Tanácsot kérnék - 2002-es 1.6 Break - hátsó féktárcsa, betét csere után két nap elteltével sima egyenletes úton, egyenletes sebesség mellett kigyulladt először a kipörgésgátló hibáját jelző fény, majd az ABS nem működését jelző lámpa. Próbáltam fékezni, tolatni előre-hátra egyszer csak elaludtak. Eltelt pár nap és ismét kigyulladtak leálltam újra indítás kicsit még égett majd elaludtak. Kérdés mi a szar lehet ez?
Szia, köszönöm a gyors válaszod. Elkezdtem már átnyálazni a fórumot, annyit szeretnék még kérdezni, hogy mekkora tételről beszélünk ezesetben és hogy vontatás szükséges-e ilyenkor a szervizhez? Köszi mégegyszer.
Szia. Tipushiba, keress rá itt a fórumban. Elkopik a vezérműtengely csapágya, csak hengerfej cserével javítható általában. Akkor jön elő mikor forró a motorolaj. Valószínű ezért adták el. Hány km van benne?
Szeretném segítségetek kérni. 1 hónapja vásárolt 1.4 benzines, 2006-os modell-el 120 km pályázás után egy parkolóhelyre való beforduláskor a " Oil pressure too low" felirat jelent meg egy sípolás kíséretében a kijelzőn.
Sem a piros olaj ikon, sem a STOP jel nem villant fel. Azonnal le is állítottam a motort, egy órával későbbi beindításnál nem jelzett semmilyen hibát. Az olaj szint pont középen volt. Így, mivel 3 km-re voltam az otthonomtól, óvatosan hazavezettem az autóval bármilyen hibajelzés megjelenése nélkül.
Mi lehet a probléma? Okoztam kárt azzal az autónak hogy utána hazamentem még vele?
Tudom, hogy nem 307, de.. Adott egy Partner. 1.4 Benzin 8 szelep, TU-s motor. A vezérműszíj elszakadt. Készen van a hengerfej, és láttam, hogy a vez. tengelyen van jelölés, viszont a főtengelyen nem találtam :(. Azt írták, hogy a lendkeréknél be lehet fixálni, de ahogy képeken láttam eddig, a lendkereke körbe lyukas, szóval nem hinném, hogy pont eltalálom :D. A kérdésem az lenne, hogy elég, hogyha felnyomom felső holtpontra amíg lent van a fej, majd befixálom lendkerék felől, aztán pedig felrakom a hengerfejet, és mivel a vez. tengelyen van fixálás, elvileg jónak kellene lennie.
Sziasztok elveszett az egyik sárfogó gumi......a szervizbe akciósan 13000 ft -t mondtak egy darabra.....megnéztem az alin 10 euro 4 db...csak az a kérdés hogy ez:
Érdeklődnék ,hogy rendelte e már valaki az autójához ilyen vagy bármilyen más alkatrészt külföldi oldalakról . Ha igen akkor mi a tapasztalata .
Nekem egy ilyen kellene mert eltört meg néhol már lukacsos , de itt a bontókba a használtért 5 -6 ezreket akarnak elkérni míg az újat postával együtt 3 ezerért betudnám szerezni .
Lefotóznád amit te látsz? Teljesen fel kellene feküdnie a lemezre? Akkor meg kopog. Hihetetlen ez :). Kis 206 simán megcsináltam ezzel meg itt szórakozom :). A stab karok picit lötyögnek. Vettem újat, holnap csere. Meg két szilentet is cserélek a rúdnál. Itt az ideje. 12 éves már.
2002-es Peugeot 307 SW-mben sajnos eltört a kalaptartó roló bal oldali rögzítő pöcke (8794 LX), ami bezárt állapotában rögzítené.
Próbáltam újonan beszerezni, a 8794 RF (fekete) társával együtt, de sajnos sehol nem tudnak már rendelni, a gyártó elvileg nem küld, külföldi kereskedésekben is érdeklődtem.
Nincs teljesen véletlenül valakinek elfekvőben egy ilyen alkatrész, vagy más miatt hibás kalaptartó?
Azaz egy, amit most nem cseréltem kb. 5000km ezelőtt cseréltem ki de nem lötyögött. Gondolod, hogy az okozhatja?
Nyugalmi állapotban, sík úton (nincs megemelve az autó) így fest az alátét:
Na ebben nem vagyok biztos. Viszont ha úgy van meghúzva, hogy hozzá ér a kasznihoz tehát nincs meg a távolság brutális fémes kopogás jön. Így most viszonylag csendes.
Szia. Az SW/Break ugyanaz, de a ferdehátúé rövidebb. Onnan tudom, hogy cseréltem, mert a tengelynél megrepedt, utána egy ismerősömnek szintén előjött a probléma és az én számlámról nézte meg a cikkszámot. Megvette, de hosszú lett, mivel neki ferdehátú volt, nekem meg Break.
Tegyük hozzá, hogy fékezéskor csökken a vákum, mert a fékrásegítő dolgozik és nem tud a motor annyi benzingőzt elszívni. Egyébként valószínűleg telítődik idővel a tartály és cserélni kell. 10-11e Ft egy új tartály.
Lenne egy gyors kérdésem. SW-nél mekkora hézag van az első lengéscsillapítónál lévő rugótányér alátét és a kasztni között? Mindent kicseréltünk az első futóműnél mégis fémes kopogást hallok amikor egyenetlen az út felület. Olyan mintha az alátét beleverne a lemezbe. Nem tudom mit nézzek még meg de tény, hogy onnan jön. Köszönöm!!
Egy olyan kérdésem lenne Hozzátok, hogy van-e bárminemű különbség egy ferdehátú, egy Sw/kombi hátsó ablaktörlő KAR-ja között?? Méret, menet, hossz.. Tehát a hátsó kar és nem a lapát a kérdés.
Ha esetleg még érdekel valakit ez a fékezéskori benzinszag:
Szerintem az egész dolog az elöregedett aktív szénre vezethető vissza, illetve a kissé talán már nehezebben járó nyomáskorlátozó szelepre a tankban. Melegebb időben a tankban felgyülemlő benzingőz a kissé nehezebben, emiatt picit későn nyíló nyomáskorlátozó szelep miatt fékezéskor egyszerre túl nagy mennyiségű benzingőzt juttat aktívszenes tartályba, amivel az már nem képes megbirkózni, így benzinszag jut ki belőle, ami aztán bekeveredik az utastérbe is. Mivel a regeneráló szelep nem folyamatos üzemű, és ha a fékezés pont erre az időpillanatra esik amikor az nem üzemel, akkor áll elő ez az eset. Nekem legalább is ezt sikerült az elmúlt 10 nap szopása után kiokoskodni. Persze lehet hogy tévedek. Én most kicseréltem a komplett aktívszenes tartályt, és remélem hogy ezzel megszűnik a probléma.
...10 év és 240 e km ezzel a motorral /Berli I/ ,ebből a fele gázzal után már pár dolgot megéltem és beleástam magam a dolgokba ... de a jó pap is holtig tanul ezért ha nem vagyok indiszkrét megnézném magamnak azt a 3. nyílást , furatot.... de lehetőleg ne most fúrd ki .... :-)) 1-2 fotó ide vagy privátba megköszönném ... a bontottról, újról egyaránt...
Peugeot 307 1.4 8V benzin/LPG! Olajcserés az autó, 240000km van benne, milyen olajat tegyek bele? Eddig Total quartz 9000-et használtam, semmi baj nem volt vele, de azt mondják az okosok, hogy ennyi km után, már illő 10w-40-et használni!
Másik kérdés, a víz hőmérséklet ebben az időben nem megy fel 90C-ig, inkább csak 75C, melegebben meg kicsivel 90C fölé is megy. Termosztát probléma?
nekem ma délután mikor a napon volt 15 fok is bizony volt benne túlnyomás. volt egy kis vákumos balesetem és ezért vagyok bizonytalan hogy nem történt-e valami a szellőző csővel is. én is azon elmélkedtem hogy lehetnek-e valamilyen szelepek a szellőzőben, nem merem csak úgy ráengedni a sűrített levegőt nehogy nagyobb bajt csináljak.
Mintha lennének szelepek a csövekben a csatlakozóknál. Kis golyók. Egyszer nézegettem rajzot, de feladtam, mert nem tudtam rájönni, hogy mi vezérli a kaniszter szelepet.
Ilyen időben nem szokott tulnyomás lenni a tankban. Majd nyáron.
Benzines sorstársak! Kipróbálnátok nekem valamit az autótokon? Holnap mikor melegebb van, pár órányi állás után, elindulás előtt levennétek a tanksapkát hogy nektek is kialakul-e túlnyomás tankban. Nekem most éppen a tankszellőztető csövének vége lóg a szabadba, várva a csere szénszűrűre. Paraszti ésszel azt gondolám így hogy a szellőző vége tök nyitott, nem kéne túlnyomásnak lennie a tankban, de lehet tévedek.
Álítsd a főtengelyt félútra, se lent se fent ott kb ahol találkoznak a dugattyúk útközben, ekkor oda állítod a vezérmű tengejeket ahova akarod, (jelre) (nem fog akadni a szelep a fent lévő dugóba) ezután óvatosan jelre tekered a főtengelyt, ennyi....
Van ill. lett még 1 gondom hátha ebbe is tudtok segíteni.
Mikor leszedtem a vezérműszíjat és a vezérmű fedelet / mind 2 fekete műanyagot / ,hogy bele nézzek mi a helyzet a tengelyekkel és ,hogy el lehet a forgatni csak úgy magába ,nincs e valami gikszer ott bent .
De nem lehetett elforgatni teljesen csak egy negyed és azt is csak úgy hogy ugrik egyet. Utána megakad és csak visszafelé engedi tekerni. Vagyis nem tudom a jelre állítani a két fogaskereket csak akkor ha felteszem a szíjat.
És amilyen ügyes voltam nem jegyeztem meg ,hogy hogy is álltak vagy kell állniuk a vezérlő tengelyeknek mielőtt elforgattam volna őket. És ha nem jól állítom be akkor nem tudom a vezérlést beállítani rajta rendesen.
Tudtok valami robbantott ábrát vagy leírást hogy hogy is kell állnia a két vezérműtengelynek mikor a két fogaskerék a jelen van ?
A tank a tankszellőző csövön keresztül lélegzik, minden más légmentesen zár. A szénszűrős tankszellőzőn három nyílás van. Egy a tankból jövő szellőző csőnek. Egy másik a szellőztető szelepen, ez megy a szívócsőbe a motorhoz. És van egy lefelé néző furat ami a szabadba vezet. Ez a lyuk biztosítja a tank szabadlevegős szellőzését. Mivel aktív szénen keresztül lélegzik nincs benzinszag. És a motor káros vákum nélkül tudja kiszívni a benzingőzt, és a tank is vissza tud lélegezni. Így hogy két hete csak ezen pörgök és szétfűrészeltem az aktivszenes szellőztetőt, plusz hogy sikerült akkor vákumot csinálnom a tankban hogy beszakadjon az ac pumpa teteje, eléggé képbe kerültem sajnos.
Lehet nekem nehéz a felfogásom ,mert nekem az a gondom ,és arra keresek választ-megoldást hogy amikor a feszítőt beszerelem és a 22-karból kiveszem a kis tüskét akkor nálam a D-n túl , vagyis a képen látható célkereszthez ugrik előre ez a kis 22kar .És onnét kell visszaállítanom a D-hez az E be dugott imbusszal .Viszont a rajz -leírás szerint az E beállítót csak balról jobbra szabadna forgatni ahhoz hogy be álljon D-be....ott a forgás iránynál a fekete nyilacska.....
Tehát szabad ennek előfordulnia és szabad visszafelé forgatva az E részt forgatni hogy be állon a D be a kar?
"főtengely jeladó áramkor szakadást ír." .mint be is bizonyosodott nem a jeladóval van gond , a vezetékét kellene kimérni, megvizsgálni ... a trafót is kipróbálhatod , de ahhoz kérj kölcsön egyet egy próba erejéig ...
...az első fele így igaz ... de gondolj bele ha a tanksapka légmentesen zárna előbb-utóbb vákum keletkezne a tankban és a szivattyú sem lenne képes feltolni az üzemanyagot ....és még nem beszéltünk az üzemanyaggőz elszívó rendszerről ...
Szia István! Bekötöttem a tolatókamerát. Nem volt gond. A vezetékeket a kárpit alá elrejtettem, a kamera részt a rendszámkeretre rögzítettem, a csatlakozókat meg szétszedhetőre csináltam. Frankó lett. Köszönöm a segítséget. Attila
Segitséget szeretnék kérni, hátha valaki már találkozott ilyennel.
Peugeot 307 sw 2003-as, 1,6 benzin 16v. motorról lenne szó.
Olyan probémam volna,hogy önindítás közbe össze vissza durrog a motor. 100 ezer km van benne. Kiderűlt,hogy a tulaj még sosem cseréltbenne gyertyát :). Na mondtam akkor kezgyük egy gyertya cserével. De ugyan úgy nem indul be, csak durrog és rangatja a motort. Volt,hogy nagy nehezen beindult gázadásra de 3 henger ment és amint elengedtem a gázt leállt a motor. Olyan mintha rosszkor adná a szikrát. Diagnosztika p0335 ös hibát ir. A főtengely jeladó áramkor szakadást ír. Kicseréltük hátha az megoldja a problémát de ugyan úgy nem működik.
Diagnosztikai programba van ilyen gyújtótrafó ellenörző. Azt kipróbáltam elméletileg működik.
De lehet azt ki kellene még cserélni.
Valakinek esetleg valamilyen ötlete. Nagyon más ötletem nincs. lehet kábel szakadás ugye, de így hirtelen nem láttam hibát.
Ja és még annyi,hogy működött a kocsi és egyszer csak menetközbe így megállt.
Fel raktad a bordás szíjat a görgőt,feszítőt,vízpumpát,kiveszed a rögzítő tüskéket és az E-be beleteszed a szerszámot a nyíl irányába addig tekered a feszítőt amíg D-E 1 vonalba esik,így rögzíted.
Nálam egyszer az okozott az általad leírtakhoz hasonló hibajelenséget, amikor a PARC söntöt normál biztosítékra cserélték. Miután visszatettem, minden működött normálisan.
Azt ugye jól tudom hogy a tankon nincs külön levegő bemenet?
Van a betöltő cső, van az előremenő üzemanyag cső, van a visszatérő üzemanyag cső, és a tankszellőztető cső. Ennyi és más nincs ugye? Mindenhol azt olvasom hogy ez egy zárt rendszer. Ha ez így van akkor levegőt csak elszívja a szellőztető a tankból. Jól gondolom hogy az aktív szénszűrőn keresztül tud ugyan azon csövön vissza is lélegezni a tank? Remélem érthető voltam.
Nagyon remélem hogy miután újra rendesen összerakom majd nem lesz gond. De az tuti hogy elsőre leszedett tanksapkával fogom járatni a motort, aztán tesztelni mekkora vákumot csinál a tankban a tankszellőztető.
Nekem is volt benzin szag ha fékeztem,de a benzin körül minden rendben volt,a kipufogót hegesztettem meg minden repedést ,az öntvényt is ,most ez a része rendben,.
