Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.09 0 0 40
Szerintem pont fordítva: a Real Love volt a gyengébbik - egyébként a Real Love egy másik felvétele megjelent az Imagine John Lennon c. filmzene-albumon (1988) és az sokkal tisztább, őszintébb verziója ennek a szép dalnak, mint a '95-ös felturbózott (asszem 64 sávon dolgoztak vele, százezer gitár, mindenki énekel, aki nem volt rekedt stb stb)
thesaint Creative Commons License 1999.09.08 0 0 39
SZVSZ a Free As a Bird nagyon gyenge volt, a Real Love egy kicsit jobb, bár az sem egy jelentős dal.
A tervezett kislemezről annyit tudok, hogy különgöző webhelyek szerint ez a 'Hey Bulldog'eddig kiadatlan stúdióváltozata lesz.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.08 0 0 38
Kedves Szabolcs,

Viszont a Flowers... nem 88-ban, hanem 89-ben jelent meg (ha már kukacozunk). :)

Paul-szóló:

asszem a Back to the Egg és a Ram kivételével nekem mind1ik +van v. cédén v. elpén (esetleg kazetta).

Személyes véleményem néhányról:

Easy listening, de mégis igényesen: Wild Life

Hasonló, 1 év10eddel későbbről: Tug of War

Igazi primőr rockzene: Band on the Run

Kissé 'populista' mű, erős közepes: At the Speed of Sound

Tipikus 70-es évek rockja (azért jó): Venus & Mars

Borzadály, mindenkit óvok tőle! London Town

Kísérletezősdi, semmi Beatles-feel McCartney II

Profi koncertanyag: Tripping the Live fantastic

1-2 húzószám, enélkül gyenguszka: Pipes of Peace

Egységes hangulatú számok, de csak közepes anyag: Flowers in the Dirt

Erőtlen kísérlet a Beatles-fíling visszahozására: Off the Ground

Bensőséges hangulatú anyag, néhány igazán jó darabbal, itt már sikeresebben idézi fel a Beatles-hangulatot, szinte egyedül jáccik minden hanxeren, ehhez hozzátartozik, hogy a lemez voltaképp válogatás a 92 és 97 között készített, kiadatlan számaiból : Flaming Pie

Lennonnal kapcs.ban részben értek 1et veled. Szerintem a szólólemezein nem annyira zavaró a szöveg 'túlbékézős' jellege. Viszont (szerintem) zeneileg igen-igen vacak dolgokat csinált mind a Walls & Bridges ('74), a Rock'n'Roll ('75), mind pedig a Mind Games ('73) albumon.
Viszont az hozzátartozik, hogy csinált 3 ZSENIÁLISat is, az Imagine-t ('71), a Plastic Ono Band-et ('70) és a Double Fantasy-t ('80.) - persze ez utóbbi lemezen a jelzőm a Yoko-számokra nem vonatkozik... :)

És hááát Paul zseniális lemezt szerintem nem csinált a Beatles óta. Sok jót, nagyon jót igen, de zseniálisat nem.

Apropó: mi a véleményetek az Anthology-n publikált 'új' Beatles-számokról, a Free as a Bird-ről és a Real Love-ról? Állítólag egy 3. is készült, de valamiért kiesett az uccsó rostán.
Ezzel kapcsolatos az is (biztosan sokan tudjátok), hogy az év vége felé (de lehet, hogy csak Kareszkor) piacra kerül egy Beatles-kislemez, rajta egy elveszettnek hitt, de megtalált, 68 körüli számmal, amit Lennon énekel, utólag nem játszottak hozzá semmit. George úgy kommentálta, hogy az évezred uccsó Beatles-kislemeze lesz és egyben a leguccsó Beatles-single is - azaz nem szándékoznak a 'padlás összesöprésével' újabb és újabb anyagokat kiadni...

