Keresés

Részletes keresés

Creative Commons License 2020.06.01 0 2 218433

Ez hülyeség, a DEAC nem pályázik a DVSC helyére!

Előzmény: Isaac Clarke (218432)
Isaac Clarke Creative Commons License 2020.06.01 -2 3 218432

Vignjevicset elküldték Újpestről, jövő héten megyünk hozzájuk idegenben.

 

Remélem mindenki tisztában van vele, hogy milyen sors vár a DVSC-re ha azonos osztályba fog kerülni jövőre a DEAC-al, és a kettő közül melyik lesz kinevezve a város elsődleges csapatának. A stadiont már megkapták.


Itt több forog már kockán mint a DVSC elsőosztályú tagsága, ezt mindenki vésse az eszébe.

Doctor Morreau Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218431

Igazad van, csak azért bizonyítania kellett volna még máshol is. Másrészt ne felejtsük, hogy nem Magyarországról indult, ha itthon lett volna mondjuk a Danone Honvédnak az edzője, hiába überkirály, sohasem került volna el az Ajaxhoz.

 

Ugyenez igaz Herczeg Bandi bára és Supkára is, náluk jóval kisebb potenciállal rendelkező edzők nyertek BL-t is. (pl. Avram Grant) De mivel magyarok, rajtuk mindig ott van a bélyeg és egy üvegplafon. 

Előzmény: cassano71 (218430)
cassano71 Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218430

Nagyon emlékezetes BL döntőt vívtak a Milannal amely akkor minden szempontból Európa csúcsán állt, nem is kell sorolnom kik játszottak abban a Milanban, mindenki tudja. És ezt a Milant meg tudta verni a csikócsapat, emlékszem ahogy Van Gaal majdnem kifut a stadionból Kluivert góljánál. 

Tényleg rendkívül tehetséges keret jött össze, ahogy mondod, ezek a fekete játékosok kiegészülve a De Boer fivérekkel, a kis Overmarsszal, Litmanennel.

De hogy ebben mennyi szerepe volt  Jámbornak, ki tudja?

Annyit lehet mondani, hogy mindenkit az elér eredményei minősítenek, a többi szubjektív, ki mit gondol róla, szimpi, nem szimpi az ember stb. Jámbor pedig rossz szakember nem lehetett mert ez az Ajax ugye nem semmi amit elért. Nyilván ő is hozzátette a saját területén amit kell.

Előzmény: Doctor Morreau (218425)
cassano71 Creative Commons License 2020.06.01 0 2 218427

Megvan hogy s mint lehet bejutni a Kaposvár elleni meccsre, bérletesek előnyben.

 

https://www.dvsc.hu/kiemelt-hirek/keddtol-kaphatok-a-belepok-a-kaposvar-elleni-bajnokira

Sestakert Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218426

Köszi! 

Előzmény: Sheverush (218424)
Doctor Morreau Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218425

"De Jámbort előtte is, utána is számon tartották"

 

 

Talán erőnléti edzőként igen - bár azóta sem tűnt fel sehol sem többet igazi áttörő sikerekkel - , viszont Jámbor vezetőedzőként soha semmit nem ért el, itt ebben az esetben pedig úgy nyilatkozott, mintha neki köszönhetőek lettek volna a DVSC akkori sikerei. 

(Miközben maga, Supka is mondja, hogy a Debrecen már rég nyerőszériában volt, amikor Jámbor a klubhoz érkezett, valamint később Herczeg Andrissal a klub a BL-be is bejutott Jámbor nélkül, Supka és Herczeg között pedig szakmailag is tiszteletteljes a kapcsolat azóta is.)

