless töltő beszerelése?
egyelőre még csak hazahoztam :) már egy korábbi tesztautónál is kiszúrtam, hogy a keret nélküli ablakok körül azért van egy kis szélzaj, pont olyan volt a hazaút, amire ezzel kapcsolatban emlékeztem. egy kombihoz képest biztosan lesznek kompromisszumok, de annnnnyira jól néz ki, és röpke néhány év után meglett a kurkumasárga+világos belső kombináció is (a 280 le-s benzinmotor meg a hab a tortán)
Gratulálok! Nekem is fájna a szívem ha az Octavia helyére beállna egy ilyen az udvaromba. ;-)
Érdekelne majd egy összehasonlítás praktikum szempontjából. Haverom átült OIII kombiból egy új Volvo V60-ba és folyamatosan sorolja hogy miben volt praktikusabb az OIII.
Nekem a szerelőm ősszel-tavasszal mindig megnézi a féket (is), és szól, ha a következőre cserés. Eddig csak akkor világított a fékkopásjelzőm, amikor testzárlatos lett a kábele... (O2)
teljesen komoly. nincs ra kulon jelzes, ahogy a regi autokban sem volt :) amikor a fekpedal gyakran "klattyog", akkor azert lehet gyanakodni, hogy elo kell venni a zseblampat
Persza van sokféle jó drága app is mint a(CArista obd2)Ő törölni is tud hibakódokat is meg ha éves előfizut veszel állitani is tud meg előcsalogatni nem aktivált kényelmi funkciókat( én próbáltam, nekem amit mertem át állítani vele az a konfort irányjelző ,nem 3 at hanem 5 öt villan)
Én használom 1,6 crtdi OIII nál a fenti appot ,tökéletesen mutat mindent ami kell a DPF regenerálásához!
Kényszer regenerálást is tud a progi! (bár én nem próbáltam még)
Nekem sacc 5000Km e-nként regenerál 2000 fordulat felett normálisan 20 perc menet közben.
Álló helyzetben 1000 fordulaton szintén 20 perc! De állóhelyzetben 32 % nál nem veszi visszább. 2000 fordulat felett 102 Km / h nál 12% a végeredmény! a progi tökéletesen mutat minden folyamatot.
kvázi eldőlt, hogy kb. egy hónap múlva eladó lesz magyarország egyik legegyedibben extrázott octaviája, hétfőn hozom el az utódot szlovákiából, már ki van fizetve
ha valakit érdekelhet egy 1.2 tsi (110 le) kombi 2015/07 évjárattal és 114 ezer kilométerrel, szóljon (mélt publikusra állítottam), a használtautóra legvégső esetben tölteném csak fel
Annyi van ha összepárositod csak pillanatnyi állapotot mutat ingyen.
Ha fizetsz a szolgáltatásért asszem anno egyszeri 17oo ft ra emléxem, akkor tudod menetközbeni adatokat is látni üzem közben. Kis grafikonnal, változó értékekkel.
Volt ilyen a Seatomon, azért nem láttam, hogy honnan jön, mert valami melegre cseppent, és elpárolgott. A szerelő a motor hátulján csinált valamit, nem emlékszem, régen volt.
Meleg motornál fagyálló szag terjeng. A fagyálló fogy a túlfolyó tartályból ami nincs nyomás alatt, mert azt a hűtőn lévő kupak tartja. Ezen csak egy pattintós kupak van.
A hűtő környékéről érzem, de ha kinyitom a géptetőt és elkezdek szaglászni a hűtő kupakja valamint a túlfolyó kupakja körül, nem érzek semmit.
Többször próbálták kideríteni, hol lehet szivárgás. Eddig nem sikerült. Én személyesen végigtapogattam az összes elérhető csőcsatlakozást hidegen és melegen is, minden száraz.
Szerviz az összes csatlakozást megbontotta és újraszerelte (gyorsbilincses).
Továbbra is fogy a folyadék és érzem a szagot amint kiszállok az autóból.
A folyadék fogyásának üteme mintha nem a megtett távolságtól függne és nem is a fordulatszámtól. Utántöltés, majd 250 km nagyrészt pályán és másnap reggel hidegen nem látszik fogyás, de idővel azért szépen eltűnik a folyadék.
Mi lehet a hiba?
A dolog nem egyedi, de nem is jelentkezik túl sok tulajnál. Sajnos. Mert így fogalma nincs a szerviznek, mi a gond.
Bakker, egy hamu telítettséget nézhetett volna a szakértő. Az, ami folyamatosan gyűlik, és a szűrő végét jelentheti.
A koromtartalom az egy pillanatkép, folyton változik. Gyűlik, aztán elégeti, majd kezdődik elölről. Persze az is jó hír, hogy éppen nem volt határérték felett, de az eddig is sejthető volt, egyébként világított volna a hibalámpa.
Akkor ezzel az autóval nem jártak városba sokat. Jó vásár volt.
Talán a téli dízel adalékok és az olaj miatt alakul ki a korom.
Vettem vagy 1.5 hónapja egy 2013-as T5 VW Doka-t, 2.0 CRTDI, 140ló, Hollandiából, dupla kabin és rövid plató, 243e km futás. Utász autó lehetet, fel van matricázva+ fénycsík a tetején.
40e km olajcsere periódus ír a szervízkönyv.:) Városba egyszer kigyúlt a rsz ikon, de söfőr tapasztalt és kiment, megfuttatta és rendbe van.
Ennyi, majd ha teljesen eldugul, kicseréltetem az egész kipufogórendszert. Mindennap vezet 50 km közúton, de néha 300-at is pálya és közút.
Torziós rugó végén a nyuszifül. Az O2-as Scouton cserélték vagy 4x (párba)- nehéz volt az autó és bárhova behajtottam vele. O3-as Scoutba 120e km után még semmi.
Nézd meg nincs e elrepedve vagy törve az a rugó. Ma eljutottam egy hozzáértőhöz a részecske szűrővel. Jó minden a korom 17g porlasztók is jók. Beszéljenek a képek.
Épp a napokban dicsértem az O3 futóművét, de nekem jobb elöl szerintem kezd elfáradni valami.
131e km, DCC, 100%-ban puhára állítva.
