Keresés

Részletes keresés

sutre Creative Commons License 2003.11.10 0 0 446
Teveh?!
Te itt?
Azt hittem már rég beköltöztél!
Pedig nálad mi lenne a gond?
Se hiba nem volt a műszaki átadáson, se OTP hiteled nincs?
Még nem is telefonáltak?
Előzmény: teveh (445)
teveh Creative Commons License 2003.11.10 0 0 445
efenyak: GRAT!
sutre: kiváncsian várom mit sikerül intézned :)
sutre Creative Commons License 2003.11.10 0 0 444
Én úgy emlékeszem a mi lépcsőházunkon nincs ablak! :-))
Előzmény: kirumiru (443)
kirumiru Creative Commons License 2003.11.10 0 0 443
sutre:
Egyeseknek milyen fura vagyaik vannak! :-)) Ne felejtsd el hogy a lepcsohazban van ablak...
De jo otlet! VAlszeg ezt kesobb nehez lenne eljatszani, hacsak nem az a kifejezett cel hogy masok is lassanak...
buli nalam is lesz, csak nagyon sok reszletben.
Előzmény: sutre (440)
kirumiru Creative Commons License 2003.11.10 0 0 442
efenyak:
Wow! Gratula! Mazlista vagy. :-) En nem zavartatnam magam hogy meg nincs senki, sot orulnek neki. Meg egyebkent is ha mindenki igy gondolkodna akkor sosem koltoznetek be, valakinek el kell kezdeni...
Szep almokat az uj helyen!
Előzmény: efenyak (439)
kirumiru Creative Commons License 2003.11.10 0 0 441
sutre:
Az jo lesz! Ezzel mindenkinek sokat segitesz! Koszi! :-)
Ird meg majd legyszi hogy mire jutottatok delutan!
Előzmény: sutre (438)
sutre Creative Commons License 2003.11.10 0 0 440
efenyak:
pedig milyen buli lenne, ha ma már ott aludnál. Lehet, hogy rajtad kívül nem lenne senki a lépcsőházban, és akár meztelenül is rohangálhatnál a folyosón le-föl az emeletek között!
Buli nálunk is lesz. (eddig hármat tervezünk, épp azért, hogy mindenki elférjen)
Remélem jó a hangszigetelés.
Előzmény: efenyak (439)
efenyak Creative Commons License 2003.11.10 0 0 439
sutre:
Atvettem a lakast. Alairtam par iratot, leolvastuk az orak allasat. Miden rendben volt, kb. fel ora volt az egesz. A lepcsohaz bejarati reszen meg folynak az utolso simitasok. Amugy szep a lepcsohaz. Meg nem csinaltam kepeket de fogok.
Koltozest meg elkezdem ma. Talan mar holnap/holnaputan ott alszom, azert meg varok hogy legyen egy kicsit tobb ember a hazban.
Buli lesz, nem is egy. A nagyobbakat azokat nem a lakasban tartom, mivel nem ferne el mindenki.

ervin

Előzmény: sutre (435)
sutre Creative Commons License 2003.11.10 0 0 438
Na látod, én ezért megyek be délután, és most már megkérdezek mindent ától cetig, hogy ne lehessen találgatni, így, meg úgy értelmeznié.
A szerződésben én is néztem, hogy "csak sima" használatba vételi engedélyt ír.
Én nem vagyok sem jogász, sőt egyáltalán nem vagyok jártas a jogban, de ha leírják, hogy használatba vételi engedély beszerzése, az tuti, hogy az jogerőst jelent. Mert ugye ha nem jogerős, azt meg lehet támadni, vagy fel lehet lebbezni, vagy mit tudom én, és az nudli.
Úgyhogy ha másban nem is, ebben (majdnem) biztos vagyok, hogy a "sima" használatba vételi engedély az jogerőst jelent.
(vlucas- kérdezd meg már ezt a Zsuzsitól ha bennt van)
Előzmény: kirumiru (437)
kirumiru Creative Commons License 2003.11.10 0 0 437
sutre:
en ertem mit mondasz, de a hasznalatbaveteli engedelyt meg is szereztek oktober 31 elott, tehat a szerzodesekben foglaltakat betartottak, ott nem jogeros hasznalatbavetelirol van szo.
Azok akik nem hitelbol vettek azoknak 4 napon belul at kene adniuk mert ok teljesitettek mindent. Ezzel szerintem egyet ertunk.
HA jol ertelmezem a szoveget meg az idezett levelreszletet sikeresen teljesitettek a felteteleket, oktober 27-n megkaptak az engedelyt. Sajnos kis idonek el kell telnie amig ez jogerosre emelkedik, de nem is azt vallaltak hogy a jogeros lesz meg oktober 30-ig. :-( sajnos
A level ami ideztel meg csak jogszabalyi oldalat nezi, a szerzodesben foglaltakra nem ter ki (felreertesre ad okot).

