Keresés

Részletes keresés

altimus Creative Commons License 2021.12.06 0 0 92579

> Vagy a Gattyán féle magyar milliárdosoktól?

 

szinte latom ahogy a kdnp koaliciora lep a kameras gattyannal, amugy kereszteny alapon.

Előzmény: BZoltan (92575)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.06 0 0 92578

Én úgy tudom, hogy 1637 pedagógus van aki nem hajlandó beoltatni magát.  Nekem ellentmondásos érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, mert ami a saját gyerekeimet illeti szívesebben látnék egy  több éves börtönbüntetést épp letöltött, transzvesztitát tanárukként mint egy antivaxxert.

 

De azt is végignézném, hogy milyen ápoló az aki azért hagyja ott a szakmát mert nem akarja magát beoltatni. Azt az orvost aki oltásellenes pedig szerintem gondolkodás nélkül ki kell baszni az orvosi kamarából és mehet gyógyszerügynöknek. Ne nyúljon beteghez olyan orvos aki egy ilyen alapvető kérdésben szembemegy a saját szakmájának alapvetéseivel.

Előzmény: Hepci (92577)
Hepci Creative Commons License 2021.12.06 0 0 92577

Tegnap éppen azt hallottam egy egészségügyben dolgozó ismerőstől, hogy (már?) nem csipet tolnak belénk, hanem miniatűr pengéket, és ez vérzékenységet okoz. :)

Az elvileg tájékozódni képes, iskolázott emberek jelentős része is teljesen elvesztette mára (vagy meg sem szerezte korábban) a tájékozódási képességét a ránk ömlő információ- és baromságcunamiban. Ez különösen azokra igaz, akik nem tesznek elég melót a tájékozódásba, tehát a véleménybuborékok lakóira, aztán azokra, akik nem elég okosak a tájékozódáshoz, meg azokra is, akik nem rendelkeznek olyan IRL emberi kapcsolatrendszerrel, amiben vannak erre képes emberek (is). Ha jól látom, ezek összessége és különféle kombinációi irdatlan tömeget adnak ki, talán a társadalom többségét.

Nem véletlen, hogy olyan politikai szélhámosnak, mint a pápai nyurga idióta, vagy ilyennek, mint a bonsai felcsúti rém, hatalmas, mellette tűzön-vizen át kitartó tábora tudott kialakulni.

Az egészségügyben kötelező lesz az oltás - majd kiderül, hogy mennyien hagyják ott a szakmát ezért. A pedagógusok között állítólag 15000 oltatlan van jelenleg, pedig ők fokozott veszélyben vannak és felelősek a kiművelt emberfők létrehozásáért, ugye...

Előzmény: altimus (92573)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.06 0 0 92576

Egészen biztos vagyok benne, hogy ha lenne ilyen szándék akkor megoldható lenne. Ahogy egy öreg szaki ismerős szokta volt mondogatni a 80-as években a veszprémi Nehézvegyipari Kutató Intézetben... műszakilag megoldható, ahogy Stradivari hegedűvel is lehet fűteni, csak éppen költséges.

Előzmény: altimus (92574)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.06 0 0 92575

"ez jol hangzik! majdcsak kinovik a gyerekbetegsegeket!"

 

Ettől félek én is egy kicsit.

 

 

Abban mindenképpen igazat, igazatok van,  hogy van kompetencia és kapacitás is arra, hogy több haza szerkesztőségnek is legyen szerb, román, szlovák, ukrán, orosz, osztrák, szlovén és horvát témákban megszólalni képes szakembere, akár bérlistán, akár beszámlázósan, akár önkéntesen közösségi alapon. De ugye klasszikus tyúk-tojás probléma, hogy ha nincs kattintásszám az ilyen kitekintő tartalomra akkor érthető, hogy ezzel nem foglalkozik egyik szerkesztőség sem. Azt is értem, hogy jó lenne ha lenne annyi szakmai büszkeség és igényesség a haza médiában, hogy pusztán a sportértékért is fejlesszék ezt a vonalat.... de hát kit akarunk itt becsapni? Értékválasztás mentén hozott gazdasági döntések itt max a NER berkein belül vannak és ott is csak az érték, hogy a Gazda hatalmon maradjon és hogy a libsibolsimigráncssimogató tetves baloldal soha ne jöjjön vissza a gyúcsányal.