A jelenség az, hogy kizárólag hirtelen és nagyobb kirugózáskor (kátyú, gödör, extrém hullámos út) kopog valami.
A kátyúk, gödrök miatt 2-3-szor hangosabbat koppan a futómű. Nem fémes, hanem olyan tompa kopogás (felhúzott ablakokkal).
Tudom, hogy jobb oldalon több az úthiba, de gödör mélység/hang összefüggésben bazi nagy különbség van a bal/jobb oldal között.
Ráadásul lassan gurulva nagyon hullámos úton csak a jobb oldal koporászik.
Beleestem persze már sok nagyobb kátyúba ennyi km alatt, de abroncs még nem sérült. A régi autóval meg majdnem 300e km alatt két gumit is kinyiffantottam, de nem volt semmi a futóművel.
Lehet, hogy beigazolódik, amit az elején gondoltam: DCC-vel és puhában nem fog annyit bírni a futómű.
Jah, alapvetően ez bizalmi kérdés. Persze. Szerintem a prémium üzemanyag alapja is más, mármint a hordozó üzemanyag alapösszetevői (Shell, OMV) is. Ehhez jön némi adalék, ami viszont mindig biztonságos. Erről így egyben kábé pontosan lehet tudni, hogy ki gyártja és ahányszor elbaxtak valamit, annak kártérítés lett a vége. Bármilyen dobozos adalék? Hát, passz. Szerintem megkérdezné az ügyvédjük, mit ír az autó júzermanuálja. Hogy nem lehet beleönteni semmi ilyesmit? Hát, akkor így jártál.
Az elvieken kívül a gyakorlati tapasztalatom az, hogy (osztrák) OMV sima vagy prémium üzemanyaggal a béka segge alatt van a fogyasztás és még mindig ~600 Km megy el két regen között, miközben nem nő érdemben sem az olajsalak/hamu (konkrétan ugyanannyi, mint két éve; persze ez nagyrészt a motorolaj érdeme is), sem a két regen közötti korom mennyisége. Nem hinném hogy jó esetben bármit tudna ehhez hozzátenni egy dobozos lötyi. Az viszont közismert, hogy egy nagynyomású szivattyú pontosan mitől képes tönkremenni és ha elkezd fémrészecskét termelni, akkor még mit visz magával. De ötven liternél az a négy deci leginkább tökmindegy, szerintem is. Én nem öntöm bele, semmi értelmét nem látom, kockázatát meg igen.
ps.:
Nem üa. lötty, de dobozos csodaszerről eszembe jutott: régen én is használtam a benzinesekhez öblítő-tisztító folyadékot, amit a lecserélendő, hideg motorolajhoz kellett adni csere előtt és jó esetben megszüntette a leragadt hidrotőke csattogását meg ilyesmiket. Kárt nem csinált. Kollégám is tudta hogy van ilyen, és vett a dízel csillió kilométert futott Renaultjához. Mondtam neki, hogy abba marhára nem kellene beletenni, azt is hogy miért, meg is értette. Aztán csak nem bírta ki. Meg el sem olvasta hogy mi van ráírva. Két perc után a motor szépen elkezdte felszedni a teknőből a jó forró benzines-higítós olajat és szétpörgette magát egy nagy füstfelhő közepén. Lefullasztani nem tudta, a többi trükköt meg nem ismerte. Viszont felvette telóval, ha már. Motor kuka.
BT verziónál meg szopacs lehet, hogy a telefon csak egy eszközre tud csatlakozni, úgyhogy pl. nem tud erre is meg a kihangosítóra is egyidőben.
Szerintem ez már nagyon régen volt így :) A 9500-as Nokiámat használtam anno a Wayfinderrel navigációra úgy, hogy a GPS adatokat egy BT-s Nokia modulból szedte, miközben a kihangosítóhoz is BT-n csatlakozott. Nem tegnap volt :)
Szerintem ezt eddig rövid utakra használták azért ilyen
Érdemes lehet elvinni diózni, a 2.0 TDI is tud csúnyán kinézni, pláne sok rövid távnál. Tettem be képet nem olyan régen, abban több volt a km, de már régen túlvolt a képek alapján azon az állapoton, amikor elkezdte kívánni a tisztítást. Ill. ha jól emlékszem, a kipufogógáz-visszavezetés útjában van egy hűtő is, ami nagyon el tud csatakosodni.
Miért? A prémium a normáltól leginkább az adalékolásban különbözik, így a prémium vs. adalékolt normál között kb. az a különbség, hogy az egyiknél látod, hogy mit teszel bele, a másiknál meg elhiszed. Én sem egyiket, sem másikat nem preferálom, viszont nem látom nagyon a két metódus között a különbséget.
Úgy tűnik, marad akkor a gyári állapot, nem tudom, van-e ilyen autóvillamosságis szakember egyáltalán a földön, aki típusismeret alapján hifit szerelne a földön. Illetve biztos van, de nagyjából az auót árát rá locsolhatnám :)
Nem vettem észre hogy merítené. 2017.01. es az autó, még gyári akksival. Ha télen állt kb 7...10 napot, akkor volt hogy rátöltöttem, de akkor is 12 v felettröl indult.
+ van benne nyestriasztó, meg rablásgátló is mint állandó fogyasztó a kütyün kívül.
vGate iCar2. Kínából vszínű olcsóbb, de nézz körül. Én sosem használtam ilyet, csak kikerestem neked. Figyelj, mert a leírás szerint iPhone csak a wifis verzióval működik. BT verziónál meg szopacs lehet, hogy a telefon csak egy eszközre tud csatlakozni, úgyhogy pl. nem tud erre is meg a kihangosítóra is egyidőben.
Röptében: a prémiumban minden benne van, amit biztonságosan bele lehet tenni egy üzemanyagba
lövése sincs senkinek, hogy ebben pontosan mi van, ami a prémiumban is és erősíti, esetleg üti azt.
az autód kézikönyve kifejezetten tiltja az üzemanyagadalékok használatát ha ez a folyadék tényleg tudja azt, amit ráírtak és elkezdi leoldani szűrő után a nagynyomásúban és az utána lerakódott (a kibaxott magas nyomás miatt minimális) plakkot, abból szerviz lesz. Ha meg belenyúl a szivattyú kenésébe is, akkor kuka. Persze nem fog, 50 liter üzemanyagban szépen elveszik. Ezeknél amúgy sem ki kell oldani valamit az üa rendszerből, sokkal inkább a kopás múló idő velejárója.
