Ha forinttal feltöltöm a revolut kártyát és pl Horvátországban akarok vásárolni vele, akkor érdemes átváltani a HUF-ot kunára előre a revoluton belül vagy úgyis minden egyes fizetésnél az aktuális kuna/ HUF árfolyamon majd átváltja? Köszi
Ha jelentősebb összeget tartasz ott, lehet el kéne gondolkodnod prémium eurós magyar állam papír vásárlásán. Igaz, ott nem fogsz tudni ki-be ugrálni árfolyam változás esetén, de 2.4% kamatot fizet, 3 éves a papír. Tbsz számlára vedd, hogy nettó kamat legyen. Van állampapír topic is ha bővebben érdekel.
A devizaszámláról ritkán veszek ki vagy váltok forintra. Ilyenkor valóban a banki díjakat ki kell fizetnem. A CIB-nél nem tudom, van- ilyen kártya, de valószínűleg nem is érné meg nekem. A devizaszámlán levő pénzt lekötöm vagy befektetem, forintgyengülés esetén, ha érdemes, akkor visszaváltom. Nem nagy hozam, de aki a kicsit nem becsüli... Külföldi utazáshoz az utóbbi években már nem a bankból veszem ki, hanem pénzváltónál váltok.
Értem, jogos. Csak egy valamire vagyok kíváncsi? A deviza számláról hogy kerül ki az összeg ha használni vagy vissza váltani akarsz belőle? Ha utalással az nem drága?
Régen volt olyan pl. a citinél, hogy a kártyád mögött tudtad váltogatni a számláidat, éppen melyiket terhelje...
"A kedvezőbb árfolyamon alkalmazáson belül is tudsz váltani, miért kellene ahhoz magyar deviza számlára utalnod? Majd fenn tartod azokat is, meg kérsz azokhoz kártyát is egy vagyonért amikor már van a Revolutod ami mindezt megadja? "
A biztonság miatt. Nem szeretném az összes devizás megtakarításomat a Revolutnál tartani. A magyar bankok magyar garanciával, MNB felügyelettel biztonságosabbnak tűnnek. Devizaszámlám van, kártya nincs hozzá, de külföldi fizetéshez ott van a Revolut. Ha forintot váltanék devizára, amit a devizaszámlámon tartanék, akkor a Revoluttal talán kedvezőbben megtehetem.
A webshop euróban írja az árat, gondolom az ország beállítás miatt. A CIB kártyáról EUR levonásról jött SMS, a Revolutban forintban és euróban írja ki a fizetés értékét. Az árfolyamot a ténylegesen levont Ft-összeg és az eurós ár hányadosaként számoltam. Ez egyébként kb. megegyezett a terhelés időpontja körüli bankközi árfolyammal (a terhelés előtt és után néztem egy forex adatokat tartalmazó oldalon). A bankkártyás árfolyam pedig a CIB aznapi eladási devizaárfolyamával egyezik.
Egy virtuális kártya ingyenes. Tehát ha törölted az elsőt, akkor ingyen tudsz helyette újat kérni. Havonta azt hiszem talán 5x vagy 10x lehet a virtuális kártyát törölni, majd újat kérni helyette.
Ha már van virtuális kártyád, akkor amellé a második kerül csak pénzbe.
Revolut. Most hétvégén, vasárnapra (07.21.) igazolta vissza a Booking a szallas árának lehívását. A feltöltés forintban megtörtént. Ezek szerint érdemes a hétvégi felár miatt mégis ma átváltanom a teljes levonandó összeget EUR-ra.
Vajon az működik-e, hogy HUF kártyáról feltöltve a Revolutot, magyar banknál vezetett devizaszámlára (EUR, USD) utalok. Így a Revolut által alkalmazott kedvezőbb árfolyamon tudnék váltani.
A kedvezőbb árfolyamon alkalmazáson belül is tudsz váltani, miért kellene ahhoz magyar deviza számlára utalnod? Majd fenn tartod azokat is, meg kérsz azokhoz kártyát is egy vagyonért amikor már van a Revolutod ami mindezt megadja?
Nyitottál HUF, USD, EUR, GDP, környező országok, stb zsebet?
