Keresés

Részletes keresés

Teljesítményfokozó sportt Creative Commons License 2013.03.30 0 0 9390

Nem mindig csak azt:

SuperMokka 2013.03.29.: Veszélyes étrend-kiegészítők

Tiltott összetevőt tartalmazó étrend-kiegészítők kerültek forgalomba. Erre hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Ezeket az étrend-kiegészítőket külföldi weboldalakról lehet beszerezni, de forgalmazásukat nem jelentették be.[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: Afrikaans8 (9387)
Teljesítményfokozó sportt Creative Commons License 2013.03.30 0 0 9389

Az a lényeg a cikkben, hogy naturál. Ami nehezen hihető.

Előzmény: Törölt nick (9386)
Afrikaans8 Creative Commons License 2013.03.29 -1 0 9387

Hát ehhez igazából nem tudok hozzászólni. Amit eddig leszűrtem, és ami a tapasztalatom rövidke testépítő "pályafutásom" során, hogy a táplálékkiegészítők valóban legfeljebb a normál kaja kiegészítésére jók, néha (pl. edzés után) kifejezetten hasznosak. Már ha igaz, amiket írnak róluk, és a fehérjepor valóban az, ami. De hát akármelyik edzőterembe lemész Mo.-on, az öltözőben szinte mindenki azt issza. Úgy érted, hogy pl. amire azt írják, 70% tejsavófehérje van benne, az valójában nem tartalmaz annyit? Vagy hogy érted, hogy "a tápkieg nem más mint szemét kaja, szépen csomagolva"?

Ami a tojást illeti, abból meg elég sokat meg kéne enni tudomásom szerint, hogy elegendő fehérjéhez jussál. Én pl. meg tudok enni 10-15-öt reggelire, de nem lehet állandósítani. Mindegy, a lényeg, hogy az alapokat illetően valószínűleg egyetértünk: sok csirkemell, hal és hasonlók, de szerinted mit tartalmaznak a táplálékkiegészítők, ha nem azt, ami a dobozukra van írva?

Előzmény: Törölt nick (9386)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.28 0 0 9386

Szereti a tonhalat is, de a fehérjeturmixokat igyekszik elkerülni

Itt már több vitám is volt ezzel kapcsolatban. Anno több neves testépítő étrendjét is belinkeltem, szinte mindegyikben csak minimális módon van jelen a tápkieg. Lefordítva, és a kérdésedre válaszolva:

Lehetséges tükörtojástól és felvágottas szendvicstől ennyit erősödni???

Csak ettől lehet. Jó lenne már végre elfelejteni ezt a tápkieg kultuszt. Én nagyon sajnálom, hogy Bunny és bandája ilyen szinten leépítette az embereket, és ilyen irányba sodorta el a testépítést. Ez sajnos csupán üzlet, mert tudni kell, hogy még is ő is tudta pár éve, hogy a tápkieg nem más mint szemét kaja, szépen csomagolva. Csak ugye kilóra megvették a srácot, sajnos !

Előzmény: Afrikaans8 (9385)
Afrikaans8 Creative Commons License 2013.03.28 -1 0 9385

http://sportgeza.hu/mindenidok/2013/03/28/gimiskent_nyomott_ki_318_kilot/

"A Dallas Daily Newsnak elárulta az étrendjét is. Reggel hat tükörtojással indít, mellé bacont vagy kolbászt eszik, ebédre néhány felvágottas szendvics csúszik le, a vacsora pedig általában egy nagy steak, salátával. Szereti a tonhalat is, de a fehérjeturmixokat igyekszik elkerülni."

Lehetséges tükörtojástól és felvágottas szendvicstől ennyit erősödni???

Afrikaans8 Creative Commons License 2013.03.28 -1 0 9384

A dobozáról olvasom: 35% fehérje, 45% szénhidrát.

Utóbbiból csak 4% a cukor.

Edzés után tartom jónak a gyors felszívódású fehérje és a ch-utánpótlás miatt. Itt a fórumon írták korábban, hogy többek között ezért jó. Emellett ha valakinek épp nincs ideje enni, gyorsan fel lehet hörpinteni egy ilyen turmixot, én már mindenhol tartok egy-egy dobozkával, hogy legalább ez legyen, ha épp nincs kéznél megfelelő kaja. Azon persze lehetne vitatkozni, hogy ennyiért (több mint 26 E Ft/6 kg) ugyanilyen kiszerelésű, jó minőségű fehérjét - ráadásul, azt hiszem, izolátumot - lehetne venni.