A befecsik korrekcióit pl. mérted? Abból tudod (inkább csak sejtheted), hogy egyébként milyen állapotú rendszerbe akarod beleönteni ezt.
És egy szűrőcsere után(!) sokkal jobban érdekelne az üa rendszrenél, hogy frissített-e a szoftvere és milyen állapotban van az egr, ha igen.
3ezret már mentem vele. Főleg autópályán. Chiptuning nemhiszem hogy lenne benne. A motor sárga lámpa nem gyulladt ki egyszer se. Vettem 1 tank prémium dizelt most meg ezt fogom beleönteni 1 teli tankhoz.
Kösz neked is. Szerintem rövid utakon használták. Én egyből cseréltem olajat 5w30 Castrol LL MANN szűrőt raktam. 10ezrenkent fogom cserélni.Még annyi hogy ha bedugom az ujjam a kipufogoba kicsit kormos lesz szóval nem fémtiszta.
Azokkal a gagyikkal lehet ilyen adatokat is nézni? Melyiket érdemes megvenni hol? Úgy tudtam hogy azzal csak törölni lehet meg pár hibakódot megnézni. Amúgy CAYC a motorkód. Ja lehet hogy nem volt pontos a Delphi meg aki csinálta az se értett hozzá annyira. Még legalább 2 helyen meg fogom nézetni. Remélem nincs belőle kiírva.
A CRTDI motorok nagyon jók, de minden kell klappoljon a vezérlésen, hogy idő előtt ne szarjon oda a rsz, hiszen több szenzort figyel a rsz vezérlési rendszere.
218e km semmi egy CRTDI-nek, ha kapott időn olajat és gyári olajszűrőt.
Kösz a híreket majd megnézetem egy jobban hozzáértővel. Lehet jobban jártam volna egy octaviaval. Eddig nem volt dízelem de ez a reszecskeszűrő nagy szopás dolog úgy látom. Azt mondják tisztítani is max egyszer lehet kovetkezőnél nem lesz jó. Hallottam olyat is hogy a korom nem nagy dolog hamu ne legyen.
Lehet ám, hogy minden normális annál az autónál. Részletesebb kiolvasás (mint az enyém) többet mondana, mert mutatná a gyári limiteket is. Pl. nagyobb szűrő van benne, és tovább engedi. Meg elvileg hibalámpát is gyújtania kéne, ha túlszaladt. Először azt gondoltam, hogy pl. Octaviáról van szó.
Valami Delphi programmal. Sajnos ez százalékban nem tudta kiírni. Szerintem ezt eddig rövid utakra használták azért ilyen.218000 km amúgy Caddy de szerintem pont ilyen motor van az octaviakban. Jól tudom?2x már láttam hogy regenerált. Úgy megy mint a golyó és nincs hibalampa. Viszont a kényszerített regeneralast nem lehetett elindítani szgéppel.
Szinte biztos, hogy az a Molnár volt, a karosszéria szerviz is rémlik. Ha 100%-ra kéne, utánanézek.
2 autó ment oda 270e km körüli futással, tünetek nélkül, de VCDS szerint 70+ gramm hamuval (ha jól emlékszem, 80 a limit.
Aztán lehet, hogy még sokáig nem csilingeltek volna, szerintem Briskodán mutatott valaki 100 fölötti értéket is hibalámpa nélkül.
Az enyémbe visszakerült egy tucat elveszett lovacska, meg öblösebb lett a hangja.
A tisztítás előtt kiszámoltam a gramm/1000 km telítődést. Kolléga autója még ment utána 70e km körül, és megint megnéztük: ugyanolyan ütemben kezdett telítődni. Vannak olyan mondókák, hogy mosásnál sérül a felület odabenn, és utána gyorsabban telerakja. Nálunk diag szerint nem volt ilyen.
Még valami papírt is kaptunk előtte-utána áteresztési értékekkel.
Kolléga autója volt nekik az első O3, mondták is, hogy megszenvedtek a szűrő kiszerelésével, az enyémet már "rutinból" csinálták. Állítólag motort kellett billenteni hozzá.
Sziasztok! A segítségeteket kérem! A Octavia (2017) bal oldali hátsó lábtér fűtéshez bekerült egy kavics. Menet közben ide-oda gurul, nagyon zavaró. Porszívóval próbáltam, nem tudom kiszedni. Esetleg valakinek ötlete? Előre is köszönöm!
A DPF-eket ti hol mosattátok? Próbálok hittéríteni, mert mindig jönnek a különböző csoportokban a hasonló kérdésekre "ki kell íratni a 'csába" típusú idióták, de ha már keresztes hadjáratot folytatok, hogy legalább egy pár billegő maradjon a normális oldalon, akkor kellene egy pár cég, akiről tudjuk, hogy jól megcsinálja. Arra emlékszem, hogy Debrecen, ezen belül?
Vagy másnak esetleg tuti referencia valahonnan? Nincsenek illúzióim arra vonatkozóan, hogy ne lenne tele kóklerekkel ez a szakág is :(
BCM-nek hívják, a lámpák nagy részét az kapcsolgatja. Figyeli a lámpák által felvett áramot is, tehát észrevesz egy esetleges szakadást/rövidzárat. Inkább a lámpa áramkörét nézd át, esélyesebb, hogy ott lesz a kutya elásva.
Saját tapasztalat alapján az O3 futóműve nagyon bírja.
A két durva kátyú, amit írtam, az olyan volt, hogy a lemezfelni krumpli lett volna, azt nem kalapálták volna ki, az biztos.
Ok, sok autópályával, de 270e km-ig az előző autónál se kellett hozzányúlni. Ok, nyikorgó szilent, meg olajködös első gátló volt (4 éves műszakin kizárólag "illendőségből" cserélve), de más nem.
Ok, amelyik kolléga 70-nel padkázott, ott azért volt munka.
Nyilván, ha elvittem volna padra, mutatott volna valami eltérést, de érzékszervi alapon nem volt semmi észrevehető.
