Hiányoltam egy olyan topicot, ahol vasúti fényjelzőkről szerepelnek képek - ezért hát nyitottam egyet. :-) Jöhetnek ide fotók mindenféle elő- és fő-, ismétlő- és tolatójelzőről: a lényeg, hogy ne ábrák, hanem valódi képek legyenek, és minél több különféle jelzésképet láthassunk rajtuk. :-)
A Tóvároskert mh. előtti 787-es számú térközjelző előtt az ív miatt van két ismétlőjelző. Mindkettő fehér-sárga fénnyel világított, ugyanakkor a térközjelzőn zöld fény volt! Ez azért lehet, mert az ismétlőjelzőben kiégett a zöld?...
Múltkor amikor ezt írtam, érdekes módon utána megjavult minden, mindkét ismétlőjelzőn világított a zöld.
Aztán azóta már megint kiégett, mindkettőn csak sárga van. De érdekes módon a vonalon a többi térközjelző előtti ismétlőjelzőn általában a zöld fény világít, azaz helyesen jelez elő. Pedig azok is kb. ugyanannyit lehetnek szabad állásban, mint ez a tóvároskerti. Lehet hogy ennél valami állandóan kicsapja a zöld izzókat? Vagy kicsúzlizzák?
"Vagy este egyenes pályán akár a szomszédos állomás bejárati jelzőjét is látni:)"
Régen volt itt egy ilyen hozzászólás. Szeretném megmutatni, hogy szerencsére van még olyan is, hogy egy térközjelzőtől látni a következő állomás bejárati és kijárati jelzőjét is, fényes nappal. :-)
Kőbánya felső 1. vágányának végpont felöli kijárati jelzője.
Már több mint 3 éve szállok le/fel itt a vonatra majdnem napi rendszereséggel, de eddig csak 3-szor láttam zöldet mutatni, mindhárom alkalom hajnalban ill. késő este volt.
Hol van olyan térközjelző(-pár), ahol mindkettőnek (tehát a pálya két oldalán, egymásnak háttal álló jelzők közül mindkettőnek) az "alapértelmezett"/leggyakoribb/stb. állása a villogó sárga?