A probléma a tankban van,Ezt megint kitalálta a peugeot,megéri tanulmányozni hogy oldották meg a tankból a benya kivételezést.
Már is mondom nekem mi a bajom a rendszerrel,a visszatérő üzemanyag a tankba megy ,és nem direkt a szivattyú kamrájába,.
A hiba oka megtalálásához tudni kell a rendszer működését:Nem elektromos oldalról magyarázva!:A hátsó ülést alatt jobb oldalt tudod kivenni a szivattyú házat amin 1 darab elmenő üzemanyag csati van,innen megy a benzin az injektor házra.
A csati a szivattyú házban-szivattyú ház-:1 fekete műanyagcsővel csatlakozik 1 cső alakú tartályhoz a tartály 1 másik fekete csővel a szivattyúra a szivattyú ebben a cső tartályban van de elszeparálva,a cső alakú tartálytól,a cső alakú tartály aljára van rögzítve az a tartály amiből szívja a benzint a szivattyú.ezen a tartályon alsó oldalt van pici kerek szűrő és ha jól emléxem membrán is ami zárja benzin irányát visszafelé,tehát hogy mindig legyen benzin a tartályban .Hirtelen ez lenne a szerkezet,a hiba ha kanyarban ledadog,lehetséges a membrán nem zár le és a kanyarban kifolyik a benzin a tartályból levegőt szív,nem sokat csak 1 pillanatra.
Vedd ki a szerkezetet és tanulmányozd ,repedés, dugulás .
Nálam is előjött a fékezéskor megjelenő utastéri benzinszag a meleg időben. Utánaolvasgatva a tankszellőztető hibája merült fel több helyen is. Hétfőn gondoltam na akkor ennek utanájárok. Lebontottam a kocsi jobb elejét és megpróbáltam kiműteni a tankszellőztető dobozt. Azonban a felső csőcsatlakozás, ez jön a tankból, annyira össze volt gyógyulva hogy a csőcsonk adta meg magát és letört. Na mondom fasza, most már tuti csere lesz. Kibányásztam a elektromos szelepet a dobozból és a nyitott végéhez odaszigszalagoztam a tankból jövő szellőzőcsövet, hogy a szellőztetés azért menjen. Gondoltam így azért majd eljárhatok vele míg megjön a csere alkatrész. Úgy tűnt minden rendben. Mentem a kocsival pár km-t, majd egyszer csak egy puffanás a tank felől. Na mondon kész felgyújtom. Hazaértem, hajtom fel a hátsó üléslapot, tépem fel a takaró műanyagot, látom hogy az ac pumpa teteje darabokban, a pumpa feszítőrugója meg kanidikál kifelé.
Nagy nehezen kiműtöttem az ac-t. Tegnap beszereltem az új ac-t, és a elől is széthúztam a tákolt tankszellőztető félmegoldást. Elvileg hétfőn jön meg az új tankszellőztető, remélem minden jó lesz így majd, és eltűnik a benzinszag.
Pár kérdés felmerült bennem:
Az ac pumpa tetejének eltörését okozhata a tankszellőztető vákumja? (A tankszellőztetőn van egy lefelé néző csőcsonk, esetleg ott tudott falsot szívni rendes üzemben, így elkerülve a túlzott vákumit a tankban?)
Vagy esetleg csak egy furcsa véletlen ez az egész?
Mielőtt összerakom fújassam át levegővel a tankszellőző csövet? Nyilván nyitott tanksapka mellett.
Ha van tapasztalat ilyesmivel kapcsolat várom a meglátásokat.
Kicsit már kezdek belerokkani ebbe az autóba annyi baj jön elő.
A rendszer gyárilag kiépítve, csak a kapcsolót kellet utólag bedúgni a helyére. A Peugeot- nál (Pécs) felprogramozták, onnantól a központi zár záráskor rögtön visszanyit, nem tudom zárni az autót, és a biztonsági őv visszajelzője sem világít. Ez lehet véletlen egybeesés? Vagy tényleg a programozáskor történt valami? Ha nem mi lehet a probléma? Segítsen valaki, köszönöm.
Újabb elborult kérdésem lenne. A kaniszter aka tankszellőztető szelep vezérlése hogy történik? Percenként rányit, vagy sebességfüggő, vagy mi alapján vezérli az ecu?
Cserélt itt már valaki ac pumpát? Szétszedéskor olyan idegállapotban voltam hogy rohadtul nem emlékszem hova megy a tömítés. Tippem: tanknyílás->tömítés->ac pumpa->leszorítógyűrű.
Vmit mindig produkál ez a masina.... most pl. a legújabb...illetve a múltkor vettem észre hogy üres tankkal
az autópályára felkanyarodó 360 fokos kanyar 3/4 negyedére 40-50-es tempónál ledadog a motor mintha elfogyna belőle az üzemanyag...gondoltam biztos ennyire kevés volt az üzemanyag, de ma fél tank benzinnél is ugyanúgy jártam. Aztán ahogy kiérsz az egyenesbe feltámad a gép. Vkinek volt már hasonló?
2001 307 1.6 benzin .Szia nekem most kijelzi ABS fault,PP2000 bal hátsó jeladót írja.
Megnéztem alig hittem a szememnek a fék lapon a rozsda a jeladó alatt megemelte a jeladót és nekinyomta a csapágynak az szépen eldarálta a jeladót,várja a cserét.
Nekem "Catastrophic Brake Fault-ot írt , sípolt és karácsonyfa volt, STOP felirat középen és vadul csapkodó sebesség mutató. Párszor megvártam, hogy a BSI elaludjon és tudtam vele menni. Este kiolvasta a szerelő hogy a jobb első ABS szenzor a gond. Megemelte, megmozgatta és azóta (4-5 éve) semmi gondja. Nagy minuszok voltak éppen, azt nem szerette. Lehet, hogy csak ilyen egyszerű a gondod.
1.6B NFU - mennyi fékolaj kell bele és milyent javasoltok? - hány liter teljes hűtővíz cserénél? - javasoltok valami tisztítást hűtővíz cserénél? Ha igen, mit. Valószínűleg vak vagyok, de nem találtam ezeket az infókat, és a fb csoportban is elég nagy a tanácstalanság (sejtem elég nagy az átfedés, de itt hátha van olyan aki ott nincs, + itt legalább nem tűnik el egy nap után a post).
Pár napja elkezdett világítani az ABS és ESP műszerfali visszajelző, és kiírja a központi kijelzőn is, hogy ABS-ESP off. (Peugeot 307 SW 2003-as évjárat, 2.0 HDi RHS 107 ló)
Nem egyből indítás után jelzi, hanem általában elindulás után 5-10 perccel, és a következő újraindításig nem is tűnik el.
Mit érdemes megnéznem első körben, lehet, hogy csak egy csatlakozót/vezetéket kellene megtisztítani? (volt már pár dolog, amit így orvosoltam az oroszlánon, pl a fűtőventillátor csatlakozója, a csomagtérajtó nyitó, jobb első index)
Vagy menjek egyből szervizbe, mert bonyolultabb a dolog?
Napokban azt tapasztaltam az autón, hogy elkezd sipolni.. Led semmi, többnyire kis sebességnél teszi, nagyon nagyon ritkán látom a kis olaj kannát, ami ugyebár az "Olajnyomás túl alacsony" jelzése, de secperc eltűnik.. Egyszer lejtőn kellett piros lámpánál megállnom, előre fele lejtett a motor, akkor láttam többször abban a kis időben a feliratot, elég idegesítő, hideg motornál pálcával fullon van az olaj mennyisége, indításnál is a kijelzőn azt látom, hogy tele van.. Mit tudok még átlag emberként lecsekkolni ? Mennyire lehet ez nagy gond ? Egy full olaj cserét érdemes megejteni, lehet eltömődés, vagy bármi hasonló ?
Várj vele,míg melegebb nem lesz. Amúgy nálam is volt már ilyen. Küld hátra az egész szerkezetet és újra beakad. Tanulság :) Télen ne mozgasd a napfénytetőt. Nem lesz vele gond.
Szeretnék segítséget kérni az itt lévő hozzáértőktől.
Az autó: 307/ 1.6-16v benzines 80KW NFU-motor
Szombaton mentem az autóval, du-tán szépen beálltam és leállítottam.Semmi baja nem volt még akkor.
Vasárnap akartam vele indulni és beindítás után egyből éktelen zaj jött a motorból.
Olyan fémes ,csattogó-kattogó traktor hangja lett , mintha nem ment volna 1 hengere.
Mivel sajnos fontos volt elmentem vele úgy kb-40km. Nem rángatott ,nem állt le se be a motor,nem volt magas a fogyasztása ,de folyamatosan kattogót,csattogót az út alatt.
Ma kiszedtem a gyertyákat ,azt hittem kiderül melyik hengerem nem megy ,de egyik se volt kormos ,beéget .szép barnás színeik voltak mind a 4 nek
Azért kicseréltem a 4-gyertyát újra és vissza tettem rá a gyújtótrafót . Beindít és ugyan az a kereplős traktorhangja maradt ,sajnos .
Azt hiszem a márkaszervizben kapható, de a kellemetlen dolog, hogy le kell kapni a tetőkárpitot a javításhoz. Fél napos meló azok szerint akik már csinálták.
Sw panorámatető napellenzője megadta magát. A hidegben megszorulhatott a csúszka és eltörhetett,mert a legutolsó rész bent maradt,az első kettő mozog. Valami szétugorhatott,mert el sem tudom tüntetni a napellenzőt. Valaki javított már ilyet? Ilyen csúszkát honnan tudok szerezni,kb milyen árban?
A fejegységhez egyedül 1db rca csatit (sárga) kell vinned. Mást nem. Hátul pedig a tolató lámpáról leválasztasz + és - szálat. Ezt leviszed a kamerához. Amikor hátramenetbe kapcsolsz kap tápfeszt a kamera és akkor továbbítja a jelet a kijelző felé.
Csináld meg úgy a toldásokat, hogy azok szétszedhetőek legyenek. Bármi lehet és akkor könnyen szétkapod.
Beépítettem egy 2 dines cuccot a Peugeot-ba, (7020G), viszont a tolatókamera vezetékeinek a bekötéséhez segítséget kérnék tőletek. Főleg a fejegységnél nem vagyok biztos. Ötletek? Előre is köszönöm.
Szia ilyenkor,a józan észre hagyatkozva az autó valós értékét,számításba véve hozd meg a döntést,mondok 1 mai esetet,2002-es A170 diesel merci motorja megállt,megvizsgál,turbó eltört motor beszívta a törmeléket,2első rugó törött ,fékeket cserélni kellene.Így már nem éri meg hozzányúlni,megy az autó a bontóba.
De van akinek nem a számok számítanak,érzelmi kötődés,és más egyéb okok miatt a javítást választják,az is jó abból a szempontból remélhetőleg az a javított egység egy hamar nem fog megint bekrepálni,és így előbb-vagy utóbb minden ki lesz javítva rajta.A rizikó a meghibásodásnak akkor is megvan ha vesztek 1 másik autót.
Keresned kell 1 megbízható szakit aki nem húz le és érti DPO és AL4 váltótípust.
Még egy kérdés. Mostanság vettem észre, hogy időnként halk de süvítő hangot hallat a szellőztető motor. Gondolom legalábbis :). Amint hallom a hangot és lejjebb veszem a ventilátor sebességét csendben marad. Ritkán de előfordul. Lehet ezt esetleg kicsit befújni valamivel?
Kérdésem, hogy a vezető oldali elektromos ablakemelőt mennyire nehéz kivenni? Van valami trükkje amivel esetleg egyszerűbb a kiszerelés. Mire kell figyelni?
A problémám, hogy legfelső pozícióból mikor leengedem egy marha nagyot kattan. Ezt kb. félmagasságig csinálja mind a két irányba, utána nem. Motort néztem. Rendben működik, fogaskerekeknek nincs baja. Valami más lehet. Gondoltam a légterelőre de miután levettem ugyan az a hiba.
Igen,csináltam,1xűen nem értem a mérnökúr miért tervezte annyira kicserélhetetlen helyre az az autómata filter.Ez a hiba oka mindennek,60 ezrenként cserélni szokták más automatákban az olajat szűrőt.
Valakinek van esetleg tartalék v elfekvő v új elektromos ablak kapcsolója a vezető oldalra?
Elektromos tükör és 2 ablak kapcsolósat keresek.
2006 1.4. KFU.
A hiba: eléggé ad-hoc módon működik jelenleg.Eléggé kell trükközni a kapcsoló nyomásával, hogy a megfelelő irányt eltaláljam, és akkor is csak pár centit tudok vele haladni.
Mert nekem is van egy ilyen 2004-es 2.a benzines automatám..... 200000 km-rel rángatott meg ütött ..... meg is volt az olajcsere. Kiderült kevés volt benne az olaj (4,5 helyett csak 3 fél volt benne...valószínű az előző tulaj szerelője qrálta el a mennyiséget, mert a srác mondta h volt benne cserélve az olaj) azóta megy rendesen, de a téli időszakban hidegen eleinte azért éreztem a rántást aztán már mire a motor bemelegedett elmúlik. Sőt párszor kiírta gear fault üzenetet is ha ilyenkor nagyon nyúzta az emberfia... akkor újra kellett indítani és ment tovább....szóval remegve várom h mikor jön elő újra a dolog.
Nagyon ritka az automata 307, ezért nem tudunk hozzászólni, itt szinte mindenkinek kézi váltós van. Olyan szervizt érdemes keresni aki csak automata váltóval foglalkozik, főleg Pesten vannak ilyenek, a márkaszervizek és egyéb sima szervizek nem értenek hozzá. Nem tudom érdemes-e költeni ennyit erre az autóra, esetleg át lehetne alakítani kézi váltósra, az olcsóbb lenne bontott dolgokkal.
Sajnos ebben a váltóban középen belül van a szűrő,cserélni csak ha leveszed a váltót,lehet,ezért nem cserélik a szűrőt.Ennek az az eredménye hogy a benne lévő elhasználódott anyagok az olajban, bent lassan megeszik egymást.Csere:80-120 ezer a használt váltó,ki be szerelés,olaj az még kb 20-40 ezer forint.A használt váltóra kérj garanciát,ha nem jó visszaveszik.
Ha esetleg érdekel valakit eladó 2 db teljesen új Kayaba RH6098 hátsó spirálrugó. Ami jó 307 SW, Break illetve ha jól tudom 308 CC-hez.
Nekem nem került beépítésre. Így megmaradt. A kettő együtt 10 ezer ft. Cikkszám alapján rálehet keresni a pontos autó típusokhoz ha esetleg érdekel vkit.
Nálam is van 307 sw 1.6 benzin autómat váltó hibás,váltáskor rángat ,üt,olajcsere javított,most pár1000km után megint elkezdte,dilema ,csere vagy javítás,GL4-es váltótípust a helyén is fel lehet részben javítani,szétborítod,az autó elejét,leveszed fedelet a váltóról,leszereled a járatelemházat,(vezérlőház)azt szétszeded patyolat tisztára minden elemét eltakarítod,figyelni kell a kopást,törést az alkatrészeken,és a két elektromos szelepet kicseréled,elektromosan szakadást vizsgálsz,ha minden oké visszafele minden összeraksz,olaj feltölt,próba .Munka órában kb 3x8 óra.