Hosszú hónapok csak a szenvedés van, már 2 helyen volt a kocsi, de még mindig nincs megoldás: az alany egy Fabia I FL, az elektromos ablakok nem működnek. Gyakran előforduló betegség, csak hát ugye olyan szaki kellene hozzá, aki képes és hajlandó vele foglalkozni. Az ablakok beesésén már túl vagyok, az javítva lett, a mostanival nincs szerencsém.
A kérdésem az lenne, hogy Szabolcsban tud-e valaki olyan helyről, ahol a fentebb említett problémát eredményesen javítják? Már az is szóba került, hogy tekerősre lesz áttéve az egész rendszer, mert fogy a türelem. Kocsit a anyám használja, szóval jó lenne, ha működne az ablak. (Átvezető kábel törve nincs, az ajtóban lévő vezérlővel meg foglalmam sincs mit mókoltak. Mielőtt nekiálltak, én annyit tudtam tesztelni, hogyha lehúzom az gumiharangot a kábelről, majd kihúzom és visszadugom a konnektort, az életre kelti, majd 2-3 kapcsolóhasználat után újra leáll.)
A 184lovas kapott egy nagyobb turbót és nagyobb fékeket.
Ha DSG-s: a 150 lovas az a MQ350 váltót kapta (max. 350Nm) és a 184lovas a DQ250 (max. 400Nm).
Nekünk O3-as 150lovas Scout-unk van, 2015-ös, kézi váltós, vezettem 184 lovast DGS-vel, szerintem nehéz kiautózni a plusz lovakat. Pörgetni kell, talán egy kicsit magasabb fordulaton indul el a turbó, nem tetszett, ha rálépsz a gázra a Haldex azonnal bekapcsol és megfogja az autót.
Ha felhúzod a motort, nem lesz elég a féke az autónak. :)
Érdekes... Én fékezés közben érkeztem kátyúba az egyik első kerékkel, azonnal elmászott a kormányközép, soha nem is lett jó utána. Egy-egy futómű állítás után úgy jöttem le a padról, hogy majdnem negyed fordulatnyit tért el az egyenes pozíciótól a kormánykerék, mikor egyenesen ment az autó. Mindig 5-6 alkalommal mentem vissza próbaút után, hogy állítsanak rajta, de sosem lett rendes kormányközép. Téli gumival meg még jobban elmászott. Amikor visszakerült a nyári, akkor kevésbé.
Lengőkar vagy valami egyéb alkatrész kaphatott egy pofont és eldeformálódott. Gondolom én. Viszont a guminak semmi baja nem lett. Mivel egyenesfutást tudtak állítani és a gumik nem koptak félre, a kormányközép dolgot nem erőltettem, picit mindig ferdén állt valamelyik irányba.
Azóta ha kátyú van és fékezek, felengedem a féket egy pillanatra, ha lehet, és úgy érkezem a kátyúba - ha nem lehet kikerülni.
Sziasztok, van egy hármas octavia scoutom. A 150le verzió, az érdekelne ha tud valaki segiteni, hogy a 150le és 184le között mi a külömbség .Szoftveres beállitáson kivül van e más is. Elöre is köszönöm a választ. Szép napot mindenkinek.
Ilyen acél rudat (squarebar) vegyél hozzá, ez olcsó, sokat tart és erős .
A felszerelése is nagyon egyszerű, 2 perc az egész.
Vettem hosszabb rudat is, mert használtam más autókra is a felfogató egységeket, pl. VW T6-ra, Sharan-ra és Audi A6-ra is, mert hasonló tetősín van rajtuk.
De azt tartsd be, hogy max. 70cm kell legyen a keresztrudak távolsága a tetőn és a tetőboxot kösd le a rudakra, spaniferekkel (Thule árul hozzá megfelelőt)- akkor nyugodtan lehet repeszteni 160-al is.
Biciklitarónak és sítartónak, van a gyártónak erre a rúdra szerelhető adaptere.
Szerintem, ha nem verted oda (és más sem), akkor külön ezzel nem kell foglalkozni.
Az előzőn nekem 2 abroncs is szétment tankcsapda jellegű kátyú miatt, de a 17-es könnyűfém felninek nem lett baja, azt megnézettem a gumissal. Kormányközép se ment el. Én ezek után nem vittem beállíttatni. 2-3 garnitúra abroncsot még lekoptattam utána, nem koptak félre.
Octavia 3 kombihoz keresek tetőcsomagtartót, mármint a keresztlécet (vagy nem tudom h fogalmazzak), a kérdésem h a 2-es Octaviahoz való jó e esetleg a 3-ashoz? Vkinek tapasztalata?
A fejegységet diaggal (pl. VCDS) át lehet kódolni, hogy ne a (kódolt) optikán küldje a jelet (ahogy most a Canton felé), hanem mégis a hangszóró kimeneteken menjen ki a jel, ahonnan "le lehet lopni" egy másik erősítőnek. Már, ha ezzel beljebb vagy.
Ha az ajtó hangszórók kábeleit is cserélnéd, az sem egyszerű, mert az ajtó átvezető spéci csatlakozókban mennek.
Ha csak a mélyládát fejlesztenéd, akkor csak a hangszórók és/vagy a láda cseréjével nem nagyon leszel beljebb, a gyári hangszórók elég nagy érzékenységűek, olyasmit kell találni helyettük, különben hangerő mínuszban leszel. Ott is lehet jelet lelopni egy külön erősítőnek, de a Canton figyeli az impedanciát, és lekapcsolja a mély csatornát, ha nem oké. Szóval valami bitang műterhelés kell oda, ha az az út.
Csilliókért talán van olyan elektronika is, ami a Cantonba érkező kódolt optikai jelből tud vonal kimenetet csinálni.
Ilyeneket olvastam a Briskodán.
Jah, az ajtó hangszórók cseréje önmagában is hozhat valamit + az ajtókat ki lehet bélelni belül.