thesaint Creative Commons License 1999.09.08 0 0 37
köszönöm mindenkinek a tippeket kalózlemez ügyben, majd ha Bp-en járok, biztos megnézem ezeket a helyeket.
egy kérdés mindenkinek:
melyik a kedvenc Beatles albumod és miért ?
nekem a Revolver, mert nagyon sokszínű, dallamos ugyanakkor helyenként elvont és az Abbey Road-hiszen ilyen a ZENE.
De nagyon szeretem még a Peppert és a Magical Mystery Tour albumváltozatát is, bár a filmet sajnos nem láttam.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.08 0 0 36
Kedves Csülök, NAGYON IRIGYELLEK!!...
Nem kukacoskodni akarok, csak a pontosítás végett: a Wings 1980-ban megszűnt, igaz, McCartney 1988-ban a Flowers In The Dirt LP-hez összehozott egy állandó bandát, amelyikkel azóta megcsinált összesen négy albumot és két turnét, de az egy noname banda, nem a Wings. Viszont Paul már a hetvenes évek közepétől, a Wings-koncerteken is nyomott Beatles-számokat.
A 89-es turnéról szól egyébként a Get Back! című film, több koncert film- és hanganyaga összevágva.
Csülök Creative Commons License 1999.09.08 0 0 35
Nem emlékszem pontosan, azt hiszem talán 89-ben volt a Wings-nek az első olyan turnéja, ahol Paul a régi Beatles számokat (is) énekelte. Két barátommal szereztünk jegyet a müncheni koncerte és kiutaztunk. Fenn ültem az Olympia Halle legtetején, egy rohadt oszloptól alig láttam, de mikor a "Yesterday" szólt, bizony már nem gyerekfejjel, könnyek szöktek a szemembe.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.08 0 0 34
Egyébként mit gondoltok a szólókarrierekről? Én mostanában Paul szólólemezeit hallgatom. Ajánlom mindenki figyelmébe az első önálló albumát: "McCartney" (1970). Az összes hangszeren ő játszik, Linda néha alátercel. De a Wings-lemezek és a későbbi, nyolcvanas-kilencvenes években született lemezei is nagyon jók.
Korábban Lennont szerettem (úgy értem: a szólókat), de mostanára kicsit untat ez a "világ-béke-szeretni egymást-ki vagyok én és hol a helyem" témakör. McCartney profibb, egyszerűbb, tisztább és zeneileg jobb. Nekem ez a véleményem.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.08 0 0 33
Sziasztok, újra itt...
Beatles-kalózlemezeket lehet még elég jó választékban a Blaha Lujza térnél kapni, a pontos címet nem tudom (József krt.), valamivel a McDonalds után, a Rákóczi tér felé, sajnos a bolt neve sem ugrik be.
Thesaint-nek: a koncerteket - sajna - CD-ről vetettem át kazettára (a tokioi nagyon rossz minőségű, már maga a CD ilyen volt), kivéve a Hollywood Bowl-t, az egy 1977-ben megjelent LP, két, egy 64-es és egy 65-ös koncert egyvelege.
Oldshatterhand: a 9 lemezes BBC mennyiben tér el a hivatalosan megjelent "Live at the BBC" (1995)-től? És a "Last Live Show"-n mi van?
EGYÉBKÉNT tavaly karácsony körül az EuroPark (Határ út) elektronikai részlegén, a lemezeknél árulták a Hamburg 1962 anyagot kalóz CD-n, 800 Ft-ért! Valószínűleg nem tudták, hogy mi az..
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.07 0 0 32
Azért a She Said She Said'69 meg a Help'69 sem rossz... 1 csomó régi számukat - csak a poén kedvéért - 'felbaromkodták' újra...
old shatterhand Creative Commons License 1999.09.07 0 0 31
Lennon valahol azt mondta: Utoljára 1962-ben élvezték igazán a zenélést. Azt hiszem, ez enyhe túlzás, de a BBC-s vagy a hamburgi felvételeknek valóban eléggé önfeledt hangulata van. Talán a Let It Be felvételeken (nem az LP-n)jön ez újra elő.
bonsay Creative Commons License 1999.09.07 0 0 30
T_S_Magnum:

A Let it Be-variációk nekem is megvannak, nagyon királyak a dalok!!
A kedvencem: a Don't let me down, és a Besame mucho

bonsay

Halászkirály Creative Commons License 1999.09.07 0 0 29
Egyet értek veled! Szerintem is a bajuszos-szakállas korszakukban voltak a legeredetibbek! :)
Igazából ez pont az a korszak, amikor már felhagytak a koncertkörutakkal és elbújtak a stúdió félhomályába. Végre önmagukat adhatták.
Ha jól emlékszem, az Imagine c. filmben Lennon mondta egy fekete-fehér interjúban, hogy az akkori hangosítástechnika "jóvoltából" a hangszereik helyett a lányok sikoltozását hallották csak a színpadon, így bármit játszhattak volna, senki sem vette volna észre. Csupán a megjelenés volt a lényeg. Nem csodálom, hogy nekik is elegük lett az öltönyös-nyakkendős-vigyorgós korszakukból.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.07 0 0 28
Sziasztok,

Én mind2t imádom (Stones + Beatles)
és sok kalózom van tőlük.

thesaint:

Jelenleg a Mammutban is találsz Beatles-bootlegeket, igaz, méregdrágán. Ezeket (yellow dog széria: Unsurpassed Masters, Ultra Rare Trax stb.) én úgy 93-95 környékén szereztem be. Mindig csak pici boltban kapni ilyesmit, nagyok nem foglalkoznak vele. Még egy hely, ahol sok ilyen van: Lemezkuckó, Király u. 67.

