Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Degeczi Creative Commons License 2009.03.14 0 0 9654
az
a benzines valszeg gyorsabban melegszik
Előzmény: babarucu (9653)
babarucu Creative Commons License 2009.03.14 0 0 9653

igen kb5-700m után országút 2000 2500 fordulaton

neked dízeles az ajatód

Előzmény: Degeczi (9652)
Degeczi Creative Commons License 2009.03.14 0 0 9652
ma pont megnéztem, kb. hasonlóan viselkedett a motor hőmérséklet

nyilvánvalóan nem mindegy persze, milyen km-ekről van szó: utcasarkonként megállós/kigyorsítós vagy lámpa nélküli főúton 5.-ben fix 1500 körül (város), netán 2000-2500 között (országút) hajtva
Előzmény: babarucu (9650)
babarucu Creative Commons License 2009.03.14 0 0 9651
9391 hozzszól ott a kép a kapcsolóról
babarucu Creative Commons License 2009.03.14 0 0 9650

egy kis segítség a termosztáthoz: 9-10fok kint   3,7km után mejött a második jel 4,9km után a harmadik 7km után a negyedik

a jtdsekhez egy kérdés .nektek van kuplungpedál visszajelző kapcsoló?, olyan mint a féklámpakapcsoló ott van a pedálnál felül

valamikor feltettem képet róla

babarucu Creative Commons License 2009.03.14 0 0 9649

szétszedtem az autót ,leszedtem a feszítőgörgőt (egyedül kszemét)természetesen a krovakészletből pont a 10-es és 15-ös hiányzik ,csillagkulcs és krokodilemelő+egy fenyőgerendadarab volt a kolega .    sajnos aknám még nincs

magán a feszítőgörgős szerkezeten állítani ,felrakásnál elbaxni nem lehet mindennek meg van e helye

most már egyértelmű,hogy a feszgörgővisít ,kicserélem majd a jövő héten

a kérdésem az új feszítőgörgő háromujjas forgatásnál futtatja a görgőt vagy csak fordul  és megáll?

Előzmény: laca5 (9624)
Takyka! Creative Commons License 2009.03.14 0 0 9648
Gépeti,

Azért ez nem ilyen egyszerű! Mit kell karbantartani, mit lehet elhanyagolni a holtponti jeladón, vagy a hőmérséklet érzékelőn? Hogyan lehet azt megoldani, hogy az eladást kibírja hiba nélkül ha már rossz volt? Szerintem ezek a problémák közös okra vezethetőek vissza. Meg kell nézni a szervíz cd-n az elektromos rajzot és az összes motorvezérlővel kapcsolatban lévő csatlakozást át kell nézni. Földeléseket és tápokat is! Én nem akarom azt mondani, hogy a szerelőd nem megfelelően dolgozik, egyszerűen megmozdíthatott egy korrodált, vagy laza csatlakozást és ez okozhatja a bajt.

T.

Előzmény: babarucu (9646)
Gépeti Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9647
Sajnos nem. Olasz import :( Rossz jel, mi?
babarucu Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9646

nálad az a helyzet,hogy az előző tulaj baxot rá ,most nem neked kellene megadni neki az elmaradt dolgokat

egyébként magyarországi volt? vagy legalábbis az előző tulaj?

Előzmény: Gépeti (9645)
Gépeti Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9645
Oké, vettem, megnyugodtam. (Nos, majdnem:)). Én igyekszem megadni neki, amit kíván. Én nem sokat kívánok: vigyen el mindenhova, és hozzon is haza - gond nélkül. Ezt a Lanosom is tudta, remélem LIZ is tudni fogja, ha most rendbeteszik. A szerelőm is azt mondta: aludjak nyugodtan. És szokjak hozzá gondolathoz, hogy a hétvégén még nem lesz autóm...:))
Előzmény: babarucu (9644)
babarucu Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9644

figyel koncentrálj csukd be a szemed .nem szokott ezekkel gond lenni

megerősítés megtörtént!! 1 db könyvelés az irattárba

én elmentem majdnem 9e km-t generátorepedés javítás kivételével úgy,hogy kiderült mennyi van a motorban valójában gond nélkül!!! ,csak olaj és szűrők voltak vásárlás után cserélve

