A régi, még fekete talpfás U profilú síneket feletsd el, ha előről kezded. Tillig! Ebben kétféle van, egy hagyományos, és a tültéses, ezt Bettungsgleis-nek hívják. Mindkettő geometriai felépítése megegyezik. Ejjel, szkennelek egy vagy két oldalt a variációkról, éls átzavarom mail-ben.
Egyetértek BerlinerTTNoHAb-al, én is új Tillig sínekből építkeznék. Bár az asztalomon BTTB sínek vannak, de csak azért, mert volt egy bőröndnyi belőle, kár lett volna szemétbe dobni…és spóroltam is vele nem keveset. De szerintem is mindenkép Tillig!
A sínkérdésed 1értelmű:Tilligeset kell vaned mivel az sokkal profibb,rézből készül és ezért nem rozsdásodik,halkabb és "könnyebben"digitalizálhatod!Amúgy van összekötő elem avagy "átmenet" az új és a régi sín között!...
ui.:mozdonyaid vannak már?Ha vannak újak vagy régiek?
GASHPY /656/ megnyitod baloldalon fent olyat keresel hogy lista katalogow legörgetsz és alul van több vágány füzet de hogy melyikben van azt ne kérdezd csak ugy találtam
Az lenne a kérdésem, hogy a manapság használt, kapható sinek közzül melyiket érdemesebb beszerezni? Tillig vagy BTTB? Mivel nekem még semilyen sinkészletem nincsen így nincs olyan problémám, hogy kompatibilisnek kellene lennem. Segítségeteket, tanácsaitokat előre is köszönöm.
alfalf honlapján már megvizslattam a képeket, de abszolút kezdőként nekem nem mutat különbséget a két típus.
TTündérem!:-) Biztos, hogy Te tudod jobban, hogy mikor került Hozzád a V200, de ezzel az ütközővel, és horgos kapcsolóval a BTTB néven tovább futó Zeuke már nem hozta ki. A váltás a Zeuke TT Bahn-ról a népi tulajdonú, vagyis VEB Berliner TT Bahn-ra 1972-73-ra eseTT, és ekkor már nem III. korszakos V200.1, hanem a IV. korszakos BR221 festéssel jöTT ki.
ETTől azonban teljesen függetlenül a modellt Otto Zeuke tervezte, bizony még valamikor 196x-ben. Az 1968-as katalógusban már benne van, azt tudom, lehet, hogy korábbiban is, én eddig látok a múltba.:-) Vagyis ez a TTechnika bizony immár több, mint 40 éves:-)
Kedveském,hadd tudjam már jobban mikor készült el a mozdony...Lehet hogy 65-ös,de akkor a 70-es évek ELEJÉN! került a családi birtokba!!!! A Nohab-ról meg tényleg igazad van...De végülis mindkettő a Benelux "államok" része vót... ;)
Most lebuktam:-))) Eredetileg egy Fuggerth BDt vezérlőben volt, mint a honlapon látható képen is, de bizonyos problémák (amik nem rajtam, és nem is múzeum lelkes csapatán múlott!!!) át lett építve a PIKO Desiro-ba. Ezen kívül magán célra lett építve még egy PIKO Desiro, azzal kevesebb baj volt. De ennek a modellnek a konstrukciója nem igazán alkalmas kamerás kocsinak. Mondjuk OFF is ebbe a topicban, hála istennek a TT-s Desiro a Tillig műve, nem a "sonnebergi csapásé":-)
Nem is olyan rossz ez a Tillig. A BTTB-s 019-ben nálad az a hiba (a külön mozgó pályakotrón túl), vagy inkább érdekesség, hogy A1A-A1A tengelyelrendezést imitál a forgóváz burkolata. Nekem van egy My 11-esem és egy M61-esem, mindkettő alatt a Co-Co-t imitáló burkolat van.
1: a Neked nagyon tetsző "belga" Tillig NoHAB az a luxemburgi vasút, a CFL 1600 sorozata. 2: a hetvenes évet technikája jó lesz 60-asnak is egy Zeuke V200 van, az meg 1965-ös modell, vagy még régebben jelent meg:-))
AZ új Tillig NoHAb egyértelműen jobb a réginél. Szebb is, és jobb is. Ismerem mindkét modellt, van közöttük 30 év, tudom mit beszélek.