Keresés

Részletes keresés

martindoc Creative Commons License 2007.11.23 0 0 511
Sziasztok!

Csináltam egy saját Fórumot, nagy elönye, hogy "vendég" jogosultsággal rendelkezök nem tudják olvasni a hozzászólásainkat, valamint dokumentumok egymás közötti cseréjere / feltöltésre is lehetöségünk nyílik.

Aki SR lakást vett, regisztráljon, gyertek át ide:

Sasad Resort Fórum
happnuda Creative Commons License 2007.11.23 0 0 510
Kedves GTC-s vezetők!

Még mindig nem egyértelmű Önöknek, hogy _kommunikálni_ kellene a kedves ügyfelekkel? Hogy egységes _információt_ kellene adni a fejleményekről, hogy mi miért történik és mi lesz a következménye?

Lám, az eddigi ténykedéseiknek (illetve bármiféle ténykedés teljes hiányának) itt az eredménye. Egy rakás - vélt vagy valós problémákon - felháborodott ember. Ez a fórum rettentően rossz promóció kezd ám lenni a SasadResort-nak. Én ebbe erősen belegondolnék... Inkább fordítva kellene működnie.

Akár itt is szívesen várjuk a válaszokat, és a tisztázó magyarázatokat, mert nem gondolnám, hogy az Önök célja a direkt kiszúrás lenne az ügyféllel. Az érdekkonfliktus egyértelmű: x összegért Önök minél kevesebbet akarnak adni, mi minél többet szeretnénk kapni. Ez idáig nem is baj, de próbáljunk nyertes-nyertes módon kijönni ebből az együttműködésből. A nyertes-vesztes játszmák ugyanis igen gyakran tolódnak vesztes-vesztes irányba: keserű szájízű lakók, negatív reklám a GTC-s fejlesztéseknek. Ez senkinek sem jó.

Megértésüket és további szorosabb együttműködésüket előre is köszönjük.
lalana Creative Commons License 2007.11.23 0 0 509

Sziasztok,

 

mi nov 2-án visszaléptünk és a pénzt is visszautalták.

Gyanús volt ez a csúszás, éreztük hogy komolyabb dolgokat kell változtatni. Amikor még augusztusban az épületmagasság csökkentéséről kérdeztem őket szépen mellébeszéltek és szó sem esett az "állmennyezet" trükkről.

 

Amiket pedig a műszaki egyeztetésről írtok egyszerűen nevetséges egy prémiumként hirdetett lakópark esetében.

Ezzel együtt sajnáljuk, mert az elsők között szerződtünk és a környék nagyon tetszett volna.

 

 

 

Előzmény: Rossing (483)


martindoc Creative Commons License 2007.11.23 0 0 508
Az otthon centrum oldal is füllentéssel indít:

"Amiért nálunk találja meg álmai otthonát:
- alacsony lakásszám, max. 20 lakás a liftes épületekben."

Ehhez képest:
Az SR1 A-ban B-ben pl. 21 lakás van, az F-ben 24.

ebo1a Creative Commons License 2007.11.23 0 0 507
nem, nem...

nekem eszem ágában sincs egyelőre elállni, azért írtam, hogy én a civilizált, ámde határozott és kitartó kommunikáció híve vagyok...

én ide szeretnék költözni, és egyelőre még nem tántorítottak el, de semmiképpen nem fogok átvenni egy 50% érték csökkentett lakást a tervezetthez képest... ezért is mondtam, hogy próbáljunk határozottak lenni és 'anyázás' mentesen érjük el az ami jogos elvárásunk, ha viszont ez nem megy (remélem nem fajulnak ide a dolgok), akkor lehet közösen egyéni ügyfélnek megfizethetetlen lakás adásvételre, építkezésekre szakosodott, vérprofi közös jogi képviselőt keresni, ami azért így kényelmesebb... aztán lesz ami lesz... természetesen egyáltalán nem ez a célom, szeretném, ha minden szépen kisimulna feszültség nélkül...
Előzmény: ki24 (500)
Jovanni Creative Commons License 2007.11.23 0 0 506

Csak egy kicsit lazítás képpen:

 

Aki csak most megy majd egyezkedni, az vigye magával Achmedet, Ö talán segít -) :

http://www.youtube.com/watch?v=1uwOL4rB-go

 

Jó hétvégét mindnyájunknak!

csandra4 Creative Commons License 2007.11.23 0 0 505
Ha csak a belmagasság körül ekkora a bonyodalom, akkor mi várható később? A részletes tájékoztatóban gyönyörűen vázolva van, hogy milyen profi lakást kapunk. Sajnálom az "első" csapatot, mert Ők, akik szembesülnek először a hiányosságokkal, így a többi csapattag tanul vagy legalábbis megpróbál okulni a dolgokból. Ezért segitenünk kellene egymást, talán együttesen ki tudunk valamit hajtani belőlük, illetve az EU szabvány szerinti minőséghez kellene ragaszkodnunk. Én úgy számoltam, hogy kb. 450e Ft-ra jön ki egy lakás négyzetmétere. Mit mondjak???
martindoc Creative Commons License 2007.11.23 0 0 504
Ja, nem is lesz szükség a fórumra.
Söt, elég lesz egy ébresztöóra az SR1-ben, ami kelti az összes lakót!:-)
Előzmény: Jovanni (502)
Rossing Creative Commons License 2007.11.23 0 0 503

Az ok  ha kicsit késik az átadás mert, nagyobb lesz az "árelőny" (ha van 1általán ilyen) relative olcsóbb lesz. Az "árelőny" ott ugrik, ha a befizetett pénzből nem az valósul meg amit igértek. Vagyis nekik a késés az költségnövekedés és ezt a plussz költséget akarják "behozni" rajtad. Azáltal, hogy a kivitelezés költségeit a minőségen próbálják csökkenteni. Persze ez 2élű fegyver mert ha sokan visszalépnek akkor is megépítik a házakat és akkor is el kell majd adniuk. Később viszont rosszabb "alku" helyzetben lesznek, mert:

1. Lakást meg lehet nézni, nehéz kimagyarázni egy 2,5 m-es belmagasságot és reménykedhetnek,hogy a szomszéd épp ne akkor hallgasson zenét:).

2. Ki nem alkudna ha látja, hogy a fél ház még üres:D.

3. Környéken építenek (és fognak is építeni) még néhány lakóparkot.

Előzmény: ki24 (500)
Jovanni Creative Commons License 2007.11.23 0 0 502

Azért a hangszigetelésnek (ill. hiányának) lesz egy jó oldala is, nem kell többé fórumoznunk, mert a falakon keresztül tudunk majd egymással beszélgetni...

 

Az általad leírtakkal egyébként teljesen egyetértek, és hidd el, hogy mi sem vártunk luxust, de azért egy TISZTESSÉGES, korrekt munkát, választékot igen.

 

A beírásokat nyugodtan említsd meg!

(ha balhé lesz, közös jogi képviselő sztem is jó ötlet)

Előzmény: ebo1a (499)
waces Creative Commons License 2007.11.23 0 0 501
Ezeket a dolgokat MSZ szabalyozza (most nem keresgeltem sokat, de van par link ahol ki lehet szamolni a kulonbozo dolgokat. Pl <a href="http://down.archicentrum.hu/3/utmutatok/doc/zold.pdf?f_%5Bcegid%5D=3" target="_blank">itt (pdf)</a> )

Bar, ahogy nezem mas epitkezeseknel ott se volt erosseg a falvastagsag:
"Válaszfalak: 10 cm vastag téglafal."

fodem
valaszfal
hangszigeteles
Előzmény: ebo1a (499)
ki24 Creative Commons License 2007.11.23 0 0 500

Az itt leírtak alapján egyre inkább úgy tűnik, érdemes lenne egy ingatlanügyekben járatos jogásszal konzultálni. Ismertek egyet?