262e km van benne ha ez nem elég bizonyíték akkor nemtommi számít annak

ez egy jó autó, meg kell adni neki a kötelezőket időben ez a lényeg

Előzmény: Gépeti (9642)
Gépeti Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9643
Ez egy igen rendes pasas, neki is az a baja, mint minden más szerelőnek: kevés Multis tapasztalata van (bár a JTD más Fiatban is ketyeg. Amúgy mindig nyugtat, szval én kedvelem, és maximálisan bízok is benne. Ajánlanám is, de azt mondta, akkor nekem is felárat számol el... :))))))
Előzmény: laca5 (9639)
Gépeti Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9642
Azt már megkaptam (na nem a szerelőtől, hanem a barátomtól), hogy minek vettem fiatot, metrt az egy rakás sz*r, aztán persze beleült és azt mondta hogy ez neki tetszik... Nyilván nem törődtek ezzel a kocsival úgy, ahogy ekkelett volna, és most csak remélni tudom, hogy ezzel egy időre vége a csapásoknak (és valóban a szám íze is keserű egy kissé). Egyébként részben a totalcar-os népítéletek miatt választottam a Multiplát (és mindezek ellenére még mindig hiszek benne(no meg nekem is nagyon bejött). Erősítsetek meg, hogy nem szokott ezekkel ennyi gond lenni...
Előzmény: babarucu (9641)
babarucu Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9641

Gépeti autójával az a gond,hogy nem törődtek vele az enyémmel meg az,hogy nem tudom mennyire törődtek vele mármint km/csere

igazad van ebből szokott az a szólás mondás kialakukni na egy szar fiat

Előzmény: laca5 (9639)
babarucu Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9640

a légszűrő levételével (termosztátcserénél)észleltem,hogy az akksi alatt mekkora dzsuva van és a másik oldal nyúlványon is ezeket mostam és a bal keréknél a szellőzőrácstól bejutó cuccokat

nem gondoltam,hogy a páragőz beindítja az egy nappal előtte elhárított csicsergést

Előzmény: laca5 (9638)
laca5 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9639
Első blikkre a Te szerelődről is az jut eszembe hogy minél tovább dolgozik az autón, annál rosszabb a helyzet :-(
Megkapod Te még hogy milyen szar Fiatot vettél :-)

Előzmény: Gépeti (9632)
laca5 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9638
Nem úgy értettem, hanem a nagynyomású mosóra :-))
Nem szokás nagynyomású mosóval belespriccelni a motor környékére, mert még azt is tönkreteszi aminek semmi baja nincs.
Benzinesnél egyenesen tilos, úgy megbénulhat a motor hogy tréleren megy a szervízbe is.

Előzmény: babarucu (9631)
babarucu Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9637

kösz

a szerelőm csak az őáltala beszerzett cuccokra vállal garit

persze a jutaléka is beleszámít ebbe az indokba

Előzmény: Gépeti (9636)
Gépeti Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9636
10-12e a szerelőnek kedvezménnyel, ez márkás (nem tom milyen, de biztos nem rossz, mert sz*rt nem szokott a kocsimba rakni. Enél nem nagyon van olcsóbban, az unix-on a ruville márka is 11-12 körül mozog, akárcsak a Gates. Ott esetleg tudok kedvezményt (kb. 20%), ha érdekel.
Előzmény: babarucu (9635)
babarucu Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9635
a hosszbordásszíj feszítőgörgő mennyibe került?
Előzmény: Gépeti (9632)
babarucu Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9634

ja a régi szíjj nem volt rossz izé nem látszott rajta semmi rendellenesség

a kút fejemből pattant ki a szikra,hogy akkormá csere azis

a görgőkre viszont nem gondoltam főleg a feszítő horr összegére

Előzmény: laca5 (9629)
babarucu Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9633

ja még ehhez hozzájön a halálbiztos autó

emelés kizárólag akásoszloppal(kerékcsere) beragadó biztonsági öv ,nem tudom kihúzni kb 2 hónapja mindennapos a rendőrségi ell nemtom hány brigáddalés autóval

recsegő félt csuklók ,hiányzó 5. seb ,áll villogó olajnyomás, néha jó önindító, hangok innen-onnan ,visító kinyomócsapágy ...stb