 

Egyébként jegyezzük meg csendesen, hogy az akkori Ajax volt az első igazi európai "feka"-csapat, tehát a játékosok kimagasló erőnléte és atletikai képességei elsősorban a focisták genetikai adottságainak voltak köszönhetőek és csak utána Jámbor, vagy bármelyik technikai segédedző munkájának. (Davids, Seedorf, Kluivert, Finidi, Kanu, Reiziger)

 

 

Kicsit olyan ez, mint Henk Ten Cate esete, aki Jámbornál jóval fajsúlyosabb szerepet játszott a Barcelona sikereiben Rijkaard asszisztenseként, vezetőedzőként azonban nem tudott áttörő sikereket elérni sehol sem. 

 

Teljesen más követelményeknek kell megfelelnie egy vezetőedzőnek. 

 

 

 

 

Előzmény: Sheverush (218420)
Sheverush Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218424

Geysel volt a hokiedző, kettejükről külön fejezet szól ebben az Ajaxról írt könyvben.

Előzmény: Sestakert (218421)
Sestakert Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218423
Előzmény: Sestakert (218421)
Sestakert Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218422

Jámborral kapcsolatban egyetértünk.. ;) 

Előzmény: Sheverush (218420)
Sestakert Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218421

Jámbor a BL győztes Ajax szakembere volt, szerintem ennyit bőven elég elmondani róla ahhoz, hogy bármelyik magyar klubnál dolgozhasson. 

Egyébként abban a stábban volt még két másik kulcsfigura. Az egyik a jégkorongozóknál szerzett tapasztalatait kamatoztatta, a másik pedig az Amsterdam Admirals amerikai foci csapat edzésmódszereit ültette át. 

 

 

https://www.fourfourtwo.com/features/when-ajax-ruled-world-how-louis-van-gaal-nurtured-his-glorious-mid-90s-empire

 

 

Előzmény: Doctor Morreau (218418)
Sheverush Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218420

Emlékszem erre a nyilatkozatra. De Jámbort előtte is, utána is számon tartották (rengeteg szakkönyv tér kia szerepére is), és az az Ajax, amiben ő dolgozott, minta volt a korszakban az erőnléti felkészítés területén, gyakorlatilag megreformálták az egészet, és mindenki őket másolta - nemcsak a BL győzelem miatt. Részt vett va Gaal totális futballját lehetővé tevő erőnléti edzésmódszer kidolgozásában Jos Geysel mellett, ők száműzték a hosszú futásokat (btw futóedző is volt), és a robbanékonyságra és atletizmusra helyezték a hangsúlyt. Épp azért hozták el, mert a kosaras módszereket akarták meghonosítani a fociban sok ugró- szlalom- meg forduékonyságot meg futótechnikát fejlesztő gyakorlattal. 

Azt elfogadom, hogy nem lehetett könnyű ember ő sem, és magas lóról beszéhetett az edzővel,, ami méreg. Szerintem nagy baj volt a szerepek le nem tisztázása, Supka azt hitte hogy ő manager, Jámbor meg azt, hogy ő a sportigazgató.

Előzmény: Doctor Morreau (218418)
Sheverush Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218419

Ilyenkor az erőnléten már csak rontani lehet egy jó alapos túledzéssel. (Amúgy ezen a téren mintha lett volna valami előrelépés nálunk, bár ez csak megérzés, inkább a statisztikákat kéne látni.) Ha Supka tanult a hibájából az jó. És igazad van, nem a vezetőedző dolga lenne az erőnléti felkészítés manapság - épp ezzel égett meg ő is anno, hogy az oszták nemtudomhanyadosztályos tapasztalatával levezényelt egy alapozást. Lehet, hogy ekkor megértette.

És hát az őszi mélyrepülésben is lehetett ilyen probléma.

De hogy ebbe az öltözőbe be lehet-e most engedni Supkát erőnléti edzővel vagy anélkül - én nem tudom. Mert azt se látjuk itt, mi az oka a problémának. Csak remélni tudom, hogy a felelős személyek tudják, abban érdekeltek, hogy megoldják, és van még rá eszközük. 

Ez itt most csak ködszurkálás.

Előzmény: Doctor Morreau (218417)
Doctor Morreau Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218418

Itt vannak Supkának az akkortájt Jámbor által megfogalmazott reakciói, sokatmondó, hogy Jámbornak kosárlabda-edzői minősítése volt valójában...