a muszaki modositasokat valoban kifizettuk ez teny. Az utolso vetelarresszel kapcsolatban nem fogalmaz pontosan a szerzodes mert nem ter ki kulon azokra akik ezt hitelbol vettek es nincs megallapitva hogy ez kinek az oldalarol nezzuk. Ugyanis ahol fontos volt - tehat mnidkettore ervenyes - ott taglaltak kulon is -> kesedelmes fizetes, banki kesedelmes fizetes. Birtokbaadasasnal ez homalyos es 2 ertelmezest tesz lehetove:
1. Te kifizetted a sajat tartozasod
2. Te es a bank is kifizette a fennmarado tartozast.

Ezt jo lenne tisztazni, mert egyaltalan nem mindegy. Ami meg zavar hogy tenyleg nem kuldtek levelet hogy elkeszult a hibak kijavitasa, a 30 nap mar reg lejart.

Bosszant, hogy a muszaki atadasokat rohamleptekkel csinaltak hogy nehogy veletlenul kotbert kelljen fizetniuk es emiatt vegulis egy "felig" kesz lakast vettem at (nem volt tuzhely + fozolap+ ajtok a konyhaszekrenyen - front). Megis atvettem, eleg rugalmasak voltunk, betartottuk a szerzodesben foglaltakat blabla stb. Ezt toluk is elvarom hogy ne huzzak az atadasokat a szerzodesre hivatkozva (ami lehet ketertelmu) hanem adjak at es kesz.
Remelem hogy szombat-vasarnap is lesznek birtokbaadasok.

Előzmény: sutre (436)
sutre Creative Commons License 2003.11.10 0 0 436
Kirumiru - "Viszont az utolso vetelarresz nem tiszta. Ha a szerzodesben foglaltakhoz igazodik akkor csak akkor kell birtokbaadnia ha az OTP atutalta az utolso reszletet ehhez meg az kell hogy jogeros hasznalatbaveteli engedely legyen, az meg nincs. "

Na már most itt van előttem egy levél, 2003. 10. 09. keltezésű, találd ki kitől jött amiben vagy egy ilyen rész, idézem:
" felhívjuk szíves figyelmét, hogy szerződésünk értelmében a lakásnak 2003. október 30. napjáig kell elkészülnie, így ezen időpontig kell beszereznünk a használatbavételi engedélyt. Tekintettel arra, hogy a lakás használatának jogszabályi feltétele a használatba vételi engedély, a birtokrba adásra - a szerződésben foglaltakat betartva - ennek átvételét követően kerülhet sor"

De miért nincs használatba vételi engedély? Nekik be kellett volna szerezni okt. 30-ig, az Otp-nek lejelenteni, azt Otp utal egy héten belül (ha nem is három napon belül) és ennyi.

Érted, hogy most ők előadják, hogy hát igen, milyen kegyesek, mert még azelőtt átadják mielőtt az Otp utal.
De könyörgöm az Otp miér nem utal?
Mert nincs meg a jogerős használatba vételi engedély?
És az miért nincs meg? Azért mert nem fizettél időben? Azért mert nem vetted át műszakilag időben?
Nem azért, mert nem szerezték meg Okt 31-ig!!

Előzmény: kirumiru (434)
sutre Creative Commons License 2003.11.10 0 0 435
Ma átveszed a lakást, de mikor költözöl?
Aztán tessek ám csapni egy jó nagy lakásavató buli!
Előzmény: efenyak (429)
kirumiru Creative Commons License 2003.11.08 0 0 434
sutre:
Olyan levelet tenyleg nem kuldtek hogy kesz van a hibajavitas (ami mar lassan 15 napja kesz kell hogy legyen).
Viszont hogy tisztazzuk:
1. Amint megvan a muszaki atvetel es a hasznalatbaveteli engedely akkor 2 hetuk van ra hogy birtokbaadjak. Tehat oktober 27-tol szamitott 2 heten belul. Ami hetfon jar le

