el tudod képzelni hogy egy sor olvasása nélkül is el tudom képzelni hogy a felső harmadban nem visszalépéssel újít a Nikon, a többi meg halálosan unalmas.. de mivel ez nem zárt topic véleményem volt, tudom még két év és nem lehet már az sem.. max kisdoktorim :) (nem troll vagyok, isten bizony, ezek csak más vélemények)
..megélhetési fotós vagyok, 12 éve, és unatkozom ...mert a megrendelők már nem értik ha akarok valamit, mert csak a vasárnapi csirkepörin jár az eszük...Kimaradt itt pár év vizuális nevelés....másik oldalon meg temérdek önelégült ember tobzódik ... művész névjeggyel...
csak az állóvízre utaltam, arra hogy soha semmi nem változik, én kérek elnézést...soha semmi lesz egy d900 annak egy új topic-ja és ez megy újra meg újra meg újra.
Elfogadom, naná. Én is készítettem rengeteg szar képet unokahúgomról jópár évvel ezelőtt, aki tündérbogár természetesen, de ha D9-cel készítettem volna, akkor is szar lett volna, mert nem voltam tisztában a hogyanokkal. És akkor arról vitatkoznánk, hogy a szar képemen mennyivel élesebb lenne az árnyék, és a döglött szemeiben mennyivel több a fekete árnyalat.
Nekem pedig Szipál kilétéről nem volt fogalmam, csak az elmúlt 3-4 évben. Nem bántom, hanem elfogadom hogy felkapták a vén kujont, de ne legyen már etalon a topikban, mert valakinek a bogár pöcse, a kislánya vagy éppen egy virág hajtása vált ki érzelmet :)
Fogalmam sincs Konstansvalue kilétéről, de sejtem, mire gondolt. Ami engem is szokott foglalkoztatni. Hogy sokan hajlamosak elmerülni a pixelszintű képbuzerálásban, és elégedetten mosolyognak, ha sikerül egy tűéles képet készíteni egy bogár pöcséről, egy édes kislányról, egy bimbózó hajtásról, miközben az életben nem lesz egyetlen olyan képük sem, ami a rajta kívül bárkiből is érzelmeket, izgalmat, továbbgondolást váltana ki. Érthető vagyok, ugye? Igen, fontos a jó minőség. Sokszor azonban szart se ér, mert jó látás nem párosul hozzá, fantázia végképp nem.
Bennem például fel nem merülne Szipál Peti képei láttán, hogy milyen géppel készítette őket, vagy hogy lehetne részletgazdagabb az árnyék az áll alatt. Persze, jön mindig jobb, újabb, szebb. Természetes. De bazzeg, csodálatos, hogy milyen vehemenciával tudnak vitatkozni négy képponton, mennyire fölé bír nőni a képminőség kutatása az esztétikai értékelésen.
Lehet, hogy csak nálam van így, de nekem először mindegyik új váz fogása furcsa. Aztán idővel megszokom, majd pár hónap múlva már a korábbi/ritkábban használt vázamat érzem szokatlannak.
AW önhibáján kívül kicsit megszívatott, mert állításuk szerint a Nikon ígérete ellenére nem kaptak múlt héten vázat. Sajnos nem boldogít, hogy első vagyok a listán, ha nincs váz. Remélem, az infójuknak megfelelően jövő héten jön majd új szállítmány.
Ja-ja, láttam már és pont ezért mondogatom -legalábbis a tesztfotók alapján-, hogy akinek ez a részletgazdagság és élesség nem elég, az szarjon sünt. :-)