Ezt a hibát én is elkövettem... Bár volt némi I profilú Tillig sinem, rengeteg régi sinem és váltóm is maradt. Ezt egészítettem ki a Deáknál és Modell&Hobby-nál kapható régi sinekkel. Nem mondom, ha újra kezdhetném a pálya építést, akkor én is az I profil mellett tenném le a voksomat. A régi sineknek az a baja, hogy "hülyén" felületkezelt és miután először lecsiszoltam, baromi hamar beoxidálódott újra. Ez csak egyetlen esetben nem fordul elő, ha 1-2 naponta kb 15-20 percet futtatom a mozdonyokat a pályán. Ekkor viszont a mozdony viszi fel a szennyeződést. Ami szerintem még zavaró a régi sineknél, hogy a váltó elektromos állítóműve rengeteg hasznos helyet foglal el. Ezeket most próbálom padló alatti váltóművekkel helyettesíteni.
nem gyártják, már a 2004-es katalógusban sem szerepel a régi kalapos sín. Az, hogy rendelni lehet az egy dolog, ettől még se nem lesz olcsóbb, sem pedig megbízhatóbb, mint az új.
A Tillig nem gyártja a standard U sineket(már évek óta nem szerepelteti a katalógusában), azonban még jócskán van raktáron. Ezt az infót személyesen a Tillig gyárban kaptam Sebnitz-ben.
Mint azt már korábban nálam nagyobb emberek leírták ez az IDEÁLIS MÉRET !
Azt szeretném kérni tőletek, hogy aki rendelt már "BETTINÁNÁL" (mivel németben men vagyok teljesen perfekt) röviden írja meg a rendeléssel kapcslatos fontos tudivalókat, tapasztalatait, szállítási költséget.
Nem akarlak az új I profilos sínrendszer felé orientálni, de legalább az új részeket csináld abból.
Azért, mert
1. élethűbb, mint a régi
2. szebb, mint a régi
3. jobb az áramszedési képessége, mint a réginek
4. nem oxidálódik annyira.
5. normálisan forrasztható, nem kellenek azok a ronda betáp sinek.
6. a régit már nem gyártják, tehát csak börzén illetve másod-harmad kézből tudsz szerezni.
Én a saját bőrőmön tapasztaltam meg, hogy az U profilos régi sin addig jó, amíg nem kezdtem el járatni a vonatokat rajta... gondoltam, hogy ha úgyis van 1km régi sínem, akkor azt felhasználom a rejtett szakaszokra, meg hegy belsejébe... Szerinted mi lett a végeredmény??? ... Cserélhettem ki az összes régit...
Ja és ha csak flexi sínt veszel, akkor irdatlan gyorsan lehet haladni és bármilyen pályát meg lehet építeni... Én csak ilyennel dolgozom. Árban is jobb, mint a fix geometriásat megvenni..
Részben osztom a véleményedet, azonban a Roco csődje után szinte felüdülés, hogy több gyártó is "porolni" kezdett. Még akkor is, ha rengeteg féle festésben adnak ki egy-egy modellt. Végre kezd megtörni látszani a Tillig egyeduralma a TT-s fronton. Talán a távoli jövőben ez az árakban is tükröződni fog.
Én már rendeltem 2x a http://www.hobby-shop.cz-től. Mindíg pontosan szállítottak. Egy gond van velük: nagyon magas a szállítási költség, úgyhogy szerintem csak akkor éri meg, ha nagy értékű a rendelés.
biztos igazad van ebben nem is kételkedem,de a váltohajtomü az amiröl irsz az elektromos ugye?Én kimondottan kézi váltokat akarok beépiteni szeretem a manuális dolgokat,másik dolog amit nem is tagadok hülye vagyok ezekhez az elektromos dolgokhoz ezért nem is akarom tulbonyolitani az asztalt.Ez pusztán csak egy kis idötöltés és semmi más
Ettől függetlenül kénytelen vagyok felszedni az ezzel letett asztalomat, sajnos az évek elszálltak, nincs idegem minden héten váltóhajtóművet cserélni, kontakhibát hajkurászni meg ilyenek. Amit ma ilyen sínt kapsz, azt jórész szintén húsz éve gyártották, megspórolsz magadnak egy felesleges kanyart (és sok pénzt, mert ami nálad nem válik be, azt senki nem fogja tőled megvenni), ha az elérhető legújabb sínnel kezdesz hozzá. Mint sok helyütt le van írva e fórmban: a sínnel spórolni nem szabad! Nagyon sokan buktunk már nagyon sok pénzt ezen. De ez csak egy tanács, megfogadni persze nem kell.
Azt azért tulzásnak tartom hogy "SZARBOL ÉPITKEZNI"de van 300 darab régi tipusu sinem és kidobni nem akartam.Pedig megtudnám venni az uj sineket is de nekem ezek már a szivemhez nöttek.
Tudom ez tt-s oldal ,de van egy sogorom aki HO-s terepasztalt akar épiteni.Valaki tud segiteni milyen sinböl csinálja gondolok arra hogy legyen utánpotlás tehát boltban legyen mindig kaphato
Elnézést ha megsértettelek, de 2005 októberében mentettem le az intéző szerint a képet és sajnos nem írtam föl honnan van. A szerzői jogdíjat utólag fizethetem vagy a bíróságon találkozunk? Amúgy direkt nem ide tettem a fiatal lelkek védelmében...
egy pár 15 dollár tehát kb 4200 ft az nem pénz érte ki számolom mennyi kellene és keresek valakit akinek oda adom a pénzt és megrendeli mert én hülye vagyok hozzá.Te rendeltél már tölük?Tudod hol van a boltjuk?