Viszont az utolso vetelarresz nem tiszta. Ha a szerzodesben foglaltakhoz igazodik akkor csak akkor kell birtokbaadnia ha az OTP atutalta az utolso reszletet ehhez meg az kell hogy jogeros hasznalatbaveteli engedely legyen, az meg nincs.
Erre legalabb meg 2 hetet, vagy 1 honapot kene varni + az OTP-s atfutasi ido. Legjobb esetben is Dec elejen koltozhetnenk.
Namarmos mint kiderult nem varja meg -> efenyaknak ki van zarva hogy utalta volna az OTP az uccso reszletet. Addig amig nem fizeti ki az OTP addig eleg onkenyesen adhatjak birtokba a lakasokat mert elvileg nem kotelesseguk atadni.

Az zavar az egeszben hogy senki nem tud semmit es beszelnek ossze-vissza. Igazan kikuldhetnek levelben azt hogy:
- elkeszult a hibajavitas
- milyen sorrendben tortenik a birtokbaadas, hogy ne uljon a szerencsetlen vevo nyugtalanul

Idaig minden olyan gyorsan es szepen ment (az elejet leszamitva, volt egy kis malor a szerzodeskotesnel) nehogy mar a vegen romoljon el. A muszaki atadas olyan jol ment, most nem tudom mit benaznak.

Eddig mindenkinek ajanlottam az AL Rt-t a gyorsasaga es jol szervezettsege miatt, nehogy most cafoljon ra erre.

Felolem akar ki is postazhatnak a kulcsokat.

Előzmény: sutre (433)
sutre Creative Commons License 2003.11.08 0 0 433
en felhivtam penteken az ugyfelirodat, mondtak amit mondtak, alabb mar leirtam, aztan a vlucas is felhivta oket delutan es neki homlok egyenest mas mondtak mint nekem.
Peldaul azt a vlucasnak is meg nekem is elmondak, hogy nem varjak meg az OTP utolso utalasat, elobb atadjak, amit pl efenyaknak maskent mondtak.
Nekunk szept 29 en adtak muszakilag at, ja es az otpvel mar januarban megkotottuk a szerzodest.
Most direkt megneztem az adasveteli szerzodesben, hogy 3O napon belul a muszaki atadasnal eszlelt hibakat ki kell javitaniuk, utana 8 munkanapon belul ertesitenek. En akarhogy szamolom mar a 3O nap, plusz a 8 munkanap mar reg letelt, igy a szerzodesben foglaltak szerint mar ertesiteni kellett volna minket a birtokbaadasrol.
Ja es az is kicsit mellebeszelesnek tunik, hogy ha minden lakas muszaki modositasa kesz van a szinten akkor adjak at a lakast, mert ez kicsit nonszensz, pl ha valamit ugy elcsesztek, amit nem lehet 3O napon belul kijavitani, mert ugye lehtetseges ilyen is, akkor az egesz szintet nem adjak at? Meg en ilyen kitetelt sehol nem olvastam, sem adasveteli szerzodesben, sem mashol, hogy a szinthez, vagy lepcsohazhoz, vagy a mikulashoz kell az atadast utemezni.
Meg termeszetesen ez a napi 12 lakaskulcs kiadasa is nonszensz, amit az Adrasnak mondtak, meg ugye ilyenfajta megallapodas sincs, meg nem is tajekoztattak ilyesmirol.

Kirumiru- szerintem semmilyen logikat ne keress, mert akar hogyan nezzuk, nincs benne. Amit az ugyintezok mondtanak, az nem allja meg a helyet a sorrenden, foleg az, hogy orankent mas tajekoztatast adnak.

Ha hetfo delutanig nem hivnak minket, akkor bemegyek, es megkerem, hogy legyenek szivesek valami tajekoztatast adni, hogy pl 3O napon belul miert nincs kesz a muszaki modositason eszlelt hibak kijavitasa, meg kerek valifele allaspontot az atadasokrol (valszeg irasban, mert mint tudjuk, a szo elszall...).