2018-as Octavianak lejárt a garanciája, szabad a vásár! Szeretném a hifit mind hangzásban, mind hangerőben felfejleszteni, de úgy, hogy a gyári funkciók mind megmaradjanak. Vagyis a fejegység mindenestül meg kellene hogy maradjon, de az összes vezeték, hangszóró, erősítő cserélődne. Csak annyit tudtam eddig kideríteni, hogy senki nem vállalja. Mert egyben van már az erősítő a mindennel is. Gyári Canton a mostani rendszer. Van bárkinek bármilyen használható ötlete? Nem próbálkozni szeretnék, hanem olyan szakembert megfizetni, aki tudja a megoldást. A legjobb ajánlat eddig az volt, hogy maximum a hangszórókat cserélné egy szaki, és "elvileg nem fog hibát dobni". Na ez nem elég...
Nekem az AEE motoros Octaviám ilyen becsapós. kb. 2.800-es fordulatig tök fickós a kifejezetten hosszú löketű motorral, legalul is használható, ebben a tartományban ezerszer jobb mint a 10x lovas 1.6-osok, de 3.000 felett nem történik az égvilágon semmi, a hangjából hallod, hogy gyorsul, de nagyjából ennyi :)
Én nyertem, mert hülyegyerek koromban rendszeresen (óra szerint) 200+ km/h-val söpörtem egy olyan motoros Golf 4-gyel az autópályán.
A motor becsapós, mert van egy nagy púp a nyomatékgörbéjén, ezért tényleg úgy érezni, hogy nagyon megindul. Tőlem is megkérdezte mindenki, aki először ült benne, hogy ez hány lovas, a válasz után meg azt, hogy akkor ugye meg van piszkálva.
"Komolyra fordítva, mindenkinek mások az elvárásai a dimanizmust illetően, a 105 lóerő az 105 lóerő" => az 1.9 PDTDI meg 105 loerosen is jo eros! Eszembe nem jutott felcsippeltetni 140 kozelebe, mert igy is boven eleg. az M3-ason bent vagyok majdnem vegig a belsoben vele, gps szerinti 141km/h-val amit meg torelanak a vedak. Nemet autopalyan mentem vele 190-et is egy jo ideig. Ja es csak 5 valtos.
BÁRMI lehet attól függően, mit állítanak be :) én speciel magamnak fix 15e/1 évet választottam, de bármit bekódolhattam volna. a márkaszervizes olajcserék után mindig összevissza nyomogattak mindent, nekem kellett rendet tenni
Én úgy tudom, fix 30e nincs (legalábbis régen nem volt), hanem van
- fix 15e km / 1 év (amelyik hamarabb eljön),
- vagy rugalmas ciklus, ami maximum 30e km / 2 év, itt figyeli a hidegindítások számát (is), és annak függvényében csökkenti akár 20-25e-re az olajcserét.
Ha megyünk valahova, bent ül a család (4 fő, csomagok), akkor autópályán 6-osban nem egy kapkodó idegbeteg, emelkedőn meg nem is próbálok gyorsítani. Ha ezt Te nem tapasztalod, akkor gyanítom inkább egyedül utazol.
Ez alapján nem az 1.2 TSI-nek nem való a pálya, hanem neked nem való az 1.2 TSI pályára :)
Komolyra fordítva, mindenkinek mások az elvárásai a dimanizmust illetően, a 105 lóerő az 105 lóerő, a hosszú 6. miatt pedig kényelmesen alacsony fordulattal lehet utazni 140-nel hosszú órákon át. A három adat eredője nem lesz aszfaltszaggató gyorsulás és mivel az autó önsúlya relatíve alacsony, százalékosan nagyobb többletet jelent minden egyes csomag vagy utas, ez nem kérdés.
Cégautó lévén sokszor használtam egyedül, de a lentebb említett ominózus úton 3 normál darab férfi mentünk és volt pár nehéz holmi hátul. Előtte egy 2 literes kombi Mondeóm volt, az főleg 100 fölött érezhetően jobban ment, előtte meg egy 1.4 16V Golf, na ahhoz képest az 1.2 TSI O3 versenyautó, ráadásul 140-nél a Golf 4.000-et forgott.
A másikra a választ leírták, a fix 30.000 az nem szól korábban, neked kell belátásod szerint korábbra hozni a cserét, ha sok hidegüzemmel és rövid távokra használod az autót.
Ha megyünk valahova, bent ül a család (4 fő, csomagok), akkor autópályán 6-osban nem egy kapkodó idegbeteg, emelkedőn meg nem is próbálok gyorsítani. Ha ezt Te nem tapasztalod, akkor gyanítom inkább egyedül utazol.
De nem ez volt a korábbi mondandóm lényege, hanem hogy miért engedi végig a 30 ezer km-t a számítógép, holott tudja, hogy milyen üzemben használom. Ha sok a város, miért nem szólt (az elején) 15 ezrenként? Vagy volt akinek szólt?
Én nem látom ilyen tragikusan, a motort a hidegüzem és a túl alacsony fordulat öli meg, nem az, ha esetleg órákon át 4000-et forog. Szegény megboldogult egykori 1.3-as Wartburgom a rövid negyedik fokozatával számos alkalommal forgott akár 1000+ km-en át 5000-es fordulattal a pályán, 21x.000 km volt benne amikor ellopták és két olajcsere között soha addig soha nem kellett rátölteni egy cseppet sem.
Ne haragudj, de ez baromság, óra szerinti 140-nél pörög talán 2600-2700-at, tökéletes fordulatszám-tartomány arra, hogy kimenjen vele a világból. A német belső sáv talán már nem az ő világa, bár amikor annak idején a pár napos autóval ki kellett szaladjak Luxemburgba, visszafelé éjjel, amikor már nem volt bejáratós, úgy ment tempomattal 160-at, hogy nem volt egyetlen emelkedő sem, ahol a motorerő hiánya miatt visszalassult volna alá, talán 1-2 olyan volt, ahol ehhez a visszaváltott 6-ba. Nekem tökéletes volt erre (is).
Ha éppen kellene egy O3 simán bevállalnám újra az 1.2-est, annak idején szerettem, szar volt utána az 1.6 TDI (ill. ilyet nem mondok, mert a maga nemében hibátlan kis autó, csak a reláció egyértelmű a kettő között).
illetve azt sem, hogy a következő lánccserére mikor kerüljön sor...
Nem kapható hozzá láncnyúlásmérő? A bringához nekem van, egy teljesen egyszerű lemezidom egy nagyobb nyúlvánnyal, annyira egyszerűen működik és mindig pontosan látszik, hogy hányadán állok.