 

Kitől várunk el érték alapú gazdasági döntéseket? A kivéreztetett és folyamatosan szopatott független sajtó utolsó romaitól? Vagy a Gattyán féle magyar milliárdosoktól? 

 

Előzmény: altimus (92571)
altimus Creative Commons License 2021.12.06 0 0 92574

Hat, ha azt sikerul elerni, hogy a norveg mikulastol rettegjenek a magyarok, akkor egy oltakozasi kampanyt is meg tud szervezni a propahanta miniszterium, ha akar. De ahogy irtam korabban, ha minden aktiv dolgozo munkavallalo kapna evi 5 nap plusz fizetett szabadsagot annak azert lenne motivacios ereje.

Előzmény: BZoltan (92572)
altimus Creative Commons License 2021.12.06 0 0 92573

Valo igaz, hogy az emberi butasag vegtelen. A chemtrailt meg csak-csak ertem, hiszen latom a csikot, de hogy azon a kibaszott vekony injekciostun milyen chip-et lehetne befecskendezni a szervezetbe azt nem igazan latom. Arrol nem is szolva, hogy utana hol az alaplap, a vezetekezes, aramellatas ... :)

 

De mondjuk az, hogy a vakcina meddoseget okoz (es ez raadasul szandekos hatas termeszetesen) azert, hogy a foldi populaciot csokkentse az arnyekhatalom, az azert eleg meredek gondolat.

Előzmény: Hepci (92570)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.06 0 0 92572

Ha az a válasz, hogy "na hát az itt biztos nem menne" elfogadható lenne minden gondolatkísérleten alapuló beszélgetésben akkor roppant unalmas lenne minden magyarországi diskurzus. Értelem szerűen én sem a magyar eü. és a magyar társadalom ilyen összehangolt akciókra való impotenciájából indulok ki.

 

 

 

Előzmény: Hepci (92570)
altimus Creative Commons License 2021.12.06 0 0 92571

> a kádári rendszer sem volt ilyen "igényes" még 1968-ban amikor még csak 12 éves volt.

 

ez jol hangzik! majdcsak kinovik a gyerekbetegsegeket!

 

amugy elkepeszto potencial, energia ... van az emberekben ami vagy kiaknazatlan vagy egyszeruen atcsatornazhato. annak aki egymillio gyufaszalbol osszehegeszti a taj mahalt, az masra is hajlando, meg akar ingyen is.

Előzmény: BZoltan (92569)
Hepci Creative Commons License 2021.12.06 0 0 92570

Nincsenek illúzióim - a magyar nép jelenlegi szellemi állapotában és a magyar egészségügyi logisztika és értelem jelenlegi állapotában nekem egyszerűen elképzelhetetlen, hogy ez itt nálunk megtörténjen.

Mostanában viszonylag kevés dolgom van a nép egyszerű gyermekeivel, de a minimum egy diplomával rendelkező, budai zöldövezeti lényekből álló network-ömben is elképesztő butaságok terjednek és találnak táptalajra.

Előzmény: BZoltan (92567)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.06 0 0 92569

"szerintem akar onkentes alapon is lehetne segitseget talalni."

 

Nem ok nélkül szoktam mondogatni, hogy UP mintha be lenne oltva közösségépítés ellen. De nem csak ő, hanem az egész magyar sajtó, sőt az egész magyar nyilvánosság.