 

 

"Mi volt a probléma önök között?

Az akaratossága, az, hogy olyan témákban foglalt állást, amelyekhez nem ért, mégis ránk akarta erőltetni a vélt igazságát. Labdarúgó-szakemberként adta elő magát, holott szakedzői végzettsége csupán kosárlabdából van. Az ajaxos múlt nem predesztinálja az embert mindentudásra, főként ha az illetőt rehabilitációs edzőként alkalmazzák.

<br /><br /><b>

– Az Ajax kommunikációs osztályán úgy tájékoztattak, Jámbor László erőnléti, kondicionáló tréner volt.

</b><br />

– A korábbi holland válogatott Ronald de Boer két hete Debrecenben többek füle hallatára azt válaszolta a Jámbor László beosztását firtató kérdésre: a sérült játékosokkal foglalkozott…

<br /><br /><b>

– Patthelyzet...

</b><br />

– Nem érdekel, hogy pedagógiailag, szakmailag mire tart, a két bajnoki cím elsősorban az eredeti szakmai team, tehát Herczeg András, Mező József és az én munkámat minősíti, valamint azokét, akik akkor a csapat mellett voltak. Jámbor László tavaly április elején érkezett Debrecenbe, azt megelőzően álltunk az élre, és lettünk végül aranyérmesek.

Márciusban mindenfajta kommunikációt megszakítottam vele, a csapat ezt követően nyert meg zsinórban kilenc összecsapást, és ismét az élen végzett. Való igaz, értek bennünket kudarcok is, amelyekbe bele lehet kapaszkodni, például a kiesés a Bajnokok Ligája selejtezőjéből, mindamellett az ő ténykedését illetően is össze lehet szedni néhány negatívumot. A hegyi levegős, úgynevezett hypoxiás kezelést követően a futballisták rosszabb fizikai állapotba kerültek, mint előtte voltak, ezt utóbb az orvosi szűrések eredményei is bizonyítják, pedig éppen a teljesítményfejlesztés lett volna az eljárás célja. Állítólag az utánpótlás-nevelő munkába is bekapcsolódott volna: kérdem, hány alkalommal tartott a gyerekeknek olyan jellegű tréninget, amely a profiljába vág? Ronald Habi miért kérte magát Dankó Mihály rehabilitációs edzőhöz? De legfőképp arra lennék kíváncsi, annak idején Louis van Gaalnak az Ajaxnál, vagy manapság Bölöni Lászlónak a Monacónál szintén meg akarta, illetve meg akarja mondani, mit hogyan csináljon? Aligha. A tortából mindenki akkora szeletet vágjon, amilyen megilleti."

Doctor Morreau Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218417

Tiszteletben tartom a véleményed, annyit, hogy szerintem hosszabb távon nem Jámbornak lett igaza.

Mondom, Supka a Honvédot is nagyon összerántotta, nemcsak 2007-ben a kupagyőzelem miatt, hanem egy előre lesajnált csapattal vezette a bajnokságot a 2007-2008-as szezonban, nagyon magas színvonalú játékkal verte a végül abban az évben bajnok MTK-t idegenben - csak aztán jött a Borgulya, Pomper, Herczegfalvi,, Smiljanic, stb. ügynökök munkája... (egyebek mellett)

 

Egyébként egy vezetőedzőnek nem a fő feladata a kondíció, ezt ma már külön erőnléti edzők végzik és Jámbor jelleméről azért sokat elmond, hogy hátba támadta Supkát olyan szép magyarosan. 

A Rabotnicki ellen csúnya volt a leégés, nem vitás, de utána a Honvéd partiban volt pl. a Van der Vaarttal, Kompanyval felálló Hamburggal, majdnem megvertük őket itthon, az idegenbeli 0-4-ről pedig megint csak azt pusmogták már akkor is, hogy páran elbundázták a meccset. Tehát szerintem Supkánál nem volt gond az erőnléttel, a Honvédnál sem volt általában ilyen probléma. (De mondom, ez nem az ő fő feladata, neki a megfelelő erőnléti edző kiválasztása csak a kötelessége.)