Nekünk a 6-os Golfban a láncos 1.2TSi pont ugyanezt csinálja/csinálta: kb 150-nél lánccsere volt, már nagyon gatya volt a lánc, meg a feszítő is. Csere után sokkal csendes lett, eltűnt a higegindításkori borzasztó hang. De pár hete/hónapja (csere után kb 5-6E km-rel) hidegen megint van egy kis hangja, illetve melegen, ha leállítás után pár perccel ismét indítom, akkor is, bár ilyenkor tényleg csak éppen hogy.
Én az 1.2 TSI-ben 140 ezernél cseréltem láncot, amikor megvettem. Most 210 van benne. A hidegen csörgés jellemzően pár mp után abbamarad, utána szépen jár. Viszont előfordul, hogy egy rövidebb - 5-10 km-es - út után ha leállítom, majd 10-20 perc múlva újra elindítom, akkor csörög, de pár perc múlva ez is elmúlik. Megnézettem már hogy gond van-e a lánccal, de nem látnak semmit. Ilyenkor vajon csak az van, hogy az olaj lefolyik a láncról és azért csörög mert a feszítőkön súrlódik? Nem tudom... illetve azt sem, hogy a következő lánccserére mikor kerüljön sor...
Ez az olajkérdés nagyon túl van misztifikálva, 99%-ban csak a használaton múlik, hogy 2.000 vagy 50.000 km után kell lecserélni az olajat műszaki okból. Hasonló példa a fékfolyadék, kétévente kellene cserélned gyári előírás szerint, az enyémben minimum két éves (akkor vettem az autót), most lett megmérve, 0,7% a víztartalma, nagy eséllyel még két évig jó, de majd egy év múlva kiderül.
És a hangsúly ezeknél nem is feltétlenül a költségen van, hanem azon, hogy teljesen feleslegesen generálunk egy csomó veszélyes hulladákot a szükségtelen cserével.
Nálunk a céges kocsik is bizonyították, hogy (éves 20-70e km futással, sok hosszú úttal) semmi gond a 30 ezres olajcserékkel. Pl. most lett letéve egy korai O3 FL 1.8 TSI 405e km-rel. Megy, mint az új, és nem kell (kellett) rátölteni 30 ezres periódus alatt. Koromtalanításra szüksége volt 300+ ezer km után (égéskimaradás), de az más tészta.
2004 óta 30 ezres cserén vannak a kocsik nálunk, tipikusan 200-400e km-ig használjuk őket, egyiknek se nőtt meg az olajfogyasztása a végére sem. Ezek mentek sokat: Golf 4-5-6 és O2 FL (PD/CR TDI-k), meg az az 1.8 TSI.
Persze aki csak ovijáratozik az autójával, az cseréljen korábban.
Én azon vagyok meglepődve, hogy a 2019-es O3 FL-em 2.0 TSI-je nem eszi az olajat. Semennyire. Úgy, hogy 0 km-től taposom, "5 percenként" padlón gyorsulgatva.
Előtte volt két PD- plusz egy CR-TDI-m, mindegyik megette az én lábammal 30 ezrenként a 2-3 liter olajat. Azokat meg az első 2000 km-en azért kíméltem.
Nekem az ősi 1.6 8V motor volt az O2-ben. A legelső pillanattól ette az olajat. 6000 km-nél kellett neki fél liter 6 hónapos korában, mert a minimum jelzés alá ment a nívópálcán (a szintjelző még nem jelzett be). Most is eszi, 22 nap múlva lesz 18 éves. 2 év/30e km volt a gyári csere periódus. 2 évente cseréltettem, az 20e km-nél sosem volt több, inkább egyre kevesebb az évek során. Leginkább Castrol került be, 1x volt talán Shell.
Semmi nem múlott a gyári periódus betartásán. Eleve ilyen olajfogyasztósnak gyártották a motort Győrben. Lehet, hogy romlott az idők során, de nehéz megállapítani, mert az utolsó pár évben ki se ment a városból és úgy az olajszint nem mérhető egzakt módon, hiszen rövid távon, hideg időben a sok hidegindítás miatt emelkedhet is az olaj szintje ideiglenesen. Új gazdája olyan 1 liter/5000 km fogyasztást mért rajta. Ő rendszeresen viszi hosszabb távokra de országúton, de pályán sem megy 130-cal vele.
Nem úgy néz ki, mint ami szét akar esni, nem olyan rég ültem benne, jó a hangja is. Gázüzemű lett közben, a gazdája - barátom és régi fórumtársunk - minden bajáról tudott. Nem igyekszik szétszedetni a motort és felújíttatni és úgy néz ki, olyan nagyon szükség sincs erre. 150e km körül járhat most.
Mikor nálam tervben volt a motor javíttatása, volt olyan szerelő, aki azt mondta, csináltak már ilyen motort, és nem szűnt meg az olajfogyasztás, csak látványosan mérséklődött. Ezért én se erőltettem annyira. Aztán mikor megjelent pár rozsdapötty az első sárvédőn a küszö elejénél, inkább eladtam.
amennyiért hirdetik, annyiért valószínűleg nem éri meg (alkupozíciót még nem ismerem), de lényegében az összes feltételemnek megfelel. egyébként is baromira nehéz szívvel válok meg a skodától, szóval minden feltételes, csaponganak az érzelmeim :)
Nem, arra gondoltam, hogy elég rélgóta trend, hogy a fogyasztást - és ezzel a CO2 kibocsájtást - úgy próbálják meg csökkenteni, hogy a motorok belső súrlódását kezdik el raduikálisan lefaragni. Elég megnézni a dugattyú gyűrűk fejlődését, nagyon elvékonyodtak mára. (De vannak itt autószerelő kollégák, majd javítanak, ha csacsiságot írok, de emlékeim szerint egy 20 éve tervezett motor gyűrűi sokkal drabálisabbak, mint a maiak.) A mai motorok kényesebbek, mint a régiek, és persze jobbak is. 1981-ben egy 1,2l-es motorral kezdtem skodázni, az 52LE volt. Nem gondoltam volna, hogy ma egy nagyobb, kényelmesebb, csendesebb, de szintén 1,2l-es motorral szerelt kocsim lesz, ami 105LE-s, és kevesebbet is fogyaszt. Tudom sarkos a példa egy csöppet.