Nem hiszem, hogy az lenne a megoldás, hogy szépen mindenki eláll az adásvételi szerződés megkötésétől, mivel az előszerződében rögzítettekkel köszönőviszonyban sem lenne. Inkább költözni szeretnék. Arról nem is beszélve, hogy nem kevés pénzt be is fizettünk már, amit ha csak befektettünk volna ennyi időre pl. a tőzsdén, a profit jóval az infláció felett lenne. Azaz lassan elvész az az árelőny, amit itt annyira hangsúlyoznak a lakásárak kapcsán. :-(

Előzmény: ebo1a (484)
ebo1a Creative Commons License 2007.11.23 0 0 499
nah az epitkezeshez egyatalan nem ertek, de valami azt sugja 20 centis falak mellett meg azt is hallani lehet majd alatta, ha egy horcsog elszabadul a ketrecbol...
Előzmény: Rossing (495)
flore Creative Commons License 2007.11.23 0 0 498

Na ez jó!:)

 

 

Kimenni? A levélben benne van, hogy 1x lehet majd megnézni belülről az építkezést, mert az építkezés veszélyes üzem. Ami igaz is, na de ilyenekre hivatkozni.

Előzmény: ebo1a (497)
ebo1a Creative Commons License 2007.11.23 0 0 497
meg egy megoldas ha a fsz-i lakasokat letoljak fel meterrel a taljszint ala, felszuteren alapon:D na akkor viszont borulni fog a bili durvan:D

ki kell menni a telekre es lemerni most... elvegre srI mar szerkezetkesz...:)
Előzmény: flore (496)
flore Creative Commons License 2007.11.23 0 0 496
Ja-ja:) Na erre mondtam, hogy épphogy meglesz a végén a 2,53???
Előzmény: Rossing (495)
Rossing Creative Commons License 2007.11.23 0 0 495
10,5 m re semmi se jön ki:). Abból kiindulva (bár nem az építőiparban dolgozok, de laikusként), hogy 2 szint között van minimum (!!!) 20 centi fal a tetőnél gondolom ez több is lehet akkor 4*20=80 centi. 10,5-0,8=9,7 m. Tehát ezt 4 szintre lebontva 9,7/4=2,425 m. :( 
Előzmény: flore (487)
ebo1a Creative Commons License 2007.11.23 0 0 494
megsem koveted a forumot:)

epitesi engedely:

srI [x]
srII [o]
srII [o]

namost ez nem tul bizalomgerjeszto, bar fennakadasok sokhelyen adodnak nem sz itt... halisten nekem srI, bar amennyire vagytam erre a lakasra, olyan rohamtempoban esik az tetszesi indexem:( en eskoszom nem gondoltam hogy ez lesz, nem azert mert naiv vagyok, es nem is azert mert en nem szivhatok be semmit... egyszeruen a pontatlansagok ellenere is ugyereztem rendben lesz, sajnos nezetelteresek meg mindenhol vannak... ezt bele kell kalkulalni erosen...

en azt fajlalom csak nagyon, hogy most nem az tunik ki a dologbol hogy van egy ket opcio ami nem pont ugy lesz ahogy terveztek, hanem hogy general keresztbetorik az eredeti elkepzeleseket, es hangsulyozom mindezt a felsokategorias arak mellet kepesek vallalni...

en meg mindig bizakodok, csak lassan nem tudom mar miben:)
Előzmény: csandra4 (488)
flore Creative Commons License 2007.11.23 0 0 493

Márpedig a belmagasság elég lényegi kérdés!!

 

Még egy épkézláb tervrajzot sem kaptunk!!!! Semmi méret nem volt azon a fecnin jelölve, ami alapján fel kellett volna készülni a nagy műszaki egyeztetésre, nemhogy falvastagság!!!! A nő az egyeztetésen kőkorszaki módszerekkel (tényleg eldobtam az agyam) vonalzóval méregette, amire rákérdeztünk.

 

Előzmény: flore (491)
waces Creative Commons License 2007.11.23 0 0 492
"- másrészt mert elég nagynak tűnt a GTC ahhoz, hogy megbízhatónak tűnjön..."