Előzmény: Sheverush (218415)
Sheverush Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218415

Én nem kedveltem... szerintem a klub nagy lehetőséget szalasztott el, hogy anno Supka és nem Jámbor mellett döntött (persze nem biztos, hogy Jámbort itt lehetett volna tartani az akkori infrastrukturális körülmények között), és egyből ki is jöttek Supka korlátai - kukázva lettek az ajaxos csodamódszerek, visszajöttek az értelmetlen erdei futások, és elég egyértelműen erőnléti problémák miatt zúgtunk ki a Rabotnicski ellen a legendás 9 győzelmes menetelés után.

 

Nem tudom képes volt-e tanulni a hibáiból, és azt sem, hogy nem egy ilyen lobbanékony, őszinte hajcsár típusú edző kellene-e most mégis - bár ha pont emiatt nem találná meg a hangot az öltözőben, hát őt aztán tényleg könnyű lenne megbuktatniuk. Az vitathatatlan, hogy volt érzéke a csapat összeállításához, és amit ő csinált, ahhoz nem kell diploma senkinek. De őt most idehozni annyi mint 19-re lapot húzni, és egy idényközbeni edzőváltás sem két forint - ilyen szituban meg pláne nem gombokért jönne ide bárki jó eséllyel beleállni egy nagy pofonba. A tippem, hogy marad minden, végigmegyünk Vitelkivel, lesz, ami lesz. Vitelki súlytalan figura, nem hiszem, hogy bárki meg akarná buktatni. Moldova után szabadon: két nagy előnnyel rendelkezik, nem tud semmit, és őróla sem tudnak semmit.

Előzmény: Doctor Morreau (218406)
Doctor Morreau Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218414

Hátulról biztos, hogy hiányzik a Debrecenből egy stabil védő, bár azt nem értem, hogy Tőzsért miért nem próbálták ki a védelem tengelyében úgy, ahogy a Honvéd az idősebb Kamberrel tette. 

 

 

Egyébként viszont szerintem is ez a Debrecen többre lenne képes. 

 

 

Vitelki szerintem ismeri a szakma fortélyait, de egy kispadhoz karakter, személyiség is kell..

Sheverush Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218413

Tavaly november óta csak találgatunk. A bronzérmes gárda kiegészült két használható csatárral, meg Trujiccsal, és vergődünk. Volt ötletnek: Bücs hiánya, meg Bódi hiánya, erőnlét, aztán az edzőbuktatásos teória, amit igazolt a tavasz eleji nemvárt 4 meccses feltámadás Vitelki alatt, de aztán megint jött  vergődés - sőt, inkább zuhanórepülés.

 

Nem értek abban egyet, hogy ez a keret ne tudna jobban is teljesíteni.

 

Más. 

Sajnos egy újabb dolggal is számolni kell, ez a koronás lockdown hatása konkrétan ránk. Ha jól sejtem, a kaszinók 2 és fél hónapja zárva. Asszem, az idei osztalékról lemondhat a klub. Nem tudom, ez mennyi volt tavaly, de volt százmilliós tétel is, plusz a tulaj sem azon töri most a fejét, hogy hol égesse el a fölös millióit. A városnak is más miatt fő a feje. Ez se jó jel.

Előzmény: Mapé (218412)
Mapé Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218412

Februárban nyertünk Diósgyőrben, megelőztük őket a tabellán, úgy nézett ki, hogy van csapatunk. Azóta szereztünk három pontot, a Diósgyőr meg előttünk van tíz ponttal. Érthetetlen.