Sokszor, nagyon sokszor magyaráztam (teljesen feleslegesen) borbloggereknek és borszakíróknak is, hogy nem a tartalom előállítás és annak a promótálása az alap, hanem egy közösség felépítése, kezelése és fenntartható, organikus utánpótlására, bővítése kellene, hogy legyen az alap.

A rendszerváltás előtti világ amúgy nagyon sok mindenben hasonlított a NER-hez. Például a hatalomnak akkor is (helyi viszonylatban értve) végtelen erőforrások álltak rendelkezésre. Ahogy 1983-ban a köztévé simán meg tudta oldani, hogy legyen akár egy ulánbátori tudósítója úgy a Mészáros Lölö is meg tudna fizetni egy ljubljanai tudósítót. Ebből a szempontból tényleg mondhatjuk, hogy a kádári állam igényesebb volt mint a NER. De a NER még nagyon fiatal, lehet, hogy a kádári rendszer sem volt ilyen "igényes" még 1968-ban amikor még csak 12 éves volt.

Előzmény: altimus (92568)
altimus Creative Commons License 2021.12.06 0 0 92568

A rencervaltas elott a nagyobb napilapoknak, tv-nek ... siman voltak kulfoldi tudositoi legalabb Moszkva/New York, de soknak mashol is. A "kulfoldi nyelvismeret" igenyesseg kerdese is. Nem feltetlenul kell teljes munkaidos, allando munkatarsban gondolkodni. Sok szabaduszo is van, akik be tudnak segiteni. Sot, szerintem akar onkentes alapon is lehetne segitseget talalni. Sok ember szivesen segit ilyesmiben.

Előzmény: BZoltan (92566)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.06 0 0 92567

Egyrészt miért is nem érnénk el, ha egyszer mindenki folyamatosan (az első fél évet talán leszámítva) oltott állapotban lenne? Egy csomó országban eleve kor szerinti lépcsős rendszerben oltották a népet eddig is. Megoldható.

Másrészt, nekem úgy tűnik, hogy nyájimmunitást már elengedték mindenhol. Inkább mintha az esetszámok erőből való csökkentése lenne a cél. Én nem értek az orvos szakmai részéhez, de ha azt látom, hogy kevesebben kerülnek kórházba és kevesebben halnak meg az nekem már jó.

Előzmény: Hepci (92560)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.06 0 0 92566

Azért ha fel akar egy újság venni 4-5 ilyen szomszédos nyelvet beszélő újságírót az azért 20-25 millió forintos éves plusz költség. Amennyire én tudom a független szerkesztőségek nem tudnak kirántani a seggükből ennyi zsugát. Biztos vagyok benne, hogy megvizsgálták, sőt be is mérték azt, hogy milyen plusz olvasottságot hoz egy-egy ilyen plusz tartalom és nem az jött ki ami szakmailag viszont hasznos lenne.

Amúgy a 444 most szerződtette a szovjetül jól tudó Gazda Albertet. Kis lépés, de mégis valami.

Ezzel együtt persze igen, lehetne jobb a helyzet ha akarnák és lenne rá szándék, mert a mostani semminél bármilyen kicsi is jobb lenne.

 

A boros tartalommal is nagyjából ez a helyzet. A klikkvezérelt médiapiacon ez van :(

Előzmény: mbukovics (92564)
mbukovics Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92564