Előzmény: Törölt nick (9381)
brigantin1 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 9383

Meghalt Joe Weider,nyugodjék békében!

Peti741 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 9382

Sziasztok!

Én a figyelmetekbe ajánlanék egy vadiúj terméket!

Egyszerűen szuper!

Nagyon kedvező áron van,és még az íze is kíváló!!

MINDENKI FIGYELMÉBE AJÁNLOM!!! PRÓBÁLJÁTOK KI!!HA TÖBBEN RENDELTEK EGYSZERRE AKKOR MÉG POSTAKÖLTSÉG SINCS!!!

http://www.bioplanet.hu/bodybuilding3/

HAJRÁ!!! 

Afrikaans8 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 9380

Most a Volumass35-öt próbálom, azzal mi a baj?

Előzmény: Törölt nick (9379)
milos_t Creative Commons License 2013.03.21 0 0 9378

"Olyan tömegnövelő nincs, aminek a ch-tartalmában 1/3-nál kevesebb a cukor? Valaki magyarázza el, minek bele ennyi..."

All-in-One tömegnövelőket próbáltad már?

http://muscleteam.hu/webshop/index.php?id_category=39&controller=category&id_lang=7

Előzmény: Afrikaans8 (9360)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.21 0 0 9377

ha 3 óra alatt szívódik fel, akkor is van értelme 2 óránként enni, max felszívódási periódusodot, 3 órával lesz eltolva. Képzelj el egy szinuszgörbét, aminek a frekvenciáját határozza meg, hogy milyen gyakran eszel, az eltolást, pedig hogy hány óra alatt szívódik fel...

Én erről még nem hallottam, de biztosan van ilyen ha ennyire állítod. Én spec nem akarok kisérleti nyul lenni, és mivel a legnagyobbaknak ismerem az étrendjét, és tudom, hogy az egyik sem így étkezik, így maradok én is a jól bejárt uton.

Ettől te lehetsz próbálkozó kedvü, hátha !

Előzmény: Afrikaans8 (9376)
Afrikaans8 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 9376

"nem értem, hogy miért fontos a hal illetve a csirke gyorsasága"

Eredetileg ahhoz a vitátokhoz kapcsolódtam, ami ezek felszívódásának gyorsaságáról szólt. Nem tudtátok eldönteni, hogy 2 vagy 3 óránként szívódnak-e fel a bennük levő fehérjék, így a kérdést megismételtem, vagyis ezért tértem vissza erre a témára. Nyilván azért fontos, mert ha csak 3 óra alatt szívódnak fel, nincs értelme 2 óránként enni a csirkemellfilét.

"Mutass nekem valakit, aki ketté bontja. Én nem ismerek ilyet, főleg nagy testépítők között nem"

Nem vagyok szakértő az újabb trendeket illetően, csak látom, hogy testépítő-oldalakon is sokszor kettébontják a dolgot, külön étrendet ajánlanak az együttes bevitelre (ch + fehérje), és külön étrendet az elkülönítettre (szénhidrátos és fehérjés étkezés váltogatása). Utóbbi esetben a gyakoribb, akár óránkénti kajálást javasolják, de az egy átlagembernél természetesen amúgy is nehezebben kivitelezhető, egyszerűen nincs ideje ennyiszer kajálni.

Előzmény: Törölt nick (9375)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.20 0 0 9375

nem értem, hogy miért fontos a hal illetve a csirke gyorsasága ? Ott már nem az a lényeg, hogy gyorsan felszívódjon, hanem az, hogy minőségi komplex fehérje legyen, amiben azért a csirke még mindig jobb (kivéve ha nem vörös husu halat eszel, mondjuk lazac-filét ).

Egyébként ha rám hallgatsz, akkor mindkettőt eszel !

a második részre. Mutass nekem valakit, aki ketté bontja. Én nem ismerek ilyet, főleg nagy testépítők között nem. VAgy ez valami ujabb Atkins-diéta ?