De legfokeppen azert megyek be, ami miatt felhuztam magam, mert nem tetszik az, ami pont a vegen jott elo, ami eddig nem volt, hogy mellebeszelnek, es nem csak melle, hanem egymasnak ellentmondoan melle.

vlucas Creative Commons License 2003.11.08 0 0 432
A 128 kbit/s nudli.
Előzmény: teveh (431)
teveh Creative Commons License 2003.11.07 0 0 431
Hi!
Megnéztétek efenyak által ajánlott Beltáv-ot? Szerintem nem rossz (legalábbis árban veri a többi mikrós szolgáltatót). Jó lenne egy "ismerős" aki netezik ezzel a szolgáltatóval.
Véleményetek?
Andras17 Creative Commons License 2003.11.07 0 0 430
Már látom, hogy szokás szerint mi leszünk az utolsók :-(( Nem tudom miért kell tökölni, akinek ki van fizetve a módosítás és a hibákat is kijavították annak adják a kezébe a kulcsot és kész. Ebből 1 nap legalább 100-at lehet csinálni, azaz 3 nap alatt a végére lehetne jutni.
efenyak Creative Commons License 2003.11.07 0 0 429
Sziasztok.
Van egy olyan internetszolgaltato hogy Beltáv, ( www.beltav.hu ).
Elonyosnek tunik az ajanlatuk, 5000 Ft havonta. ( 128 kbit/s )
Gond az hogy 45 napon belul valaljak csak hogy bekotik, alitolag azert mert tul sok a jelentkezo.
Erdemes lenne elgondolkodni az ajanlaton.
efenyak Creative Commons License 2003.11.07 0 0 428
kirumiru :
Jo persze, irok majd az atvetelrol.
A muszaki atvetelnel semmi hibat nem talaltam.

ervin

Előzmény: kirumiru (427)
kirumiru Creative Commons License 2003.11.07 0 0 427
az is erdekes hogy szeptember 26-n vettem at muszakilag a lakast igy mivel kotelesek kijavitani 30 napon belul ezert oktober 26-ig el kellett veluk keszulniuk. Gondolom utanam hivtak a tobbieket remelem egy heten belul es akkor mostanra a szintemen minden lakasnak el kellett keszulnie.

Ird meg legyszives majd hogy mennyi ideig meg hogyan zajlott a birtokbavetel. Na meg hogy volt-e pezsgozes. :-)

Nalatok volt valami hiba a muszaki atvetelnel?

Előzmény: efenyak (426)
efenyak Creative Commons License 2003.11.07 0 0 426
kirumiru:
igen, valami ilyesmi, ha nem is egyszerre(mert ahoz annyi atado szemelyzet kell ahany lakas van egy szinten ;) ), de ha egy szint rendben van akkor egymas utan hivjak a tulajdonosokat arrol a szintrol ( egy lepcsohazon belul ).
Hangsuljozom: en igy ertettem. Nem biztos hogy jol tudok mindent.

Előzmény: kirumiru (425)
kirumiru Creative Commons License 2003.11.07 0 0 425
efenyak:
En mar kifizettem a modositasi dijat es a hitelszerzodest marcius 6-n irtam ala.

De a keszrejelentes nincs szerintem osszefuggesben a muszaki modositas dijaval, legfeljebb annak csak kesobb adjak at.
Vagy nektek az egesz szinten egyszerre lesz az atadas?

Előzmény: efenyak (424)
efenyak Creative Commons License 2003.11.07 0 0 424
kirumiru:

A szerzodest kb. Majus kornyeken irtam ala az OTP - nel. Pontosan most nem tudom megmondani, de majd megnezem otthon pontosan, es megirom.

Azt is halottam hogy nem mindenki fizette ki meg a modositasi dijakat, ekkor ugye egy feltetel nem tud teljesulni egy szinten.

Előzmény: kirumiru (423)
kirumiru Creative Commons License 2003.11.07 0 0 423
efenyak:
Mikor kototted meg a hitelszerzodest? Tehat a kozikoratot mikor irtatok ala?
Most akkor az OTP-tol is fugg megis es jo lenne megtudni hogy mi alapjan fizet.

oh, de irigyellek, meg szerintem itt mindenki. :-) Tudom nem szep dolog, de akkor is! ;-)

Előzmény: efenyak (421)
kirumiru Creative Commons License 2003.11.07 0 0 422
ez furcsa nekem is. A muszaki atadaskor az elso 3 (vagy 5) kozott voltak Koztetek szoval kb elegge az elejen es az 5-ik emeletrol en voltam az elso az egesz utemben.
Akkor tetszett a sorrend, mert volt benne logika. Elso sorrend: lepcsohaz, ezen belul emelet ezert lehetett az hogy szinte akkor vettem at amikor valami az M. lph masodikan.

