A lassúmenetkimutatás szerint jelenleg is 50-es csillagozva (tehát állandó). Úgy tudom majd meg akarják szüntetni, de hogy lesz-e belőle valami azt nem tudni.
Csak csöndes vasárnap délutáni morfondírozás, amihez a dörgő, robajló ég adja a háttérzajt: Vajon jól van-e megszervezve a személyzet forduló egy olyan vonalon, ahol egy reggel negyed hétkor bekövetkező szolgálatképtelenség után még a délután negyed kettes vonat is csak +15-tel tud elindulni...
Sőt, Bsz-en állnak a zúzottköves kocsik. Én úgy hallottam, hogy rendben visszaadják szombattól a pályát. Ami a keletis dolgot illeti, ott még lehet kavirc, de egyelőre ott is a 27-ét tartják. De, hogy utána mi lesz, az még kérdéses (pl. lesz-e újabb kizárás stb)
A Szekszárdnál át nem épített szakaszon cseréltek néhány talpfát, és az aláverő/szabályozógép is dolgozott ma rajta. Ez a géplánc most Decsen van, tehát elvileg híd is van már.
Vittek le most hétfőn (fás) kocsikat Szekszárdra, s ha igen, nem tudja valaki, hogy mennyit? Ha igen, akkor evidens, hogy hétfőn viszik el. Kb. mikor szoktak indulni az állomásról, jól tudom hogy igen korán? (Reggel 6-7?)
Mivel senki sem reagált még rá, gyanítom, hogy elkerülhette a közfigyelmet az iho
alább linkelt cikkében elbújtatott prezentáció, amiben a MÁV-Start 2014 és 2020 közötti tervei is szerepelnek, és több dia is hordoz kifejezetten ontopic információt Bátaszék és környéke számára. :-)
Na jó, megadom, bár azért lássuk be, hogy ez azért még mindig 5 perccel korábbi indulás, mint a Gemencé, vagyis nagyjából csak pont a 838-as Budapest-Szekszárd menetidejét (bocsánat: tartamát :-) ) hozta. :-D
Most mit vágsz fel arra a -1-re! :-) Tegnap a páros Gemenccel -3'-cel értünk Sárbogárdra! Az ott felszálló hazafelé tartó
vasutas is megjegyezte a vezérünknek, hogy ilyen még nem volt a világtörténelemben. Bár, amint a vezérünk válaszából elcsíptem: egyszer már korábban is megtörtént! :-)
Egyébként amióta újra a Déliből van az indulás, már sikerült negyed órával indulás után betolni a Dezsőt, pl. pénteken a Sugot. Becsületére legyen szólva a vezérúrnak, SzeKszárdon már -1 volt az érkezés. Mondjuk, nem fázott a motor, az biztos. ;-)
Tud valaki valami friss infót arról, hogy mennyire sikerül tartani a határidőket a hidak átépítésénél? Május végén már végig vonatozhatunk?