A leányomnak van egy 14éves automata váltós Peugeot 307-es kombi gépkocsija. 240 000 ezer Km-et futott.
Márkaszervízbe hordják.
Az utóbbi 5évben különböző problémák vannak az automata váltóval, szervíz javítást nem vállal csak cserét.
Ajánlanak váltó javítókat. Eddig egyik sem vált be. Általában egy- másfél év (10 000-12 000Km) után jelentkeznek problémák. Garancia fél év.Jelenleg a hátra menet nem működik.
Eddig kb. 800 000 Ft-ot költöttek a javításra és most 350 000 Ft az ajánlat.
Megelégeltem és megpróbálom a kezembe venni a dolgokat.
A szervíz szerint 200 000 Km után a váltot cserélni kell. Valóban?
Valakinenek van tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a felújítás valoban csak ideiglenes megoldás?
Esetleg tud valaki egy megbízható szerelőt ajánlani Bp.-en aki autómata váltóval foglalkozik.
Köszi,,igen közben rájöttem hogy a csúcs szára nem fürdik olajban. Elég hülye megoldás ez az egész,a szívósor is. De a motorolajam viszont nem fogy,max 1 liter /15ezer km,de még ennyi sem....Valahol pedig nyomja ki az olajat ott nekem,majd lemosom,bár nehéz,mert a víz is megáll ott a sok zeg-zug miatt.
Az olajosodás,lehet sok mindentől,rossz tömítés,turbóhiba,vagy amit Te is írsz rossz kartel szellőzés, porlasztók fém csövekbe vannak ledugva nem lehet olajos.
1.6 hdi motor téren valaki jártas?--nekem a porlasztók és az egész szelepfedélnél ,középen,áll a motorolaj. Ezeknél a porlasztócsúcsok "teste" az ugyanúgy kapja a kenést mint a vezérműtengely,?-youtube -on nézegettem ,de pontosan nem tudom kitalálni,de ha jól vettem ki a csúcsok leszoritása körül van egy tömitőgyűrű plusszban,ez lehet nálam meghalva?és ott jöhet ki az oil?
Továbbá a légszűrő és turbo közti cső is elég olajos,az is a szelepfedélbe is csatlakozik,onnan jön gondolom,de elég sok,ez mitől lehet? a forgattyúsház szellőzése lehet rossz?-az hogy van megoldva ennél?
Ha a jeladó jó, lehet még a csatlakozója is sz@r (egy másik jeladónál pont múltkor szivatott egy csatlakozó) vagy kábelhiba is lehet, de akár a motorvezérlő lába is ki lehet rohadva a nyákból Ezt végig kell méregetni.
Tudna valaki abban segíteni, hogy az RHS motorkódú motoron a vezérműtengely pozíció jeladón széthúzott állapotban miket kellene tudnom mérni ráadott gyújtásnál?
Én 12 és 5 Voltot mértem, a harmadikat nem tudom, nem test nálam.
Az autó motorcsere után nem indul, indítózás közben csak egy-két pöffenés kíséretében eltárolja az alábbi hibát:
Állandó hiba. Forgattyústengely-vezérműtengely szinkronizálása. A vezérműtengely érzékelő jelének hiánya.
Próbáltam másik jeladóval is, több pozícióban, ugyanez.
Kidörzsöltem egy kábelt motorcserénél? Szemrevételezve jónak tűnik.
Gondolom "médincsájn" az is, kiskorúak rakják össze, hogy ne büntethessék őket a minőség miatt:)) Hát az már kiderült, hogy minden számunkra elérhető verda alkatrésze szedett-vedett, bármelyik márkánál sincs egy futószalagról lekerülő teljesen egyforma alkatrésszel szerelt autó. Csak a szerencse dönt, hogy vagy jót fog ki valaki, vagy szopóág az új autó, a cserélendő alkatrésznél is ez a helyzet. Így volt ez a Zsiguli-Lada korszakban is. Az UH rendszámos Zsigulink álom volt, a TI rendszámos Lada csak árnyáka volt motorikusan az előzőnek. A régebbiben még FIAT alkatrészek is voltak, az újabban már minden CCCP volt.
Oké, majd árverés lesz:) Mert az ismert előélettel már sokan mondták, hogy majd szóljak.) Cserére meg akkor szánom el magam, ha a külföldi lottós oldalon nem csak annak a Q tizedes vesszőnek az elnézése miatt tűnik nagynak a nyeremény, hanem valójában is. De a Bitcoin Lotto most is csak kidobott lóvé volt, na meg eddig a több is:)
Ne izgulj, megnyugtatlak a Sachs semmivel sem jobb, mint a Luk. (sőt, néha a Sachs is Luk, meg Valeo, meg össze-vissza csomagolgatnak és feliratoznak ;-) )
Nyilván túltoltam a fogyasztási információt, de másról nem tudtam írni amikor megfogadtam egy hasonló "kicikkezés" után, hogy 10 ezrenként leírom a tapasztalatokat. Mert már ,ásodszor rakták ki a verdát, csak először - talán Orosz Péter - mellé is fikázott, hogy milyen szart vettem. Szóval meggondoltam és nem akarom ott magyarázni a fillérbaszóságomat; amit már itt is gyakorta megírtam. Az évenkénti olaj és egyebek cseréjét, a 60 ezrenkénti más folyadék cserét és azt, hogy kezdettől fogva prémium üzemanyagot tankolok. Ezt nyilván nem bizonyítottan, mert nem őriztem meg a számlákat, mint Ambree anno, de aki akarja hiszi, én tudom. Szerintem a verda ezzel hálálja meg, hogy "fillérbaszóskodom":) Igaz, nem Pesten használom, sőt városban nem is, nyilván kímélem, ahogy tudom, mert engem semmilyen párt nem nyom tele lóvéval, állami középfizetésből meg nem telik 3 gyerek és egy unoka mellett csereberére. Ja, 11 év használat után nem nyiszog a kaszni, a műanyagok a helyén vannak, és megy, mint egy álom, mert lehetőleg jó utakon használom. Nincs nagyobb igényem teljesítmény terén egy családi autóval szemben. Ezt itt a régiek tudják, hogy ott meg miről gajdolnak - na ez nem érdekel. Ha meg közlik előre, hogy kitennék azt, amit azoknak írtam, akik kocsi vásárlás előtt állnak és csak a rosszat hallották a "franciáról", akkor cizelláltam volna a bejegyzést, netán át is írtam volna.
Azt meg szintén nem magyarázom ott, hogy miért volt kevlározás. Nyilván "fillébaszásból" az is, mivel benne volt a kalapban, hogy ha nem sikerül, akkor újra költség lesz. Ha fillérbaszok, nem is próbálkozom. Úgy gondoltam, hogy a kissé emelt nyomaték és lóerő egy kevláros tárcsával kellemesebb lesz. De megcsúszott újra. Az autót rögtön tudta fogadni a haver, és mivel külföldi út előtt álltam, ez fontos volt. Elkezdték lebontani, közben ment az alkatrész beszerzés. Sajnos ahonnan megvette a haverom kedvezménnyel - mert fillérbaszunk azért ahol tudunk -, csak LUK volt, így nem volt idő máshol alkatrészt felkutatni főleg nekem Pesten, ahol nincs kiterjedt ismerettségi kör. Eddig egyébként a LUK-kal sincs baj.
Szóval lehet ott vartyogni, 500 ezret futott Merciből-BMW-ből pampogni, engem nem igazán érdekel:) Annyiban meg tényleg fillérbaszó vagyok, hogy amikor a belga rokon felajánlotta a Volvo XC90-es verdáját szinte napra egyező előélettel (2006-os gyártás, 2007-es forgalomba helyezés, 180 ezer km és csak hosszútávú használat, de kitiltották Antwerpen belvárosából, a főteéren lakik a rokonunk - illetve magasra emelték az adót, évi 300), megkérdeztem a fogyasztást és részben ez, na meg az alacsonyabb környezetvédelmi besorolás döntött, nem vettem meg. Mert a Volvo átlag 10-13 között zabál, az enyém meg 6 alatt eszeget. Így hiába automata és fullos, nekem nem ért 4,5 milliót, mint amennyiért "baráti" áron adni akarta az 5 köcsögös, még első generációs verdát. No, regény lett, de már csak leírtam, ha terítéken a kanoroszlán.
Nem sok akkora fillérbaszó van, mint a pözsós. Aszondja', hogy a gyár spórolásból szar LUK kuplungot tett bele Sachs helyett, de ő elviszi felújíttatni a kuplungtárcsát. Érted? Felújíttatni! Beszarok. A fogyasztási fetisizmusáról meg nem is beszélve...
Orcájuk van rendesen, otthon meg a küszöböt rágják.
A franc se gondolta, hogy kirakják, nem azért írtam. A fogyi meg állandó téma, nálam nem épp a fillérb@cásról szól, prémium üzemanyagot tankolva. De legalább így látom, másnak mi szúrja a szemét és majd csökkentem ezt a részt.
Szia. Interneten keress rá, egyszer már találkoztam ilyen hirdetéssel, hogy ablakfűtés javítás. Megtalálni szerintem csak nagyítóval lehet, mivel szakadás miatt nincsen fűtés. Normál esetben ablakcsere. Fűtött ablakot tisztítani csak a fűtőszálakkal párhuzamosan szabad, keresztben nem. Ha kombid van, akkor ablaküvegben tudok segíteni.
Erről írogattam volna én is,az akkuról meg a mínuszokról csak nem prof.disszertációval. Köszönjük ! :-))
Sajnos az akksik között van különbség.A kisebb AH -rás akksi 1x sem hagyott cserben ,amikor megvettem az oroszlánt már benne volt és nálam nyolc és félévig üzemelt ,voltak neki is mínuszos idők.. Varta asszem 64 Ah-es volt. A mostani Jás****u tipusú 72 AH-rás még fele annyi idős sincs és megvolt az első sikertelen inditása.
Pedig jó a megközelítése. Az akku hidegben nagyobb belső ellenállást és kisebb kapacitást produkál, ez indításkor is probléma de töltéskor is. A generátor egy ilyen autóban bőségesen kiszolgálja az összes fogyasztódat a legnagyobb fogyasztás mellett is, úgy, hogy közben az akkut képes tölteni akkora árammal, amit az fel tud venni a generátor stabilizált feszültségén. Mivel feszültséggenerátoros üzem van, az akkuba elfolyó áram nem stabilizált, mindig annyi folyik bele, amennyit az adott állapotában fel tud venni. Hidegben nagyobb lesz a belső ellenállás, kisebb a befelé folyó áram. Ez így volna akkor is, ha mindent lekapcsolnál. A generátor szabályzott eszköz, fordulatszámtól és terheltségtől függetlenül ad közel állandó feszültséget, nem tud többet adni az akkunak, akármit teszünk vele.
Nem értek egyet némely mondatoddal. Pl: Nyáron a mostanihoz képest 30fok a különbség pozitív irányban és langyi motort indítunk.Télen azért a fűtést,páramentesítést pláne ugye a kompresszort is bekapcsolva a hatásosság miatt,ködlámpák stb.Nyáron mit használsz,tompitott,vagy led és bekapcsolod a rádiót.Esetleg később a klímát.A rövidtávok 3-4 km-ek nem adnak megfelelő töltést az akksinak,főleg (szerintem)ha nem az igazi,de majd mérek terhelésest nála.
Ismerjük el,h télen nehezebb az élet,embernek,gépnek.Elhiheted én tudom,41. telet taposom személlyel,teherrel,busszal.
Mellesleg az oroszlán garázsban állt,igaz nem az 50 m2-es fűtöttben,mert ott most arborétum van :-)))
Nem működik a hátsóablak fűtésem, illetve csak alul 2 db fűtőszál működik. Hogy lehet ezt javítani és mivel. A szakadást miként lehet megkeresni. A biztosíték jó.
A nagy hideggel nem az a baj, hogy több fogyasztót használsz az autóban (mert ilyet nyáron is lehet produkálni, pl. esőben, nagy kánikulában), hanem az, hogy ilyen hidegben az aksi a teljes teljesítményének talán a 60%-át adja le. (mármint hidegindításkor, miután jó ideig állt kint a hidegben)
Na szóval,tegnap reggel szembesültem egy ténnyel.Az oroszlán nem indult .:-( Annyira,h már nem is akatra tekerni. Ahogy emlékszem a "hang" figyelmeztetett... nem vettem komolyan.Rátettem a digital cs.tőltőt és láttam,h prcről percre több jelzés van a töltöttség kijelzőn... Két órán keresztül volt rajta az akksin a tőltő és egészen feltöltött lett. Akksi (72 AH) csak 3 éves múlt az elődje 8,5 év.volt.
Lehet igaz az elmélet,miképpen télen ,főleg nagy hidegben,nagyobb az akksi igénybevétele ,(indítózás,fűtés,páramentesítés,világítás...stb..stb,)akkor ajánlatos rásegíteni töltővel :)
Sziasztok! Tervezek egy 307-es beszerzését a közeli jövőben és érdekelne, hogy mennyire hajlamos rozsdásodni a típus? Illetve az 1.6-os motornak van-e valami tipikus nyűgje? 2002-2003-as évjáratból szeretnék majdan egy használható darabot.
:)) Hát ja. Csak mostanában keveset járkálok, mióta csökkent a hatáskör. Így jóformán egész nap az íróasztal mögött kuksolok. De ami késik, nem múlik.)
Motorcsere miatt nem kell katalizátort meg lambdaszondát cserélni! MAP szonda csatlakozóját megpiszkálni, tömítettségeket ellenőrizni. Diagnosztika sokat segíthet.
értem,hogy mindkettő szondát kellene cserélni, meg akkor már a katalizátort is. Összesen kb 100.000.- , ha nem több. De szerintem nem ez lesz a hiba oka. Ez miatt nem fulldhat annyira,hogy nem pörög fel és le is áll. De ez csak az én gondolatom
Első körben pillangó szelep tisztítás és fél tanítás. A club oldalon azt hiszem le van írva. Megnézném a MAP jeladót is. Az szokott il,yeneket produkálni. Az első lambda szonda vezérlő a motort, a második ellenőrzi a katalizátor állapotát. Mindkettőt kell.
Sziasztok! Adott egy 2004-es 1.6-os benzines 307-es. Motorcsere történt az autón. Úgy beállt az előző motor,hogy az önindító nem tudta körbeforgatni.
Motorcsere után az a jelenség, hogy nem akar felpörögni üresben néha a járgány. Ha többször rápumpálok a gázra,akkor le is áll az autó. Majd a következő indításnál felpörög. És még olyan jelenség is szokott lenni, hogy kereszteződésben és dombon 1-esbe téve nem lehet elindulni vele ( nincs fordulat ). Ja és eléggé sokat is eszik az autó, jön is a benzin szag a kipufogón. Lambda szondára is gyanakodtam, ezért lehúzkodtam őket ( hátha beáll valami gyári értékre,amit beállítottak neki arra az esetre ha a szondák meghibásodnának ) Először mindkettőt lehúztam, de ugyan az volt a jelenség, most csak az első szonda van rajta, így tesztelgetem. Nagyon nem tudom, hogy mi lehet a probléma. Javaslat?? Előre is köszönöm
sziasztok. a nagy hideggel előjött egy olyan probléma, hogy indítás után az alapjárat elkezd 1000 és 2000 között fel-le ingadozni. Ütemesen. feltételezem valami jeladó lefagy, vagy szét :) és az autómata szivató elkezd rosszalkodni, majd a rossz égés, vagy mifene miatt meg bedobja az Antipollution Fault hibát. Az alapjárat hiba nem javul, ha csak állok és várok a kocsival, de ha elindulok vele, kb 2-3 perc út után megszűnik a jelenség, viszont az AF hibát továbbra is jelzi. Aztán leállítom az autot, várok vele meleg helyen 30-40 vagy több percet, hiba megszűnik... Verda kint a hidegben, reggel kezdjük elölről a játékot...
