Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Meki sajtot az utcank végében készített a Laciba akinek a farmjára kulcsunk is volt . Két hetente egy fél gumikát hoztunk is . Mindig volt ízesítve különböző növénnyel ( citromfű, bazsalikom stb) . Mi egy kicsitvolcsobban kaptuk a piaci ár alatt ,persze nem miattam (:-)))).
Lacibá a lányomat vívta szöke hercegnőnek s sokszor volt is náluk fent a háznál is . Azt mondta a Frida a fogadott unokája .
Sajnos már nem.bírja ellátás a farmon és már vagy 1 5 éve fel is számolta . Olyan szeptember, októberben vettem rá ,hogy kemények vele egy kicsit nosztalgiázni. Ki is mentünk és le ültünk az egyik szín alatt az ottani balákra , s beszélgettünk a régről . Meg persze nézelődtem, a falunkra és messzebbre is lehetett látni . Tiszta idő volt és dunakeszit is látni lehetett .
-Apa, kellene építeni egy különcsukós ólat. Jövő héten veszek egy bakot!-
Én malteroltam, betonoztam, szögeltem, hegesztettem. Mikor meglátták:
-Nem elefántot veszek, csak egy nagyobb kecskét!-
.... és az utolsó műveletet ők csinálták. Én 2"-os pallót terveztem a zárást, ők meg néhány szétszedett raklap deszkáiból megoldották. Mondtam, hogy gyenge, de nem hitték. Meghozták LOkit, és be is zárták a karanténba. Mivel eddigi életét betonon, láncon töltötte, a nyolc m2 vastagon beszalmázott rész, igazi lakosztály volt neki. Elégedett vigyorral hevert le a közepén.
Másnap reggel aztán röhögve telefonálnak a nők:
-Hehe. Szarrá van törve a deszkázás!-
-Loki?-
-Loki köszöni jól van. Bent fekszik a helyén. Nem Ő tört ki. A csöcsösök zúzták szét a falat. Befelé vannak eltörve a deszkák, és három csaj elégedett vigyorral hever Loki mellett a szalmán!-
Nálam csak 80 centire voltak leásva egymástól 3 méterre az akácoszlopok. Viszont a bakkecske egy kisebb szamár méretű jószág volt, a szarva végei 118 centire voltak egymástól és olyan vastag lábai voltak mint a csuklóm. A szarvai belső élét befeszítette az oszlopba, megfeszítette a nyakát és simán felhúzta a földből. Bemutatta még utána is a technikáját...
Szép jószág volt, de menesztve lett a háztól mind. Eleinte még "árva" bárányokat neveltettem az anyákkal, de mivel a kecsketej nem igazán kellett senkinek és a bak gidákat is nehéz volt eladni így csak a baj meg a kár volt velük. 3 anya, 6 gida meg a nagy bak volt az állomány...
Náluk a szomszéd kutyája zabálta le tavaly a eper és a málna egyrészét s még sikerült zölden a szőlőt is megdézsmálnia .
No nálam sem jött szóba a puska , de még el sem adhadtam öket .
Inkább kerítés csináltam . De ezt az oszlopot még az elefánt sem szedi fel , 120-130 cm-er a földbe iszapolva és 2,4 m-es távolságban egymástól . A vadháló alsó részében meg 8 as betonvas meg szögesdrót is lett oda rakva .