Tetőkoncertem nincs, igaz, asszem hangkazettán megvan a dolog. Meg sok kazettám van, ami a Let it Be forgatása alatt feljáccott, örömzenélt idegen számokat tartalmazza.

thesaint Creative Commons License 1999.09.07 0 0 27
kedves Szabolcs !

Nagyon jó kis gyüjteményed van.A koncertek CD-k vagy bakelitek ?
A tetőkoncert sajnos nincs meg, bár én is keresem. Annyit tudok róla, hogy a Yellow Dog adta ki a '90-es évek elején CD-n, és nagyon jó minőségű. Nekem bootlegek közül csak a Hamburg van meg, sajnos.:((
Szerintem is kár ilyen Beatles Vs Rs dolgokat kreálni, mert ízlés dolga,hogy ki, mit szeret.
Bár az tény , hogy nekem a korai Rs jobban bejött.
Egyáltalán hol lehet ilyen ritka Beatles lemezeket szerezni ?

old shatterhand Creative Commons License 1999.09.06 0 0 26
Kedves Szabolcs !

Irigyellek a gyűjteményedért. Asszem hamarosan megkereslek másolás ügyben, ha már voltál olyan kedves felajánlani. A felsorolásodat a következőkkel tudom kiegészíteni: "The Complete BBC Sessions" (9 CD-s doboz), "Last Live Show" (kalóz koncert LP)
Beatles - Stones kérdésről: Szerintem lehet őket együtt is szeretni. Én például a Stones korai dolgaiért lelkesedem. Irtó jók azok a számok a maguk nyersségével, hamis hangjaikkal. (ezt komolyan gondolom)Pl:Tell Me, Under My Thumb stb. Na de ezt majd egy másik topicban.
Szerintem a Beatlesnek az az egyik titka a sok száz közül, hogy szinte minden lejátszás után találsz egy-egy olyan finomságot egy adott számban amit előzőleg nem hallottál. Ráadásul, ahogy Lennon nyers vadsága, Macca zenei intelligenciája ötvöződik ! Persze a háttérben ott van George Martin.
Na és azok a vokálok ...

Don Valentino Creative Commons License 1999.09.06 0 0 23
Igen inteligens emberek szoltak eddig hozza, es tenyleg nem domborodott ki a Stones-Beatles ellentet frocsogos valtozata. Szabolcs! Azert szerintem nem szerencses ilyen lehetetlen fogalmakkal dolgozni, hogy "A Vilag Legjobb Zenekara" Ezek a listak altalaban a lemezeladasokon alapulnak, ami - mint azt valaki emlitette - akar a Beksztritbojszt is felemelheti a csucsra. Nekem egyebkent a Sgt. Peppertol tecc. Es eletem masodik szama (a Micimacko utan) a Yellow Submarine volt, amit megtanultam gitaron elkolbaszolni anno.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.06 0 0 22
"Ha van valakinek valami érdekekes lemeze"...
Nos, nekem a "hivatalos anyagon" (sorlemezek, BBC, Anthology stb.)kívül a következők vannak:
- Az Antológiában sem szereplő kiadatlan bootleg-ek (Bad To Me, Heather, Goodbye, Suzy Parker, Watching Rainbows, Oh I Need You, Dig It /4 perc/, Save The Last Dance For Me stb., ami kapásból eszembe jut)
- Hamburg 1962 (CD-verzióban)
- Karácsonyi lemezek
- Decca-felvételek
- Próba a Cavernban 1962
- Get Back (a Let It Be album eredeti változata, kalózlemez)
- Something Extra (kalózlemez érdekes változatokkal, pl. a She Loves You sztereóban, az I Am The Walrus végig sztereóban, Her Majesty záróakkorddal stb.)
- Koncertek: Stockholm 1963, Ed Sullivan Show 1964, Hollywood Bowl 1964-65, Paris 1965, Tokio 1966
Filmek: Hard days Night, Help, Magical Mistery Tour, Yellow Submarine, Let It Be, Anthology, The Compleat Beatles, Imagine: John Lennon, Imagine '71, Paul McCartney's Get Back, Now and Forever.
Szívesen másolok, viszont keresem a HÁZTETŐKONCERT teljes anyagát!
thesaint Creative Commons License 1999.09.05 0 0 21
kedves old shatterhand !