szerintem ez nem penzkerdes, hanem igenyesseg kerdese. az Azonnalinal szandekosan kerestünk szlovakul, romanul es szerbhorvatul tudo embereket, voltak is ilyenek, sot, meg oroszul es lengyelül tudo ujsagiroink is voltak, nem is akarmilyenek. ez a HR-gyakorlat nem agysebeszet. barmelyik ertelmesebb magyar lap ha kirakna a BBTE magyar szakjainak faliujsagara Kolozsvaron, hogy "budapesti portal romanul tudo embert keres ujsagironak, lehetoleg MA-val vagy PhD-val, vagy ezek helyett irni- es olvasnitudassal, homeoffice innen, de jöhetsz pestre is", kapna vagy 20 CV-t az elso harom nap. de nem raknak ki ilyen plakatot, mert egyreszt zero a helyismeretük, masreszt nekik ez a hataron tuli magyar jelenseg ilyen fura jobbos dolog, amibe jobb nem belenyulni. igy hat maradnak a NER MTI-jenek tematikailag eloszurt, illetekes urak altal leokezott anyagai. es evi kb. 2 racsodalkozos sajat helyszini riport, amibol 1 Tusvanyos, ahol a szekely fiatalok 20x-ra is elmondjak, hogy nem, ok nem az Orban ur delelotti beszede miatt mennek el egy ingyenes fesztivalra este bulizni. es az, hogy ez a tenyleg minden penzzel kitömött KESMA-nal sincs meg, mar-mar az orbani Mitteleuropa-vizio szabotazsa :D de az is botrany amugy, hogy borrovat sincs sehol, ha van is mit-kellene-inni jellegu kulturaltalkohol-fogyasztasos cikk, többnyire a kezmuves söröket toljak a t. sajtomunkasok.

Előzmény: BZoltan (92555)
naivkezdo Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92563

Valami nagyon halványan derengett, ez a szomorú, hogy rá kellett keresnem. Már emlékszem újraolvasva: "most lett sok a konfliktus"

Előzmény: Hepci (92558)
Hepci Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92562

Köszi, beléjük nézek majd.

Valaki csinálhatna ilyeneket itthon is, különösen belülről lenne érdekes, pl. a Kálomista Gábor prodjucerelhetne dokufilmsorozatot "A Magyar Polip I-XII." címmel, aminek az utolsó, 18+-os részében V. Andrea virtuóz módon lecumizza a polipot. :)

Előzmény: mbukovics (92550)
altimus Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92561

> Ezen az alapon akkor a tudósoknak mindenben egyet kellene érteniük…

 

A termeszettudomany diszciplinai eseten, meg ha furcsanak tunik is, a tudosok mindenben egyetertenek. Legalabbis az adott diszciplina tudasmagjat illetoen. Az aktivan tanulmanyozott kulso burok az ahol megszuletnek a kulonbozo hipotezisek ... Ezeket tanulmanyozzak es vagy elfogadjak egyetertve (es igy resze lesz a kanonizalt tudasnak), vagy elvetik azt (es akkor az elvetes lesz resze a kanonizalt tudasnak).

Termeszetesen az elkepzelheto (es elo is fordul gyakran), hogy az aktiv kutatasi hipotezisek ellentmondanak egymasnak.

 

Ritka (es oromteli) pillanat az egy termeszettudomany eseten, amikor a kanonizalt tudas megy a kukaba es paradigmavaltas kovetkezik be. Pl. amikor a relativitaselmelet felvaltotta a newtoni mechanikat ...

 

Amit irtam az a termeszettudomanyokra igaz. A human tudomanyok maskepp mukodnek. Ott valoban lehetnek iskolak, eltero (es akar kanonizalt) teoriak ...

Előzmény: kifli (92551)
Hepci Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92560

Zoli, sajna az első mondatodban vázolt módon nem érjük el a nyájimmunitást - az oltódás nem túrós lepény.

Pedig nyáj van, csak a tagjai fáradnak.

Előzmény: BZoltan (92556)
Hepci Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92559

A NER-ben nincs szükség idegen nyelvek ismeretére a médiában (sem), a biztos megélhetéshez elég a NER ismerete, és némi kremlinológiai jellegű kombinációs készség.

Előzmény: BZoltan (92555)
Hepci Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92558

Sokat esett a színvonal, illetve inkább ilyen sztenderd közéleti/politikai portállá kezd válni, ahol az egy bordából szőtt újságírók nagyjából előre kottázható tartalmú cikkeket írnak, ilyen értelemben a sokszínűsége az underground/alternatív bukéja erősen csökkenésnek indult.