Két kérdésem van: 1. mi okozza ezt a hibát? 2. kárt teszek e a kocsiban, ha így használom?
Igen, a szoknya alatt, ez az egyik mozgó elem, a másik pedig a váltónál. Ha beül valaki és váltogat, mozgatja a váltókart, akkor fentről álló helyzetben látszik hova kell lőni zsírspray-vel. Megemelve egyszerűbb, ott látszik a váltónál levő vége, annak kell adni gazdagon, aztán jó sokat mozgatni. Fényképeket biztosan nem csinálok mostanában ebben a hidegben, megemelni meg kb 3-4 hét múlva fogják, akkor esetleg, ha addig el nem felejtem. Ma reggel elég merev volt a váltóm mert elég hideg volt, de pár km és vajpuha lett pedig 420 felett van a gyári váltóban.
Regenerál tovább, vagy megpróbál, ha űrűn előfordul, akkor szerelőhöz kell vinni a kocsit, mert teltöltödik a FAP, felhígúl a motorolaj (gázolajjal) ami árt a motornak.
Segítséget szeretnék kérni most vettem egy Peugeot 307 SW-t, 2005-ös gyártmány. Vettem bele egy 2 din-s gps-s fejegységet, de az lenne a problémám, hogy a fedélzeti vezérlését a gyári magnóval tudom végezni, azt hogyan tudom kiváltani, esetleg mivel tudom vezérelni a fedélzeti beállításait?
Azt kérdezném még, hogy ha regenerál és megy a ventilátor, akkor ha megállok és leállítom a motort azelőtt, hogy végzett volna a regeneráció, akkor a ventilátor miért nem áll le a motorral együtt?
Nincs gyári előírás a váltóolajcserére ahogy a szervofolyadékra sem, elvileg élettartamra van tervezve, csak pótolni kell a fogyást. Ennek ellenére nagyon sokan 60-100 ezrenként cserélik, én is lecseréltem. Sokkal fontosabb a bowden alapos zsírzása a kar alatti kulisszánál és a váltónál. Ha az kiszárad, neházzé válhat a váltás.
A fékfolyadék annál fontosabb. Az éves revizión mindig meg kell nézetni a víztartalmat de ettől függetlenül 50-60e km vagy 2 év után mindenképpen cseréltetem.
Látatlanba nehéz ügy. Lehet lengőkar szilent, kormány gömbcsukló, összekötő, féltengely, toronycsapágy, törött rugó, rossz felni, szálszakadt gumi, szinte bármi. Kerékcsapágy! Kieshet a kerék!
Ma útban Pest felé átléptem a 180 ezredik kilométert 28-án lesz 11 éve, hogy forgalomba helyezték.
Amit ez alatt költöttem rá: Stabilizátor rúd, kuplung csere, tanksapka jeladó - meggyőződésem, hogy az jó volt -, aksi, klímahűtő, néhány izzó, 1-1 nyári és téli gumi, na meg évente az olaj, és szűrők, illetve 10 év gyártási idő után (2016-ban) 150 ezernél vezérlés csere.
Átlagfogyasztás 5,7 liter (inkább többet írok, mint kevesebbet) és ehhez 59 km/h átlagsebesség párosult. 10 ezrenként nullázom, innen az érték.
Ami elromlott és még mindig rossz: ülésfűtés alattam (ha tud valaki javításra szakit, megköszönöm!)
Úgy gondolom, teljesen elégedett vagyok az autómmal.
Vennék harmadjára is Peugeotot gondolkodás nélkül. (Csak kéne hozzá vagy 5-7 nyerő szám...)
2013-as Peugeot 3008-ban nem túl nagy kátyúban bal elölről kopogó hang hallatszik. Eddig cserélve lett a bal és jobb stabilizátor rúd, a bal trapézgömbfej és a bal kerékcsapágy. Azonban a hang továbbra is hallható (a bal első lengéscsillapító kb. fél éves). Valamint a kopogó hangon kívül gyorsításkor ráz a kocsi eleje, fékezéskor pedig ráz a kormány, a jobb oldali motortartóbak cserélve lett, de a hiba továbbra is fennáll. Lehet-e a hibák között összefüggés? Tapasztalt-e már valaki hasonló jelenséget a 307-eseknél vagy van-e ötlete valakinek, hogy mi lehet a probléma?
a váltóban milyen gyakran kell az olajat cserélni?
használtan vásároltam az autót már jó pár éve, (307SW 90LE, 2.0 HDI, siemens) most 200k van benne, nincs vele probléma, eltekintve a mostani rugó töréstől, folyamatosan karban volt tartva ( olaj, szűrők, vezérműszíj fékbetétek fékolaj stb ahogy jöttek sorban mindig.. Egyedül a váltóban lévő olaj nem lett cserélve, fogalmam sincs ki mikor cserélte a váltóban az olajat. a könyvében sem találtam erre vonatkozó ajánlást . nem csöpög alol sosem vélhetően ez okbol kifolyólag nem fogy az olaj , amikor kérdezősködtem kaptam olyan válaszolat hogy áá azt nem kell majd ha szét kell szedni a kuplung vagy más egyéb miatt stb.. Akkor most mi az igazság
Lehet még soha nem cserélték benne? én ugy gondolom ennyi km utan ki kellene még akkor is ha rendben van minden vele.. Mások mikor cserélnek a váltóban olajat?
Ha keveset futott, akkor lehet egyet cserélni. Különben párban. A törött rugót párban kell szintén cserélni. Plusz nézesd meg a lengéscsillapítókat és a toronycsapágyakat is. Tapasztalataink szerint a viseltes lengők és a beállt toronycsapágyak a rugót olyan igénybevételnek teszi ki, ami a törést okorra. Nálam fáradásos törés volt a nyomok alapján és szintén álló helyzetben. Az első csere után 2 évvel az egyik ismét eltörött, utólag derült ki, hogy a toronycsapágy teljesen bekötött.
beálltam a garázsba még ( látszólag) semmi baja nem volt, ki akartam állni valami fogja az autót.. nem akar gördülni, nézem, a bal első csont lapos. kompresszorral elkezdtem fujni de sehova nem jutott, picit megemelkedett de iszonyatosan fújt kivalahol a belső oldalán. Felemelem, kereket le, és akkor látom, hogy a tekercsrugó el van törve és a vége beleállt a gumiba is...
Ez meg hogy lehet? mikor begurultam még ment ( forgott) a kerék)
Kérdés hogy ezt ki lehet cserélni egyedül csak a bal oldalit, vagy párban KELL cserélni a jobbal együtt.
Vagy ki lehet egyedül is csak nem ajánlott, mert esetleg nem egyformán fáradt a kettő
Szia köszönöm,hogy írtál,az akkumlátor kb 2 hónapos új akksi!Azt nem gondolnám rossznak,ami viszont érdekes,hogy másnap este beültem a kocsiba,gyújtás rá indítás és hopp minden működött a régi jó módon!
1 hete esik a hó amit az eső vált fel száraz út nem volt egy ideje,én szerintem a nyirkos idő szerepet játszhat a problémában,csak azt kéne tudni melyik elektromos alkatrész okozhatja ezt a jelenséget!
Igen azt cseréltem már én is. Elírtam a motorkódomat az elején 9HZ és fapos. Tegnap meghajtottam autópályán, menet közben éreztem hogy bekapcsolt a ventilátor, majd a városba beérve is ment még magas fordulaton, mintha melegben klímáznék, de ezt csak pirosnál csinálta. Hazaértem, akkor már nem ment. A héten városban közlekedtem szinte, akkor regenerálhatott amikor a pályán mentem?
Ha valami nem indul, előbb azt nézem meg, van-e benne, ami "hajcsa":) Az elektronyos hisztinél is ott kezdem, van-e delej, be van-e dugva, stb. Itt is ezt nézném meg előbb: 10 éves verdádban jó-e az aksi? Mert szerintem tud a rossza akku is fura dolgokat produkálni. Visszajelzések szűnnek meg, jönnek elő és miután szétosztottad a nyaralási pénzt - jó esetben gondolatban - a szerelők között kiderül, rossza az aksi. Nekem speciel tanksapka jeladót cserélt a PUG szerelő!!!, Ádi sajna későn írta, hogy akku problem lehet és igaza volt. Persze utána már nem tudtam visszarakatni a kiszerelt "hibás" cuccot. Kiolvasással állapították meg ezt a hibát, bezzeg az akku hibát nem nyöszörögte a Q laptop:(((
307 SW 1.6 benzin 2008 évj!Üdvözlök mindenkit,olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy tegnap(18.02.21) lenéztem az órára és nem működött az olaj hőfok visszajelző(bal alul) háttér világítás az volt,és hamar feltűnt,hogy a fordulatszám mérő kb egy ezressel többet mér a valósnál!Amint ráadom a világítást minden világító egység az autóban elhalványul(ami eddig nem volt) és még az üzemanyag mutató sem megy lejjebb!és minden indításnál kinullázza a napi számlálót is!
Volt valakinek esetleg hasonló vagy tudja mi lehet ez?Elég bosszantó és félek nehogy nagyobb kárt okozzon!A Kép még működő állapotában készült!Válaszokat előre is köszönöm!ÜDV Ferenczi Dávid Tatabánya!
Az első lökhárító mögött,a hűtőventilátor mellett, egy kb.féltenyérnyi-doboz formájú egység. Esetemben az autó leállítása után a ventilátor folyamatosan ment és csak az akkusaru levételével tudtam leállítani.Ventivezérlő csere megoldotta a problémát.
Besétálsz a papírjaiddal bármelyik márkakereskedésbe és ott lekérik neked. (az ár változó, előtte kérdezd meg mennyi, de van, hogy törzsvásárlóknak ingyenes)
Szia.Én eddig úgy tudtam,hogy az 1.6hdi 9hy-ban nincs részecskeszűrő(dpf,fap),tehát regenerálni sem tud.Persze lehet,hogy én tudom/tudtam rosszul.Én a ventivezérlőt megnézném.
EOLYS folyadékot vennék. Korábban valaki hirdette, de én csak másodiknak mozdultam rá. Ha még eladó,vagy van valakinek eladó, akkor várom a jelzést itt. Köszi!
A választ írták neked.Ha sűrűn csinálja ezt a jelenséget akkor, ahogy írták is 3 lehetőséged lesz.Kitisztíttatod , kiütteted szoftosan is ,vagy veszel újat.Ha teljesen telítődik a részecskeszűrő akkor rizikós a géppel úgy járni.Ezért írtam,hogy érdemes a részecskeszűrőt diaggal megnézetni (nyom.különbség)
Némi infóra, ötletelésre lenne szükségem, az autó 2003-as SW 2.0 benzin/gáz RFN motorkóddal 136 lóerős verzióban. Kb. fél éve csak benzinen használom, így a gázos gondokra nem gyanakszom.
1. általában rossz az alapjárat, ez azt jelenti, hogy álló helyzetben alapjáraton remeg a kasztni, illetve kis gáznál is érezhetően rángat. (Van hogy folyamatosan ráz, van hogy beáll az alapjárat és ebbe ránt bele egyet-egyet, de a fordulatszámmérő szinte el sem mozdul). Ezen kívül nekem alul nyomatékszegénynek tűnik, illetve hidegindítás utáni gyorsításkor érezhetően ugrásokban jön meg az erő. Ezzel szemben van amikor úgy jár mint az álom és minden szép minden jó. Ami eddig történt vele: hengerfej felújítás (szelepek becsiszolása, takarítás), vezérléscsere, trafósor csere, gyertya csere, falsot nem szív. A ráborított pénz és több szerelő ellenére egy fikarcnyival sem lett jobb a helyzet.
A következő ötletem, (mivel antipollution fault hibakódot dob amúgy is, emiatt:) katalizátor és első lambdaszonda csere (gyaníthatóan a szonda előtti flexicső részen lyukas a kipufogó, ami szerintem nem segít az ügyön). Ezen kettő cseréje után kell rajta valamit újra tanítani, vagy megtanulja magától?
2. Az első fényszóró, illetve a klímapanel háttérvilágítása alkalmanként pulzál. Kicsit elhalványul aztán felélénkül. A fenti hiba és ez nincs összefüggésben (külön külön és együtt is tudnak működni :)), a generátor illetve a töltés elméletileg rendben van. Valami testzárlata lehet? Merre érdemes keresgetni?
Bocsánat hogy közbeszólok, ha tényleg regenerálni akar az autó, akkor érdemes 20-30 percet autózni 2000-3000 fordulat között, lehetőleg folyamatosan (én ha relatív sokáig városban használom a kocsit ami nálam 5-6 napot jelent, akkor M0-n szoktam egy kb 30km-es kört tenni :) ).
Amúgy ha jól tudom az üzemi hőmérséklete a motornak 82 fok körül van (legalábbis a hűtőfolyadék hőmérséklete), szóval a 80 fok nekem nem tűnik nagy problémának ilyen hidegekben (nekem is 80 fok körül van a hőmérséklete most, akár egy hosszabb autópályázás után is).
Valszinű regenerál.Nem igazán adja tudtára a tulajnak.Következtetni lehet,pl.amit leírtál.Diaggal lehet nézni mennyire telítődött a dolog.Ha melegedne a motor,akkor lehetne más probi a hűtőrendszerrel.
A küszöbgumit nem nagyon kapsz máshol, mint a szakszervizben. 13000 Ft feletti az ára. Oldalanként. Eből sajnos a bontott is épp annyira rossz, mint a tiéd. Azért nézd meg, hogy nem csak patentok estek ki, mert azokat lehet pótolni. Ha viszont elnyílt a gumi akkor cserés.
Az a problémám van a kocsival 2004-es 1.6HDI 9HY motorkódú, hogy időközöntént bekapcsol a hűtőventilátor. Menet közben, kb 70 fok elérésekor, alacsony fordulaton megy menet közben is, de a kocsi nem melegszik fel, hanem beáll 80 fok körülre. Amint leállítom a motort, akkor felpörög, majd 3-4 perc elteltével leáll.
Diag volt rajt, semmi ehhez kapcsolódót nem talált.
Mivel több dolog is okozhatja ezt a jelenséget szerintem felesleges találgatni és általában drágább is szokott lenni. Le kell diagolni a gépet, adott esetben élő adatokat is nézni rajta (paraméter mérés) és az eredmények függvényében lehet továbblépni.
Menet közben kirakta a sárgalámpát, és visszavett a teljesítményből, újraindítás ott azonnal nem segített, szunyókált egy estét, és sárgalámpa nincs, viszont amikor kicsit jobban odalépek, akkor csörög de nagyon... alapjáraton tökéletesen jár a motor!