Ha webshopokban vásárolsz pl eBay, érdemes még canadai, és ausztrál dollár zsebet is nyitni és tartani rajtuk egy összeget, hogy elkerüld a hétvégi váltás marzsát ha akkor vasarolnál.
Végeztem egy teszt átutalást: a Revolut számlámról K&H HUF folyószámlára utaltam 300 Ft-ot 0 Ft költséggel. A pénzt 1 órán belül jóváírták.
Teszt vásárlás során ugyanabból a termékből vettem 1-1 db-ot ugyanabban a kínai webshopban. A Revolut virtuális kártyával fizetve 326,639 HUF/EUR árfolyamon váltott, a CIB Internetkártyával fizetve 332,57 HUF/EUR árfolyamot alkalmazott a bank.
Vajon az működik-e, hogy HUF kártyáról feltöltve a Revolutot, magyar banknál vezetett devizaszámlára (EUR, USD) utalok. Így a Revolut által alkalmazott kedvezőbb árfolyamon tudnék váltani.
Magyarországon ATM-ből tudok-e EUR-t felvenni a Revolut kártyával? Ha igen, akkor gondolom itt is a Revolut árfolyamán történik az átváltás.
Amennyire tudom a devizapiac nyitvatartásához Londonban. Azonban a devizapiacon is bizonyos devizáknál a vételi/eladási árfolyam (Pl. HUF) már este8-kor megnő a likviditás hiánya miatt.
Tehát általánosan akkor jársz a legjobban, ha magyar munkaidőben váltasz. :)
A hétvége mit jelent? Gondolom szombat 0 órától vasárnap 24 óráig + az ünnepnapok, de melyik időzóna szerint? Melyik piacok nyitvatartásához igazodik a Revolut?
Regisztráltam a Revolutra, kiváltottam a virtuális kártyát. A kártyán nem szerepel név, viszont webes vásárláskor a kártyán levő nevet is kérdezi. Fizetéskor a mezőt üresen kell hagyni vagy a saját nevemet kell beírni (ami viszont valójában nem szerepel a kártyán), esetleg a kártyát fel kell címkézni és azt beírni?
Az alkalmazásban törölhető a virtuális kártya. Ha törlöm, akkor örökre elveszik vagy újra össze lehet kapcsolni a Revolut számlámmal? Új kártya bármennyi igényelhető?
A regisztráció simán ment, viszont az SMS-ek olyan számokról érkeztek amikről webes rendelések értesítői és a Waze regisztrációs kódja is érkezett. Remélem az adataim nem illetéktelen helyre kerültek...
Kiváltottam a virtuális revolut kártyát. Booking felé gondolom megadhatom kártyaszámként, ahonnan leemeli a szállás díját. Az ár euróban van megadva, akkor érdemes a revolutra rakott Ft összeget nekem átváltani a revolut felületén EUR-ra? Ezt így le tudja majd hívni a Booking ugye?
Nem hasznalok ilyet, nem vagyok naprakesz, igy nem tudok tanacsot adni.
Koltsegelemzeshez amit csinalok, hogy minden honapban tablazatkezeloben kepzek egy szummat a szamlaegyenlegekrol, kintlevosegekrol, tartozasokrol es azt osszevetem az elozo honappal. Ha szuksegesnek erzem elemzem.
Ha van valami egyeb projekt, pl. egy felujitas, akkor annak a kiadasait tetelesen vezetem. A merooraallasokat szinten. Az autoval kapcsolatos kiadasokat is rendszeresen vezetem, amiben a tankolasok, szervizszamlak mellett az 6-800 Ft-os mosat es autoillatositot is beirom.
Van egy szamla, amirol csak a kozos kiadasok mennek, ott is kovetheto a havi nagysagrend. De hogy konkretan mennyi megy el a napi etkezesre es mennyit koltok tisztalkozo szerekre azt nem tudom forintra megmondani. Nagysagredet tudok, az nekem eleg.
Milyen kiadásvezetö - csoportosító stb. webes felületeket appokat tudnátok ajánlani a fiatal korosztály számára? Valami egyszerű kéne és olyan, ami nem egy adott netbankhoz készült.