Keresés

Részletes keresés

alfredoo Creative Commons License 2009.06.30 0 0 17489

kecskemet

ha igy lenne akkor miert es min lepodott meg a nyomozo?

Előzmény: Kecske Mét (17441)
alfredoo Creative Commons License 2009.06.30 0 0 17488

juro

lassan a te hozzaszolasaid/torleseid is bele fognak esni valamelyik altalad felallitott kategoriaba. es akkor eljutunk az onmaga farkaba harapo kigyoig... bocs a kepzavarert...

Előzmény: Törölt nick (17439)
windom earle-ke Creative Commons License 2009.06.30 0 0 17487

hm....az elég érdekes lenne, ha visszamentek volna és a bíróság számára illusztrálnának egy képi bemutatót, hogy hol találták meg a cuccokat. Én inkább arra gondook, hogy volt egy házkutatás az elfogáskor, azonban akkor nem találtak semmit. Aztán később a kihallgatást követően, amikor talán a gynaúsított elmondta, hogy holvan....és mi van....akkor mentek vissza...de az ,már lehet nem házkutatás igazából hanem szemle....lehet hogy bevonták a gyanúsítottat is....

Így értelmezhetőbb - ha igaz és nem csak illusztráció - a "pecsétek levétele megbontása. Minden bizonnyal az első kutatás után lepecsételték a bejáratot....ezt bonthatták meg a második alkalommal, amikor már - feltehetőleg - célirányosan a vallomás miatt mentek ki...

Az hogy a videón nem volt rajta a gyanúsított az egy dolog....meg a hatósági tanú az is egy dolog.... ( nem azt jelenti, hogy nem volt ott ) ha én lettem volna a hatóságitanú és nem is engedtem volna meg...hogy szerepeljek rajta...semmilyen formában.

Ha így volt akkor viszont elsőre nem találták meg a cuccokat....

Kérdés :

Hasonló esetben ti átnéznétek a porszívót ? Illetve inkább gondolnátok rá ? Főképp hogy gondolom abban a házban van rengeteg olyan hely ahol el lehet rejteni valamit...

Egy ilyen kutatás - ha nincs gyanúsítotti közreműködés (mármint feltáró segítő) akkor jó pár órás tevékenység lehet.

Vkinek pontosabb infója ?

Előzmény: Antisystem (17457)
windom earle-ke Creative Commons License 2009.06.30 0 0 17485

"....Hm. Azért nem mindegy, hogy cigányok által elkövetett bűncselekmények jellemzőiről beszélnek vagy arról, hogy aki cigány, az bűnöző!

Amit te írsz, az szerintem már a hatvanas-hetvenes években is téma lehetett...."

Ne értsd félre, nem azt írtam, hogy minden cigny bűnöző, csak azt hogy vannak általk kedvelt és főképp általuk elkövetett bűncselekmények és elkövetési formák...

Igaz ezek a viszonyok mára jelentősen változtak....

Előzmény: Törölt nick (17282)
Antisystem Creative Commons License 2009.06.30 0 0 17484

Nem, jó, hogy ez itten precízen leíródik, és nem pongyola infó marad meg az ezt olvasókban. Szóval a lényeg az, amiért az egészet ideírtam, hogy az "egyedül követte el a gyilkosságot" és az "esetleg voltak segítői" nem egymással ellentétes, hanem adott esetben összeférő dolgok. És hogy igen valószinű, hogy az utóbbit még a yard se tudja, valszeg még dolgoznak rajta egy ideig - hisz ehhez fel kell deríteni a tettes cselekedeteit, kapcsolatait a bűntett előtti meg a bűntett elkövetése iutáni időben...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (17483)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.30 0 0 17483

Jogos, köszi a figyelmeztetést, tehát akkor rakjuk rendbe, van a tettestárs, van a bűnsegéd, és van a bűnpártoló... és ezeket a köznyelv mind "segítőnek" titulálja... ennyivel bonyolódik a helyzet

Nem kioktatni akarlak, csak a tisztába rakás kedvéért. :))

A társtettes és a bûnsegéd a saját szerepükkel résztvesznek a bûncselekmény végrehajtásában vagy ahhoz segítséget nyújtanak. Tehát ôk a elkövetett bûncselekményért felelnek.