felüdülés átülni a multiba

és elmenni maszekmelóba ,kivéve minden év febr most 25 apeck

Gépeti Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9632
Kösz a tippet, a gond megoldódott, most éppen nem hajlandó indulni a kocsi. Valszeg a holtponti jeladó sz*rakodik, úgyhogy újabb "tesztkörök" vannak kialakulóban. Nem túl megnyugtató a helyzet, tekintve hogy mindössze három hete van nálam a kocsi, de remélem ezek után már nem kell vele ennyit foglalkznom. Nagyon sajnálnám ha az összespórolt pénzemet az állandó javításokra kellene költenem, és közben a kocsi állandóan a szervizben dekkolna, én meg járhatnék a BKV-val. Kezdek idegeskedni, a Lanosommal nem volt ennyi gond, pedig az állítólag ennél sokkal sz*rabb konstrukció...
Szóval ha lesz autóm, megyünk mi is Csókakőre...
Előzmény: laca5 (9623)
babarucu Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9631
a diagnosztikai adatok eggyeztetésével , tied- ényém számomra meggyőző,hogy nem kell piszkálnom
Előzmény: laca5 (9629)
babarucu Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9630

főállásban a vízműnél dolgozom közvetlen 8-an vagyunk+főnök

csak a főnököm fiatalabb nálam :mérnök úr,  eddíg a legjobb főnököm de az ex szoc kolegákkal ő sem bír

szájjal szépen dolgoznak" tudod te mi volt anno" kijöttek megcsinálták .szöveg

így általában a főnökkel dolgozom kivéve ásás

emelésnél besegítenek a kolegák

bocs 8 -ból kettő kolega dolgozik ők különautóval vannak

ha leépítés volt a cégnél mindíg nálunk volt ,mi vagyunk a legszélén a megyének

és ha elment tőlünk valaki nem vettek fel helyette senki, úgyis megoldjuk

állítólag mi vagyunk a kísérleti terület

kicsivel bejjebb ugyanezt a melót 40-en csinálják kétszerakkora területen

+1 markoló+"kcr" man teher+ 3 jó(működő) platós vw +1 dobozos+2 caddy+1 seat+1 suzuki+két titkárnő a papírmunkához  és raktár+2 kisfőnök a munkalap, felmérés számolgatás...stb

most épp a béremelési elosztás a vita valaki 2forintal többet kapott

2FT/óra szó szerint

gondolhatod milyen a kedvem ha dolgozni kell

Előzmény: laca5 (9628)
laca5 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9629
Azt jó ha tudod, hogy a vezérlés és a laposszaj cseréje is úgy van kiszámolva, hogy a görgők sem bírják tovább (sőt néha még kevesebb ideig) mint a szíj. Tehát szíjcserének csak akkor van értelme, ha valamiért időközben ki lettek cserélve a görgők, vagy a laposszíj esetében a drága feszítőt meg akarod spórolni és szíjcserekor csak ellenőrzöd, abban bízva hogy észre fogod venni ha majd baj lesz vele és nem kerül sokba később külön kicserélni.

Azt viszont tényleg ígérd meg, hogy nagynyomásúval nem piszkálódsz a motortérben, mert nagyon rá lehet fázni!
Előzmény: babarucu (9626)
laca5 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9628
Munkahelyi viaskodások... Tudod, ha nem elég a válság, annak minden vonzatával, vannak még olyan emberek is, akik arra használják fel az ilyen helyzeteket hogy kicsit "bekeményítsenek". Olyan területen keményítenek, ami persze nincs közvetlen összefüggésben a válsággal, csak ha már ilyen a helyzet, akkor úgysem ugrál a kedves munkavállaló és le lehet tolni a torkán egy-két régen megálmodott baromságot... Ennek következtében most tele van a cég új arcokkal.
Hazudozás, csúsztatás, vetítés, ígérgetés, sunyiskodás. Most ilyen helyen dolgozom. Kicsit megvisel, mert én inkább a feladatok megoldásával szeretek foglalkozni inkább, mint gyökér, képességektől tökéletesen mentes talpnyaló idiótákkal.

Nemsokára vége lesz, csak addig is az ilyen napokat le kell öblíteni :-)

ps: az "innod kell", azért kicsit erős :-) Tele van a szekrény borral, most kicsit megjutalmaztam magam
Előzmény: babarucu (9626)
babarucu Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9627
a rugós feszítője bika mint atom ,inkább a csapágy ami szvsz kicsit nehezen jár ill kétujjal megforgatva nem fut pár kört
babarucu Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9626

a felső görgőt levettem semmi baja,  a feszítőgörgő az már gyanúsabb csak az zavar,hogy a régi szíj nem csúszott vagy nyikorgott

szíjjon kívül semmi nem változott tárcsák görgő le, vezérlés után fel

mi a gondod ,hogy innod kell?

kovácsdezső Creative Commons License 2009.03.13 0 0 9625
Egészségedre!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!