Persze hogy van a 1962-es Star Club CD-n, nekem is megvan. Persze hogy kalóz, de az eredeti bakelit se volt teljesen hivatalos, mert az tudtommal EMI nem járult hozzá. Amúgy elég gyér minőségű a CD és szerintem nem a teljes anyag, mert 2-3 szám hiányzik róla, de a Hippy, hippy shake és a Sweet Little Sixteen nagyon jó.
szerintem is a későbiekhez a kezdeti anyagokon át vezet az út, és néha hetakig nem hallgatok Beatlest hanem csak más zenéket.
de azután megint előveszem a CD-ket....

old shatterhand Creative Commons License 1999.09.05 0 0 20
Nagyon örültem ennek a topicnak, Én meglehetősen új vagyok, eddig inkább csak olvasgattam, de ha valamihez, hát a Beatleshez feltétlenül hozzá kellett szólnom. (Már csak azért is mert úgy látom kicsit halódik a topic.)
Egy dolgot sajnálok a Beatles-szel kapcsolatban. Éspedig azt, hogy soha nem fogom átélni újra azt az érzést, mint amikor kb. 13 éves koromban (talán 1976 ?) először meghallottam a She loves you-t vagy a Hard Day's Night-ot. Az valami hátborzongató volt. (fanatikusok biztos emlékeznek erre az első érzésre)
Persze ma már én is inkább az Abbey Road-ot vagy a Sgt.Pepper's-t értékelem, de ide a korai dolgokon át vezet az út.
Erről jut eszembe: nem tudja valaki véletlenül, hogy a 62-es hamburgi felvételnek van CD változata ? (persze ha van, nyilván kalóz)
Hálás lennék az infoért.

o.s.

BagolyMondja Creative Commons License 1999.09.03 0 0 19
Velemenyem messzemenokig egyezik XPT ureval, bar a Number9 nem olyan rossz. Viszont azutan csinaltak egyket olyan dolgot, ami nagyon is forradalmi volt, elkezdtek szvingelni a mufajok kozott (az I want You dzsesszbetetje, a Helter Skelter majdnem heavy metal, a Number9 pszichedelikus vagy mi a szosz, az In my life (?) barokk csemballobetetje), es az nagyon kiraly.
Mindemellett ma mar alig-alig teszem fol. Talan mert szinte mind fejbol tudom (na jo, ez tulzas - viszont be lehetne vezetni egy Beatles-idezet jatekot is).
X polgártárs Creative Commons License 1999.09.03 0 0 18
Hehe Beatles topik :)
Úgy 14 évesen még tetszett is a Girl + a Hard day's night....ma már nem nagyon tudom leviselni a '65 előtti lemezeket. Szerintem attól kezdve csináltak jó zenéket, hogy beszívtak, felszippantottak , elmásztak Indiába. Mondjuk a Number nine-t nem igazán tudnám többx +hallgatmi...:)
xpt

Dear Prudence rewlz!

neptancos Creative Commons License 1999.09.03 0 0 17
Hát, régen volt, de nem múlt el. Később talán a Qween.
Aztán én el lettem csábítva a népzenék felé. De angolul jórészt tőlük tanultam.
n.
thesaint Creative Commons License 1999.09.03 0 0 16
Nagyon örülök, hogy létrejött ez a topic. Szerintem fantasztikus a Beatles zenéje és ami nagyon fontos: időtálló.Bár én az 1965 utáni lemezeiket szeretem a legjobban, az első lemezek is nagyon jók.
Ma is emlékszem arra, amikor először hallottam a A Hard Day's Night c lemezüket ( ez volt az első amit hallottam tőlük), aztán jött sorban a többi.
Azután a könyvek, filmek (már ami eléthető volt)....
Rendesen függő lettem , szinte mindennap hallgatok tőlük valamit.
Szeptember 15-én pedig megjelenik a Yellow Submarine című rajzfilm-újrakevert hanggal és feljavított képpel, DVD-n és VHS-en. Cool, bár biztos drága lesz :((
Ha van valakinek valami érdekes lemeze, Cd-je (ritkaság, koncert, bootleg stb) tőlük, írjon emilt.
Kapsel Creative Commons License 1999.09.02 0 0 15
Benedek Szabolcs: "...eddig akárhány Rolling Stones-interjút vagy -biográfiát láttam vagy olvastam, mindben valahogy szóba került a Beatles. Fordítva, a Beatles felől viszont a RS soha"
- ez érdekes, mert én viszont egyetlen RS könyvet, biográfiát nem olvastam, annál inkább Beatles könyveket (B.Biblia, Mindhalálig Beatles stb.) és én ezekből értesültem az RS és Beatles közötti jó kapcsolatról. Mind1.