A másik az, hogy bizonyos körökben divat szidni a VAG TSI motorokat. Való igaz, az elsőkkel voltak is bajok. Azt is illene figyelni, hoggy melyik autókból fut több az utakon? A VAG TSI-k vannak többen, vagy az ajnározott távol-keletiek? Ehhez képest kellene kezelni a problémákat.
A TSI-kre figyelni kell, de hosszútávon meghálálják.
Az 1.2 TSI-ről írnak, pont ezt próbáltam leírni, hogy egy-egy motortípus egy-egy hibáját ne extrapoláljuk mindenre ami eszünkbe jut.
Éppen most árul valaki az egyik Octaviás csoportban egy 2017-es vagy 2018-as 1.6 TDI-t, 70 ezer km-nél motort cseréltek neki - szerencséjére garanciában. Ettől még bátran megvehető ez a motor is, de nem kell messzire menni horror történetekért.
Tudom nagy divatja van az utóbbi években a "hosszú" olajcsere periódust okolni mindenért, de én erre bizonyítékot nem láttam sehol. Az nekem nem bizonyíték, hogy a szerelő megmondta, mert akkor azt is tegyük hozzá, hogy nagyon sok motor fut 30.000-es ciklussaél mindenféle gond nélkül.
Én megszívtam az 1.2 TSI-vel és ahogy olvasgattam a témában a facebook csoportokban sikerült is pár hasonló történetet találni szóval biztosan nem egyedi esetről van szó. De! Én a sajátomat megjavítottam, mert úgy tűnt, hogy érdemes megcsinálni. Azóta is nagy megelégedéssel használom a TSI motort és valószínűleg a következő is TSI lesz. Tud szemtelenül keveset fogyasztani (4,3l/100km, tempomat 95-nél), de szó nélkül megjártam Moldáviát is tempomat 160-nal a pályán, aztán sietős tempóban a hegyekben. Eddig 235e km-t tettünk meg együtt, ott még sehol nem hagyott és ha visszaosztom az egyszeri javítás költségét, akkor azért nem olyan nagy dolog az egy km-re vetített 3Ft-os költség sem.
Ne már amit itt le írtok a benyás tsi k ről az ez a valóság?
Okkor én örvendek a 2017 O3 1,6 crtdi kombim nak (igaz prémium osztrák üzi megy bele,15 ezrenként oil,üziszűrő csere)'130000 Km van benne
De áttlag üzifogyasztás 4,5L (város autópálya vegyesen,több a város 70%)
De se olaj se EGR szelep Se részecskeszűrő gond (14% ra regenerálja magát,nincs a lovakkal se gond nyerítenek benne akár200Km/órával (persze csak rövid távon):)Szedi a tappancsát megpakolva is!
Érdekes amit írtok a benyásokról.
Én dobnám ha motorgenerált kéne 400 alatt csinálni.(de manapság ki hajt 400 ezer felett egy octaviát?
Szerintem az enyém nem füstölt, én legalábbis nem vettem észre, a kipufogóm viszont olajos volt a javítás előtt. Az enyémet Szigetszentmiklóson csinálták, szerintem rendben vannak, de Győrből azért nem hoznám el idáig az autót a helyedben.
Mi az, hogy ilyenek? Én nem tudok olyanról, hogy "TSI-probléma", egyes motoroknak vannak/voltak gyengébb pontjai, de összességében az O3-ban futó TSI motorokkal már nagyon kevés a gond, semmivel sem több mint ugyanennek a típusnak a dízelmotorjaival.
Korábban írtam, hogy Zsolt barátom szerint ezek a motorok simán mennének komolyabb javítások nélkül 3-400.000km-t is, HA nem lenne ez a harmincezer/két év olajcsere előírás, hanem mindenki lecserélné az olajat és a szűrőket évente, vagy 15.000km után.
Amit tünet lehet:
- Hidegen rendesen viselkedik a motor, de üzemmelegen (olaj és a víz is meleg!) 2500/perc fordulat alatt becsörög, és nagyon óvatosan kell/lehet ilyenkor gyorsítani. Hideg motorral nem, csak meleggel csinálja.
- Kicsit tartósabb motorfék üzem után kigyorsításkor füstölget.
Az olajfogyasztást okozhatja a gyűrűk kopása, letapadása, és/vagy a szelepszár szimmeringek elhasználódása is. Nem túl olcsó mulatság megjavítani. Hozzáértő - de nem márka - szervizben ma ez olyan 700.000Ft, vagy ez felett lehet.
Egyébként nem csak a VAG csoport TSI motorjai ilyenek, az agyonajnározott kis szívó, koreai benzinesek is, csak ezt már nem írják le az újságírók.
Nekem 2014-es 1.2 TSI OIII-am van. 2020-ban, 142.000 km-nél volt javítva a motorom márkaszervizben, akkor számlásan ez 670.000 Ft-ba került (digattyúk és szelepek cseréje, gépműhely, plusz a szallangok). Az autó javítás előtt egyre gyorsuló ütemben fogyasztotta az olajat. Volt, hogy már 5000 km után kérte a rátöltést. A javítás óta mentem vele 90.000 km-t, de nem kellett még rátöltenem. Akkoriban olvasgattam az 1.2 TSI-k problémáiról és nekem akkor úgy tűnt, hogy nem egyedi probléma volt az autóm olajfogyasztása.
régóta érlelgetem a kérdést. 2019 év végén vettem egy 2013-as, benzines, 1.2-es, 105 lovas Octavia III-ast, 90e km-rel. Abban az időben 3e km-enként bedobott 1 liter olajat. Szervizkönyve szerint kétszer is végigment a gyári 30e km körüli periódus. Én persze áttértem 12-15 ezres periódusra és Castrol olajra. Most 141e km van benne, vegyes/városi járat nyilván nem tesz jót neki, de néha kiégetem. Jelenleg kb 2e km-enként eszik meg 1 litert, ami elég sok. Viszont erőben, fogyasztásban hozza, amit az elején, 5-6 liter / 100km. Dilemmázom, hogy motorgenerál vagy sem... Ekkora olajfogyás magyarázható a gyerekkori hosszú olajfutással? Nem kéne pl fogyasztásban éreznem valami negatív tendenciát?