Ráadásul ingadozik a járása, ha tartom a lábam egy pozícióban a pedálon akkor is ugrál az autó, mintha pumpálnám a pedált.
Amire tippelek, hogy a turbó szabályzó szelep rakoncátlankodik, esetleg valaki tud erről egy ábrát hol található ez a szelep?
Persze ha valakinek volt ilyen hibája és megoldódott, azért elmesélhetné mi is volt a megoldás
Köszi Őrmi a segítséget!Meglett a bűnös!A diagboxnál szúrtuk el.A Bsi menüpontban mindent kijelöltünk csak nem lett feltanítva a fed.compra(a diagboxon egy befecskendező képe van a menü elején).Lényeg az ,hogy az autón minden elő van készítve(2008 gyártási év)a tempomathoz csak a kart kell betenni és feltanítani.
Sziasztok gondom van a hátsó jobb oldali lámpámmal,kontakt hibás ha hozzá nyúlok a vezetékhez a csatlakozónál akkor világit egy kis rázkódás és megint nem jó.Valakinek van valami ötlete hogy hogyan lehetne megjavítani ? Köszönöm 2007 1.4 benzin.
Nem. A LED (differenciális) ellenállása jóval nagyobb, mint az izzóé. De zárt állapotban ennek sem lesz jelentősége, mert olyankor ezt nagyságrendekkel meghaladja a zárt PN átmenet ellenállása. Jó közelítéssel ekkor szakadás a LED. A BSI érzékeléséhez lehet, hogy egy 1 kOhmos-100 Ohmos ellenállás is elegendő (ezek még nem fognak jelentősen fűteni, 100 Ohmnál is másfél W körül).
Én úgy jártam, hogy mindig kidobta a tempomatot, mert úgy érezte, hogy nyomom a féket, hisz a kiküldött jel, jóformán terhelés mentesen visszaérkezett a BSI-be, hisz a LED nem jóformán nulla az ellenállása az izzóhoz képest.
Kicvseréletm a féklámpák közül a két üzemit, a pótban maradtak a led-ek és azóta tökéletes.
Akkor abban túl magas lehet a víztartalom. A szerelőmnek van műszere, ami belemerítve jelzi. Sárgánál már ajánlatos cserélni, de a lenti 60ezres intervallum is tökéletes. A víz korrodálja a fékrendszert és lehetnek gondok.
Én a fékolajat 60 ezrenként cseréltetem minden más folyadékkal együtt. 10 év után csak a kormányszervoé eredeti, mert azt nem tudta leereszteni a szerelő. Nálad mikor volt csere? Ott kezdeném.
Tegnap reggel indulás után fék nem fog. Két-három pedálpumpa után jött meg a kívánt fékhatás. Reggel leraktam a gépet, délután indultam újra ugyanez. Szerintetek mi lehet a gebasz? 1,6 HDI 90 ló 270e km. 10 év
Tempomatkart a leírás alapjan beszereltem,diagboxal megismertettük,mégsem müködik.A féklámpa kapcsolómnak 4 eres foglalata van,mellé van kötegelve egy 2 vezetékes foglalat.
Most úgy viselkedik a tempomat mint amikor fékezek vagy kuplungot nyomok és offba vágja magát.
Lehetseges,hogy a megismertetésnél maradt ki valami ,esetleg be kellene kötni még valamit.Az auto egy 2008 as 407sw 2.0 hdi 136le.A féklámpa kapcsoló tartókonzolon nem láttam mégegy helyet kialakítva.
Segítséget szeretnék kérni, mire számítsak. P307 Break 1,6 benzines.
Nem indul a hűtőventillátor, a biztije kiment(30A ???), cseréltük, semmi. Direktbe kötve a ventillátor szépen jár, könnyen forog szinte zajtalan. De nem indul. Van valami ötletetek? Tegnap kishíjján megfőztem az egész kocsit, szerencse hogy "még időben kijött a hiba".
Regeneráláskor több fogyasztót is bekapcsol a motor terhelésének emelése érdekében. Ilyenkor a tükörfűtést is bekapcsolja, tehát egy leddel megoldod a jelzést, ugyanis, ha nem kapcsoltad be a szélvédő párátlanitását és mégis világít, akkor bingo, megy a regenerálás.
A fórumon senki nem jelezte részvételi szándékát a találkozóra.
Ha nincs létszám, akkor nem kérek árajánlatokat, mert nem tudom nekik mondani, hogy mennyien jönnének és abból hány évesek a gyerekek.
Aki még nem tudja, de szeretne jönni, az most ne arra várjon, hogy "még nem tudom mi lesz júliusban", hanem töltse ki a táblázatot, hogy tudjak kalkulálni.
A megadott e-mail címre a végleges foglalás előtt úgyis kiértesítek mindenkit, hogy igen, vagy nem.
Azok jeleztem vissza (3 fő) akinek e-mail küldtem, mert azt tudtam.
Amennyiben nincs igény a fórum találkozóra, azt jelezzétek és nem foglalom feleslegesen a bejegyzéseket.
Sziasztok! Peugeot 307 1.4 benzin/lpg 75le! Ennek a tipusnak mi a környezetvédelmi besorolása és milyen az euro besorolása? Nekem valószínű anno elirták a forgalmiban, mert 4es a környezetvédelmi besorolás a forgalmiban, ami szerintem hülyeség, de tegnap voltam vele műszakin, ott is csodálkoztak rajta!
Tudni kell, hogy be van-e vezetékelve, a kormánykapcsoló alkalmas-e hozzá. Ha igen, az agyában tudatni kell vele.
Keress valakit, aki ezt megnézi Neked. Megpróbálom kideríteni, hogy is van ez.
Az enyém 2005-ös, a lökhárítóban van a helye, gyárilag van vezetékelve a csatlakozóval. Tavaly vettem bele lámpatestet (egy lommal több), beszereltem. Múlt hónapban volt műszaki, és ha már be van szerelve - működnie is kell (!). Elvittem a tudósához, 3 perc múlva -3000-ért (mert ugye semmi nincs ingyen) - működött.
Nkem a C4GP 1311, míg a 307 SW 1355 kg, ráadásul a motor is a Picasso javára dől el (156 vs. 136 le), így én egyértelműen dinamikusabbnak érzem (és az is persze :-) a Picassot.
Sziasztok a másik problémám az lenne hogy nyáron Horvát szerpentineken nagyon átmelegedett a motor és nagy teljesítmény vesztés lett a vége. Annyira hogy alig bírtam vele felmenni a hegyekre amikor visszahült megint erőre kapott. Mi lehet a baja. Ezt egyszer egy hosszú fővárosi dugóban is megcsinálta
Igen ez segít eleinte ,főleg sok helyi-városi gurigázás után.Amit lentebb írtam,előbb-utóbb bekövetkezik sajnos. De ha majd sokat regenerál és majd ha állandóan ezt tenné akkor vigyázz,mert agyon lehet ütni a motort,a gázolajjal felhígult motorolaj miatt.......
Sziasztok egy 2003 Peugeot 307 1.4 Hdi tulajdonos vagyok. Szeretném a segítségeteket kérni hogy a első lámpámba van ködlámpa égő de a felszereltség miatt nincs ködlámpám elöl csak hátul. A kapcsolóm is csak hátra kapcsol. Azt szeretném hogy amikor az hátsót kapcsolom akkor az első is kapcsolódjon fel vele együtt. Meg lehet ezt valahogy oldani?
Ha részecskeszűrős az autó, akkor tud regenerálni, ha nem, akkor biztos nincs köze hozzá.
Akkor (is) csinálhat ilyet, mikor regenerálás közben van leállítva az autó (sajnos sehol nem jelzi, hogy éppen mit csinál, és regenerálás közben megváltoztatja a befecskendezést, illetve gázolajat juttat a kipufogóba, hogy kitudja égetni a lerakódott kormot), és nem tudja befejezni.
Én azt javasolnám (de majd jönnek hozzáértők, és kijavítanak), hogy egy 20-30 percet autózz városon kívül 2000-3000 fordulat között.
Nekem 1-szer csinált ilyet rövid út után, de utána hosszabb útra mentem, így nem aggódtam miatta.
Télen kapott új akksit, mert a régi már egy ideje lemerülgetett, és a végén már annyira alacsony lett a feszültsége, hogy a lidl-ös töltő nem tudott vele mit kezdeni. Felújíttattam a generátort, majd kapott egy jász-akku akksit, 60 Ah.
1 hét állás után most ismét lemerült. Elvittem bevizsgáltatni az akksit, teljesen jó, feltöltötték (mostmár nem vagyok benne biztos, hogy az eredetileg benne levő Varta blue rossz volt :( ). Mértek töltést, szintén rendben van.
Mértek nyugalmi áramfelvételt is:
-bezártam kulccsal az autót, és vártunk, végül pár perc után stabilan beállt 300 mAh-ra a fogyasztás. Ebből 100-at ki tudtunk szűrni, az Osram nappali menetfény központi egysége+reléje 100 mAh-t megeszik, viszont 200-nak még nincs gazdája.
Van valakinek tippe mi lehet ez? Az autóban minden gyári, rádió, riasztó, stb, és a nappali menetfényen kívül semmi utólagos extra se került bele. Azt még hozzátenném, hogy a mérést riasztó nélkül végeztük, csak kulcsra zártam, valószínűleg azzal együtt még több fogy.
A használati szokásról azt érdmes tudni, hogy kirándulós autó, néha 1, max 2 hétig áll, utána legalább 130 km autópálya egyhuzamban, havi átlag 1000 km csak hosszú távú utakból, tehát tudna tölteni.
Véleményetek szerint milyen márkájú első lengéscsillapítót érdemes venni az oroszlánhoz? Valamint számít maga a beépítési oldal? Bárdi honlapján vagy jobbos vagy balos van de egy márkából nincs mind a kettő :(.
Ha egy kicsit feljebb görgetsz, ott a link a klub honlapjára, ami rengeteg információt tartalmaz a modellel kapcsolatban. Ez itt a vásárláskori tanácsokra a link a klub alatt.........
Nincs reális ár - szerintem. Autónál nem létező fogalom. A szutyoktól a nagyon megkíméltig sokféle van. Az ismert előélettel és olyan személytől, aki őszintén elmondja, mi a pálya, amennyit Neked megér. Látatlanban meg ki tud árat mondani... vagyis ebben az esetben még egyszer annyi legyen a bugyellárisban, mint amiért veszed, hogy ne érjen túl nagy meglepetés. Csak 16 éves verdáról van szó, a HDi - mint más dízel is - kényes dolog, ha például végig városban nyomták, olajcseréket, szűrőket hanyagolták, stb. Szerintem megválaszolhatatlan a kérdésed:)
Ha elmész a gumishoz beleteszik neked a legolcsóbb kínai csavart és tökéletesen működik, garanciát vállalnak rá. Én a 407-hez ezt a kerékcsavart vettem:
Ha minőségben akarsz jót, akkor vegyél gyárit de a többinél kb mind1 mit veszel, csak a méret stimmeljen. Hosszban 1-2 milliméter eltérés nem számít, kúpos alátétes meg kb felesleges.
Uraim, rég jártam itt és örömmel látom, hogy még mindig aktív a Fórum.
Tanácsot kérnékTőletek.
Szezon végén cserélném a gyári lemezfelni gyári csavarjait, viszont sok a gyártó és elég szórt a darab/ár. 300-700, sőt 1.000Ft felett is fellelhető különböző webáruházakban.
Van a minőségükben / méretükben különbség? Hosszú távra terveznék velük, igaz csak az ősz/tél szezonokban, épp ezért nem szivesen pengetnék le több mint 10.000.- et, 16 csavarért...
Ha jól tudom a FL előttiek 30 perc után kapcsolnak át (az enyém mindig, még 15 évesen is a 3. akksival) a FL utániak pedig már figyelik a fogyasztókat.
Ha nem húzza fel, akkor a tiéd sajnos nem tudja. Az enyém igen.
A Tiéd:) Mert az enyém igen és sokunknak is igen. Na azt ki lehet kapcsolni, ha jól tudom. Ami a VW csoportnál más, hogy nyitáskor az vissza is húzza addig, ahol az ablak állt felhúzás előtt. A 307 nem. Csukom az ajtót, gomb hosszan nyom, tükör be, ablakok fel. Ha meg van szuperretesz is az autódban, akkor azt is zárja.
Ezt nagyon szépen,lényegre törően leírtad és én is így vagyok ezzel.Ezekhez csak annyit fűznék,hogy 12 éve van velem a verda.Gondolná bárki is,hogy ha az első 4-5 évben szívatóra vett volna a gép, akkor még megvolna ?
Mellesleg,van egy Volvós ismerősöm és a szép autó hetek óta szervízben van motorhibával.
Már ott tartanak,hogy venni kell bele 1 motort ! Akkor ,hogy is állunk ?
De ,hogy Jenát idézzem:"lehet,hogy háttal ülnek a témának" :D:D
Talán azért változik az idő, mert az autó figyeli az akkumulátor feszültségét. A renaultom is kikapcsolja a rádiót és az ablak felhúzásához alapból gyújtás állásra kell kapcsolni, igaz beindítani nem, dehát nincs is benne ecomod. Szerintem egy autót nem arra terveznek, hogy benne éljünk, hanem közlekedésre. A közponzizár működik, tehát ki lehet szállni, bezárni az autót és bemenni egy kávézóba 😀
30perces?? ez van amikor 10 perc után,van amikor 15 ,de fél órát soha nem bír. kulcsra pedig semmit nem húz fel....(nem VW)...Berlingo egyébként,de egy kutya.
Nekem a 2. Szegény nagyapám mindig emlegette, ő szerette a "kirándulós" Peugeotot, még a '30-es években, talán ez hagyott nyomot bennem, na meg a 7 ülés lehetősége 3 gyerek mellett és így lett 307. De visszatérve az első sorra: szóval aki kis pénzért jut Peugeothoz, majd szidja, mint a bokrot - és ilyenek vannak szép számmal -, csak egybe nem gondolnak bele: leharcolt sz*rt vettek, amire a gazdája nem költött, csak beletolt 100 ezret és eladta. Más megvette, ezt-azt kicserélt, és tovább adta, mert újabb hiba jött. Aztán a 3-4. vevő meg sohatöbbéfranciátozik, amíg él.
Akkor nyisd ki a szemed/füled és olvass buzgón, hogy aki 10-20-30 millás vadonat új német, amerikai, japán (na jó, abból kevesebben) kocsival kerül szopóágra, az mit szól. És ezek után sohatöbbénémetet, stb? Szerintem mielőbb szállj ki belőle, nem érdemes olyanba ülni, amit gyűlöl a "zember". Valahogy érzi a kocsi is és jól be is tart ilyenkor. A 20 perc rádiózás meg nehogy akkora baj legyen már. Inkább gáz, hogy a rádió vételi jele gyatra. De ma már van netrádió, meg Alis bt hangszóró (kihangosító), ami megkockáztatom jobban is szól a gyári rendszernél, és bír vagy 10 óra lejátszást minimális mobilnet fogyasztással, szóval ha csak ennyi gondod van, ez legyen a legnagyobb.
