Keresés

Részletes keresés

Creative Commons License 2020.06.02 -1 0 218482

Jaja, azóta a kutyaviadalokat több tízezres néző és fogadó sereg előtt rendezik. Aki nem fér be, az megtanult kártyázni. Ugyan analfabéta, de kártyázik.

Hallottam a válásáról, arról is, hogy elég rosszul ütött be anyagilag, mivel az asszony könyvelt, nem lehetett átverni. Azért ez mégsem tragédia. A nősülés, az igen... :-)

Előzmény: OnlyLoki (218479)
Törölt nick Creative Commons License 2020.06.02 0 0 218481

Mondjuk szvsz Szima többet bukott.

Sok ember elbukja a pénzét, amit valamilyen módon nyert.

Előzmény: Té (218477)
losik Creative Commons License 2020.06.02 0 0 218480

Hagyd, azt is elfelejtette, hogy a romokban lévő kéziklub azért egyszer mégiscsak kieső helyen végzett, nem rajta múlt, hogy bentmaradt. Bár akkor már a város volt a tulaj ha jól emlékszem... 

Előzmény: OnlyLoki (218479)
OnlyLoki Creative Commons License 2020.06.02 0 0 218479

Ó, a sok szerencsétlen, így kénytelenek illegális fogadásokba menekülni (pl. Kutyaviadalok, kártya stb.), meg casinoba járni (meg lehet nézni, kik járnak), vagy herbálra költeni. Jaj, szegények! De nem baj, el lehetett adni a parasztnak, hogy ezzel megvéggyüka családokat, nem újraosztjuk, meg NER kompatibilissé tesszük a szerencsejáték bizniszt, á dehogy!

Volt ezen kívül egy válása is, ami a hírek szerint a vagyona felét elvitte.

Előzmény: Té (218477)
Sheverush Creative Commons License 2020.06.02 0 0 218478

A város eddig se kapkodott a klubért, és ezután se fog, max muszájból nála marad a forró krumpli. Magasak az elvárások, nem elég elketyegni az alsóházban, az ennek a közönségnek kevés, ráadásul ha nem tesz bele pénzt, hamarosan - azaz amikor elégett a 700 millás (?) tartalék - meg sem állunk az nb3-ig vagy a megye 1-ig. Márpedig pénz az most kevesebb lesz mint az elmúlt évtizedben bármikor, és az új polgármestert a gazdaság érdekli, nem a sport. De ha valamennyi pénzt tesz is bele, ha nem kapja össze a csapatot, és produkál eredményeket, azt fogja kapni, amit Szima most. Ez pedig egy politikusnak sem biznisz. Neki az lenne a legjobb, ha SZima alatt nagyjából rendben menne az egész, és nem lenne vele baja, nem égne rá semmilyen kudarc sem.

Javítsatok ki, ha nem jól látom.

Jelenleg az tarthat minket életben, hogy mindkét tulaj veszítene a kiesésünkkel - Szima a kaszinóit meg a védett státusát, a városnak meg ciki lenne a romosodó stadionban megyei meccseket meg a DEAC-ot nézetni a jónéppel. Ezért valami megoldást hátha találnak 1 éven belül.

Előzmény: Té (218471)
Creative Commons License 2020.06.02 -1 1 218477

Ja, pozitívumot....

 

Imrikfalva nem is rántotta magával a klubot az NB II-be. Szima most épp ezt teszi, nem rajta fog múlni, ha bentmaradunk.....

Amúgy Szimának milyen egyéni tragédiája volt? Hogy nem szipolyozhatta tovább a sok szerencsétlent? Elesni egy jövőbeli bevételtől, vagy elbukni meglévő félmilliárdot, (a teljes vagyonát), szerinted ez ugyanaz?

És akkor én vagyok reménytelen...

Előzmény: losik (218476)
losik Creative Commons License 2020.06.02 0 0 218476

Én pedig csak mondtam egy pozitívumot, amit akart... 

De mindegy. Reménytelen vagy. 

 

Az előbb is szépen előadtad, hogy aki nem tud eltartani egy nb1-es klubot az ne tegye. Gondolom ez is csak Szimára értendő. Más esetben "egyéni tragédia"... 

Előzmény: Té (218475)
Creative Commons License 2020.06.02 -4 0 218475

Én nem tudok lekurvázásról, példákat hozott, nem is egyet, hogy elég gyakori az edző/vezető-játékos kapcsolat. Akár nagy korkülönbséggel is.

A börtönös kérdésben sem éreztem a hátsó szándékot, inkább csak nem tartozott oda, ha kijött, ha nem, ez nem a Norbi sara.

Előzmény: losik (218474)
losik Creative Commons License 2020.06.02 0 3 218474

Például: Mikor a fél kézicsapatot gyakorlatilag "lek.rvázta". Persze nem csak a miénket.

