Tudod, még az Agykontrollban is benne van hogy bármit elutasithatsz belőle. Én a Mesteremmel bármikor vitatkozhatok. Mindig szeretetteljesen mutat rá az érvelési hibáimra...
Megint csak rákérdezek: Szerinted nincsenek olyan ismérvek ami alapján objektiven(!) meg lehetne itélni egy Mester hitelességét? Csak az emberek szubjektiv hozzállása határozna meg egy Mestert (aki felemelkedett és megszabadult mindentől)? Hogy lehet egy Mestert megitélni az etikai relativizmus tükrében, aki maga az objektivitás???
Igen, tényleg lehet mindenkitől tanulni valamit és tényleg mindenki valakinek a mestere. De igy akár a gyilkosság sem bün, csak egy tapasztalási folyamat.
Mégis létezik egy kategória (majd minden szent irat szerint), ami ugy hangzik hogy tévtanitó, hamis mester?
Szerintem ez az egész pénzkereset. nem más. A sajnálatos része az, hogy akik eljárnak az előadásokra, és hisznek a nagy filozófiában, teljesen bezárják magukat a nyitottság hitébe. Az ál-nyitottság totális börtöne. Nehéz kijönni belőle.
Pontosan erről beszélek, ezek nagy igazságok. A probléma nem ott van, hogy a kimondott szó mennyire felel meg a valóságnak, hanem ott, hogy mennyire vagyunk hajlandóak a valóságtartalmát vizsgálni.
Tehát arról van szó, hogy nem mindegy, hogy a sarki füszeres mondja-e, vagy Hamvas Béla, vagy Müller Péter, vagy akár mondjuk egy bármilyen, neves (vagy névtelen) filozófus. A lényeg ott van, hogy ki érint meg ezzel téged, ki talál el annyira, hogy legyél végre olyan kedves, és kezdjél el vele dolgozni. :))))
Ezek viszont egyéni utak, és egyéni élethelyzetek és meglátások. Ezért nem találom Christiant sem sarlatánnak, és senkit, aki ezzel foglalkozik. Mert lehet, hogy lesz olyan ember, akire ÉPPEN ő fog majd tudni hatni, és senki más nem.
Olvasok, olvasok, es nem ertem. Illetve igen, de annyifele szempontbol kellene nezni a dolgokat ahanyan vagytok, es az nehezen megy.
A Krisztiant ostorozok kozul az egyik azzal ervelt, hogy "ertuk" teszik az egeszet. Azert dobaljatok oket sz***l, mert hogy jot akartok nekik...hogy raebredjenek arra, hogy nem Nekik van igazuk. Kozben pont az ellenkezojet eritek el vele...szilardabbak lesznek a hitukben legyen az barmi is, de a Ti oldalatokra nem fognak allni.
Neztek es nem lattok.
Szepes Maria: Voros oroszlan-ja jutott az eszembe.
Amikor St.-Germain grof talalkozott Casanovaval es a famulusa kedveert eljatszott egy miszteriumjatekot. Hiaba mondta el, es mutatta meg neki a legnagyobb titkokat, amiket "halando" nem tudhatott, Az megis szemfenyvesztesnek, vasari mutatvanyoknak mondta azokat. Nem lehetett meggyozni, es a vegen dulva-fulva, szitkok ozonot zuditva rajuk otthagyta oket.
Kepzelt folenyek, es lenezes, mindket oldalt.
Az egyik oldal szellemi-erkolcsi folenyeben itelkezik, es akolhoz, birkakhoz hasolitja az ellent, mikor eppen nem erkolcsi predikaciot tart.
A masik meg gunyosan mosolyog, rakja a -ka, -ke jelzoket, es bar kivaloan szorakozik, megis erzi( hiszen nobol van), hogy valami hibadzik.
Hadakozik a ket ellenpolus, a ferfi betorne , de nem tud, mert a no kiter. Kezeik osszeernek es az elteronek latszo ket mozgas megszuli a harmadikat...a forgast.
