Azért az elég gáz, hoyg egy lakókocsi tulajdonosa egyáltalán nincs tisztában a bódéja típusával.
Az Adria Zakantosnak hirdetett lakó valójában egy Niewiadow N-126. Esetleg hívhatná tulaj Predom-nak vagy Zakladi Metalow-nak, mert ugye az egy gyártót takar, de Adriának semmiképp.
Ennyire egy okmányiroda sem bandzsa, kizárt dolog hogy átíráskor ennyire elírták volna. Lehet, hogy a neppernek csak ilyen papírja volt?
Érdekes, hogy január- február tájékán egy csontra ilyen fehér bútoros, zuhanyfülkés N-126-ot árultak lepukkant állapotban, papírok (eredet) nélkül...
Szóba jöhet még több hasonló is, mint a Peugeot Predom/Prespol, a Zakladi Metalow, Quek Aero, CHATEAU 320, effélék... Mire lesz rá pénzem, eldöntöm :o)
én ennyit tudtam mondani,az biztos kis benzines motorral elég bajos dolog húzni,végül is gyár amit a adattáblán leir,azt húzza is ,csakpörgetni kell,valamit valamiért ! 40% üzemanyag növekedéssel lehet számolni:súly+légellenállás 3 oldal és szembe szél ! A vontatásról ennyit ,,,,üdv,,öreg,,,,,,,,,,,,,1980 óta húzok lakokocsikat ez a tapasztalatom.
Szóval, nem az a gondom hogy mennyi van a forgalmiba írva, hanem hogy a gyakorlatban max. mennyit érdemes vele vontatni :o) Nekem a 800 kg egy kicsit soknak tűnik egy 950 kg-os autóhoz, de lehet hogy tévedek. Ezt sokminden befolyásolja, pl. a motor jelleggörbéi is.
Ja, a Mazda jó lehet, van tömege is, dízel is, a teljesítménye meg bővn elég, szántanak még MTZ50-essel is, az meg csak szűk 50 ló :o) Az Ignisnél viszont szerintem nem érdemes a max. vontatható tömeget vontatni, ezért érdekel az, hogy a gyakorlatban mennyi az optimális, és ez nyilván kevesebb lesz, mint a megengedett.
Üdv! Megnézném, de sajnos csak ősz felé kapok annyi pénzt, hogy erre is futja. Így vagy ősszel, de inkább tavasszal lesz csak aktuális, mert télre minek vegyek lakót, még a téli elhelyezését is meg kell oldanom, és télen most még nem megyek sehová, de jövő télen már tervezem a melegebb éghajlatot :o)
Tényleg: Spanyolországban és Portugáliában szokott valaki teleket tölteni lakóban? :o) Például ha nem egy helyben vagyok, hanem járom az országot, akkor ugye leginkább vadkempelni kell, ezt mennyire tolerálják?
Amikor írod a hsz-t a szövegben jelölj ki egy tetszőleges részt (ez lesz aláhúzva), majd katt a fejlécen megjelenő fektetett 8-asra az ekkor megjelenő ablakba másold be a linket és mehet. Még azt is kiválaszthatod, hogy külön ablakban nyíljon -e meg, vagy az eredeti helyén.
2550kg összsúly és 1550kg vontathatm a 72 le-vel, diesel,ez teherautó,más az áttételi viszony mint egy személygknál! Tökéletes jármű,minden belefér,szállitásra tervezték,nekünk erre van szükségünk ! Volt egy Alfa 164 turbó diesel full autonk,erös volt,de nem vontatásra találták ki ,4-es kellet vele járni,ha rajta volt a lakókocsi !hát ennyi erről ...szép napot,,,,,,,,,,,,,,,,,
Jó, jó, de én a 950 kg-os 94 lovas Ignis-szel mit húzzak? Én max. 650-700kg-os futóra gondoltam, mert könnyű az autó. Tényleg, mennyi legyen a tömegek aránya optimális esetben?
Hétfőn 11 körül Kisújszállás és Törökszentmiklós között a négysávoson egy zöld PUG 607 szambázott két kamion között, de ha jól láttam az egy TEC-et húzott, ezért nem te lehettél.