Vagy mikor Balogh Norbi volt a téma és erre sikerült egy ilyen "egyéni tragédián való poénkodást beírnia": Apukája kijött már a böriből?
Ez csak az elmúlt pár hónap termése.

Nyilván ezek simán beleférnek, csak én vagyok "bunkó paraszt"....

Előzmény: Té (218472)
ChrisRea Creative Commons License 2020.06.02 -1 0 218473

Ha nem hiszed el hogy az életed ajándék, Nézd meg jobban hogy élnek anyádék! Ha nem hiszed el hogy az élet, Tényleg örökké tart, Hiába úszol belefulladsz, Pedig ott van a másik part.

Creative Commons License 2020.06.02 -1 0 218472

Mint például?

Előzmény: losik (218470)
Creative Commons License 2020.06.02 -1 0 218471

Talán sikerült felébreszteni az álomvilágban élőket, már aki fel akart ébredni. Aki nem, azt nem is érdemes tovább rázogatni.

Továbbgondolva a helyzetet, teljesen logikus, hogy akinek nincs pénze NB I-es futballcsapatra, (esetleg nem akar áldozni rá), az ne tartson NB I-es futballcsapatot. És mivel épp elég pénzt kivett már belőle, meg amúgy is a debreceni labdarúgás önzetlen, nagy barátja, jöhet az 1 Ft-os eladás, a kisebbségi tulajdonos szerintem nem fog tiltakozni, kicsengeti az 1 Ft-ot.

Hogyan tovább? Befektetőt találni, ma nagyjából lehetetlen, NER-en kivülit biztosan. Viszont kevesebb pénzünk a tulajdonosi szerkezet változásától nem lesz, de lehet egy jobb klubvezetésünk. Persze pénz nélkül eléggé behatárolt mozgástérrel. De azért el lehet indulni. És talán lehet kezdeni valamit az Akadémiával, az mindennek az alapja.

Előzmény: cassano71 (218467)
losik Creative Commons License 2020.06.02 0 1 218470

Érdekes a másik érintettet korábban sokkal "parasztabb" beszólásokért sem bunkóztad le. De hát kettős mérce van. Szima "egyéni tragédiái" sem szoktak Téged meghatni...

Előzmény: Té (218466)
OnlyLoki Creative Commons License 2020.06.02 0 0 218469

Az U19-ből kit hoztunk fel? Kusnyírt? A többiek olyan gyengék, mint a harmat, szó szerint!

Előzmény: cassano71 (218467)
cassano71 Creative Commons License 2020.06.02 0 2 218468

Még annyit, hogy ez a "jön egy külföldi befektető és majd megmenti a klubot" nagyon irreális, alapból is az lenne hát még a mostani közegben. Gondoljuk már magunkat egy külföldi befektető helyébe. Szeretne egy csapatot amelyet aztán kedvére alakíthat, tehet bele pénzt ha úgy gondolja, megpróbálhat bajnokot csinálni belőle, BL indulást elérni, komoly utánpótlásbázist felépíteni stb.

Ezekre mennyi esélye lenne ebben a magyar közegben? Miért pattanna ki a fejéből az hogy hú, nekem pont Magyarországon kellene egy klub és ott is a Loki?

Nézzük meg a belgát az Újpestnél mit szenved össze, a regnáló hatalom nem győzi már kiutálni onnan, hogy oda is a saját emberét tudja beültetni utána. Egy ilyen helyzetben idejön valaki és azt mondja, én beleteszek x millió eurót a Lokiba és vállalom az egyenlőtlen feltételeket, a szembeszelet egy Fradival, Vidivel.

Szerintem ez nonszensz. Talán egy idegenbe szakadt, ott durván meggazdagodott, de mai napig erős debreceni kötődéssel bíró, futballimádó félőrült magyar szállhatna ringbe a Lokiért most. Van ilyen ember? Nem hinném. Az hogy egy ukrán, görög stb. befektető csak úgy besétál ide és átveszi a Lokit mert ő fantáziát lát benne úgymond, kizárom, de ne legyen igazam.

cassano71 Creative Commons License 2020.06.02 0 1 218467

Jókat írtál te is és lentebb pippolino is, egyetérteni tudok csak igazából. Van egy helyzet ami bizonyos értelemben behatárolja a lehetőségeinket, vagyis Szima lehetőségeit, az egész közeg gyökeresen megváltozott az elmúlt években és nem vagyunk az új szisztéma nyertesei között, lássuk be.