Előzmény: Afrikaans8 (9372)
Afrikaans8 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 9374

"ha a fehérje sok az ... inkább csak hasmarsot okoz legtöbb esetben"

Szerintem nem a fehérje mennyiségével, hanem a tejcukor-érzékenységgel (laktóz-intolerancia) lehet gond, a legtöbb felnőtt valamilyen szinten érzékeny a tejcukorra, ki jobban, ki kevésbé. Nekem már az elején mondták, hogy az izolátumok ebből a szempontból szerencsésebbek, mint a fehérjekoncentrátumok, így pl. a Scitec tejsavókivonataiból a sötétzöld tégelyeset ajánlották, és azt is iszogattam kezdetben. Erről ugyan már leszoktam, de azóta többféle fehérjeport kipróbáltam, anélkül, hogy az emésztésemmel bármi gond adódna. Sőt, mióta átálltam a rizs alapú kajálásra (elég nehéz volt rávenni magamat az íze miatt), a fehérjeturmixok mennyiségétől függetlenül egyenesen briliánsan működik az emésztésem. Igaz, 4-5 ilyen turmixnál többet nem iszom egy nap, és többnyire csak 2-3 adagot döntök le belőle, de amióta a kínai kajákról, gyrosról stb. leálltam, és főleg rizst meg az ajánlott fehérjéket eszem, a hasmenés mint olyan ismeretlen a számomra. (Nem mellékesen: be kellett látnom, hogy a rizsnél nincs jobb kaja ebből a szempontból, mert súlyfeleslegem is alig képződik. A krumpli-kenyér alapú kajálásnál ez nem volt így. El kell ismernem, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy nagyobb mennyiségnél egyáltalán nem mindegy, milyen szénhidrátokat visz be az ember. Nálam nagyon látványos a különbség.)

Előzmény: jozyt (9366)
Afrikaans8 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 9373

Tömegnövelésnél miért nem jó 8-9-szer enni egy nap?

Előzmény: Törölt nick (9370)
Afrikaans8 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 9372

"1) ez miért fontos ???"

Ti magatok írtátok, hogy közvetlen edzés után fehérjeturmix + gyors ch, és egy óra múlva már mehet a csirkemell rizzsel vagy valami egyéb gyors fehérje + szénhidrát. Tehát ha a fehérjepor felszívódik 10-15 percen belül, elvileg 20-25 percre rá mehetne az újabb fehérjeadag, pl. hal, csirkemell vagy cottage cheese formájában (utóbbit az Aldiban kaptam meg legjobb áron, az előbb vettem pár dobozzal, 269 Ft/250 g).

"2) csirkemell és hal felszívódásán mit értessz ?"

Biztosan nem szabatosan és szakszerűen írom, de azt akartam érteni rajta, amikor a fehérjét kivonja a szervezet ezekből a húsokból (az emésztőrendszer: gyomor + vékonybél).

"3) ne bontsd külön"

Akkor miért van ez szokásban?

Előzmény: Törölt nick (9371)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.20 0 0 9371

1) ez miért fontos ???

2) csirkemell és hal felszívódásán mit értessz ?

3) ne bontsd külön

4) ilyet nem hiszem, hogy tapasztaltabb testépítő állított

Előzmény: Afrikaans8 (9359)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.20 0 0 9370

Ezek szerint tömegnövelésnél rendben van a napi 8-9x-i kajálás normál adagokban, de szálkásításnál még jobban el lehet aprózni

A 8-9szeri szerintem nincs rendben. Az 5-6 szori rendben van, de a 8-9szeri NINCS !

Előzmény: Afrikaans8 (9365)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.20 0 0 9369

viden, hiába tűnik úgy nekünk, hogy rángatják a súlyt, mégis meg tudják "bombázni" azt az izmot amit ők szeretnének. 

A rángatás hatásos, és ezen nincs vita. A képlet pedig amiből ez következi : F = m*a

Előzmény: Zotya loves tenisz (9363)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.20 0 0 9368

Azt tudtam, hogy Branch nem a szabályos végrehajtás és a hosszú sorozatok híve, de hogy ez a Johnnie még ezt is képes fokozni, nem gondoltam volna. Alig akarom elhinni, hogy ezekkel a 10másodperces ráncigálásokkal eredményt lehet elérni, pedig látható, hogy lehet.....

Saját magamon én azt tapasztalom, hogy pont, hogy ezek hatnak, és döbbenetes a difi a lassu kivitelezéshez képhez (kb 30%).

Előzmény: lzleo (9358)
jozyt Creative Commons License 2013.03.19 0 0 9366

Nem vagyok valami nagy testépitő, de leírom amit gondolok ilyen téren.