Nagy es jo a marketingje, de ez sajnos itthon nem sokat jelent. Jelenlegi kenyerado gazdaim a GTC altal epitett/epittetett es altaluk is hasznalt irodahazban berel szinteket. Laikuskent nezve inkabb csak szep (amennyire egy ilyen irodahaz szep lehet), mint jo. Szoval csak ovatosan, mert bar valoszinuleg biztonsagosabb ilyen kaliberu cegtol vasarolni mint egy kis Joska-Pista Epitoipari Bt-tol, de azert pl az anyagminoseg itt is "kicsit" erdekes.
Előzmény: ebo1a (486)
flore Creative Commons License 2007.11.23 0 0 491

Természetesen nekik is tartaniuk kell magukat az előszerződéshez. Amennyiben viszont az előszerződés megkötését követően olyan lényegi változások történnek, aminek tudatában meg sem kötötted volna az előszerződést, akkor ez esetben el lehet állni tőle.

 

 

Műszaki tervezet?

Előzmény: ebo1a (489)
waces Creative Commons License 2007.11.23 0 0 490
Legeloszor 2.90 volt (errol meg van valahol papirom ha nem dobtam ki minden SR-es cuccot, majd megnezem a hetvegen, hatha ez segit valakinek).
Masreszt 10.5 metert baromi nehez ugy elirni, hogy 13 legyen belole.

(Bar volt egy kis csaladihaz valahol a Neptun utca kornyeken, amit anno nezegettem. Szep meg jo meg minden. Aztan kesobb kiderult, hogy valtoznak a meretek, mert _elfelejtettek_ beleszamolni a falvastagsagot... (Ez szamomra nem kicsit erdekes, mert anno a foiskolan, amikor tanultunk mindenfele epgepet meg tsait az elso amit belenkvertek az, hogy falvastagsagot ne feledjuk el. Es manapsag mar nem pauszon rajzolnak tussal, hanem szamitogepekkel terveznek, ahol ez kotelezoen megadando parameter, tehat egyszeruen nem lehet elfelejteni).
Előzmény: flore (485)
ebo1a Creative Commons License 2007.11.23 0 0 489
magyarul tartaniuk kell magukat az eloszerzodesben megfogalmazottakhoz? hiszen ha nem lenne pontosan megfogalmazva, akkor nem is kotodhetett volna meg? rosszul latom? es mi van a muszaki tervezet, 'terverezet' elnevezesevel...?
Előzmény: flore (487)
csandra4 Creative Commons License 2007.11.23 0 0 488
Kedves Fórumosok! Most már régóta figyelemmel kísérem a hozzászólásokat, én az SRIII-ban vagyok, tehát még túl messze. Én nem sietek sehova, de a leirtak alapján lehet, hogy nem is fogok. Gyermekeim! Egyáltalán megvan már az építési engedély? Ki tud róla? Nem kéne valamiféle jó ügyvédet fogadni, mert erre lehet hogy nagyon ráfaragunk. Pedig a látványtervek, a leirtak nagyon bizalomgerjesztők voltak. No és az árról nem is beszélve. Gondolom Ti is tisztában vagytok vele, hogy elvileg ezek nem olcsó lakások, és ezért tényleg minőséget kéne kapni. Nagyon jó, hogy tartjuk a kapcsolatot és van ez a fórum, nem kéne, hogy ennyi ember ráfaragjon!!!
flore Creative Commons License 2007.11.23 0 0 487

Hát, ezért is lennék kiváncsi, hogy aki már volt egyeztetésen, annak most milyen belmagasságot mondtak.

Szerintem a 2,70 sem fog menni, hisz ugye az előbb említett határozatban, amelyikben elírásnak titulálták az épület 13 méteres magasságát, azt írták, hogy 10,5 méter lesz az épületmagasság. És ugye 4 szint van, plusz rászámolva a 2 lakás közötti padló/menyezet vastagságát. Így akárhogy számolom, nem jön ki a 2,7 sem, de még a 2,60 is necces!!! Lehet, hogy majd épphogycsak átlépik a minimumelőírást, ami 2, 50???

Most jöttem csak rá, hogy lehet, hogy a padlófűtés is emiatt nem lehet? Itt is próbáltak lecsalni belőle?