Igazából én is azok közé tartozom akik úgy gondolják Szima nemigen tesz bele egy fillért sem ma már, ő azért informálisan kinyilvánította már többször ( nyilván nem kamerák és mikrofonok előtt ) hogy ebben a helyzetben nem tud és nem is akar százmilliókat elszórni a csapatra. Elvagyunk a TV jogdíjakból, a TAO pénzekből, az időnként eladott játékosokért kapott pénzből és azt hiszem úgy gondolja Szima, hogy ellavírozunk így, bennmaradunk valahogy és kibekkeli amíg majd megint változik a közeg.

De most már nagyon necces kezd lenni a dolog, a keretünk gyenge szinte mindenkiéhez képest lassan, ugye nálunk az történt hogy a koncepciót alakítottuk a közeghez, azaz nem tudunk/nem akarunk igazolni komoly játékosokat ergo próbáljuk felhozni az U19-ből akit csak lehet és beépíteni a felnőttbe. Csak ez már lehet hogy kevés lesz, nem jönnek fel megfelelő mennyiségben és főleg minőségben olyanok az utánpótlásból akikkel lehetne egy stabil középcsapatunk úgy tűnik.

Azon elgondolkoztam mi történne ha kiesnénk. Nem kizárt hogy Szima kiszállna, az NB2 ugyanis nehezebb anyagilag mint az NBI, nincs tv jogdíj, TAO, ott valóban bele kellene tenni neki saját pénzből is százmilliókat, főleg ha vissza akarnánk jutni.

Előzmény: Sheverush (218465)
Creative Commons License 2020.06.02 0 0 218466

Ez megint egy orbitális csúsztatás, egy nagyon paraszt beszólásáért - ami nem is engem érintett - bunkóztam le az érintettet.

Előzmény: Törölt nick (218459)
Sheverush Creative Commons License 2020.06.02 0 1 218465

Így van, Szima jókor és jó érzékkel szállt be a fociba anno. De be kellene látnia, hogy nem lehet ugyanazt csinálni. Kevesebb a pénz, kemény vagy reménytelen a verseny, és ki kell kaparnia a klubnak a helyét.  Jelenleg defenzívában vagyunk, reaktívak, nem hiszem, hogy bármilyen vízió vagy jövőkép lenne bárki fejében - csak húzzuk ki kiesés nélkül. De muszáj lenne végiggondolni, mit is akarunk, mi az, ami helyben van, amire lehetne építeni.

 

Nem tudom, mennyire köztudott, de már van Sportgazdaság- és Menedzsment Intézet az egyetemen, meg ilyen képzés is. Ott pont azt kutatják és tanítják, hogyan kell nem ösztönből, hanem hivatásszerűen csinálni ezt (persze, hogy milyen szinten művelik, az jó kérdés, én nem tudom). Biztos lehetne tudást, szakértelmet szerezni onnan vagy piaci tanácsadóktól, hogy többet hozzunk ki abból, amink van. Ezt már évekkel ezelőtt el kellett volna kezdeni - kb. akkor legkésőbb, amikor kiderült, hogy nem lesznek görög (meg csengeri) befektetők, és elkezdtek valami klubfilozófián agyalni tízezres stabil nézőszámmal stb. Akkor kellett volna nem megállni, és a külföldi mágnás várása után a sarkunkra állni, és tyúkból kacsát, kacsából libát elven működve apránként felépíteni valamit. Amit akkor leírtak, naivitás volt, de abban mérföldkő lehetett volna, hogy kimondta, hogy belső forrásokra kell támaszkodni, és nem a csodát várni. De ment a fiókba, nem lett mögötte munka, csak pangás és lassú erózió.

Előzmény: OnlyLoki (218460)
pippolinó Creative Commons License 2020.06.02 0 0 218464

"hogy Szécsi tartja velük a versenyt, sőt én még jobb játékosnak tartom, bármelyiküknél."

 

Mármint Garba és Adeniji.

pippolinó Creative Commons License 2020.06.02 0 0 218463

A pénz ott lép a képbe, hogy a nálunk anyagilag jobban állók tudtak venni a mieinknél jobb képességű játékosokat.És ezek a csapatok , talán a Kaposvár kivételével mind igazoltak is.A mi igazolásaink az elején még rúgtak is néhány gólt, de gyanítom, azért hozzánk jöttek, mert az első meccses fellángolások után leengednek és elpárolog belőlük a küzdeni akarás.

Egyébként én a középpályás gyengélkedésünknek tulajdonítom, hogy előre is gyengék vagyunk(góllövés) és hogy a hátsó alakzatunk is ilyen "eredményes".

Bódin kívül nincs is olyan játékosunk, aki egy közepesnél jobb teljesítményt nyújt védekezésben.Mert a támadással csak-csak elmennek, de visszafutni-védekezni szinte senki sem tud.