Ha nem, akkor milyen típusbetegségek okozhatnak ekkora fogyást, és hogyan lehet ezeket kiszűrni? Amúgy van valakinek tapasztalata, mennyi mostanság egy teljes motorgenerál ennél a típusnál? Előre is köszönöm!
Hát, akkor keress rendes szerelőt... Olyat biztosan nem ír a diagnosztika, hogy túldúsítás az 1-es hengerben, mert ehhez semmiféle szenzor nincs benne. Olyat írhat, hogy az 1-es hengersoron. Ha valaki ennyire nem ért a diaghoz, akkor oda inkább ne vidd.
A túldúsítás meg sok dolog miatt lehet, a csak kiolvasott hibára való témaszkodás itt néha félreviheti az embert.
2007 Octavia Tour 1.4 BCA motorkód, az alapjárat elkezdett rángatni majd rövid időn belül sárga check lámpa. Menet közben nem rángat. Diagnosztika túldúsítást hoz az 1-es hengerben.
2 szerelőnél voltam, sajnos nem egyeznek a vélemények, nem tudom merre tovább.
DPF hogy van? A korábbi céges kocsiknál sorban tele lett (diag. szerint) az összes hamuval ilyen futásnál. Még nem jeleztek, de mentek sorban Debrecenbe mosásra, miután megtudtuk, hogy az új DPF 1M körüli tétel. Vissza is kaptam az elvándorolt 10-15 pacit, meg öblösebb lett a hangja.
Én imádom a TSI-ket és magamnak sosem vennék pl. O3-ból TDI-t helyettük, de fogyasztásban mindig jobb lesz a TDI. Kb. 100-100 ezer km-t mentem 1.6 TDI és 2.0 TDI motoros O3-mal is (több-bel is) a benzinesek között, és fogyasztásban az 1.6 TDI verhetetlen, az 1.4 TSI 10-20%-kal jár felette. Minden cseppje megéri a többletnek, mert másik liga, de többet fogyaszt, mese nincs, aki sokat pályázik "német tempóban" és nehéz talppal, az a 20%-ba sem fog beleférni.
(1.2 TSI-m is volt, az volt az első O3-asom, abba csak szűk húszezret tettem, minimálisan fogyasztott kevesebbet mint az 1.4 TSI).
Nem, a TSI-nél ugyanaz és itt tudtommal van még egy kör, amelyik a kipufogó-leömlőnél lévő víztéren viszi át a hűtővizet hideg motornál, mert itt rögtön jelentős hulladékhő van.
Ha már kokszosodás, most kaptam képet O3 2.0 TDI dióhéjas tisztításáról. Igaz, ez már közel 300 ezernél van, de senki ne gondolja, hogy a TSI sajátja a probléma :)
Bekapcsolt tempomat 100km/h-ra. A budapesti házunk és a szolnoki lakásunk között van 92km. Amikor reggel indulok Pestre, akkor a csúcs már lement, és amikor indulok este vissza, akkor is. Nem érdemes jobban nyomni, nem nyerek vele sok időt. Viszont adózott jövedelemből tankolok.
A fedélzeti számítógép sokat segített megtanulni, hogyan lehet optimalizálni a fogyasztást. Pillanatnyi fogyasztást mutató üzemmódban figyeltem, hogy a tempomattal hogyan gyorsít vissza egy fékezés után az előzőleg beállított sebességre. Így rájöttem, hogy mennyire kell letaposni a gázt egy nem versenyszerű, de nem is "tojásos gázpedál" gyorsításhoz. Igyekszem minél előbb elérni az utazási tempómat, és azt tartani is, amíg lehet.
1,9/110LE-s TDI-t váltott az 1,2/105LE TSI. Én is meglepődtem a TSI fogyasztásán, nem nagyon gondoltam volna 17 év dízelezés után. Minimális odafigyeléssel simán lehet hozni a 900-950km hatótávolságot egy tankkal, ami 50l benzin.
Azért én meggondolnám, hogy a helyedben, hogy most hirtelen felindulásból lecseréljek egy kevés km-t futott kocsit. Jól gondolom, hogy Te tapostad bele 14 év alatt a 82ezret?
Azért a TSI motoros kocsiknak vannak buktatói! Még akkor is, ha egy tökéletesen leinformálható kocsiról van szó.
Öcsémnek 2011-es 1.4 TSI-je volt. Az első tuljanál 70e km-nél láncot cseréltek, majd 140e km körül garanciában motort. Aztán már az öcsémnél 210-nél megint láncot kellett cserélni. 240 körül adta el, addig más gond nem volt vele. A szerelője szerint (főállásban valamelyik Porsche szervizben dolgozik) ha a láncot idejében cserélik, akkor nem sok gond van ezzel a motorral. Persze a kokszosodás ugyanúgy érinti ezt a motort is mint az összes közvetlen befecskendezéses társát.
a mi korábbi o2fl-ünkben az 1,2-es tsi volt. mire hozzánk került 150e km-rel (sap cégautó volt), már kétszer cseréltek benne láncot, de amúgy ettől már nem kell rettegni, egyes helyeken szinte már rutinmunka. valóban jellegzetes hangja van hidegen a láncnak, de meg lehet szokni :) 200e körül már mennie kellett szegény skodának: ekkor már a turbóhoz is hozzá kellett volna nyúlni, de azért ez nem feltétlenül garantált, hogy így alakulnak a dolgok. amióta szíjas tsi-nk van, azért nyugodtabb vagyok
Az enyémben 114 ezer km körül kellett vízpumpát cserélni, a vizet forgatta, de a köröket nem nyitotta-zárta rendesen, ha ismétlődik a jelenség én esetleg ezt megnézetném.
A vezérlés odafigyelős, ha nem az erősített verzió (2012-es modellévtől biztosan jó az 1.2 is, az 1.4 talán korábbtól de inkább passzolom). Átlagolva a hallottakat praktikus 60-80 ezrenként cserélni, függetlenül attól, hogy láncos.
Igazán rendszerszintű nyűgöket csak az 1.8 TSI produkál az O2 TSI-jei közül.