Ennél a műveletnél nem túl nagy a gond, "csak" a megfelelő szerszámod hiányzik a megoldáshoz.
Pl: egy lemezből is készíthetsz hozzá, ha két/négyosztású a körömhely. Kialakítod a negatívját a leszerelendő gyűrűnek a lemezből (fűrész/reszelő), pár tized m/m ráhagyással a felületektől. A körömhely vastagságánál erősebb méretű lemezből készítsd, és csak a kapaszkodó felületet alakítsd passzosra, hogy biztosan álljon a helyén.
Vagy: ha van lehetőség esztergálni, akkor profibb szerszámot is lehet készíteni.
Ha gondolod rajzot készítek.
Megfelelő szerszám nélkül nem érdemes piszkálni, az "univerzális szerszámok" csak félmegoldások.
"Valahol olvastam már, és hallottam is valami bicigli belsős módszerről." a módszer lényege,hogy leteszel az asztalra egy jó puha sík (igazából a biciklibelső nem jó mert az kiterítve nem valami sík felület) gumilapot ráteszed amit le akarsz tekerni, és a gumi tapadása miatt ez legtöbbször sikerül is, de ez a módszer igazából rászorult szűrők letekerésére való ott ugyanis amikor megfogod kézzel a szűrőt a vékony anyagot össze is nyomod, átmérőben deformálódik, ezért még jobban szorul ( amíg szorítod) és nem jön le, ekkor jöhet a gumilemez, mert ezzel a módszerrel nem nyomod átmérőbe a szűrőt. Jelen esetben ez a módszer valószínű nem segít, inkább szerezz be egy normális kulcsot, (mint a tolómérő vége, csak annál erősebbet) szerintem azzal próbáld meg.
Látni, az egy dolog. De megfogni! Kicsike, és ehhez képest elég nehéz. A képek alapján műanyag szappantartóra számítottam, ezzel szemben "páncéltőkés" a masina, mint a régi szép időkben! :o)
Csak sajna van egy durva szépséghibája: hiányzik az elejéről az arany színű "ABTOMAT" felirat. :-(
Ezen kívül hiányzik a vakupapucsból a LEGO-szerű műanyag védőlapka. Viszont megvan az eredeti obisapka, és a hihetetlenül ronda bakelit napellenzője is. :o) Nameg egy felirat nélküli, puha cipzáros tok, amit nem tudom, eredeti-e, és egy hordszíj.
Ma egész nap nem nyílt meg a frányamél, csak az előbb sikerült rálesnem.
Örülök, hogy műxik a ketyere! Nem kell ellentételezésen agyalnod, nálam úgyis csak a helyet foglalta, így meg legalább jó helyre került! És ami fő, használva van, nem egy polcon porosodik.
Skacok, ismeri valaki a FED 50 csodamasinát? Most vettem egyet. :o)
Tegnap kaptam kézhez, így filmmel még nem próbáltam. Úgy tűnik, hogy "szárazon" mindene működik, hogy hogyan, az majd ezután derül ki.
Az automatikája hogyan műxik?
Ha "A" állásba pakolom az ojjektívet, akkor a keresőben kilendül a mutató. Ilyenkor fix blendét használ, és az ahhoz választott zársebet mutatja? Vagy kisnyúl?
Ha manuálisan állítom a blendét, nem kapok visszajelzést az automatika által választott zársebről. A mutató meg sem jelenik a keresőben. Kétlem, hogy ez normális. Vagy mégis? A zoroszoktól minden kitelik... :o)
Esetleg nincs valakinek egy használatija elfekvőben? Nagyon bonyolult ez a szerkezet... :o))