Nem, még nem rendeltem tőlük, nem tudom, hogy adnak-e kedvezményt, ha küldünk nekik egy A4-es listát:-)
Az áraik eléggé jók, amikor az e-bay-en az eredetileg 245Euro körüli Gützold BR65.10-et "sorfort kaufen"-nél 230-ért adták, akkor náluk akcióban 210-ért futott. Most 80Euro náluk a dekóderrel felszerelt Kühn Hercules, nem rossz vétel. Aminbukhat a dolog, az a posta, de kapaorm össze a német tudásomat, és megy a mail hozzájuk!
Szívesen beszállnék én is néhány dolog erejéig; a gondom csak az, hogy a honlapjukon nagyon sok olyan dolog van,amit szerintem már réges régen nem gyártanak így szerintem nem is rendelhetők.Nem tudom honnan lenne nekik ilyen választékuk a kisszériás gyártók termékeiből. Feltételezésem szerint a visszaigazolásnál ezt jelzik.
Én nem bánom, a menet a következő lehet, a BeTTinat-fogom megkörnyékezni: www.modelltrain.com.
Náluk a megrendelés a következő képpen megy: elküldjük nekik, hogy mit szeretnénk, ők visszaigazolják, majd el kell nekik előre utalni a pénzt, ami a modellek ára+posta. A posta praktikus okokból a műhelybe jönne, ha itt van, nálam kéne átvenni.
Előre tudnom kéne, hogy mi kell, megmondom, hogy mennyi forint a modell, ezt el kellene valahogy hozzám juttatni. Ha kiderül, hogy menniyen vagyunk az aktuális szállításra, akkor közöttünk egyenlő arányban oszlik a posta, és a banki átutalásom költsége. Az előbbit megkérdezem Bettina-éktól, a számlavezető bankomban a nemzetközi utalás költsége 3500Ft.
Semmi gond, természetesen én is örülök, ha másoktól tanulhatok (pár dekóderem már elfüstölt) mert drága mulatság a saját káron való tanulás. Megnéztem itthon a bekötésemet és nekem teljesen jó az, ahogy működik az általam vázolt leírással. A motoros váltómű közös szála a piros, a kitérő állítóké, pedig a sárga és rózsaszín. Ezekhez kell az 1N4001-es diódákat az ábrán látható módon kötni. Ezek után majdnem pontosan úgy működik, mint a normál váltó, azonban rövid impulzus nem elegendő a teljes mechanika áthúzásához, így az LS100 vagy LS150 dekóder kimeneteit hosszabb impulzus időre kell programozni, vagy mint nálam, a TrainController-ben kell megadni hosszabb időt. Nos, nálam így működik kb. fél éve...
igen ez a furcsa, hogy az első példányokhoz nekem se kellett:) de ha télleg jobb a roco (én csak azér válaszottam mer nekem jobban tetszik) akkor megéri a küzdelmet a csavarral:)
az alsó állítórol meg: nekem is van eddig 1, és még lesz talán 2. először azhittük nem fér be a tárolo és az állomás közé, ugyanis eléggé kivan centizve, de lett egy olyan váltókapcsolat, hogy két balos íves van egymásbadugva és nem fér el a felső elektromágneses állító, ezért kénytelenek voltunk alsót rakni, ahhoz meg a dili hogy kimarjunk a felső állomás alapjábol 5mm t, és hogy elfér e alatta a kroki :) de végülis elfér.
mivel az állitok már megvoltak mire ez kiderült, igy most van egy fölösleges balos állitom, roco, ha vkinek kell székesfehérváron megtalál:) még bontatlan eredeti csomagolásban...
Támogatom az ötletet hogy össze kéne fogni és mindeki leirná mit szeretne azután valaki megrendelné a cumot aki jártas benne.Mindenki kiszámolná mennyi lesz az ö része és mikor megjön vinné az illetönek a lovét vagy elöre küldeni neki ez már csak bizalom kérdése.Tudja valaki mennyi idö egy rendelés átfutási ideje?
azért ez a nevem mert mikor elöszö jártam a forumon el akartam adni igaz még most is de kutyának sem kell pedig meg van a testvére is a kettöt 15000 ért adom de igy sem kell csak örizgetem
Nem akarok beleugatni, de így nem fog működni... az állítómű mindig csak 1 irányba fog elmozdulni, ha eléri a végállást, onnan nem jön vissza... Próbáltam, ezért kell a 2 relé polaritást váltani.
Ez egy nagyon jó kis állítómű csak igényel némi fabrikálást.
Emlékeim szerint a piros, a narancs és a sárga madzagok kellenek a motor állításához.
Célszerű először szétszedni és beállítani kb 3-4mm mozgásra, mert alapban asszem 10mm-re van állítva. H a ez megvan, akkor jöhet az LS100hoz kötés a következőképpen:
Én vettem 1x próbából egy ilyen MÁV-os kocsit. Túl azon, hogy hiányzott belőle egy pár darab, semmi szín alatt fel nem tenném a pályára. Amúgy Deák-nál lehet kapni.
http://www.peet11.hu Ő nála van asztal alatti motoros váltó, csak Ő LS150-el kötötte össze. Semmi különbség nincsen az LS100 és LS150 között, ha csak a váltó vezérlésére használod a dekódert. Az LS100 annyival tud többet, hogy a váltó állapotát is vissza tudja jelezni. Most fejből nem tudom a pontos színeket az állítóművön, de úgy működik mint egy hagyományos: van egy közös szál és 1 a jobb, valamint 1 a bal oldali álláshoz. A közöset a "C"-het a +,- hoz az egyiket ill, a másikat. FONTOS! Az állítóműhöz adott leírásnak megfelelően egyenirányító diódát építsél be, mert pár kapcsolaás után az LS100-nak lőttek, és az bizony nem egy olcsó darab. Ha konkrétabb leírás kell, küldjél mail-t.