 

Egyébként. ami az előszerződést illeti:

ez nem mást, mint két személy közti, önként vállalt szerződéskötést jelent. Az előszerződésben a felek abban állapodnak meg, hogy egymással egy későbbi időpontban végleges szerződést fognak kötni.

Előfordulhat, hogy valamelyik szerződő az előszerződés ellenére nem akarja megkötni a végleges szerződést. A jogszabály szerint akkor tagadhatja meg bármelyik fél a végleges szerződés megkötését, ha bizonyítja, hogy az előszerződés létrejötte után beállott körülmény folytán a teljesítésre nem képes, vagy a szerződés nemzetgazdasági érdeket sértene, vagy ha a beállott változás folytán a szerződés után elállásnak vagy felmondásnak volna helye.

 

Az az előszerződés, amely nem tartalmazza a megkötendő szerződés lényeges Most meg feltételeit nem semmisnek, hanem nem létezőnek tekinthető. Meg kell nézni megint, hogy mi van abban a híresn előszerződésben.

Előzmény: ebo1a (486)
ebo1a Creative Commons License 2007.11.23 0 0 486
teljesen jogos...

hálisten nekünk 2.70-et mondtak... mondom ennyi előny volt abban, hogy késői vásárlók vagyunk...

bár ha jól tudom most 2.65-nél tartunk...

se teljes magas csempe, se teljes belmagasság, se normális klíma megoldás, igénytelen burkolóanyagok?...

ez igen durván áll eddig, persze ennek csak a fele konkrét, lehet luxus konyha lesz, luxus csempével?... amit teljesen kizártnak tartok ezekután...

nagyon picit átvágásszagú a dolog, holott pont azért választottam GTC-s beruházást...

- egyrészt mert az SR kínálta az általam vázolt kritériumoknak megfelelő lakásokat (ezekszerint csak elméletben...(illetve akár papíron is, csak a gyakorlatban nem, ami azért bátor húzásnak tűnik...))
- másrészt mert elég nagynak tűnt a GTC ahhoz, hogy megbízhatónak tűnjön...

úgyfest (egyelőre csak fest és még bízom benne most is, hogy a jelen állapot csak rémálom, és nem akarnak tényleg ennyire keresztülnézni a vásárlón, akár még a jogi következményeket is vállalva...) ebből semmi sem volt igaz...

nem palotát, nem csodát akarok, szimplan annyit szeretnék amit az előszerződésben lefektettünk, korrekt anyagokkal, megvalósítással... ez nem luxus, ez az ellenérték ebben az árfekvésben...
Előzmény: flore (485)
flore Creative Commons License 2007.11.23 0 0 485

Szia ebo1a!

 

A fórumot megemlítheted, de egyébként már tudnak róla és az elejétől fogva olvassa a Sasad Resort.

 

Egyébként a lakásmagasságokat pédául abszolút nem így mondták az elején. Ami aztán abszolút szerződésszegés. Tényleg, aki volt már egyeztetni, nektek mekkora belmagasságot mondtak? Nekünk anno 2.90 volt:)

Az is vicces, hogy erről a belmagasságmódosításról mégcsak nem is tájékoztattak minket! Hanem az Önkormányzati határozatból lehetett kibogarászni, hogy az épületek 13 méteres eredeti magassága ELÍRÁS!!!!! Az agyam eldobom.

 

Előzmény: ebo1a (484)
ebo1a Creative Commons License 2007.11.23 0 0 484
sajnos nem vagyok jogász,

bár a tapasztalat azt mutatja elég reálisan tudom felmérni a lehetőségeket, és hát ha mindez igaz amit írtatok, akkor bizony elképzelhető, hogy bőven vannak itt nem csak 1 helyen szerződésszegés... én csak ott vagyok bizonytalan, hogy nem tudom valojában egy előszerződés milyen sulyú kötelezettség a teljes adásvételi szerződéshez képest, illetve egy műszaki tervezet, hiszen nem fix műszaki volt, csak tervezet, mennyiben módosulhat, és milyen feltételek mellett, milyen kritériumok között... ezért egyelőre én nem is vagdalkozom, egyébként is megfontoltabb típus vagyok ennél, viszont mindenképp borzalmas amiket írtok, főleg, ha a kényszeredett magasság betartása mellett esetlegesen a jogszabályban előírt hangszigetelési normákat sem tartják be, merthogy erre is van fix. elvárás, ami nem luxus, de jelenleg abba sem vagyok biztos, hogy egyátalán ezt a küszöböt elérik a lakások...

