Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Köszönöm a visszajelzéseiteket. Október 18-át fogom megbeszélni az őrnagy Úrral. Találtam én is valamit, remélem nem tévedek és még nem volt. Ez ugye Medina?
Nem. A biztonsági őröknek tartottam lövészetet, és természetesen nálam volt a légpuskám (Junker-3) Két vendégemmel éppen nézelődtünk a területen, amikor valami hirtelen ötlettől fogva a durván 15 méterre lévő IK-211 ablakába beledurrantottam egyet. Én voltam legjobban meglepődve, amikor az ablak hirtelen bepókhálósodott.
Iraq has modified some of its SA-2 stockpile to accept an infrared homing seeker. As far as is known this has not seen any combat use in the recent Middle East conflicts.
Hogy ezek a szaddam fiúk mire nem voltak képesek....
Jártam ott valami hat éve. Már akkor is nagyon sok helyen fel volt szakadozva az a piros burkolat.
Elnosztalgiáztam kicsit Mezőfalván. Azt az objektumot valami 8 kilométer kerítés szegélyezi. Hogy én azt hányszor körüljártam! A fotó szerint már annyi a KRUG rakétáknak, Volhov rakéta még van. Megtaláltam azt a buszt is, amelyiknek kilőttem nemrég az ablakát.
Nem volt nehéz megtalálnom a HÁ-ot. Az 51-es, 52-es objektum is szépen látszik, meg persze Tartály is. Sőt, a tiszti lakótelepet is megnéztem a városban. Felszedték a zöld műanyagborítást a tenisz- meg a focipályáról? Betonszürkék "most".
Medina is rajta van, sőt Sormás is, csak nem találom...
LeX olvasótársé az érdem, ő írta ma, hogy új csíkok jelentek meg a Goggle Earth egén, s Bogárd is benne van. Nem volt nehéz megtalálnom a HÁ-ot. Az 51-es, 52-es objektum is szépen látszik, meg persze Tartály is. Sőt, a tiszti lakótelepet is megnéztem a városban. Felszedték a zöld műanyagborítást a tenisz- meg a focipályáról? Betonszürkék "most".
Nem térek magamhoz. Nemrég vettem a FÖMI-től és a katonai térképészeti intézettől légifényképeket, és azon Mezőfalva akkurátusan le van festve. Az 50-est is biztosan maszkolták, bár az már nincs rajta a fényképeimen. Hogy kissé vulgárisan fogalmazzak: Baszhatják a zöld festéküket.
KUB-ot nehezen tudok helikopter alatt elképzelni, úgy, hogy nem ér le a földre. Meg, a helikopteres rablással kapcsolatban nekem mindenképp honis technika rémlik. Megpróbálok utánanézni.
1973-ban az Arab-Izraeli háború után, a következő teljes, működőképes rakéta komplexumokat kapták meg az amcsik az izraeliektől: Dvina, Nyeva, Strela-2.
Lokátorokból: P-8, P-12, P-35
Légvédelmi tüzérségből, S-60, ZSZU-23-4
Az akkoriban őket legjobban érdeklő Kub -ból azonban sem lokátor, sem komplett rakétát nem sikerült szerezni, csak rakéta darabokat.
(The History of US Electronic Warfare, Volume-III, 292-293. oldal)
Es wurden 32 ägyptische /syrische Luftabwehrraketenkomplexe zerstört und 11 beschädigt. Ein SA 3 , sowie Systeme SA 6 und Zu23/4 wurden durch Israel erobert und abtransportiert.
A háború leírásában csak a Nyeva "elrablásáról" írnak.
Az érdekes az számomra, hogy sok ami oldalon úgy emlegetik a "FANG-SONG" lokátort, ami 6 célcstornás, vagyis egyidejűleg 6 célra dolgozik.
Vagy totál műszaki analfabéták voltak (amit kötve hiszek), vagy politikai célzattal rémíztgették a hazai közvéleményt, hogy még több lóvét csikarjanak ki a hadi kiadásokra a gonosz vörös veszély miatt.
Valahonnan a Sinai félszigetről nyúltak le állítólag egy teljes komplexumot rakétástul, kábelestől, dokumentációstól. Ez a technika természetesen az Egyesült Államokban kötött ki, minek hatására az orosz nagyon komoly modernizációt hajtott végre.
Egy darabig Jugoszlávia hű szövetséges volt, akkor természetesen ők is megkapták az ötkabinos Dvinákat. Később aztán szétkapták a babaruhát, így egy darabig minden volt, csak légvédelmi rakéta komplexum nem. Hogy valamijük legyen, állítólag elkezdtek valamit szenvedni pótlásként. Ez a kép lehet annak az erőlködésnek az eredménye.
A másik dolog az, hogy a kínaiak is gyakoroltak egy csomót, mire kialakultak különféle dolgaik.
Na most nekem ez nemcsak az antenna méret miatt gyanús. Ezen a kabinon minden fordítva van. Vagy fordítva fűzték be a negatívot. Ezt a képet már máskor is láttam, ott is fordítva van minden.
Nézd csak meg a teherautót! A bodega a tetején szemre akkorának tűnik, mint az UV és az AV kabin.
Az első kép: A lengyelek is kísérleteztek olyan dolgokkal, hogy mobilizálták a Volhovot és a Nyevát is. A Pecsora-2-t már az orosz is mobil alvázra tette.
Második kép. Milyen példás átbaszás! Milyen szép is lenne, ha a rakéta farkán hirtelen előtörne valami lángcsóva, mögötte meg ott állna a TZM. Még szerencse, hogy a füstön látszik a kamu. Ilyet egyébként magyar változatban is láttam, azon a képen a verőcei osztály egyik indítóállványa, szinte közvetlenül előtte egy ZU-2 kezelőkkel együtt, de ami igazán szép, a rakéta mögött feltörő füst. Csak lila és sárga füstgyertyát találtak, más nem volt otthon.