Szerintem minél kevesebbszer étkezik valaki, annál jobban át tér a szervezete a raktározó üzemmódra, és persze akkor zsírt raktároz a tévénéző izomcsoporthoz, onnan viszont a lehető legnehezebb ledolgozni (sajnos nem a zsír fog bomlani először, ha szükség van energiára, hanem az izom - megfelelő étkezés hiányában). Az izom épitéshez ugyanugy szükség van a szénhidrátra, mint a fehérjére (az lenne a legjobb, ha ez normális étkezésből megoldható lenne 100%-ban, de marad az ajánlott fele kaja, fele tápkieg) ennek kell az optimális arányát megtalálni, mivel ha túl nagy a szénhidrátbevitel és nincs felhasználva, megint csak raktározódik, ha a fehérje sok az pedig inkább csak hasmarsot okoz legtöbb esetben. Ennek ellent mond hogy szálkásító időszakban lényegesen több fehérjét visznek be, mint tömegnövelőben. Az a lényeg, hogy az étkezés és annak összetétel egy nagyon kulcsfontossággú dolog, ezért is számolgatnak szinte minden étkezést és annak tartalmát grammra pontosan ki a nagyok.

Érdekes dolog lehet a HST és az "egy héten egy nap egy izomcsoport edzős" módszer összehasonlítása is, mivel míg a HST-nél nem igazán lehet izomlázat kapni (a fokozatosan emelkedő súlyok miatt) adig a normál edzésnél elég gyakorta lehet erről hallani. Ki lehet még próbálni az egymás után az ellentétes izomcsoportokra végzett váltogatást is (pl: 45 fok mell-hátrahúzás-negatív tárogatás-evezés-szűk mell-scott bicepsz-ticepsz rúddal-bicepsz kalapács... és így tovább) Fontos a gyakorlatok kb 6 hetenkénti változtatása, hogy ne szokjon hozzájuk az izomzat, vagy esetlegesen 1-2 hét pihenőt beiktatni. Ezeket is mindenkinek saját magának kell kitapasztalnia, hogy neki mi a legjobb módszer. A testépités nem úgy müködik, hogy fél év alatt fellökök 15-20 kilót magamra, jó nagy darab leszek, nagy izomnak látszó dolgokkal, de azt a súlyt, és azt a munkát vagy birja a szív és érrendszer (na meg az ízületek), vagy nem. Mert ha nem, az örök életre gyógyszerhez, vagy gyógyászati segédeszközhöz köthet utána.

Afrikaans8 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 9365

Köszönöm. Ezek szerint tömegnövelésnél rendben van a napi 8-9x-i kajálás normál adagokban, de szálkásításnál még jobban el lehet aprózni?

Eddig csak annyi volt világos, hogy gyors felszívódású fehérjéből felesleges egyszerre 35-40 g-nál többet bevinni, mert úgysem tud felszívódni, a hasznosulatlan rész pedig csak a vesét terheli. Szénhidrátból akkor elég pl. 70 g egy étkezéshez, ha napi 9-szer kajálok, és kb. 600 g szénhidrátra van szükségem egy nap?

Előzmény: Dorien- (9362)
Zotya loves tenisz Creative Commons License 2013.03.16 0 0 9364

Meg úgy általában is megdőlni látszik a "sokszor együnk" elmélet, rengeteg hobbista köti össze külföldön a fastinget a tömegeléssel, napi 2-szeri étkezéssel. Hazánkba is bejött már a dolog. Én mondjuk egyelőre csak diétára használom a módszert, de arra nekem nagyon bevált. Sokkal inkább megmaradt az erőm mint a hagyományos diéta alatt.

Előzmény: Dorien- (9362)
Zotya loves tenisz Creative Commons License 2013.03.16 0 0 9363

Ugyanez a kérdés bennem is felmerült pár éve, de aztán saját tapasztalatból is kezdtem rájönni, és ezt rutinosabb hobbisták véleménye, sőt versenyzők nyilatkozatai is megerősítették, hogy minél jobb valakinél a kiépült agy-izom kapcsolat, annál jobban tudják megcélozni az adott izomcsoportot, még ha ez az a külső szemlélőnek nem is látszik, az elvileg szabálytalan végrehajtás miatt.

Röviden, hiába tűnik úgy nekünk, hogy rángatják a súlyt, mégis meg tudják "bombázni" azt az izmot amit ők szeretnének. Kb. 3 éve űzöm ezt a sportot hobbi szinten, és magamon is észrevettem, hogy egyre jobb az agy-izom kapcsolat. A hátamat pl. anno nagyon nehezen tudtam "elkapni", és edzésről-edzésre is teljesen inkonzisztens volt, sehogy nem akartam ráérezni, aztán egyre jobb lett, és szép lassan átvette a hátam a terhelést a karjaimtól. 

Előzmény: lzleo (9358)
Dorien- Creative Commons License 2013.03.16 0 0 9362

A sűrűbb apró adagoknak szerintem inkább diétában van értelme. Tömegnövelésnél jobb a ritkább, nagyobb étkezés.

