Keresés

Részletes keresés

drljus Creative Commons License 2005.08.22 0 0 181

Van -idézve az előttem szólókat- egy vödör dobozos pl508-asom. Erre eddig egy 30W-os kapcsolást találtam. Épített-e már ezzel vki erőgépet?

Nagy erényének tartják, hogy lineáris a karakterisztikája széles határok között.

És állítólag az anódja is bírja a gyűrödést.

csőnyűvő Creative Commons License 2005.08.22 0 0 180

Hello!

Az SMD kondikkal vigyázz, mert el kell viselniük a 400V-ot. Az első fokozatot érdemes átalakítani úgy, hogy a két csőfelet párhuzamosan kötöd, tehát összekötöd az anódokat, a 100k-os anódellenállást hagyod meg, a rácsokat is párhuzamosítod, így csatlakoznak a C1-re, a katódok összekötése után 1db 820ohmos katódellenállást kell bekötni. A többi alkatrész kijön. Az anódon 170V körüli feszt kell mérni. A párhuzamosan kötött csőnél nő a meredekség, és csökken a zaj.

A visszacsatolás megszüntetésekor nem szabad brummnak előjönnie, ha mégis, árnyékolási vagy testelési hiba van.

Előzmény: CruisHeR (178)
spacc Creative Commons License 2005.08.22 0 0 179

Danko2!

Én jó szívvel a hagyományos Baxandall szabályzót javallanám, persze az EF86-os csöveccel m,egy, de a bemenete csak kér azért egy triódát. a J.L.H. könyv 86.oldalán van a kapcsolása, én már halltam ilyet, nagyon kellemes, arról nem is beszélve, hogy a szabályzást egyszerüen korlátok közé lehet állítani.

Előzmény: danko2 (160)
CruisHeR Creative Commons License 2005.08.22 0 0 178
Koszi szepen a valaszt, pont valami iylesmire gondoltam. Szerencsere nemreg erkeztek meg a WIMA-tol rendelt smd kondik uh pont jok lesznek lecserelni a regieket.
Amugy c3-r4 visszacsatolasban nekem gyarilag 4uF os elko volt azt kicsereltem 4,7uF ra es romlott a hangja ugyerzem. Tehat ezt valamint a kondik nagyobb ertekure csereleset megcsinalom.c10-r25 negativ visszacsatolast meg nemtudom hogy bantom e, deaz biztos hogy teljesen nem szeretnem kiszedni a brumm miatt. Most minden eredeti allapotban van semmi brumm es zugas sincs, megha kozel hajolok a magas sugarzohoz is:)
Előzmény: csőnyűvő (174)
mesterkedő Creative Commons License 2005.08.22 0 0 177
Mert egyszer az átalakítás után ezt elfelejtettem visszakötni,és elkezdett itt rezegni.Kb5 másodperc alatt  fel is izzottak a végcsövek is.
Előzmény: drljus (175)
drljus Creative Commons License 2005.08.22 0 0 176

Hát szép egy emlékmű az biztos.

Én gyártottam hozzá műbőrborítású fadobozt. Ha teljesen kész felrakom. Egy kicsit át lett dizájnolva olyan zenekarissá.

Előzmény: mesterkedő (173)
drljus Creative Commons License 2005.08.22 0 0 175

Ez egy szép kis templomi darab.

Én sokaltam érte az árát, mivel két hónapja Pesten vettem egyet 5000-ért. Igaz, hogy nem nullás, de egy tartalék erősítő volt.

(korábban vettem én is 10ropiért, de általában alatta árulják)

Mitől 18kHz az oszcillátor frekvenciája 0 nvcs-nél?

Előzmény: mesterkedő (171)
csőnyűvő Creative Commons License 2005.08.22 0 0 174

Hello!

