Kinek mi a véleménye. Vettem most egy kis kerti trakeszt póttal. Olyan kapálógépes változatút. A chrysleremet sik uton szépen elvontatja,azonban egy kis emelkedés van az udvaromban és ott már helybenjáró elkaparóst játszott. Lakókocsi kitologató herkendét szeretnék belőle csinálni (csak ezért is vettem meg) Csinált e valaki ilyet vagy látott már valaki hasonlót.
Van e elfekvőben valakinek ötvény traktor plusz suly. arra gondoltam addig terhelem,amig megszűnik az elkaparás.
Nem azt mondom hogy nem húzza el ötödikben, csak azt, hogy érdemesebb negyedikkel húzni (nem pályán), ahol max 80-nal meegyek, mert nagyobb fordulaton nyomatékosabb a motor, ami egy nagyobb tömegnél nem hátrány, és szerintem a fogyasztás sem lesz nagyobb, mint ötödikben, bár ehhez látnom kellene az Ignis jelleggörbéit, és sajnos neten nem találtam meg sehol.
Köszi neked is és mindenkinek a jókívánságokat! Nagyon jól esik. Pest megyében, Halásztelken lakunk. Ma vonszoltam először a lakót :) Friss élmények és fogysztási adatok késő este a blogon: http://kvdcompass.blogspot.com/
De az Ignis egyébként is egy külön fejezet... 1,3-as motor, amihez egy viszonylag magas karosszéria társul. Nem éppen szerencsés párosítás fogyasztás szempontjából.
Ha azt veszem, hogy tavaly a Horvátországi útunkon 6,5-7 l-re jött ki szólóba, akkor tűrhető.
Ez télen produkált már nekem 10 l-es fogyasztást is. Igaz napi 2 km-t mentem vele alkalmanként. :-)
A bengás, 105 pacis Golf4-esem is behúzta a 11L-t, ha mögé volt akasztva a lakó.
A diesel is többet kér, de arányaiban nem annyival, mint a benzines. A 130 pacis diesel Scenic most ugyanannyit fogyasztott a lakót húzva, mint a 102 lovas, szintén diesel elődje. Csak a mostani autó 3 mázsával nehezebb :)
Lakó nélkül a mostani Scenic kb 1 literrel fogyaszt többet, mint az előd.
Szóval a több paci nem nagyon akar tudomást venni a nagyobb gördülő ( autó+lakó ) össztömegről :)
Én az őssszel rendeltem az Obelinktől akkor 139 euro volt. Hvarok a szomszéd hollandnak volt ilyenje és nagyon megtetszett. Már sütögettünk rajta párszor.
anya mindig valamit fabrikál rajta ,csak ez már nagyon régi darab 1995-ben készült,de nagyon jó,a volt menyasszonyom még lecsót is készit rajta,meg akármit,ezt mindig visszük magunkal ! jó sütést hétvégére ha lesz,üdv,az öreg
Köszi! A német nem megy ugyan, de átnyomtam angolra :oD Ebben csak anygon újak vannak sajnos, de azért kipróbáltam néhányat, és úgy néz ki, hogy jól gondoltam: max 650-700 kg össztömeget tudok Ignis-szel normálisan húzni, de valszeg az ötödik fokozatot el kell felejtenem vontatáskor.