Nem is tudom, valahonnan ismeros a kep...
Bar eleg haragosan indultam neki, most megis ...hm... valami mast erzek. Talan alazatnak lehetne leirni...de sajnos nem tanitottak meg mi az. Igy csak koszonettel tartozom mindket oldalnak.
NE SZÓLJ BELE ABBA HOGY KI HOGYAN ÉLI AZ ÉLETÉT ÉS HOGY KI MIBEN HISZ!!!
TE NEM TUDHATOD HOGY NEKEM VAGY BÁRKI MÁSNAK MI A JÓ!!!
PILLANGÓ!!!
TE IS CSAK ÁTLAG EMBER VAGY ÉS NEM TÖBB MÁSNÁL! (az érthetőség kedvéér írtam csupa nagybetüvel...hátha eljut...)
Folyamatosan a magadét kántálod, ami neked nem tetszik azzal ne foglalkozz és kész. Hogy más hogy él ahhoz semmi közöd, mint ahogy ahhoz sem hogy ki miben hisz. Hitler is azt hitte hogy az az igaz amit ő gondol, de a többség mégis leszavazta. Erőszak nem csak tettekben van, szavakban is, erőszakosan el akarod fogadtatni a Te saját nézeteidet, de ez sánta és nem is kicsit, a TE nézeteid a Tieid, nem másé, amit általában mindenki tiszteleben tart, addig amíg nem érzi hogy Te viszont nem tartod tiszteletben az Ő nézeteiket.
Vigyázz nehogy a mantráddá váljon "klisé, közhely" mert a végén azt fogod észre venni hogy körülötted minden és mindenki klisé és közhely, csak Te nem...nézőpont kérdése...
Ő azt szeretné, ha ne foglalkozz mással, csak magaddal. Az egyik pillanatban az egot ostorozza, a másik mondatában meg egoistának nevel. " És mennyi ilyen ellentmondása van...
Szerintem a tartalmas, objektív hozzászólás nem a mennyiségen múlik. És hát persze, nem lehet tiszta, valódi tapasztalatot átadni, de azért törekedni lehet rá... Kicsi odafigyeléssel úgy is elmondható egy vélemény, hogy ne legyen sértő, gúnyos, és már is elkerülhető az értelmetlen személyeskedés.
Nem mondtam hogy nekem könnyen megy, de talán pont ez a szépsége, egy példa a természetből/től: a hernyó bebázódik, majd mikor eljön a "születés" ideje, elkezdi kitörni magát a bábból, ami számára egy igen kemény, szilárd anyag, és igen hosszadalmas, fárasztó és nehéz munka vezet el addig, hogy megújulva ki tudjon bújni belőle, de ha kint van, megmutatja átváltozásának eredményét, gyönyörű pillagnó lesz és gondolkodás nélkül felszáll, mert egyszerüen tudja hogy vannak szárnyai és hogy hogyan kell használni. Nekem ez nagyon tetszik, és szeretnék megkínlódni azért hogy pillangó lehessek, ha valaki, pusztán jószándékból, segít a pillangónak kikelni, azzal megöli.
Vannak dolgok, amiket nem lehet másképpen mondani. És egy ilyen mondat közhellyé válásában azok vállalják a legnagyobb szerepet, akik "közhely" felkiáltással a lényeget rázzák le magukról éppen.
Rengeteg olyan közhelyszerü mondatot tudnék felsorolni neked, amiknek mély igazságtartalma van, csak éppen soha senki nem gondol igazán mélyen bele. Talán annak lehet jelentôsége (az egyén szempontjából), hogy ki az, akitôl éppen hallja, kinek a kedvéért hajlandó VÉGRE belegondolni, és elkezdeni foglalkozni vele.
Talán Christiánnak van valami személyes kisugárzása, ami hatással van az emberekre. Persze, nem tudom, még sose láttam. De a könyve jó, a nappalis. Némi kis fenntartásokkal, persze :))
Az Önmagammal való szembenézéshez bátorság kell, erre csak kevesen hajlandóak, bár úgy gondolom, ha lassan is, azért nő azok száma akik inkább önmaguk megismerésére fordítják az energiájukat.