A bûnpártoló egy teljesen más tényállást valósít meg, történetesen az igazságszolgáltatás elleni bcs-t és ô külön ezért felel. A bûnpártoló nem egyezett meg az elkövetôvel a cselekmény elkövetésére. Ô csak utána lép be a képbe, és igyekszik az eljárást meghiúsítani, a elkövetô menekülését segíteni, stb.

Előzmény: Antisystem (17481)
Antisystem Creative Commons License 2009.06.30 0 0 17482

Jó, legyen társtettes, és nem tettestárs... akiről azt mondja perpill a yard, hogy nincs.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (17480)
Antisystem Creative Commons License 2009.06.30 0 0 17481

Jogos, köszi a figyelmeztetést, tehát akkor rakjuk rendbe, van a tettestárs, van a bűnsegéd, és van a bűnpártoló... és ezeket a köznyelv mind "segítőnek" titulálja... ennyivel bonyolódik a helyzet

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (17479)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.30 0 0 17480

Ugye tettestárs az, aki a gyilkosságban segédkezett volna (erre mondja a yard, hogy szerintük nincs ilyen),

Ja, és nem tettestárs, hanem társtettes.

Társtettesek azok, akik a szándékos bűncselekmény törvényi tényállását, egymás tevékenységéről tudva, közösen valósítják meg.

Előzmény: Antisystem (17478)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.30 0 0 17479

bűnsegéd meg mindenki, aki a nyomok eltüntetésében segédkezett, aki hamis alibit igazolt esetleg, a tettes elrejtőzködésében segített, stb. - erre meg a yard tudtommal ezeddig nem mondott semmit, igen valószínű, hogy ezt még egy ideig vizsgálják...

Nem egészen van így.

Bûnsegéd aki a bûncselekmény elkövetéséhez segítséget nyújt.

Ami meghatározást te írtál, az bûnpártolás. Tehát a segítség nyújtás már a bûncselekmény elkövetése után történik.

Előzmény: Antisystem (17478)
Antisystem Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17478

Ugyan nem nyílik meg a linked, de az a véleményem, hogy az ügy jelentén állásában felelőtlen mindenki, aki erről tényállításként nyilatkozik, akármilyen irányban. No mert az, hogy "egyedül követte el" és hogy "voltak segítői" nem mond ellent egymásnak. Kérdés, hogy tettestársakról, vagy bűnsegédekről beszélünk, és a "segítők" c. köznapi megfogalmazásba mindkettő benne van. Ugye tettestárs az, aki a gyilkosságban segédkezett volna (erre mondja a yard, hogy szerintük nincs ilyen), bűnsegéd meg mindenki, aki a nyomok eltüntetésében segédkezett, aki hamis alibit igazolt esetleg, a tettes elrejtőzködésében segített, stb. - erre meg a yard tudtommal ezeddig nem mondott semmit, igen valószínű, hogy ezt még egy ideig vizsgálják...

ÜdV

Előzmény: Nagulnov (17465)
Antisystem Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17477

Ez akkor már legyen a yard baja - lehet, hogy az töltötte be ezt a szerepet, aki kamerázott...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (17462)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17474
Ezt a hajat bizony vörösnek hívja a népnyelv. Láttam már ennél vörösebbet, de ez más kérdés. Olyan ez, mint a sárgarépa, amely nem sárga, vagy a vöröshagyma, amely nem vörös (hanem világosbarna). A fehérbor sem fehér :-))
Előzmény: Törölt nick (17469)
Kecske Mét Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17471
Egyébként ismerted IRL?
Előzmény: Törölt nick (17469)
Hőhő2 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17470
Engem ezért zártak ki, mert bekopiztam-érdekes :))
Előzmény: Törölt nick (17450)
mistral96 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17468
Vörös fanszőr?Fehér alapon...
Előzmény: Törölt nick (17368)
Thomasz a gőzmozdony Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17467
Újabb érdekes szál a nyomozásban. A videoban elmondottak szerint:

Egy lányát megerőszakoló apa fiának a barátján keresztül jutottak el P. Józsefhez.
Előzmény: Nagulnov (17465)
Nagulnov Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17465
Polg.mester/rendőrök

http://atv.hu/hircentrum/090629_polgarmester__voltak_segitoi_horak_nora_gyilkosanak___video.html
Tzp Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17463
Fél óra múlva kezdődik a Rájátszás a HírTV-n és Répás József is lesz benne.
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17462
A leszedéshez is kell hatósági tanú.
Antisystem Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17461

Nem tudom, de a móri valós fegyverek megtalálását mutató is tökugyanilyen volt... lehet, hogy ez van szokásban manapság a yardéknál...