A használttal egyébként én is megszívtam, már 3 nap múlva, ahogy elhoztam. Aztán folyamatosan. Kifogtam. A Peugeot meg a 307 óta - amelyik először volt az év autója - néhány csudajó masinát lerakott az asztalra. Ha tehetném, és lenne annyi pénzem, továbbra is márkahű lennék azt hiszem. Ha tehetném, azért elgondolkoznék esetleg valamilyen kisebb koreai szedánon, de még mindig jól jön a 7 ülés és nagy raktér, pedig a lányaim már ritkán utaznak velünk. De nem tehetem, így nem is gondolkozom ezen. Ennyit ehhez.
Szia Sbojan:) Én is így vagyok ezzel, és nem hagynám cserben a verdát, amit ez sem tett meg velem. Én is minden rezdülését ismerem, el nem adnám, legfeljebb oda, de a lányaim Pesten/Amsterdamban nem sokra mennének vele, inkább nyűg lenne nekik. Hibamentest a Citrohoz is:)
Ma épp olyat csinált, hogy direkt nem nyúltam hozzá, így pácolódtam kicsit, de kb 5 perccel később beállít a hőmérséklet kb arra, amit beállítottam. Erre varrjak gombot.
A futóművel lehet,hogy minden rendben,csak a toronycsapágy,- szilent elkopott.A közepén van egy persely és az koccolgatja a telószárat + vissza :) Egyszerű a csere.......
Sziasztok, valaki tud ajánlani megbízható 307esben jártas futóművest Budapesten? ha lehet válogatni, akkor a dél pesti régióban. A kocsi bal elejéből (307sw 2003 2.0hdi RHS) kisebb döccenökön, díszburkolaton fura fémes hang hallatszik. Elvittem már egy szerelőhöz, de nem tudja mi okozza, szerinte minden rendben van a futóművel.
Most mit mondjak én? A Picassoban 2-3 perc múlva jön az Eco mód - annyi idő alatt még egy számot/híreket/reklámblokkot sem lehet végig hallgatni... :-)
Hát, azért tud olyat is, hogy kiszállsz, nyomod a zárás gombot 2 mp-ig és felhúzza az ablakokat. Nem kell se gyújtás, se indítás. Szerintem Eco módban is. Mondjuk 15 év alatt nekem nem volt gondom a 30 perces Eco móddal, de ha választani lehet a halott autó vagy a ráindítás között a rádió miatt én az utóbbit választanám.
A középkonzol jobb oldalán, felül 8a rádió magasságában) van 3 kis kb. 1 cm-es rés. Amögött van egy hőmérő meg egy ventilátor - ezek segítségével méri az utastér hőmérsékletét a kocsi. Lehet, nem forog a ventilátor, így "téves" adatot érzékel a hőmérő? Ez csak egy kósza gondolat persze, nem a tutit mondtam meg...
Nem hagytam cserben a 307-est - ma már annyit ér, pontosabban annyit nem ér, hogy megérje eladni. A gyermekeim lassan megszerezhetik a jogosítványt (sőt, egyiknek már meg is van), így totál értelmetlen lenne ezt eladni s hasonló árban venni egy másik, ki tudja, milyen előéletű autót. Erre legalább vigyáztunk, minden nyűgjét-baját ismertük, ismerjük. Persze a kor meglátszik rajta, a nikkelezett hatású tetőlécek, ajtókilincsek pl. szépen elkezdtek sötétedni, pontosabban a festék lepattogzani róluk, de majd a gyermekeim költenek rá, ha nekik így nem tetszik. :-) Motorikusan egyben van, de nyilván lehetne minden évben csiszolgatni itt-ott. De ott még sehol sem hagyott - hogy az itt (is) divatos formulával éljek.
Az "új" beruházásom - ami azért már nem annyira új, mert 2014 nyár végén történt - egy Citroen Grand C4 Picasso 1.6 THP (xenon, DLR, navi, panorámatető, stb.)
Gyanítom, hogy most sokan felhörögnek, akik ezt olvassák, de én nem vagyok betojva a motortól - annak tudatában vettem meg, hogy miket írnak róla. Ha be lettem volna, akkor már a 307-est sem vettem volna meg 2002-ben, mivel akkoriban (és azóta is) az első szériás 307-esekről olyan hírek keringtek, hogy azok alapján normális észjárású ember meg nem vette volna azokat (elsősorban a gyakori elektromos hibái miatt.)
Amúgy azért tettem fel itt a kérdésemet a THP-s kocsik utastér fűtésével (majd később a termosztáttal) kapcsolatban, mivel Picassot igen kevesen vesznek ilyen motorral - ott egyértelműen a dízelek uralkodnak. Amúgy imádom a kocsit, a motor kifejezetten harcias, pedig a 2 literes benyás 307-es sem volt rossz, de a különbséget mégis zongorázni lehetne. No, de be is fejezem egy másik típus fényezését ezen a fórumon. :-)
Hát szomorúan hallom, köszi!--Szerintem ez inkább idegesítő mint hasznos, nyáron is megállsz ,vársz a kocsiba, hallgatod a rádiót ,egy idő után kikapcs, utána még ott is akarod hagyni a kocsit,akkor azért indítsd be h felhúzd az ablakot!--sorolhatnám!--vicc! én sajnos tévedésből vettem franciát,,jó olcsón jött,de SOHA!
Ahogy írtam az előző kommentben, az egyik hőmérséékleten jó, eggyel magasabban nagyon meleg. Azt vettem észre, hogy mindegy hány fokon van a beállítás, indulás után a fűtéskor meleg lesz és kész, lehet az 18 is. Ha egy fokot lejjebb veszem, szépen hűvösödik, ha vissza, melegszik. Tehát valami beragad nála vagy nem tudom. Látott már valaki ilyet, tudja mi lehet?
Hétvégn szét akarom szedni, megnézni a kis fogaskereket, hogy nincs-e elrepedve, de nem vagyok biztos benne, hogy ez a gond..
Igen,ahogy írod.Az eco mode aktiv funkciót nem lehet eltüntetni.Ez azért van,mert a fedélzeti PC magát védi az alacsony akkufeszko ellen. Ha nagyon alacsony akkor némely alk.része károsodhat.(nem minden esetben... ).
Biztos volt már úgy egyik-másik topiktársunk,köztük én is,hogy tekeri,tekeri,de nem indul az oroszlán.
Ilyenkor már a PC takarékon van,úgy is mondhatnám,h vegetál kis energia forrásán,mint a növények :-)
Szóval nem vezérli a befecskendezést,főleg ahogy az önindító sokat levesz a maradék fesz.ből.
Nálam ezt az akku 8,5 éves korában csinálta.Az ind.mot. forgatta a motort,de nem indult.Pár perc várakozás után,csak gyújtás ráadásnál, megtolásra indult.Mondjuk a bimm-bimm hang figyelmeztetett szinte minden inditáskor az akku problémára :))
Olyan is van pl,hogy ha a tőltés nem megfelelő,generátor,akku,vagy egyéb probléma miatt,akkor előveszi
az eco módot és lekapcsolja a nagyfogyasztókat,mint pl. téli közlekedéskor a páramentesítést,fűtést,ködlámpákat..... Modjuk ezekből nem tudni melyiket
hagyja és melyiket kapcsolja le.Tehát az ECO MODE funkciónak vannak jó oldalai is.Milyen jó,ha a meló végeztével mondjuk éjszaka, indul a gép (ez természetes ) és irány az otthon......pedig hoppsz,délután rajta maradt a tompított..... :DD
Márciusban vettem, még nem tudok véleményt mondani. Igazából nem volt vele gond. Vizsgán átment. Kapott új vezérlést, új felniket, gumikat és vizsgára első fék lett cserélve. Mindent ki kell próbálni rajta, a tető folyamatosan működjön, érdemes alánézni és lehetőleg ne legyen törött, mert mindent lehet javítani, de egy elhúzódott alvázt nem.
A CC 1,5 tonna, azért kell lóerő a mozgatásához. Nekem a 177 lovas 8,3-at evett autópályán, de városban , országúton le lehet vinni 7,5-re 😀 Annyit megeszik az 1,4-es Thaliam is.
Üdvözletem!307 cc vásárlása elött állok viszont nem sok mindent tudok a tipusról azon kivül hogy tetszik.1.6 benzin lesz a befutó szóval ezzel kapcsolatban szeretném ha leírnátok a tapasztalatokat.90%ban városba lesz használva ezért a városi fogyasztásra is kíváncsi lennék!Azért mert cabrio drágábbak-e hozzá az alkatrészek, mint sima 307es társához képest?Előre is köszönöm a válaszokat!
Volt, hogy 2-3 ezer km-eneként belemen 0,5-1 liter olaj.
És ez teljesen átlagos, más felhasználónál is rendszeres az olajtöltögetés.
Én is 5008 felé kacsingatok, de sajna a szűk motorválaszték miatt le kell róla mondanom. Dízelt nem akarok, benzinesbőól van ez a hulladék 1.6 THP, meg az 1.6 VTI. A VTI-nél nem is érdekelne, hogy csak 120 LE, hanem az a gond, hogy ezzel a motorral nincsenek jól felszerelt autók, inkább csak fapadosak.
...ne csak a fedélzetire hagyatkozz , inkább számold magad tankolástól-tankolásig ... nekem Berlingó-ban volt ez a motor de 7,5-8-nál többet sosem fogyasztott pedig sokszor melós autóként volt használva szerszámmal , anyaggal megrakva ... biztos vagyok benne hogy lehet még ezen a fogyasztáson faragni ...
Szia. Koszi a valaszt! Az atlag az 9/100. Korabban vezettem fabia kombit ahol 3 meglett felnottel 150-nel volt 9 liter az atlag. Akkor ezek normalus ertekek?
Van meg egy amit kifelrjtettem. Mekeg mozor autopalya. A hofok 90 majd lekuszik 80ra majd vissza 90 rs megint le 80ig. Enbek oka hol keresendo?
Most jött vissza az autó Antipollution Fault-os kirándulásáról megint. Egy trafó, 4 gyertya és egy BSI csere lett a vége, piszkosul fájt.
Hát elég szokatlan volt beülni ráadásul a Clio után, amit az elmúlt egy hónapban használtam. Nem tudtam eldönteni, hogy a Pözsi lett ennyire szar vagy már előtte is ilyen volt, csak nem emlékszem. Nem megy úgy (Clio harapott az 1.2-es motorral is), a váltó a gangokat nehezen találja (ezt már éreztem azért, csak most lett nagyonfurcsa. Ez kuplung csere lesz??) , minden olyan puha ( szervó, pedálok).
És a slusszpoén a fűtés. 19 fok kellemes, 20 fok megdöglök. Egy fél fok állítás rajta, megint jó. Irányítom fel-le-középre, nagyjából csinálja is, de középen mindig fúj. Ez normális? (egyszer már cseréltem a kis lapátirányító műanyag bigyót, akkor semerre nem állított).
Hozzátartozik, hogy csontra merült az akksi vontatáskor, alig lehetett életet lehelni a kocsiba. Lehetséges, hogy ez vágta szét a rendszert, rendszereket? Vagy lehet a BSI miatt is? Esetleg 3. ok? Olvastam itt korábban,hogy talán vezérlő, vagy szenzor, valakinek valami tipp?
Szia! Nekem pályán 120 tempomattal 7,5l, csak város télen 8-9, nyáron 7,5. Országúton nem sokat járok, ott 6,5 körül mutat. Tankolás alapján az átlagom 7,5 alatt sosem volt. 130-al nem szoktam menni, mert ott 8,5-t mutat már, amúgy elég pontos nekem a fedélzeti.
Amit nézel az a pillanatnyi fogyasztás. Az értékek teljesen normálisak. Az elötte levő érték mutatja az átlagfogyasztást, az nem változik ilyen gyorsan. Megtett távolság, átlagsebesség, átlagfogyasztás, pillanatnyi fogyasztás, tankolásig megtehető távolság. Valami ilyesmi a sorrend, ahogy nyomkodod az ablaktörlő végén a gombot. Lehet, hogy az első kettő fordítva van.
Sziasztok. Fogyasztassal kapcsolatos tapasztalataitokra, tanacsotokra lenne szuksegem. Peugeot 307 2003as 1,6 benzin, kombi. Tegnap bekapcsoltattam a fogyasztasjelzest a fedelzeti computeren. Tudtam, h sokat eszik de az adatok megdobbentetrek. Az utvonal Miskol-Debrecen autopalya. 130as tempo 4000es fordulaton 9,7-11 liter kozotti fogyasztas. Volt olyan szakasz, ahol a10-rol felkuszott 11-re holott semmi nem indokolta. Varosban 4ben 50el is 6.6-7 melegen. Egy egy gyorsitasnal felugrik akar 17 literre is. 136 km tavon kozel 2 osztast fogyott az uzemanyag. Kicsit eszi az olajat tehat vmilyen tomitetlenseg fennal. Lehet ez is az oka az ilyen magas fogyasztasnak? Mennyi a normalis fogyasztasa? Milyen okok indokolhatjak ezeket az ertekeket? Amugy a ket holgy utazotarsam egyutt nem ad ki 80kgnal tobbet es en sem vagyok vastag :)
Csavar ? ... nem rémlik. Először a felső kárpit csík, utána a két oldalsó, majd ami ténylegesen kell.
A 31 sz. nyitásvezérlőt szedd szét ! Hozzáférsz egy műanyag laphoz, ami körül por, piszok lakozik. Ehhez ér az ujjad, amikor nyitod az ajtót. E lap mögött van a mikrokapcsoló. Nem hinném, hogy tönkrement volna, inkább kosz lehet ott.
A valos km allas nekem is ugy kb 230-250ezernel lehetett (nem tudom, hogy 100 vagy 120e -et tekertek -e vissza pontosan), amikor a kuplung megadta magat.
Jobban mondva olyan kemeny volt, hogy paros labbal kellett nyomni, de tette a dolgat! Csere 180ezer Ft volt munkadijjal, ket het utan ugyanolyan kemeny lett es
tobbe mar nem csereltem ki, soha nem adta jelet, hogy konkretan tonkre ment volna benne barmi, egyszeruen csak komoly izom munka volt mondjuk dugoban araszolni :)
Ez egy a sok kozul, probalom felidezni es felirni mi tortent.. 300ezernel kellett turbot felujittatni utana eladasra kerult.
Mondjuk en nagyon mellefogtam, nem csak a valotlan km allas miatt, hanem azert is, mert alig kapott a kocsi torodest - hozzaertobb szemely talan meg sem vette volna. Miutan nalam szinte minden rendben lett teve remek volt a gep, ezert is maradtam a markanal, Kivancsi vagyok, hogy az 5008-asnal (ha megmarad addig) vajon hasonlo hibak jonnek -e majd elo :)
Ha autó választás ügyben esetleg valakit érdekel szívesen megosztok egy-két tapasztalatot.
7 évig volt meg egy 307 SW 2.0 Hdi (RHS) ami alatt elég sokat használtam, évekig csak városban aztán 90% hosszú utakra.
Sok minden történt ez idő alatt, kezdve a kisebb elektromos problémáktól, a kuplung / részecskeszűrő, befecskendezés, majd motorbontás (hengerfejes lett), stb.. közel 1.5 milliót költöttem rá ez idő alatt, de cserébe soha sehol nem hagyott ott.