Előzmény: Afrikaans8 (9359)
Afrikaans8 Creative Commons License 2013.03.15 0 0 9361

Eddig egyet találtam: Scitec Volumass 35

43% szénhidrát, ebből 4% cukor, 35% fehérje

Előzmény: Afrikaans8 (9360)
Afrikaans8 Creative Commons License 2013.03.15 0 0 9360

"tömegnövelőt ... Cukor, szénhidrát, plusz némi fehérje, napi 3x 10 dekát betolni belőle (és akkor ez még a lihgtosabb változat, mert pl a Jumbo vagy 20-at etetne háromszorra), hízlal mint a fene"

Nézem a Weider tömegnövelőit, pl. a Giant Mega Mass 4000-ben:

71% szénhidrát, ebből 52% (!) cukor.

Kérdem én, minek raknak bele ennyi cukrot? Erre mi szükség van?

Olyan tömegnövelő nincs, aminek a ch-tartalmában 1/3-nál kevesebb a cukor? Valaki magyarázza el, minek bele ennyi...

Előzmény: jozyt (9146)
Afrikaans8 Creative Commons License 2013.03.15 0 0 9359

"A kétóránkénti csirkemell fogyasztásnak nincs értelme, mivel nem képes beépíteni ennyi fehérjét a szervezet, főleg ha 4-5x eszünk egymást követően 20-25 g csirkemellet. Csak kidobott pénz az ablakon. Még, ha jó is az emésztésed, csak többet fogsz wc -re menni, vagy nagyobb lesz a csomag"

Elolvastam ezt a kis vitátokat, és a következőket kérdezném.

1.) Milyen gyorsan szívódik fel a szervezetben a fehérjekoncentrátum, illetve az -izolátum? Korábban mintha azt olvastam volna, hogy 10-15 perc alatt, persze az izolátum relatíve gyorsabban.

2.) Ehhez képest akkor mi az igazság a csirkemell és hal felszívódásával - mivel ezen nem jutottatok dűlőre? Érdemes 2 óránként enni, vagy a 3 óra ideálisabb?

3.) Ha külön bontom a szénhidrátos és fehérjés étkezéseket - a könnyebb felszívódás érdekében -, a különféle húsok lebontását az mennyiben befolyásolja? Pl. ha 1 órával a csirkemell után eszem a rizst, az nem már nem fogja hátrányosan érinteni a fehérjebeépülést?

4.) Olvastam olyat is korábban - egy tapasztalt testépítő javasolta -, hogy próbáljunk egyszerre minél nagyobb mennyiséget enni szénhidrátból, vagyis ne aprózzuk el a bevitelét. Ez helytálló? Az nem jó, hogy ha bizonyos időszakokban megállás nélkül tömöm magam, pl. a monitor előtt ülve másfél-két órán keresztül rizst eszem, amikor az időm engedi?

Előzmény: MENYHARD (7603)
lzleo Creative Commons License 2013.03.10 0 0 9358

http://mdtv.musculardevelopment.com/md-tv/branch-a-johnnie-hardcore-training/4451-branch-warren-a-johnnie-jackson-train-arms-part-one-biceps.html

Egy kis elemzés:

A páros bicepsz gyakorlatoknál (03:40-től) Branch Warren 17, 16, 16, 19, 17 és 15 másodperces sorozatokkal dolgozott, míg Johnnie Jackson 8, 8, 10, 11, 6, 10 másdperceket volt munkában.

Az ismétlésszámok is érdekesek:

Branch Warren:

14rep/17s

14rep/16s

12rep/16s

15rep/19s

12rep/17s

19rep/ 15s

Johnnie Jackson:

10rep/8s

10rep/8s

9rep/10s

11rep/11s

6rep/6s

15rep/10s

Azt tudtam, hogy Branch nem a szabályos végrehajtás és a hosszú sorozatok híve, de hogy ez a Johnnie még ezt is képes fokozni, nem gondoltam volna. Alig akarom elhinni, hogy ezekkel a 10másodperces ráncigálásokkal eredményt lehet elérni, pedig látható, hogy lehet.....

Teljesítményfokozó sportt Creative Commons License 2013.03.06 0 0 9357

Több mint 400 oldalnyi E-book: az US haditengerészet étrend és edzés, dopping témájú anyagai!

Több mint 400 oldalnyi E-book: az US haditengerészet étrend és edzés, dopping témájú anyagai! Letöltéshez kattints a képekre! Alapozásnak kiválóak, aki mélyebb ismeretekre vágyik az ezt is megkaphatja Teljesítményfokozó sporttáplálkozás kötetünkből! Forrás:[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!