Az első fokozatban egy neg.visszacsatolás:C3;R4(5uF-ráadásul elektrolit-és47k)vedd ki. A C1, C2 22n cseréld 100n-ra, a C5 47n-t 220n-ra éppúgy, mint a C6,C8,C9 csatolókat is. A második fokozatban a C7 33p és R12 10k magasvágót vedd ki. A védelem minden alkatrészét kioperálhatod, de az R1 1M alsó felét testre kell forrasztani. Amennyiben kell a visszacsatolás R25, C10, a testpontot vékony huzallal! a visszacsatolási pontnál lévő R11 ellenállás testpontjára kösd, ne pedig a táp testjére. Ha nincs visszacsatolás, nő a dinamika, nő az érzékenység, de a zaj is.

A JJ úgytudom gyárt EL519-et oktál foglalattal, nincs felső anódkivezetés, de 6,3V-os fűtésű. 

Előzmény: CruisHeR (165)
mesterkedő Creative Commons License 2005.08.22 0 0 173

Hát nem láttad az én vaterás hirdetésem?

Ott szépen meg lett oldva ez a gond!

Méghogy alsó anódkivezetés!

Hát mi marad már az APX-ből?

Csak az emléke?

Előzmény: drljus (169)
CruisHeR Creative Commons License 2005.08.22 0 0 172
http://www.amiga.hu/amigos/boz6_gad/amps/recent.html
A fenti linken van par kep 1 atdizajnolt apx rol, hasonlora szeretnem enis.
Amugy lehet kapni EL519 es bol jj/teslat aminek alul van kivezetve az anod oktal foglalattal. csakhat azt sokkal nehezebb szerezni, es szvsz nemerdemes emiatt tokolni vele. A negativ visszacsatolast 1 az egy be azert nemakarom kikotne, max kicsit lazitani rajta, ha van valami tanacsotok hogy mekkorara.
Masik pedig hogy nyugalmi aodaramnak ti mennyit tartotok optimalisnak? En 40mA-t szoktam beallitani vegcsovenkent. Radiotechnikas cikkben pedig 75mA-t ajanl Plathovic Gyorgy.
mesterkedő Creative Commons License 2005.08.22 0 0 171

Ateljes rendszert átfogót nehogy megszüntetsd mert 18Khz-es hanggenerátor lesz belőle!!!

Az első cső két fele között van egy anódról katódra csatolás egy nagy kondival!

Na azt ki és katódellenállásokról le a hidegítést és játszani hogy mikor jó az ellenállások akatódellenállások cserélgetésével.

Így lökdösöd a munkapontot is ,de szépen be lehet állítani utána.

Ha érdekel mindjárt megnézem hogy én hogy csináltam.

Amúgy is meg kell mert most teszek szert egy zsír új APX-100-ra.

És át kell azt is alakítamom ugyanúgy.

Csak hogy irigykedjetek,ez teljesen nullkilóméteres!

Itt megnézheted:

http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=3163046

Ma csattintottam le és nemsokára meglesz.

Előzmény: CruisHeR (168)
drljus Creative Commons License 2005.08.22 0 0 170

Szerintem érdemes  lenne elsőre nvcs nélkül kipróbálni. Hanem nagyon zörög, kár is bele. (a teljesítmény is növekedne ) Ha megy akkor viszont a kimenő földelt felét is le kell kötni. Vhol olvastam, hogy földfüggetlen kimenetet nagyon meg tudja hálálni a hangzás. (Talán Ágoston)

Én eddigi erősítőimet indításnál nvcs nélkül szoktam kipróbálni. (Sajna a brumm miatt vissza kellett eddig még mindig kötnöm.)

Előzmény: CruisHeR (168)
drljus Creative Commons License 2005.08.22 0 0 169

Szia!

Ha dezign, akkor mit húzol a kupakokra? Itt lehet, hogy inkább keresned kellene, vmi alsó anódkivezetéses véget bele. Én tartanék a 400V szabadtól.

esetleg más vélemény a témában. Vki tudna bele ilyen csövet ajánlani? Már mint melyik típussal lenne érdemes kísérletezni?