A történethez hozzátartozik, hogy visszatekert órásat fogtam ki (vételkor volt benne 220.000km, órába 100ezerrel kevesebb) nem olyan sokat kb. 100ezret tettem bele, tehát ~320.000 km -el adtam el amikorra az autó 80% -a már ki volt cserélve / javítva lett. (Peugeot 5008-ra váltottam)
RHR-ről ugyanaz a tapasztalatom. 11 éve lesz pont egy hónap múlva, hogy megvettem az autóm, azóta tökéletes. Tegnap ugyan megdobott (178 ezer km után) az élete első - na jó, 2., mert amikor benzint sikerült tankolnom dobott egy hibaüzenetet, de az az én hülyeségem volt -, sárga lámpájával és hibaüzivel. 130 km/h környékén poroszkáltam este hazafelé és jött egy ABS-ESP hibaüzenet páros, egyszerre így 2 lámpa is "világolt" egy darabig. Egészen pontosan addig, amíg le nem álltam és az újrainduláskor el is felejtette a malőrt. Én nem. Mire lehet vélni ezt? Csak egy kis meleg front a PUG agyban, vagy nagy fejfájásra én készüljek?
(Üdv:)) Sbojan az egyik legrégebbi topiktárs, csak hol eltűnik, hol felbukkan, de figyel:) Mibe ruháztál be? Látom, nem hagytad cserben a 307-et sem:)
Már gondoltam arra, hogy talán nekem sem kellene megvárni, hogy elkezdődjenek a kiadások - főleg, ha Jena mindig megújuló autóparkját látom -, de egyszerűen nincs szívem megválni tőle. Péntek-szombat Gyula-Pest-Szolnok-Pest-Gyula autópálya és 4-es úton vissza, pesti autókázással5,4 l átlagfogyi, és meg is voltunk pakolva. Nem fogyasztásra gyúrtam, mert lakott területen kívül mindig a közigbírság határán megyek. Semmi rossz érvet nem tudok a PUG ellen felhozni. Amit más autóból irigylek: a LED, vagy xenon pilács, esetleg gyári deréktámasz - de ez egy memóriahabos párnával megoldva -, meg talán az automata váltó. Mivel úgy veszem észre, egyre szűkebbek a helyek parkoláskor - vagy én vénülök? -, újítok egy tolató kamerát, mert tolató radarom sincs benne, az tényleg hiányzik, bár eddig (kopkopkop) még nem koccoltam le semmit.
Én is annak tartom a 2.0 HDI-t RHS 110 lovas tipusban. Nekem 7 szem.(7ülés) SW-s van.12.éve,h nálam van de még nem hagyott cserben.Olyan volt,amikor a G.szűrőt nem viselte tovább és cseréltem útközben,de van nálam mindig 1.
Nagyobb kiadás: Kettőstömegűt kicseréltük,a CR nyomásszabályzó szelepet,toronycsapágyat,ezeken kívül
a 8,5 éves akksit,téli-nyári guma alufelniken :) Apróságok pl: ablaktörlő lapátok elsők,hátsó,izzók.....stb.
A motorja kiváló, Jena felnyomta a lovakat amennyire kell :) Addig sem volt lusta,de azóta hmm.... akinek ilyen van tudja miről szónokolok.
Ami fontos,az olajcsere + szűrő(k),idő előtt cserélem.A jó motor titka.Még nem volt szétszedve,max két porlasztó a tűzkarika miatt,meg kapott 1 kis UH tisztitást. 270 ezer van az oroszlánban,de nem veszek észre teljesítmény csökkenést.Pedig észrevenném,41. éve vagyok az utakon különböző autókkal.
A fogyasztása 6 literből kijön pályán is,sokat ott használom itt van 1500m-re.Ált.úton ami 90km seb.,ott 5 L alatt.
Minden működik rajta,a tempomattól kezdve a hátsó ablak törlőig.Nincs lelakva,kárpitok,ülések gyári áll.
Szóval csak arra akartam rávilágítani,hogy mennyire takarékos gép ez.Persze a tulajtól is függ....Mondj egy autót amiken a fenti
Ha tuti jót akarsz, akkor vegyél 206 vagy 206SW-t, 1.4HDI-vel.
Az a motor tényleg zseniális, és ha olajat cserélnek benne, akkor kimegy a világból.
Toyotákat megszégyenítően nem lehet rá költeni.
Az 1.6HDI nagyon finom motor, de sok olyan alkatrésze van, amit előbb utóbb cserélni kell, csak akkor vegyél olyat, ha a lelkednek nem gond, hogy a pénztárcádat rendszeresen meg kell terhelned.
Én a 2.0HDI-t tartom a második legjobb (legolcsóbban fenntartható) motornak. De arra is kell költeni, ha megjárta a hold-nap távot 3x.
Azért a Bananatree által felsorolt problémák egy része nem az 1.6 THP motornak róható fel, másrészt amik igen, azok sem jelentkeznek minden ilyen motorral bíróknál.
A francia autóktól is mindenki "óvott", eltanácsolt anno, ennek ellenére a 2002-es 307 SW-m már 15 és fél éve rója szépen az utakat. A legkomolyabb alkatrészek, amiket kicseréltek, az egyik lambdaszonda és a gyújtótrafó volt, de, mint később kiderült, utóbbit teljesen feleslegesen.
Sógornőm is imádja az övét, ezért is kezdtük el rendberakni, de aljasul újabb és újabb tételeket dobált...
Az övé egy 508SW, ami Peugeot márkaszerviz dolgozójáé volt. 2012-es. 2014-ben, 70e km-mel vette meg a férje. Illetve az autóban volt 70e km, a motort meg éppen akkor cserélték ki garanciában (igen, komplett motorcsere).
Tehát egy kvázi 0km-es autót vettek :)
(Így utólag egyértelmű, hogy akkor, 70e-nél ment el először a vezérlés.)
De nem, ez sajnos nem jelenti azt, hogy az "újabb" motor jobb lenne.
Tavaly, 115e (tehát 45e km futás után!) indult a rejtélyes hibakódokkal, vészüzemre kapcsolásokkal. Kokszosodás. Novoth műhelyben megoldva. Fékekkel együtt 320e volt a vége, (a fékek cseréjét nem lehet a motornak felróni, de maga a pucolás is 150 körül volt). Erre még én beszéltem rá, gondolván, hogy egy 40e km-es motort megéri takarítani, és utána király lesz.
Hát nem...
Elment vele 3-4.000-et vészüzem nélkül. Aztán újra vészüzem, de hibakódok nélkül. Vezérlésnek olyan hangja lett, hogy Novoth egy tesztkörre se volt hajlandó elvinni, mert nem kockáztatja meg a szakadást.
~50.000km volt a motorban...
Tréler, márkaszervizben vezérléscsere, mert az én kedvezményem a márkaszervizben nagyobb, mint amit a szintén csak gyári alkatrészekből dolgozó Novoth tud ajánlani.
De így se volt ingyen, 245eFt a számla, plusz a tréler 15e.
És a legszebb, hogy 1 hónap után jött a 3. felvonás. Újra vészüzem hegyek. Hibakód nélkül, de legalább az megvolt, hogy mindig nagyobb gázadásra csinálta, és 5 indítás után nullázott.
Turbó. Nem a turbó maga halt meg, hanem van a wastegate szelep rajta, és annak van egy karja, ami mozgatja. A kar átvezetése (forgópontja) kikopott, öblösödött, ezért néha megakadt valamelyik helyzetben.
Egy gyári új turbó 500e felett van...
Márkaszervizben jó fejek, van több cég is, akivel javíttatnak turbót, biztosan meg tudják csináltatni. Hát pech, mert ezt a melót egyik cég se vállalta el. Mivel nem a forgó részeket kellett volna felújítani, ezért hozzá se akartak nyúlni. A 4. cég elkezdte szétszedni, de akkor kiderült, hogy a ház el van repedve, a vízhűtés köre sérült (mert ez ugye vizes hűtésű turbó).
Ez mondjuk magyarázza, hogy miért tűnt el 2 havonta a kiegyenlítő tartály vize...
Gyári "ajánlású", utángyártott turbó (az RP-s cikkszámmal), kedvezmény hegyekkel, 250e.
Hogy ne unatkozzunk, "közben" volt 2 ablakemelő csere a jobb oldalon, 3-4 hónap különbséggel, de 75+65e Ft.
Drukkolok, hogy nálad ne legyen ez. Én reméltem, hogy a 15e-re levitt olajcsere ciklus segít a motoron, és rajtunk. De nem...
Van a neten olyan weboldal, ahol 1.6THP tulajok gyülekeznek (több mint 20.000 tagja volt tavaly májusban), és petíciót adtak be a PSA-BMW duónak, hogy tiltsák be ezt a motort.
De a gyártók leszarják. A kokszodásra egy "príma" vegyszeres pucolást ajánlanak (hogy ne kelljen szétszedni a motort), amit gariidő alatt kedvezményesen végeznek el (csak a szert kell kifizetni, a munkát nem), de a kamera szerint lófüttyöt se ér, csak 1-2 hónapig hibakódmentes az autó. A Novoth féle dióhéjszórásos pucolás (szemmel láthatólag) eltünteti a kokszot, és a motort se kell szétszedni, de így is 1 napos meló.
Az alulméretezett vezérlés alkatrészekre az a válasz, hogy javítottak rajta idő közben. De ez sovány vígasz azoknak, akiknek a szar alkatrészeik vannak. Ráadásul magát a konstrukciós hibát (a túl vékony láncot) és a szar feszítőt így sem tudták alapjaiban megváltoztatni. Legalábbis az én szememben az 50e-t bíró "javított" változat nem erre utal.
Félelemmel telve várom, hogy a mostani szett meddig fog tartani.
Olajat évente, vagy 10.000km-enként cserélj, és csakis a gyárit tegyél bele.
Ez a vezérlésnek jót tud tenni, de sajnos ennél a motornál ez sem elég.
A kép alján, jobb szélén van a cső ami előre jön a hűtőhöz. Azt kell fogdosni. Csak akkor lehet meleg, amikor kinyit a termosztát. Ha egyből beindítása után langyosodik, akkor nem zár jól a termosztát, csere.
Hát Lacikám :-), azt az említett "két kört" én fel nem ismerem. IT-s vagyok, olyat láttam már belülről (mármint sz.gépet), de a kocsikkal hadilábon állok. :-)
Nem kell megbontani semmit. Álló helyzetben beindított motorral is ellenőrizhető a termosztát működése.
1, a hőfokjelző műszerrel. Folyamatosan kell emelkedni a hőmérsékletnek és a termosztát nyitásakor kicsit visszaesik. Mondjuk a dízel elég lassan melegszik.
2, kézzel a motortérben. Két kör van, az egyik a fűtés az utastérbe megy, a másik előre a hűtőhöz. Az utastéri folyamatosan melegszik, ahohgy jár a motor, míg a hűtőhöz menő hideg marad a termosztát nyitásáig. Ha az is langyoaodik együtt a fűtéssel, akkor nem zár le a termosztát és azért melegszik lassan. Dízelnél 6-7 km nem sok.
A termosztátot leellenőriztettem a 207-esemen a szerelővel. Kivette és megnézte, hogy mikor nyit, melegvízzel hőmérővel. Jó volt. Aztán rá 4 hónapra elengedte a vizet a termosztátház tömítése, az egészet cserélni kellett. Én nem bontatnám/bontanám meg csak azért, mert gyanús, mert egy 30-as volt nekem, ha nem bántom ma is jó lenne.
Azoktól kérdezném, akiknek 1.6 THP motor van a kocsijukban: nálatok hány kilométer megtétele után kezd érezhetően meleg levegőt befújni a fűtési rendszer a kocsiba ilyenkor, azaz 0 fok vagy az alatti hőmérséklet esetén?
Jena és a szakemberektől pedig: hogyan tudom házi módszerrel leellenőrizni, hogy a termosztátom működőképes-e? Esetleg az abban lévő szonda?
Valamelyik nap nekem sem nyílt ki, de nem a kapcsoló volt a baj, hanem a zárszerkezet volt beszorulva. Bemásztam és az utastér felől, csavarhúzóval kinyitottam, és kenőanyagot spricceltem a zárba. Aznap még nem nyílt sajnos, de másnapra már jó lett. Szerintem neked is megérné befújni, mielőtt teljesen szétbontod.
Fejlemény.. megvolt a hibafeltárás. A biztosítéktábla ment ki valahogy, a mérések ide jutottak.
Ez viszont elég húsbavágó, gyári alkatrészt kell rendelni, majdnem 70 ropinak mondják. Bontottat persze nem szívesen, utángyártott nincs. Ez tényleg ennyi, ha bontottan teljes komputer immóval táblával együtt van 50-ért? Sajnos nem értek ehhez a részhez semennyire.
ha a csomagtér ajtó nem nyílik, akkor mikrokapcsoló környékét és a csatit nézzem meg? A club oldalon csak arra van leírás, hogyha nem csukódik. Ez már faceliftes, break.
Hátsó ajtó burkolatot hogy tudom levenni minnél kevesebb bolhatöréssel? Ha jól láttam itt az ajtóban lévő két mélyedésben már nincs 2 torx csavar.
307 break- ben mindegyikbe be lehet tenni a hátsó sorba a 2 db pótülést, ki van épitve a hely csak meg kell venni a 2 db ülést ? , tudom hogy a forgalmiba is kell szerepelni , hogy 7 fő.Köszi.
Kb. 2400 fordulattól kb 3000-ig gyenge csörgő hang hallatszik. Pici gázadás esetén elhallgat, majd gáz tartása után újra előjön. Minden sebesség fokozatba jelentkezik.
Sziasztok! Segítségetek kérném ! Édesapám 2008-as 2.0 HDI RHR (136le Citroen Jumpy) autója hidegen rezonál, fehér füst(felhő) jön belőle, s mintha 3 henger menne... 2-3perc melegedés után szépen helyreáll, minden hiba megszűnik... volt szervízbe, diag semmi hibát nem ad, injektorra gyanakodtak, elküldték letesztelni, de semmi bajuk... hengerfejre is gondoltak, de se vizet se olajat nem eszi... Mivel lehet a gond?
Hello. Ma próbáltam ellenállást kötni a szenzor helyére, de nem hatott, mert tápot sem kap. Amúgy észrevettem, hogy tankolás után megnövelte a befecskendezett additív mennyiségét 1gr-al, így szerintem ettől függetlenül működik a pumpa. Regenerálást is sikerült rögzítenem, de referencia nélkül nem tudok a nyomásértékekből következtetni. Esetleg van ötletetek? Nem tűnik egy tökéletes tisztításnak. Arra tudok még gondolni, hogy mikor feltöltettem additív folyadékkal, akkor lehet rosszat raktak bele (nem hozzá rendelték, hanem egy másik Pug feltöltésből megmaradtat öntötték hozzá)? Ez esetleg okozhatja a hamar eltömődést (Eolys DPX 42 helyett 176)? Köszönöm a válaszokat!
Sebességfokozatot semmi nem érzékeli! A bal oldali féltengely fordulatát érzékeli a sebességvátónál és abból számolja a sebességet. Szerintem a fordulatszám és sebességből kalkulálja a tempomatot.
Fiúk! Nekem annyi lenne a kérdésem, ha valaki tudja ossza meg, hogy mi érzékeli hogy melyik sebességfokozatban van a váltó, mert hogy a tempomatot csak 4.-5.-6.-ba engedi, át szeretném ba@ni......
