Nem is kell válaszolnod, ez amolyan "költői kérdés" volt. De ezek után pláne állítható, hogy a Desiro - Magyarországon - nem képes olyan szolgáltatást nyújtani az utazóközönségnek, mint amilyet az elvárna. Akkor már nézhetjük a gazdaságossági szempontot is, és a Csörgővel jobban járunk. :-)
1. Igen én a Desiro-t annak tartom, persze ehhez kell az üzembiztonság, vagyis a megfelelő szintű karbantartás. Csajág-Déli között pedig kibírható az ülés is, de mondjuk a Tapolca-Déli távra én sem tartom szerencsésnek. Ezért írtam, hogy per pillanat optimális.
2. Két ideiglenes hídat építenek be a löszfalba, amely a szilárdabb talajon áll majd. Szerintem nem lesz akadálya az M62-es vontatásnak. De ezt majd a mérnökök megmondják, ha elkészül.
Nekem nem kell elmagyaráznod, hogy többet fogyaszt 6 db Dezső motor, mint 1 db Csörgő motor. :-))) Az utast viszont szerintem ez érdekli a legkevésbé. A pénzéért szolgáltatást, jó szolgáltatást vár el. Hiszen a vasút egy szolgáltató, akinek sokszor nem csak a gazdaságossági oldalt kell vizsgálnia, egy-egy döntés meghozatalakor.
Nincs körbejárás Csajágon, nem kell a szerelvényt kirángatni a Csöresz mögül a Déliben. És ráadásul most, hogy kint 15 fok van még a légkondi is megy rajta.:-))) Ahogy láttam az utasok is kényelmesen elférnek rajta, hétfő van és rossz idő.
"Megint a gyorsokban bohóckodnak az elővárosi vonattal?"
Székesfehérvár az még hajszál híjján előváros. :-) A másik pedig, hogy most kifejezetten optimális a Desiro-s gyors, hiszen az akarattyai vágányzár és pusztaszabolcsi terelés miatt egyszerűbb megoldás a Csörgős vonatnál. Szegény pesti embernek, most úgyis nagy a zajterhelés a Déliben az M41-ek miatt.:-)))
Szombaton a 9704 - 971, vasárnap a 19702 - 1973 Desiro az alap forda szerint. Amíg bele nem futnak egy tömeges utaslemaradásba, vagy valami más méretes botrányba. Bár amilyen agyasok, lehet, hogy az sem számít. A Desiro piros, és a piros az jó.
(Most a vágányzár alatt a 9720 - 979 - 9704 - 1973 - 978 - 19711 tripla Desiro munkanapokon is.)
Tudom, tudom, de a mi 5000 hozzászólásunk meg a 26-os nemtom mennyi hozzászólása már pont elég lenne, hogy életet leheljünk bele, és ne 3 topikot nyitogassanak a Balaton fanok. :))) Még mindig nem? :( A 29-es topik tekintélye megmarad nyugi. ;)