Persze lehet, hogy nem látom jól, de te is tudod, hogy ilyesmi ritkán fordul elő, ha ittam és teniszeztem eleget. :D

Előzmény: naivkezdo (92557)
naivkezdo Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92557

Mi a baj az azonnalival?

BZoltan Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92556

Ha azt akarod, hogy minden minden héten egyszer egyen egy túrós lepényt, akkor lesz aki minden hétfőn eszik egyet és lesz aki minden kedden.. és így tovább, és így tovább. A teljes indukció további levezetését rád bízom... okos gyerek vagy te, fog menni :)

 

Hogy Kásler Miklós egy orbitális pöcsmadár az nem hiszem, hogy épeszű emberek között vita tárgyát képezné. Szerintem még a hardcore  NER rajongók is merik ezt gondolni amikor magukra zárják a klotyót és leülnek.

Előzmény: Hepci (92554)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92555

Na, én pont ezért nem klikkelek az Index-re sem... jelzem az Azonnalira sem. De ezen utóbbinak vélhetőleg az az oka, hogy régebben is azért klikkeltem oda, mert valamelyik ismerősöm valamilyen csatornán (email, signal, telegram, IRC, FB) ajánlotta. Egy ideje tényleg senki nem ajánlja így kiesett. Az Indexet elvből nem fogyasztom.  Annyi engedményt adok az Indexnek, hogy ameddig szerintem az is kretén faszfej aki szerint mondjuk önszántából (és nem szakmai kötelességből) prostisrácokat vagy 888-at olvas addig egyelőre még az Index fogyasztását nem tartom ilyen lenézendő szarháziságnak. Még... 

 

Abban fájdalmasan igazad van, hogy a magyar sajtó és a porpagandagyár egyformán segghülye mindennel kapcsolatban ami az országhatáron kívül történik. Vélhetőleg ennek tényleg az az oka, hogy senki nem tud románul, szerbül, szlovénül, horvátul, németül, szlovákul, oroszul. A független sajtónak ezt azért nézem el, mert a tudás pénzbe kerül, az meg nem sok van ott ahol nem szánt a NER traktor.

 

De amúgy nem is a NER itt a fő hunyó, hanem a Google és a Facebook. Ha annak a pénznek amit ez a két vállalat kilapátol a magyar reklámpiacról mondjuk a tizede a hazai sajtóban maradna akkor még jupik és arcsib szinkrontolmácsra is futná minden szerkesztőségben.

Előzmény: mbukovics (92546)
Hepci Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92554

Khmmm... csak nehogy megint sértődés legyen belőle... tehát ha azt szeretnéd, hogy 7-8 millió magyar ember biztonsággal legalább 6 havonta be legyen oltva egy adott, aránylag közeli pillanatban (mondjuk jövő februárban), ahhoz egy (nem jelentéktelen) részüket be kellene oltanod 3-4 hónap után, feltéve, ha Kásler Miklós nem akkora logisztikai zseni, hogy naponta beoltat 5-60000 embert.

Nem hinném, hogy ezzel a felismeréssel függne össze, de pár napja kaptam levelet valami szervtől, hogy rohanjak a 3. oltásomért, mivel dúl a járvány (októberben kaptam az előzőt, a másodikat).

Esetleg próbáljunk arról is vitázni, hogy mekkora géniusz Kásler Miklós, aki a haza eme kiemelt jelentőségű parancsnoki pontján áll darab ideje, isten és Vitéz O. Viktor jóvoltából!

Előzmény: BZoltan (92552)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92553

Ameddig egy kérdés eldöntötté nem válik, ameddig egy tétel bizonyítást nem talál addig vannak a viták. Utána nem viták vannak, hanem konszenzus. Természetesen vannak bizonyítások amik utólag hibásnak bizonyulnak, de ez a tudományos módszertan önkorrekciós képességének sajátossága.