ÜdV

Előzmény: Kecske Mét (17459)
Kecske Mét Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17460
OFF!
OOOOpsz! Jut eszembe. Én úgy ismerlek, mint aki nem nagyon bízik semmiféle állami szervben. Mi ez a megalkuvás? :-))
Kecske Mét Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17459
Akkor nem illett volna ráírni a videóra: illusztráció?
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17458
bejött egy vörösesszőke fiatalember

Unerwünschter Gast válasz | megnéz | könyvjelző 2009.04.18 22:55:53 © (14538)
Látom, még ma este sem adta föl magát a gyilkos. Szegény rendőrségünk már ebben sem bizakodhat.

Mi lenne a magyar rendőrséggel, ha nem lennének becsületes magyar állampolgárok, akik segítik a rendőrség munkáját. :-)))
Előzmény: Törölt nick (17454)
Antisystem Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17457

Na ya, mindegyiknek vannak... remélhetőleg majd az ügyészség meg a bíróság szépen a helyére rak mindent a történetben.

Viszont pl. a filmről, az egyből megtalált iratokról kár vitázni, ez már nem az eredeti házkutatás filmje, ugyanis az ajtón már ott a hatósági pecsét, azt szedik le az első képsorokon, és hatósági tanú sincs jelen. Valszeg egyszerűen visszamentek, hogy a bírósági tárgyalás számára vizuálisan bemutathatóan is rögzítsék a talált dolgok elhelyezkedését az eredeti házkutatási jegyzőkönyv mellé.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (17456)
Antisystem Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17455

Jó ez a cikk - már az eredeti Bors-cikk, amiből a HAON citál - remélem nem moderálja ki senki a linkjét... ugyanis modellszerűen tanulmányozható benne a bulvármédia nevű trágyadomb működése.

A drágalátos cikkíró ugyanis a címben ÁLLÍT, a fülszövegben feltételes módban fogalmaz, a cikkben meg valószinűsít... mindezt kb 10 soron belül. Majd odaírja, hogy a dolgot a rendőrség sem meg nem erősítette, sem meg nem cáfolta - magyarán elhajtották az ujságírót.

Ha viszont valaki csak a cikk címét olvassa, úgy jön át, MINTHA a rendőrség több elkövetőről beszélt volna...

Namost a legfőbb baj meg az, hogy mi itten ilyen infók alapján tudunk csak vitatkozni... bár mondjuk a Bors meg a Blikk mint forrás...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (17449)
macmester Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17453

fanszőr színe, eltér(het) a hajszíntől vörös/szőke esetén is (más gének kódolják elvileg), a szemöldök színtől, testszőrzet színtől is eltér, de jóval kevésbe (azt azonos gének)...

hogy találták meg, úgy, hogy egy másik ügyben bebukott, és a DNS profilja amit ott kimutattak, az egyezett... egyezés után, hogy mi és milyen sorrendben történt az "lényegtelen"

(((nagyon komolyan keresték ezt a DNS profilt a rendőrök, mindenhol ahol csak lehetett...)))

(((((nálunk nem megy no akkor mindenki adjon önként... több okból sem))))))

VusiMester Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17448
O.K., befejeztem. Végül is, aki gyorsan olvas, az mindent láthat...
:o)
Előzmény: Törölt nick (17447)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17447
na most ezt fejezd be itt kérlek, moderáció cseszegetésére vannak alkalmas topikok. Ha a szólásszabadság - moderáció kérdés foglalkoztat, ajánlom mindenkinek a Trécsparti a PoliDiliről... topikot.
Előzmény: VusiMester (17442)
VusiMester Creative Commons License 2009.06.29 0 0 17442
A szólásszabadság, mint alkotmányos jog gyakorlásának HATÁRA KIZÁRÓLAG a mások jogának sérelme. Ebben az esetben elég KORLÁTOZÓ értelmezés alkalmazásának lehetünk tanúi...
Előzmény: Törölt nick (17439)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!