Kedves Akyra! Örülök, hogy itt vagy. Tudod, amikor először megismertelek, azt hittem Te vagy Aewyn, mivel olvastam anno a blogodat és nagyon nagy volt a hasonlóság. ;) Csak ennyit szerettem volna írni. Minden jót Neked.
Ez egy jó mondat. Az a baj, hogy vannak mondatok, amiket egyszerüen mélységében meg kellene érteni. Én pl. ezzel a felvetéssel tökéletesen egyetértek. Nagyon sokszor van ez így az emberekkel.
Ezt azonban elég nehéz lehet elfogadni, mert ha mélységében megérted pl. akár csak ezt a mondatot is, bizony kemény dolgokra lehet rájönni. Szerintem lenne az embernek éppen elég "dolga" saját magával, de kényelmesebb másokkal foglalkozni. És fôleg: veszélytelenebb :)))))
„Sose foglalkozz mások életével. Minek teszed? Hisz ott a saját életed. Éld azt. Ha már mások életével foglalkozol, ha már mások múltjában vájkálsz, akkor csak menekülsz önmagad elől. Futsz a saját lényed, a saját jelened elöl."
"S ne is tömd tele a fejed híres emberek önéletrajzaiban szereplő adatokkal, mert hát könnyen lehet, hogy egyetlen szó sem igaz az egészből. Egyetlen valaki viszont biztosan valódi: Te. ”
A. J. Christian
Idevágó részletnek érzem, de csak részlet, a teljes valósához megérné elolvasni az egészet! Esetleg elgondolkodni is megérné, hogy vajon miért foglalkozunk mindig mással, ahelyett hogy önmagunkra fókuszálnánk, a mocsoklódás helyett inkább az élet által elénk sodort lehetőségekkel élni vagy nem élni, és ezt a döntést saját magunk meghozni, és hagyni hogy mindenki meghozza a magáét, élni és élni hagyni.
Miklóska láttad, megbuktunk. Az az párdon, megbuktam. A nagytudású, a spiritualitás ostora, Dr. Watson Zealander leleplezett :-) Talán itt az ideje, hogy megtudja az igazságot...
"Amugy jol ismerem az egyik legnagyobb rádio müsorvezetőjét, aki többször hivta meg AJC-t a müsorába a könyveit kiadó cég egyik vezetőjének a kifejezett kérésére. Ő elmondta hoyg nem ő irja a könyveit... "
TE ott vagy mikor ezek a könyvek születnek? Ha nem akkor honnan tudod hogy hogyan jönnek létre? Csak nem hallottad valakitől aki szintén hallotta valakitől? Ezt nevezem hiteles forrásnak! Te mindent mindenkinél jobban tudó, vagy halló... Teeeee...
Hál Istennek a definiciót nálam sokkal bölcsebbek találták ki, igy nem izgulok a valóságtartalma miatt :) Nem az én szubjektiv agymenésemból származik.
Szerintem a népbutitás és az átlátszó csalás sokszor és jogosan vált ki dühöt. Tekintsd ezt nemes haragnak. Nem AJCre haragszanak, hanem értetek :)
A stilust nagyon nehéz a neten keresztül meglátni. Hidd el hogy hatalmas hiba valakit a hszei alapján megitélni.
A megéléshez és megvalósitáshoz szükséges impulzus a fejben születik. Nehéz ugy megvalositani valamit ha nem tudod mit. Ez egy nagyon divatos frázis manapság, és persze igaz is, de nem szabad elfelejtkezni arról hogy számunkra (embereknek) van még előtte egy fázis. A tudásé. Nem szabad kiragadni tanitásokat, mert azoknak van egy logikája és egy hierarchiája. A suliban sem azzal kezdik hogy na akkor 2ismeretlenes egyenenlet, hanem először szorzótábla és tanulás, magolás. Aztán azt el lehet felejteni és már automatikusan "éli" az ember.