 

A 2+2=4 az tény, lehet, hogy volt amikor azt gondolták a tudós emberek, hogy 3, de ezt korrigálták és most már nyugodtan alszunk, hogy 4. Ha van bizonyításod arra, hogy 5 akkor elő vele. Ha nincsen akkor meg nem hitkérdés az, hogy 4 hanem a jelenlegi konszenzus az, hogy 4.

 

De hagyjuk, szerintem nem egy dologról beszélünk és te szemmel láthatólag nem érted a tudományos módszertan lényegét. Mondom, a jog az nem tudomány ebből a szempontból. De ez nem baj.

Előzmény: kifli (92551)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92552

"én vagyok itt az egyetlen, aki "

 

Ha jobban körülnézel akkor látod, hogy nem, nem te vagy. Évek óta büszkélkedsz ebben a magad által kitalált virtuális szerepben, ami engem nem zavar. Ha neked az ilyen illúzióktól jobb lesz akkor hajrá :)

 

 

" a 3-4 havonta oltódás logisztikailag nem megoldás:"

 

6 hónapról beszélnek a szakember ami után a jelenlegi oltások hatékonysága 50% körülire csökken. 3 hónaponként oltásról én még sehol nem olvastam.

Előzmény: Hepci (92538)
kifli Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92551

Ezen az alapon akkor a tudósoknak mindenben egyet kellene érteniük…

Előzmény: BZoltan (92549)
mbukovics Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92550

Az, hogy odaat hulyek-e paran, szerintem nem függ össze azzal, hogy ideat mi jelenik meg arrol, hogy hülyek-e, es megjelenik-e egyaltalan barmi. Viszont - ismeretlenül is :)) - szeretnek hozzajarulni a kepzeloero tagitasahoz par kivalo roman dokuval (a Recorder kb egy ilyen Partizanba oltott roman Atlatszo, azzal a különbseggel, hogy videoban utaznak, oriasi stabbal, rengeteg gyonyoruen es kreativan fotozott nyersanyaggal, es nagyon jo szociovideokat hoznak kb. barmirol, legyen az falopas, katedralisepites, partnaggyules vagy barmi), amikhez van (forditott, tehat nem autogeneralt) angol felirat is:

 

- a famaffia: https://www.youtube.com/watch?v=1eYOgsikg_g

- a roman eü rendszer: https://www.youtube.com/watch?v=dV7csY0mRgM

- utfejlesztesi penzek szetlopasa: https://www.youtube.com/watch?v=G1CDMekM1fc

- egy videki popa kezeben levo fantomceg, ami allami tendereket nyer el, amivel a szocdemeket finansziroztak, a vegen megszolal a popa is, mondvan aki hisz Istenben, tudja, hogy o csodakra kepes https://www.youtube.com/watch?v=PXOf_mJRFSg

- ez, amit nem hisz el senki, amig nem latja, hogy a roman ortodox egyhaznak mekkora hatalma van, es hogyan kezeli a hiveit: https://www.youtube.com/watch?v=ZxNbOrtgVG0 

- ez pedig a 3 oras, egeszestes dokufilmjük, amirol mindent megtudsz arrol, hogy kik es mit basztak el RO-ban:

https://www.youtube.com/watch?v=uUbN6DXJwFg

Előzmény: Hepci (92548)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92549

Az 2+2=5 az  egy szimbolikus példa arra amikor valaki a tényeket és a tudományos módszertan eredményeit hitkérdésnek állítja be és mivel a vágyvezérelt gondolataihoz a valóság nem illeszkedik ezért azzal azonos jogú helyet követel az alternatív valóságoknak.

A tudományos módszertanban nincsen olyan, hogy az egyik képlet ezt az eredményt adja a másik meg másikat. Lehet, hogy a jogtudományban van ilyen, de a természettudományokban nincsen. Nincs olyan, hogy a Pitagorasz tétel ezt az eredményt adja egy másik tétel pedig amazt. 

Előzmény: kifli (92541)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!