mindenesetre ahogy írtam, én egyelőre a korrekt kommunikáció híve vagyok, szeretnék pár fordulót tenni velük hivatkozva a fórumban hallottakra, ha ezellen nincs kifogásotok (ha lenne is megtehetném jogilag, de nem akarok veletek semmilyen feszültséget, sőt kifejezetten azt szeretném, ha mindanyiunknak tisztább, átláthatóbb lenne a helyzet, viszont ehhez muszáj valamivel példáloznom náluk...)

úgyhogy mielőtt megtennénk közösen a kellő jogi lépéseket, azt gondolom próbáljuk megbeszélni civilizáltan velük a dolgot, mégha sok is a probléma, az 'anyázás' mindig a legvégső eset, sajnos az elmondottak alapján én is csalódott vagyok, és mindent szeretnék megtenni annak érdekében, hogy ne 'átvert' vásárlóként költözzünk a 'prémium lakóparkunkba', hanem élvezzük ki a belefektetett nem kevés pénz gyümölcsét... (persze álmokat nem kergetek, csak korrekt minőségi lakásokat...)

még mindig várom az ellenvetéseket... (bár remélem nem lesz:D)
Előzmény: Rossing (483)
Rossing Creative Commons License 2007.11.23 0 0 483

Üdv!

 

"álmennyezet" :O. Érdekes az aláírt szerződésben nem ez volt. Szinte semmi sem ez volt. Biztos a körny. engedélyben leírt max épületmagasság (10,5 m) miatt "kényszerültek" erre a csodás megoldásra. Hangszigetelés biztos nagyon jó lesz:(. Most ez végülis a szerződés megszegése. Sajna ezek miatt a lakások értéke is jelentősen is csökken(mint pl légkondi). Támogatom egy jogi képviselő bevonását mert én nem szeretnék egy rosszabb minőségű lakásért ugyanazt a pénzt kifizetni. Röhejes. Nagyon gondolkodok,h visszalépjek-e:(. 

ebo1a Creative Commons License 2007.11.23 0 0 482

sziasztok,


hát a pincéig sokkolt az elmúlt éjjel történése, tegnap este még semmi bajom nem volt, most remeg mindenem a leírtak miatt, így reflektálok pár szóban a saját szemléletemmel...:


előszó: mi (jelen szempontbó előnyösen) késői vevők vagyunk, aminek egyetlen pozitívuma, hogy több már-már lefixált dologról tudtunk a döntés pillanatában mint mondjuk a tavalyi vásárlók...


tehát:


- martindoc: a fűmag... mikor mi szerződtünk már elmondták, hogy ahogy a látványterven szerepel, úgy lesz a földszinti kertburkolat kialakítás. ez konkrétan úgy néz ki, ha pontosan megnézitek, hogy az utcafront felőli lakások kapnak burkolatot, viszont a befele nézők nem, ott kizárólag füvesítés lesz 20centi perem-magassággal a nyílászáróknál... itt elmondták, sajnos nem tudták másképp megoldani, mert a kiszabott 'zöldterület' mértékét különben nem tudták elérni, ami egyrészt a vásárlót nem érdekli, másrészt magyarázat, és mi tudtunk erről... ha olyan helyen tervezik a füvezést, ahova viszont fixen fagyáló járólapot terveztek, az már problémásabb, de nálunk sajnos füvet ígértek és belenyugodtunk, hiszen nincs más választás, és a látványterven is ez szerepelt (sajnos)...


