Száp napot mindenkinek, a KVD-üzenném,hogy mielött bármit is tennél,be kell állitani a vonófej terhelést //súlyátrendezéssel //: 450mm magasságban/vonófej és az alaptól mérve// kb,,50 kg körül kell lenni, inkább valamivel több mint kevesebb ! Másodlagossan nem ártana keményebb hátsó rugokat//légrugót betenni a spirál rugó közé // és erössebb lengéscsillapitók sem ártanának,ez a legfontosabb,ezt semmilyen stabilizátor nem oldja meg az elözőzben leirtakat és ez én tapasztalatom! További sok sikert a lakókocsizáshoz,sok örömet,kivánok az öreg Úriból, de van stab fejem ,ha szükséges !!
Király a bloggod,jó az irás. Irtad a rángatózást. Azon mit értettél? Van e vonófej stabilizátorod. Ha van akkor remélhetőleg előtte nem zsiroztad meg a fejet,mert akkor azzal ártottál .Ha nincs és rá lehet tenni az angol bódéra is akkor érdemes elgondolkodni rajta. Használtan már elég olcsón tudnál venni és akkor a rángatózás akár teljesen is megszünik.
Szia Pegi!Ne izgulj kicsit több fogyasztással,de azért mindig eljutsz Á ból B-ébe. Mondjuk azt én is megtapasztaltam,hogy a disel sokkal jobb vontatáskor. Az emelkedőn meg a lejtőn meg ugyis mindenki visszakapcsol. Nekem a voyi a bodémat általában 5 fokozatban tudja vontatni,de azért vissza vissza kell tenni hogy a dombokat lekűzdje. 85 kw-os 2.5 disel Előtte 110 kw-os 3.3 as benzines voyival sokkal rosszabbat produkált. Mellesleg igaza volt itt korábban valakinek hogy a bódé elmozditásával kezdődik a pihenés. Osztom az álláspontját,hogy nem rohanunk. 80-90 közötti kényelémes tempó és akkor van idő a tájat is nézegetni.
Kinek mi a véleménye. Vettem most egy kis kerti trakeszt póttal. Olyan kapálógépes változatút. A chrysleremet sik uton szépen elvontatja,azonban egy kis emelkedés van az udvaromban és ott már helybenjáró elkaparóst játszott. Lakókocsi kitologató herkendét szeretnék belőle csinálni (csak ezért is vettem meg) Csinált e valaki ilyet vagy látott már valaki hasonlót.
Van e elfekvőben valakinek ötvény traktor plusz suly. arra gondoltam addig terhelem,amig megszűnik az elkaparás.
Nem azt mondom hogy nem húzza el ötödikben, csak azt, hogy érdemesebb negyedikkel húzni (nem pályán), ahol max 80-nal meegyek, mert nagyobb fordulaton nyomatékosabb a motor, ami egy nagyobb tömegnél nem hátrány, és szerintem a fogyasztás sem lesz nagyobb, mint ötödikben, bár ehhez látnom kellene az Ignis jelleggörbéit, és sajnos neten nem találtam meg sehol.
Köszi neked is és mindenkinek a jókívánságokat! Nagyon jól esik. Pest megyében, Halásztelken lakunk. Ma vonszoltam először a lakót :) Friss élmények és fogysztási adatok késő este a blogon: http://kvdcompass.blogspot.com/
De az Ignis egyébként is egy külön fejezet... 1,3-as motor, amihez egy viszonylag magas karosszéria társul. Nem éppen szerencsés párosítás fogyasztás szempontjából.
Ha azt veszem, hogy tavaly a Horvátországi útunkon 6,5-7 l-re jött ki szólóba, akkor tűrhető.
Ez télen produkált már nekem 10 l-es fogyasztást is. Igaz napi 2 km-t mentem vele alkalmanként. :-)
A bengás, 105 pacis Golf4-esem is behúzta a 11L-t, ha mögé volt akasztva a lakó.
A diesel is többet kér, de arányaiban nem annyival, mint a benzines. A 130 pacis diesel Scenic most ugyanannyit fogyasztott a lakót húzva, mint a 102 lovas, szintén diesel elődje. Csak a mostani autó 3 mázsával nehezebb :)
Lakó nélkül a mostani Scenic kb 1 literrel fogyaszt többet, mint az előd.
Szóval a több paci nem nagyon akar tudomást venni a nagyobb gördülő ( autó+lakó ) össztömegről :)