Előzmény: OnlyLoki (218408)
kolbász46 Creative Commons License 2020.06.01 -1 1 218411

A FEBUSZRA FELTENNI NAGYBETUVEL   SUPKAT VISSZA

 

MOST NINCS CSAPATA 

 

Előzmény: Doctor Morreau (218406)
Attilio Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218410

A tavalyi dobogó után - kvázi azonos kerettel - lassan a bentmaradás is bravúrnak látszik. Annonos tudtuk, hogy az kifutott eredmény volt, de ez után a szezon után nagyon meg kell becaüljük azt a bronzot. Idén gyakorlatilag miénk az nb2-es Kaposvár után a második leggyengébb védelem... 

Droli2 Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218409

Mert Supka alighanem pénzt kért volna, őt valószínűleg nem lehet azzal motiválni, hogy "nem kapsz sokat, de bekerülhetsz az NB1-es edzőkeringőbe".

 

Én továbbra sem csak edzőkérdést látok, itt több játékos nem üti meg az NB1-es kezdőszintet. Cserélgethetjük itt az edzőket, lehetnek is fellángolások a csapat teljesítményében, de hosszú távon ez nem fog működni, feltéve, hogy az élvonalbeli tagság a cél.

Előzmény: Doctor Morreau (218406)
OnlyLoki Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218408

Utólag könnyű okosnak.lenni, de lehet, hogy igazad van. Én akkor szidtam ezt a döntést, amikor Vitelkit idehozta Szima, de aztán láttam biztató meccseket tőle és a csapattól. Ez viszont, hogy az utóbbi hét meccsen.megszerezhető 21 pontból csak hármat szerzett a csapat totális csődről árulkodik.

Előzmény: Doctor Morreau (218406)
OnlyLoki Creative Commons License 2020.06.01 0 0 218407

Közben azért felülbírálom saját magamat is. Bódi sem különb a csapattársainál,kár volt kárhoztatnia őket! Még akár pontot is szerezhettünk volna, ha a 3. Honvéd gól előtt a csapat érdekeit nézi, és nem önzőzi el.a szabadrúgást.

Közben a social mediában Kinyiket szidják, meg hogy azért játszik, mert Tobe veje. Ha a padot nézem, akkor sem járunk jobban, mert ott meg Szacsa fia ül, miután Újvárosi Ádámot eladtuk a Vasasnak nincs alternatíva.

Doctor Morreau Creative Commons License 2020.05.31 0 1 218406

Tényleg nem azért, mert a kedvenc edzőm (, mert az), de nem is értem, hogy Szima miért nem Supka Attilát hozta vissza már réges-rég a Debrecen padjára. 

Supka sem hibátlan (senki nem az), de 2004-ben benttartotta a Békéscsabát, 2005-ben és 2006-ban bajnok a Debrecennel, 2007-ben kupagyőztes a Honvéddal, 2008-ban meg vezeti a bajnokságot a Honvéddal, amíg nem jönnek a Honvédnak a bundameccsei...

Már rég magasabb szinten kellett volna neki is dolgoznia, semmivel nem végzett gyengébb munkát a Honvédnál, mint Rossi. (leszámítva a kiemelkedő 2017 május hónapját)

 

Ezek után viszont bárkinek óriási lutrit jelentene a debreceni pad ilyen helyzetben. Gyakorlatilag egy orosz rulett lesz odamenni. 

 

 

 

Creative Commons License 2020.05.31 -1 0 218405

Ne tegyünk már egyenlőségjelet a kettő közzé!

Előzmény: OnlyLoki (218401)
Creative Commons License 2020.05.31 0 0 218404

Egy egyéni tragédiával poénkodott..

 

Előzmény: cassano71 (218395)
ChrisRea Creative Commons License 2020.05.31 -1 1 218402

kihipózott vámpírnak tűnik az ürge.

Előzmény: DEBRECENIVSC (218386)
OnlyLoki Creative Commons License 2020.05.31 0 0 218401

Ment a zrikaoda-vissza, nincs ezzel gond szerintem.

Előzmény: Té (218391)
OnlyLoki Creative Commons License 2020.05.31 -1 0 218400

Sorold a pozitívumokat okostojás!

Előzmény: Mester111123 (218387)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!