CruisHeR Creative Commons License 2005.08.22 0 0 168
Visszacsatolast teljesen megszuntetni vagy csak kisebb mertekure venni? Mit tanacsolsz mekkorara? Van konkret ertek amit esetleg tudnal ajanlani?
drljus Creative Commons License 2005.08.22 0 0 167

Hello!

A rossz az, hogy ajánlottam érte sztereó tranyós2*100-at kétutas ládákkal, de Ők hallották, hogy jobb a csöves.

Ezt a pechet.

Így ugrott a bolt.

Most éppen egy kiégett Laney-re vadászok. Már közel a cél. remélem.

Az a baj, hogy csak ládástól akarják adni.

Üdv!

Előzmény: mesterkedő (164)
mesterkedő Creative Commons License 2005.08.22 0 0 166

Üdv a klubban! Ha ha ha!

Az apx100 igen toleráns az átalakításokra ,és viszonylag nem is olyan rossz gép.

A védelem kiiktatásával eléggé felszabadul az erősítő.Sajnos ha benne van ,akkor eléggé fogja azt a meglévő kis dinamikát ,mert sajnos ha határteljesítményen hajtod akkor a jelek tetején már vág is.

Valamennyire a frekvenciamenetbe is beleugat.

Legjobb megoldás kihúzni,és a trafó védelmére berakni egy 1000ohmos ellenállást.

/ha nem bízol a hangszóróidban/De ez sem muszály.Azt a nagy ökör visszacsatolást meg megszüntetni a meghajtásban és lám, van dinamika! 

CruisHeR Creative Commons License 2005.08.22 0 0 165
Sziasztok!

Uj vagyok meg itt az indexen, danko jovoltabol:)
Engemis erdekelnek a regi (b)eag erolkodok, van is egy jopar beloluk, nemcsak csoves.
Most epp egy apx100 ast szeretnek atdizajnolni kisse kinnallo csovekkel, idovel uj kimenovel. Most illesztovel hasznalom, a hangja sztem meglepoen jo. Illesztokent egy apt100 as kimenotrafojat hasznalom forditva bekotve..
Egyik hozzaszolasba irtatok hogy ha a vedelmet kikotottetek jobblett a hangja. Ez mitol van? A vedelem kiiktatasahoz eleg ha kihuzom a csovet vagy esetleg a "koritest" is erdemes kiszedni?
ps: van egy ak706/A keverom ha esetleg valakit erdekel akkor elcserelnem valamire.

udv: CruisHeR
mesterkedő Creative Commons License 2005.08.22 0 0 164

Ne bántsad őket!

Legalább normális cuccon hallgatják a digók szörnyű zenéjüket!

Már ez is haladás.

Azt persze nem mondom hogy nem szégyen.

Előzmény: drljus (162)
mesterkedő Creative Commons License 2005.08.22 0 0 163

Köszönöm a"csőnyűvőnek" frankó rajzot!

Megkaptam.

Kezd már épülgetni az NDK zenegép is!

Most, hogy elmondtad milyen hangszórókat hajtott,így már van elképzelésem

a szekunder tekercsről is.

Mégegyszer KÖSZI!

Örök hála!

drljus Creative Commons License 2005.08.22 0 0 162

Hello!

Ez nem mindenhol egyértelmű. Egy Marshal akartam megmenteni, egy falusi kultúrban discozni használták.  Szégyen. Persze nem adták el.

Előzmény: vince (147)
quad Creative Commons License 2005.08.22 0 0 161

Danko!

Emlékezetem szerint az AE 211 középállásban tök lineárisan visz át, bár én mindig kiiktattam a hangerőszabályzót.

A "trafója" természetesen  használható EL84-hez, mivel a 211-nek nincs is saját trafója, hanem az EL 84-ekkel működő AE- 782/A erősítő kimenőjét használják benne, mint az a tipusjelzésen is látható.