- sajnos az összes PR anyagban emlegetett alulról suroljuk a luxuslakást (ami árban teljesen passzintott:)) jelleg nekem semmiképpen nem jelentette azt, hogy mindent úgy csinálnak ahogy nekem tetszik, így kvázi egyedi igények vidám természetű megvalósítását nem vártam (megjegyzem, ebben az árkategóriában ugyancsak sajnos, viszont tudom milyen egy lakásvásárlás, így realistább szemléletű vagyok), viszont azt igenis vártam, hogy legalább azértaz alapnál magasabb minőségű legyen a felszerelés (értem ide a konyhabútort, és a burkolóanyagokat), hangsulyozom, megint nem luxust várok, de semmiképp alap igénytelen termékeket, hiszen egyrészt prémium lakásoknak lettek hírdetve (bár ez csak marketing szöveg), másrészt az árkategória semmiképpen nem normál lakótelepi panel szinten mozog (itt egyrészt meg kell fizetned a helyet is ez teljesen érthető, másrészt azért a lakásnak is kell valami pluszt nyújtania, ha nem is iszonyatosan sokat...)


- sajnos az anyagi helyzet limitált helyzete miatt mi nem engedhetünk most meg plusz 2 milliós konyhabútort, így biztam benne, hogy, ha egyértelműen nem is csodát kapunk, de azért mindenképpen egy erős közepes minősítésű alap konyhát (ha ez nem lesz meg, még nem tudom mi lesz, sajnos)


- burkolatok: ugyancsak nem várok 25e HUF/nm nagyker áron beszerzett olasz csempét, de remélhetőleg, nem is Baumax belépőszintnek kellene lennie, amit írtok borzalmas, és már most sírok a szituáció miatt:( ami felettép érdekes, hogy láttam pl. az alap mintafürdőszobákat a Sasad Ligetnél, ami nekünk tökéletesen megfelelt, semmi extra nem volt, de izlésesen egyszerű, számomra kultúrált anyagokból (ami igényeknek/péztárcának megfelelően lehetett upgrade-elni). mi azért nem választottunk ott lakást, mert a globális lakópark tekintetében szerintem nem hozta a Sasad Resort által kínáltat, bár igaz mindezt olcsóbban tette, így nem is volt vele semmi baj, de úgyéreztük megéri a plusz anyagiakat az SR. most a leírtakból azt látom, hogy a végén a minőségi megvalósítás jóval a Sasad Liget alatt lesz, miközben drágább lakásokról beszélünk? sikerült a padlóra fektetnetek most... pedig eddig úgyéreztem, én tudok kompromisszumokat kötni, viszont a leírtakból lassan azt érzem, nem kompromisszumokról van szó, hanem drága pénzen történő sárba tiporásról...


az egész vásárlás rizikója nekem teljesen elfogadható, és mint mondom én nem vártam kastély szintű luxust ismerve a Budai árakat, viszont itt most úgy fest, hogy nemhogy nem prémium, de gyakorlatilag teljesen alapszintű lakások lesznek?!... még mindig bízok benne, hogy csak esetlegesen Ti reagáltátok le túl negatívan a helyzetet, és mindezt nem naivitásból teszem, csak szimplán most nagyon megtört a hangulatom nekem is...


mindezek mellett én az a típusú ember vagyok, aki jobb szereti minden lehető módon megoldani a problémákat, így megpróbálok beszélni velük, viszont megemlíteném a fórumot is, hiszen pont ezért jött létre, kérlek jelezzétek nekem, amennyiben bárkinek ezellen személyes kifogása lenne (bár mivel a fórum nyílt, így tartalmában semmi titok nem lehet, csak nem akarok senkivel személyes összetűzésbe kerülni..), viszont példák nélkül nehezen tudok kommunikálni velük...


várom az esetleges ellenzőket...


(mindezek mellett, úgyvélem, ha többünknek elfogadhatatlan problémái (és hangsúlyozom, !jogos!) vannak, kereshetünk neadj'isten drága, de tuti befutó közös jogi képviselőt, illetve keríthetünk jóval nagyobb visszhangot az egésznek (bár ahogy írtam többször is, nekem nem ez a célom, én korrekt megoldást szeretnék az esetleges problémákra, hiszen mindenkinek az a jobb), így neki is könnyebb, nekünk is könnyebb, és megpróbálhatjuk a helyére terelgetni a dolgokat...)


hali...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!