Hatha segit: nekem a 307 (2.0 hdi)-ben, amikor kifogyott az additiv, akkor a feltoltes utan, mar amennyire emlekszem (volt vagy 2 eve)
- kotottunk ra gepet, hogy az ecu is tudjon errol
- a feltoltesnek volt egy folyamata is, hogy pl konkretan tankolni kellett a kocsiba!
Aztan be is kellett inditani es szerintem meg akkor is ra volt kotve a gep es valahogy ezek a mulvetek egyutt oldottak meg, hogy a feltoltes utan nekem tobbet nem szolt, hogy keves a folyadek, ezutan egybol eszlelte es tette a dolgat.
Hála az égnek senkinek nincs problémája a gépével.......ez így szuper :)
Csak nekem van még egy függőben lévő : 122771 hsz-nál.
Aki tudja a fordulatszám felelősét a fűtő vent.motornál az segíthetne.Ugyanis az egyik oroszlánnál nem jó a fordulat a fűtőmotornál.Maxnál is kicsi,van mikor le is áll.
Sziasztok! peugeot No (-) 0132 AJ1 ennek a stiftnek tudja valaki a méretét? Megegyezik vele az AJ2 mérete is? 2003 1.6 nfu vezérmütengely rögzitő stift.
Szia Tegyük fel beázott a BSI!Ez esetben a beázás áram alatt történt feltételezem zárlat keletkezett és a BSI belsejében ment tönkre az immo vevője ,ez esetben az újra tanítás nem javít a helyzeten ,de az is lehet nem lehetséges az újratanítás a hibás vevő miatt.De ne legyen így .
Nyitott autót szeretnék venni, és képbe került a 307 CC. A 2004-2005-ös évjáratokból tudok venni, kizárólag a 2 literes benzines érdekel. A tetőn, és a szokásos dolgokon ívül mi az a típushiba, amire figyelni kell? Jól tudom azt, hogy ha az autó nem tempomatos, egyszerűen be lehet szerelni?
Köszi a tippet! Mielőtt írtam én is erre gondoltam, de hiányzik az a lehetőség a PP2000-ből (lásd csatolt kép). Csak az első számlálót lehet vele megtanítani (DPF-be injektált additív tömege). A paraméter mérésnél is csak a 1st counter van, a tartály folyadékszintre meg csak azt írja "wait". A Bosch leírásban az elvégezendő műveleteknél sem írja az újraállítást, csak feltöltést és légtelenítést. A tartály csatlakozóján nekem is 4 csatornára van kábel bekötve, amiből a leírás szerint kettő a szintjelzőé. Ezek ellenére is programmal kellene újraállítani? Nem tudod esetleg, hol van az additív ECU, szinte sehol nem találom? Meg szeretnék bizonyosodni arról, hogy az a két kábel befut e az ECU-ba, vagy sem. Köszönöm!
Ma + holnap szaladok neki ujra , meló előtt leállutotta utánna 8óra elteltével még kinyitott immoval , aztán csak forgatott de nem indult , előtte léve 2 nap hatalmas eső volt ezért a kábelkorbács beázásnak köze lehetett hozzá , a jeget szedtem ki belőlle , hogy miert nem lép tovább a kulcs tanitásnál még nem jöttem rá de dolgozom az ügyön , a lexia -at már megtanultam nagyjából használni , először simán el...asztam vele a xsara 1.4 hdi-m et , nem indult , ablakok nem mentek , de 2 napig pötyögtem benne aztán csak sikerült rájönni mit hogyan kell , a kocsi azóta hibátlan :) remélem a 307 sem fog ki rajtam kolegám nagyon örülne már neki .
"2005. okt. 6. - A Ford és PSA csoport dízelmotorok közös gyártásáról állapodott meg. Új, könnyű, tiszta és hatékony motorcsalád kifejlesztése, illetve előállítása a cél. -Vezess.hu
"2003. febr. 20. - PSA Peugeot Citroën and the Ford Motor Company unveiled new 1.6-liter and 2-liter common rail direct injection diesel engines developed under their cooperative venture." - DieselNet
"2012. ápr. 6. - Tizenkét éve van érvényben a jelenlegi szerződés, amely alapján a Ford és a Peugeot-Citroën közösen fejleszt és gyárt dízelmotorokat." - Automotor.hu
"Paris, April 5, 2012 Ford and PSA Peugeot Citroën today provided an update on their diesel engine cooperation, which has enabled the production of more than 20 million engines in two displacement families (1.4-litre to 1.6-litre, and 2.0-litre and above) over the past 12 years." - Ford.com
OK, szólj ha megoldottad, addig filmezek. Na persze nem. Megmérted már az ellenállását a szenzornak? Találtam egy oldalt, ahova feltöltötték a mért feszültséget és ellenállást egy Bosch-al szerelt 406-oshoz (DPX42 folyadékkal). E szerint a szenzoron a potenciálkülönbség 891mV üresen (1.8kOhm), és 827mV folyadékkal (tehát 1.67kOhm). Vajon állandóan figyeli a szintet, vagy csak inditíáskor, tankoláskor? Neked milyen gyakran regenerálja a szűrőt? Milyen Peugeot-ot szerelsz? Hol van az additive ECU elhelyezve (csak hogy ne kelljen állandóan felemelnem).
Tudja valaki esetleg, hogy az additív tartályban lévő alacsony szintet jelző termisztornak mekkora az ellenállása, ha érzékeli a folyadékot?
A 307-esemben (2002 RHS 2.0L 110HP + Bosch EDC 15C2) állandóan kidobja az alacsony additív szint-es hibát, annak ellenére hogy teljesen fel van töltve folyadékkal. Javasolták máshol, hogy az additív ECU-ban nullára kell állítani a tartály számlálóját, de nem találták sehol sem ezt a beállítást. Gondolom azért, mert későbbi modellekben van ez a számlálás, ebben még a szenzornak kell jeleznie az üres tartályt. PP2000-ben ezt írja a paraméter mérésnél: Additive minimum level: wait. Ma felemeltem a kocsit és rámértem a termisztorra (1-es és 2-es pin a multicsatlakozóján) de szakadást jelzett, ezért gondoltam hogy áthidalnám egy ellenállással manuálisan. Találkozott már valaki ezzel a tartállyal? Most lett kitakarítva a szűrő, de megint elég sűrűn regenerál... :/
...ezzel a motorral kapcsolatban és úgy általában elmondható , de az hogy SOHA az így nem igaz ...
""Különösen, hogy ez a VTi kódjelű, BMW-PSA kooperációs benzinmotor olyan, akár egy szteroidokkal túlpörgetett Jack Russel terrier . Elképesztően lelkesen reagál gazdája minden parancsára, erőteljesen cibálja a rábízott tárgyakat, jókedvűen pörög egyre gyorsabban, és bár harapós, de soha nem okoz rémületet.""
A Fordban is ugyanez a motor van, közösen fejlesztették PSA-val, illetve a Volvókba is rakták. (meg ahogy olvasom a forumot pár suzukiba is). Kollégámnak Volvója van 1.6hdi-vel és ő is elégedett.
Dízelekre jellemző, hogy a sok rövidtávot nem szereti, arra nem ajánlott, meg hát ha az erősebbik motorral veszed akkor van kettőstömegű, részecskeszűrő, fap folyadék relatív drága lesz ha cserélni kell.
Illetve eredileg 7 személyes a kocsi (5-re van vizsgáztatva, illetve plusz két ülésem sincsen), én egyszer próba képpen az egyik ülést betettem leghátra... gyereket is csak akkor ültetnék oda ha büntetni akarnám, nagyon kényelmetlen volt... :)
UI: ha Peugeot lesz a befutó készülj fel, hogy ismerősök majd osztani fogják az észt, hogy miért vettél franciát... :)
Azon az egységen már nem szerepelt se az első se a hátsó ablaktörlő biztosíték. Az alatta lévőn viszont még egyszer rajta vannak O_o. (Szerintem fordított sorrendbe van az autódban, mint a képen).
Szia! Nagyonszépen köszönöm,hogy idötszakitottál rám és válaszoltál.Valoszinü,hogy Peugeottra esik a választás mert ez az 1.6 hdi motor az amiröl több jót hallok mint rosszat. Valojában három autót vettem számitásba,a Peugeotot,Ford focus cmax 1.6 tdci szintén 2006 tól,és Nissan almera Tino bár ö 1.8 benzines Na majd elválik hamarossan.Köszönöm szépen mégegyszer!:)
"""Nekem ugyan így 2002-es 1,6 Benzin gépem van. Utánad lévő jól mondta az a canister szelep. Ami van de senki nem tudja pontosan mit csinál és milyen hibát produkál. Persze tankszellőztetés ok de hogyan.
A felesleges üzemanyaggőzt "pufogtatja le" egy aktívszén szűrőn keresztül a környezet felé."""
..kissé tisztába kell tenni a dolgokat .. nem a környezet felé "pufogtatja" el a benzingőzt ...szépen is néznénk ki ha egy környezetvédelmi berendezés ezt tenné ...ha ez lenne a feladat ,nem is lenne rá szükség... a motor vákumot felhasználva a kaniszter szelep szabályozza és szakaszos leszívással leszívja majd továbbítja a szívósorba és onnan a motorba ... tehát ha nincs csatlakoztatva természetesen lámpát dob mert az ECU felügyeli ....valamint a sérült csövön falsot szív ....
Sziasztok egy segitsèget szeretnèk kèrni elromlott a 307cc az ablakemelő motor a gyàri cikkszàma 9221P9 ilyen motort keresek ez a vezető oldali de ujjat nem lehet venni mert megszünt a gyàrtàsa ezèrt ha valakinek van hasznàlt akkor kèrem segìtsen megvennèm előre is köszönöm
Hasonló kocsim van ( 1.6 HDI, FAP, 307 SW, ~140.000km-rel (kijelző szerint) szintén németországból érkezett), nagy bajom nincs vele, pöccre indul, megbízhatóan elvisz A-ból B-be, ~30.000km-t mentem vele, 10.000ként olajcsere.
110 paci nem tépi fel az aszfaltot, de azért lehet vele haladni, nyáron átlag 6literből, télen 7literből eljárkálok vele (város-autópálya), ha kellemes 90-n körüli tempót mész vele, akkor 4l körül elvan.
Olajat picit "eszi" vagy kiköpi, passz, nem durván (10.000km-ént kb 9 deci), úgy hogy néha nézni kell, és utána tölteni, legalábbis én utántöltöm, mert elmondottak alapján alul van méretezve az olajteknő, és ha kevés az olaj a turbóhoz nem jut elegedendő, és megadhatja magát.
Alapjáraton a HDI motorok hasonlóan megbízhatóak mint a TDI-k.
Ha van kérdésed, kérdezz bátran, én szeretem és nem bántam meg.
Ez igen te vagy az én emberem. Azt már gyanítottam, hogy éles váltás volt 2001 és 2002 között. Még gépkönyvet sem sikerült találni csak 2002-est.
Igen az a 15A-es ott furán áll de ha minden igaz a mellette lévő (jobbra) 20A-s lesz amit keresek. A képen amit küldtél "rear" azaz hátsó van meg mondjuk vesszővel elválasztva a többi. Ha progiból nézted meg tudnád nézni, hogy van-e külön front vagy csak így egybe.
Nekem ugyan így 2002-es 1,6 Benzin gépem van. Utánad lévő jól mondta az a canister szelep. Ami van de senki nem tudja pontosan mit csinál és milyen hibát produkál. Persze tankszellőztetés ok de hogyan.
A felesleges üzemanyaggőzt "pufogtatja le" egy aktívszén szűrőn keresztül a környezet felé.
Amit okoz az a benzinszag az utastérben majd megérzed ha eddig még nem volt. Főleg klíma mellet nyáron nagy melegben igen érezni. A lényeg pótold ha majd nem akarsz szagot.
Én bontóban vettem egy amortizált kocsiból. 4500-ért kaptam. Komplett házastól ahogy a képen van. Neten csak a szelepet találtam 8-10 ezerért. (amiből lóg az elektromos vezeték)
Annyit nem akartam kiadni mert akkor még nem volt biztos hogy az a bajom. Itt meg nemigen tudtak segíteni...
A lényeg akinek benzinszaga van az utastérben (motorfék, vagy nyáron klíma mellett) az itt keresse a hibát. (az enyémen az egyik csőcsatlakozás nyakában meg volt repedve onnan tudott szivárogni)
Sziasztok!Jonapot! Tanácsot szeretnék kérni.Tervben van új auto vásárlása(nekem új) a régi mercit szeretnénk lecserélni egy 307 sw 1.6 hdi -re. Namármost amit kinéztem az egy 2006-os 189000km-es 1.6 példány ami németországi.A kérdésem az lenne hogy menyire megbizható egy ilyen autó? Vagyis inkább ez a hdi motor ha valakinek van tapasztalata vagy tanácsa szivessen fogadnám mert tanácstalan vagyok a dizel terén! elöre is köszönöm!
Közben a bsi -nél haladás történt , jól próbáltam a pp2000 -el csinálni csak nem lép tovább a lucs tanításnál , vagy kontakt hiba van valamelyik cstiban , vagy annyira behalt hogy nem lehet megcsinálni , bontott 20 ezer+20 ezer kb a tanitatás.
Köszi! Ezt ismerem, ott csak a kétzónásról esik szó, ha jól láttam, de átfutom mégegyszer. Ezek szerint lehet, hogy az egyzónás sokkal ritkábban hibásodik meg? ....mivel másnap reggel ismét jól működött a fűtés... :-)
dízel 1.4 hdi a gép , a relé behúz ami a gyüjtást kapcsolja , de antipolution fault világít , ha esetleg adsz prívátban kontaktot akkor lehet tudunk egymásnak segíteni :)
Csatoltam egy képet a belső biztosítékokról, amik a HFX motorkódú Peugeot 206 1.1 2001-ig gyártott típushoz valóak. Olyan mintha az a 15A (ami 20A) rossz helyen lenne.
Van egy 2001 es évjáratú 307esem, benzines 1.6 os. A jobb első sárvédőnél belém jöttek,ajto is kuka. Tudja valaki szakértő hogy mi lehet az a cucc ami a sárvédő alatt volt-csatlakozó megy rá 2 vezetékkel meg 2(?) müanyag cső ami kb 7-8mm vastag. A dolog amiről nem tudom hogy mi ott maradt darabokban a baleset helyszinén. Azóta a kocsi ,bár megy de sipoló a hangja Fals levegőt sziv a rejtélyes cuccról letört csövön keresztül. A kocsi közlekedik egyébként de világit a hibajelző lámpa a müszerfalon és az antipollution fault üzenetet jelzi.Ajtót,sárvédőt már szereztem de a bontós gyerek ,aki állitólag ért a pözsókhoz- nem tudta megmondani mi az amit keresek. Volt ott egy 1.4 es lebontott sárvédővel de azon nem látszott hogy lett volna ilyen ,,valami,,.
Nem mindegy, hogy 2001 hányadik hónapi gyártás. Szeptembertől kezdve teljesen más elektronikával szerelték a 206-osokat. Gyanítom hogy neked is inkább a 2002-es rajzokat kellene nézegetned, ha már a 2001-es nem stimmel.