Örömmel látom viszont, hogy sokan hozzám hasonlóan a Beatles zenéjén keresztül fordultak a zene felé.
SZVSZ a Beatles zenéjének az az egyik legnagyobb érdeme, hogy a kezdetekben egyszerű populáris zene világszerte meghódította a hallgatóságot majd amikor ez megvolt nem állt meg, hanem új utakat keresve bátran egyre jobb zenét alkotott és szeretetett meg a hallgatókkal.

Csak egy példa: az olyan hangszereket mint a szitár, harmónium vagy a csemballó én (kisgyerekként - lehettem kb. 9-10 éves) először náluk hallottam és szerettem meg. Ennek hatására fordultam utána a komolyzene, india zene stb.

Hát 1előre ennyi de majd még jövök mert a téma kifogyhatatlan.MarK Creative Commons License 1999.09.02 0 0 14
Na, megint én.
Szóval imádom a Beatles zenéjét. Elsősorban 10-16 éves koromig tette ki az életemet ez az imádat, de még ma is szívesen hallgatom őket bármikor. Egyszerűen időtállóak. Közben persze sok más zenét is megismertem, megkedveltem, talán nem lenne hülyeség, ha mindenki leírná, hogy a Beatlesből kiindulva (v. mellett) milyen egyéb együtteseket, előadókat kedvelt meg. Szerintem meglepő dolgok derülhetnek ki, mert bizony pl. nekem 17 éves korom óta a Depeche Mode a kedvenc együttesem (lásd: DM klub topic :-)). Sajnos a legtöbb ember szemében még mindig a 80-as évek eleji tingli-tangli, szinti-pop zenét játszó együttesként él a DM, pedig mekkorát fejlődtek a közel 20 éves munkásságuk során! Aztán nagyon O.K. még a U2, a Paradise Lost (P.L. topic), a Faith no more, az Inxs, a Queen zenéje. Hogy csak néhányat említsek.
A Beatlesre visszatérve: minden külön korszakukat kedvelem, bár kétségetelen, hogy a legkiemelkedőbb teljesítményt a koncertek befejezését követő években nyújtották. Annyi mindenről lehetne beszélgetni a zenekarral kapcsolatban...
Soxor azon gondolkodm, hogy ma milyen lenne Lennon, hogyan vélekedne a jelenlegi eseményekről...
:-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.02 0 0 13
MINDENKIHEZ!
LEGKÖZELEBB SZERDÁN (SZEPTEMBER 8-ÁN)REGGEL LESZEK GÉPKÖZELBEN. ADDIG ÍRJATAK MINÉL TÖBBET A BEATLES-TOPICBA!
ÜDV:BSZ
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.02 0 0 12
Ha megvan az a 100-as lista, jelezd, hol található. Talán a Virgin homepage-én?
VS Creative Commons License 1999.09.02 0 0 11
na, ehhez az évszázad 100-as listájához szólnék,
most rohanok, valami website-ra ellenőrizni, de mintha Dylan is szerepelne azon a listán, eléggé elől, és nem is egyszer...de az igaz lehet, hogy legelől a Beatles van (mármint ezen a listán...).

VS

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.02 0 0 10
Az anyáméknak megvolt - illetve most is megvan,de már az én tulajdonomban - az Abbey Road (1969)indiai nyomású változata (Dum-Dum Records, 1972). Olyan vastag, mintha két lemez lenne összepréselne. Úgy sistereg, mint amikor a rádió nincs állomáson, viszont egészen megkapó hangzást produkál. Néha jobban élvezem, mint a CD-t. Lehet rajta érezni a patinát.
MarK Creative Commons License 1999.09.02 0 0 9
Haliho!
A Beatlesszel kedveltem, sőt ismertem meg a zenét. Asszem ez mindent elmond, talán így "helyes". Mint a legtöbb ember, én is legelöször a szüleim lemezeiből válogattam... Megérte...
Örülök a topicnak.
Egyenlőre ennyit, még visszajövök.
:-)
Bye!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!