A képességek behatárolják a csapatot, lehet keresgélni, hogy a klub miben lehetne profibb, de attól Tőzsér nem lesz gyorsabb, Varga Kevin nem fog visszazárni az emberével időben,Ferenczi nem fog megtanulni szerelni. Az utánpótlásban meg nem készít-enek/hetnek fel az edzők olyan szintre, hogy kész játékost adjanak az első csapatnak.Neadj Isten még jó pénzért esetleg el is tudnánk adni.Azutánpótlás hozzáállása sem olyan,hogy pluszidőt töltenének a tudásuk csiszolására, sajna az utánpótlásból(látva a többi csapat felhozatalát is) csak egy gyengébb NB1-es játékos hozható ki általában. Nem véletlen, hogy Szécsi tartja velük a versenyt, sőt én még jobb játékosnak tartom, bármelyiküknél.

Imrikfalva Creative Commons License 2020.06.02 0 0 218462

2020-ban, főleg egy ZRT-nél, ha valaki "pénzt rak bele", nos annak nyoma kellene, hogy legyen. Csak azért, mert az egyik oldal azt mondja, hogy egy garast se tesz bele SZG, attól nem lesz igaz a másik oldal állítása se, hogy biztosan tesz bele!

Mert hogy tudna beletenni? 

A saját cégei túlárazott reklámot vennének a DVSC-től  - de ez nem látszik a mérlegből.

Adhatna kölcsönt a DVSC-nek, aztán lemondana róla - de néhány éve pont fordítva volt: a DVSC adott kölcsön Szimának! (Vajon megadta már?)

Amúgy én is amondó vagyok, hogy nem tesz bele semmit. Amit most beáldozna, az már sosem jönne vissza. 

Előzmény: Törölt nick (218459)
OnlyLoki Creative Commons License 2020.06.02 0 0 218461

Röviden összegezve: nincs csapatunk! Vasárnap nekem ez jött le. Márpedig ez valóban a játékosok és az edzők felelőssége!

Előzmény: hallaignác (218457)
OnlyLoki Creative Commons License 2020.06.02 0 2 218460

Köszönöm, ezek jó része tényleg működhet. Én magam az utánpótlásban látnék potenciált, de ha idő előtt eladjuk a tehetségeinket (Újvárosi), vagy meg sem adjuk nekik az esélyt (Bárány), illetve haverokat alkalmazunk utánpótlás edzőként (...), akkor csak elherdáljuk azt a keveset is, ami van.

Az utolsó két mondatodban látom én is a gyökérokokat. Haverság megy az üzletben, illetve Szima azt gondolja, hogy ma is működhet az, ami 10-15 éve sikerre vitte a klubot. De közben a körülmények olyan sokat változtak, és a labdarúgás is annyit fejlődött a világ többi részén, hogy a régi módszerek már nem sokat érnek. Neki kellene legelőbb megújulni ahhoz, hogy a klub is megújuljon, de azt érzem, hogy erre ő már képtelen. A klub ott ragadt az Oláh Gábor úti stadion klubházában, és csak annyit fejlődött, amit kikényszerítettek a változások az életben maradáshoz.

Előzmény: Sheverush (218450)
Törölt nick Creative Commons License 2020.06.02 0 2 218459

Az lehet, de te magabiztosan írogatsz aztán vagy alapja vagy nincs.

Aki meg nem ért egyet veled azt végső "érvként" lebunkózod.

Előzmény: Té (218458)
Creative Commons License 2020.06.02 0 0 218458

Persze, én könyvelek a klubnak... :-)

Lehet itt evidenciákon vitatkozni, csak azért, mert nincs róla pecsétes papír, de ez nem változtat a helyzetünkön.....

Előzmény: Törölt nick (218456)
hallaignác Creative Commons License 2020.06.02 0 0 218457

Nem fair felmenteni a játékosokat. Kinyiknek nem kellene felrúgni a kaputól távolodó ellenfelet,  meg lehet próbálni kapura rúgni, és egyéb ilyen dolgok hogy elhiggyék focizok. az edző változtathatna akkor amikor látja hogy nem működik a taktikája.

Törölt nick Creative Commons License 2020.06.02 0 0 218456

Ezt tudod igazolni is?

Előzmény: Té (218455)
Creative Commons License 2020.06.02 0 0 218455

Ez is egy érdekes felvetés. Szima - mint többségi tulajdonos - egy garast nem tesz a klubba, de inkább a debreceni vállalkozókat kérjük számon, hogy miért nem adnak pénzt Szimának?!

Előzmény: OnlyLoki (218440)
Creative Commons License 2020.06.02 0 0 218454

Vagy ki akar?

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (218453)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 2020.06.02 0 0 218453

Ki tud kevesebb fizetést adni a játékosoknak mint mi ?
( Kaposvár kivételével )

Előzmény: Té (218452)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!