A 211 gyenge pontja egyébként inkább a tápegység. Szerintem az már nem bírná el az EL 84-eket és a plusz meghajtócsöveket. Ez a trafó már az ECL-hez is "gyengécske", ha megnézed, a monó 782-ben ugyanekkora trafó van.

Igazábólnem értettem - neked eredeti 211-ed van, vagy utánépítetted? Ha épített, akkor milyen tarafőkat használsz?

Előzmény: danko2 (148)
danko2 Creative Commons License 2005.08.22 0 0 160
spacc!

Ha ekkora szivas ez a kapcsolas, akkor inkabb hanyagolom :)
A potikkal is "izelas" van, raadasul a Csabai-konyvben is el van "izelva" az alkatreszlista... :)

Tudnal ajanlani valami egyszeru 2 vagy 3savos hangszinszabalyozot, ami bevalt, egyszeru es PCC88-akkal, vagy ECC82-kkel van epitve?
vince Creative Commons License 2005.08.22 0 0 159
közelebbről:
mesterkedő Creative Commons License 2005.08.22 0 0 158

Lehet mondasz valamit!

Van már ilyen ,olyan amolyan kütyüm,/tranyós IC-s még procis is/,csak ki szerettem volna próbálni ezt is,hátha jobb,vagy nem.Fullcsöves cuccba csak ne rakjak már procit ha nem muszály.Ha már úgy is 54kiló akkor még ráfér 1!

Azért ha mégis lenne akkor megnézném.

Köszi!!!

Előzmény: spacc (156)
vince Creative Commons License 2005.08.22 0 0 157

Na dr-úrnak igaza volt. (meg nekem is:-))  tényleg 100w-os mert hogy 4 db cső van benne.

egy ilyen:

A sárga fickó mögött
spacc Creative Commons License 2005.08.22 0 0 156

Mesterkedő!

Eccer láttam csöves kompresszor kapcsolást, 8 csővel, sajna nincs meg. De hidd el, hogy ha jó kompresszort akarsz, akkor inkább ícéset csinálsz, az nagy valószinüséggel el is fog készülni, és jól is fog műxeni...

Előzmény: mesterkedő (152)
spacc Creative Commons License 2005.08.22 0 0 155

Most esett le a tantusz. Tehát kipróbáltad, tehát igazam volt.

Persze azért azt tudni kell, hogy annó, amikor ezt készítették, olyan volt az alkatrészellátás, amilyen, a kütyüt a EAG csinálta, a potit a remix (ha minden igaz)

meg külömben is darab-darab.   Logaritmikus poti kék oda ahogy mondám.

Előzmény: danko2 (153)
spacc Creative Commons License 2005.08.22 0 0 154

azért használtak logaritmikus potikat, mert ha megfigyeled a hangszínszabályzó felépítését, az egy passzív lepke, tehát frekifüggő osztóként özrmel.

Esetleg még az lehet, hogy a csúszka két végére csatlakozó 150 pikós, és 2,2 nanós kondit felcserélted.

Jó lenne, ha megnéznéd, hogy milyen betüjelzésű a poti, a betüjelzésre gondolok, pl. 1M A vagy B    

Előzmény: danko2 (153)
danko2 Creative Commons License 2005.08.22 0 0 153
spacc: A hangszinszabalyozoba a potikat az eredeti erositobol szedtem ki. Miert hasznaltak ott logaritmikus potikat? Mert igy, /geometrialikag/ kozepallasban lenyegeben olyan, mintha a LOUDNESS "gomb" be lenne kapcsolva.
Egyebkent, kiprobaltam azt is, hogy a potik helyere 499kiloOhm-os 1%-os ellenallast forrasztottam be. Ugy is tapasztaltam emelest a magas-tartomanyon. Az 1/3 -os /elektromos/ kozepallast teljesen jol irtad, mert tenyleg ott van :)

mesterkedő Creative Commons License 2005.08.22 0 0 152

Sziasztok!

Tud e valaki nekem egy csüves dinamika kompresszor rajzot?

Valami frankót,ami jól működik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!