Viszont lehet hogy az az egyetlen szint amelyiknel minden lakasnal a javitasok elkeszultek? Remelem nincsenek problemas ugyfelek aki azt is feliratjak hogy nincs turorudi a hutoben.
Azert vigasztalasul hogy nem volt se suto, se fozolap, se ajtok a konyhaszekrenyen es ennek ellenere atvettem igy azert viszonylag az elejere vennenek. Szerintem a suto + fozolap erosen befolyasolja a lakhatosagot. Ja es ha nem veszem at akkor ezzel az egesz szint birtokbaadasat kitolnam... Most furdalna a lelkiismeretemet hogy masnak keresztbe tennek.

Remelem hogy azok akik most jelenleg kulfoldon elnek nem az en szintemen vasaroltak!

sutre:
Ez a szint keszrejelentese lepcsohazakra vonatkozik vagy az egesz utemre egyszerre?

Az Angyalfoldi helyeben en a forumosoknak adnam at eloszor hogy "jokat" irjanak roluk itt a forumba...
LOGIKAT akarok! Na meg idopontokat. Ez is furcsa penteken szolnak hogy hetfonn reggel atadas. A muszaki atadasnal sokkal hamarabb szoltak.

Előzmény: sutre (420)
efenyak Creative Commons License 2003.11.07 0 0 421
Hello.

Hitelt vettem fel en is. Ugyhogy ez csak egy tenyezo lehet, azt nem tudom hogy szamit e. Mondtak hogy szintenkent adjak at, ( nem lentrol felfele sorban, ugyhogy az R lep., 4 em. valoszinuleg elsokkent vehetik at a lakasokat ). Ami mindenkepp kell az hogy az OTP utlja az utolso reszletet( nem mindenkinek egyszerre utalja), a modositasi dij ki legyen fizetve, a kert javitasok el legyenek vegezve. Ha mindez megvan az osszes lakasnal egy szinten akkor jo.
Ha tobb szint megfelel ennek a kovetelmenynek, akkor nem tudom milyen kriterium szerint valasztanak a szintek kozott.

En igy ertettem hogy mukodik a dolg, lehet hogy nem tokeletesen.

Persze, majd csinalok kepeket.

ervin.

Előzmény: kirumiru (419)
sutre Creative Commons License 2003.11.07 0 0 420
Gratula!!!

De ez elég érdekes!
Én ma beszéltem az ügyintézőnkkel, és ő azt mondta, hogy ha egy szinten elvégezték a javításokat, akkor megvan a szint készrejelentése, akkor hívják az ügyfelet.
Ja meg akkor ha befizette a műszaki módosítást, (mi azt a műszaki módosítás után egy héten belül kifizettük)
Plusz még azt is mondta, hogy a javítássokkal alulról felfele haladnak, úgyhogy az alsóbb lakásokat adják át előbb.
Nekünk az "jósolta", hogy jövő héten valszeg fog hívni az ügyintéző, hogy egyeztessünk időpontot, hogy azután hét, vagy az azután következő héten vehetjük át a kulcsot, ez ha jól számolom ez két, vagy három hét.
Na már most ha alulról mennek felfelé elvileg, akkor hogy lehet, hogy míg te az R IV -en vagy, mi meg a III, és neked már átadják, nekem meg ki tudja mikor!

Na ez nekem magas, de eléggé bosszant, hogy ekkora kavar van, hogy mondanak mindenfélét, például a műszaki átadáskor azt, hogy a műszaki átadás sorrendjében, aztán azt, hogy az OTP-től függ (ez mára már nem így van) a javítás elkészültével, hogy lépcsőházanként.

Ebbe nincsen semmi logika.

Előzmény: efenyak (418)
kirumiru Creative Commons License 2003.11.07 0 0 419
efenyak:
Ahhhhh! Tok jo! Majd csinaljal sok kepet a hazrol, lepcsohaz meg ilyenek. Na meg a feelinget ird le legyszi. :-)
Egy indiszkret kerdes:
hitelbol vetted vagy sajat erobol?

En az utobbira tippelek, mert szerintem nekik adjak at elobb...

Előzmény: efenyak (418)
efenyak Creative Commons License 2003.11.07 0 0 418
sziasztok,
Hetfon reggel atvehetem a kulcsokat a lakashoz,
ugy nez ki en leszek az elso.

Remelem nektek is gyorsan osszejon.

:)))

ervin

kirumiru Creative Commons License 2003.11.05 0 0 417
Hali!

a kepek engem is erdekelnenek. ha nem tudod elkuldeni akkor csak adj "engdelyt" sutrenak hogy elkuldje nekem. :-))
koszi...

Előzmény: Andras17 (415)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!