Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.23 0 0 619

...viszont az ismétlőgombjuk jól működik, mert ez is rég(ebb)i recept.

Viszont azt el tudom mondani, hogy finom, mert próbáltam. :-)

Előzmény: Csilla (618)
Csilla Creative Commons License 2004.09.23 0 0 618

Itt van a mai:

 

ALMÁS-KÁPOSZTÁS PULYKARAGU


 
   Hozzávalók:
 
25 deka pulykamellfilé
tengeri só és frissen őrölt bors
¾ evőkanál olaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
25 deka savanyú káposzta
1 alma
2 babérlevél
fél teáskanál őrölt kömény
1-1,5 deci szénsavmentes ásványvíz


 
 
   Elkészítés:
 
A megmosott, szárazra törölt pulykamellfilét 2 centis kockákra vágjuk, és sózzuk, borsozzuk.

Közepes méretű, mély teflonserpenyőt kikenünk olajjal, kevergetve átsütjük benne a húskockákat, majd szűrőlapáttal kiszedjük.

A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk, és beleöntünk fél evőkanál olajat. Ezen üvegesre pároljuk a hagymát – kanalazunk hozzá kevés ásványvizet -, aztán hozzákeverjük a fokhagymát, és amikor megérezzük az illatát, lehúzzuk a tűzről.

Pirospaprikával ízesítjük, beleforgatjuk a káposztát, és a centis szeletekre vágott héjas almát is hozzákeverjük.

Babérlevéllel, köménnyel fűszerezzük, öntünk hozzá ásványvizet, és közepes lángon, lefedve puhára pároljuk.

Végül beleforgatjuk a pulykakockákat, és a húsfalatokat átmelegítjük az almás káposztában.


2 nagy adag lesz belőle.

 

Úgy látszik hogy valaki olvassa a Stahl teamből ezt a topicot, mert most szünetel a tésztás sorozat :-)

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.23 0 0 617

Köszönöm az infót! :-)

 

(Gondolom, kellőképp figyelmetlen voltam, mert én a magam részéről most olvastam először ezt a receptet...) :-|

Előzmény: vikilány (616)
vikilány Creative Commons License 2004.09.22 0 0 616

:))))

 

Ugyanezen problemaztam en is, mikor eloszor jelent meg a recept. Aztan utananeztem es jelentem ez tarja. A konyvben mindehol tarja van.

 

Előzmény: Törölt nick (614)
Csilla Creative Commons License 2004.09.22 0 0 615

Nem tudom, hogy tarja vagy karaj, de mintha akkor is felmerült volna ez a dilema amikor elősször volt...

Ime  mai, ez talán új, legalábbis én nem emlékszem rá:

 


BROKKOLIS CÉZÁR-SALÁTA


 
   Hozzávalók:
 
A salátához:

kb. 45 deka brokkoli (megtisztítva 30 deka)
½ szikkadt zsemle
2 fej retek (10 deka)

Az öntethez:
4 deka friss parmezán
¾ deci olívaolaj
2 evőkanál friss citromlé
1 kávéskanál szardellapaszta
2 kávéskanál mustár
1 duci fokhagymagerezd
frissen őrölt bors

 
 
   Elkészítés:
 
Vizet engedek egy fazékba, teszek bele sót, és felforralom. Amíg melegszik, előkészítem a brokkolit.

A megmosott zöldséget rózsáira szedem, majd a rózsákat kb. 3 centi átmérőjű falatokra darabolom. A falatokról levágom a vastag szárrészeket, de a zsengéket meghagyom. Ha már forr a víz, beleszórom a brokkolit, és néhány perc alatt roppanósan puhára főzöm. Ezután leszűröm, majd hideg vizet engedek rá, és papírtörlőn szétterítve megszárítom.

Miközben a puha brokkoliról lecsöpög a víz, felkockázom a szikkadt zsemlefelet, és száraz teflonserpenyőben – amelyben nyugodtan lehet olaj nélkül ügyködni –, kevergetve aranybarnára pirítom. A megpirított zsemlekockákat félreteszem, amíg kihűlnek.

Ezután elkészítem a kifejezetten sűrű, dús öntetet. A turmixgépbe reszelem a parmezánt, ráöntöm az olívaolajat meg a friss, leszűrt citromlevet, és belekanalazom a szardellapasztát meg a mustárt. Utána hozzáreszelem a megpucolt fokhagymagerezdet, és tekerek a gépbe frissen őrölt borsot is. Secperc alatt pépesítem az egészet, és az öntet ezzel készen is van.

Már csak annyi maradt, hogy a megmosott retket felkockázzam, és egy jól záródó műanyagdobozban összekeverjem a brokkolival meg 1 evőkanálnyi sűrű öntettel. (A maradék öntetet lefolpackozva a hűtőben szoktam tartani. 1 hétig kutyabaja sem lesz, és bármilyen más zöldséghez is nagyon finom.)

A kész brokkolisalátát berakom a hűtőbe, a kihűlt, pirított zsemlekockákat pedig kint hagyom a konyhapulton. Másnap a zsemlekockákat alufóliába csomagolom, és a salátával együtt magammal viszem. Ebédkor a parmezános brokkolira rászórom a ropogós kockákat, és az egészet nagy élvezettel megeszem.

1 adag lesz belőle

Előzmény: Törölt nick (614)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.22 0 0 614
Most akkor tarja, vagy karaj? Mer' nagyon nem mindegy ám!! :-)))
Előzmény: Csilla (613)
Csilla Creative Commons License 2004.09.21 0 0 613

Ime a mai, bár mintha már lett volna:

 

 

TARJASZELETEK ROZMARINGOS KÖRTÉVEL


 
   Hozzávalók:
 
1 csokor újhagyma
4 szál friss rozmaring
4 körte
10 deka + 4 evőkanál puha vaj
2 deci száraz fehér bor
4 szelet sertéskaraj
2 evőkanál mustár
só és frissen őrölt bors
4 evőkanál olaj

 
 
   Elkészítés:
 
A sütőt bekapcsolom 190 C-ra (gázsütőn 5-ös fokozat), és amíg melegszik, megtöltöm a körtéket.

A töltelékhez az újhagymaszálakat és a rozmaringleveleket nagyon apróra vágom, aztán mindkettőt belekeverem 10 dekányi puha vajba, amihez teszek még sót és borsot is. Utána a körtéket félbevágom, kiszedem a magházukat, és kerek fenekükből leszelek egy-egy papírvékony réteget, hogy stabilan üljenek majd sütés közben. A rozmaringos masszát belekanalazom a körtehajók mélyedéseibe, a töltött gyümölcsöket egymás mellé teszem egy kisebb sütőtálban, és óvatosan melléjük öntöm a bort, nehogy az alkoholzuhatag lesodorja a tetejükről a rozmaringos vajkupacokat. Ezek után jó 20 percre beteszem őket a meleg sütőbe, és amíg illatosra sülnek, kényelmesen elkészítem a hússzeleteket.

Először kicsit kikloppfolom őket, aztán mindkét oldalukat bedörzsölöm mustárral, majd sózás és borsozás után, előveszek két közepes méretű serpenyőt.

Ezekben alacsony lángon összeolvasztok 2-2 evőkanálnyi vajat meg ugyanennyi olajat, majd erősebbre csavarom a tüzet, és amikor már mindkét edényben forró a vaj-olaj keverék, oldalanként 1-1 perc alatt barnás pirosra kapatom a hússzeletek külsejét. Utána visszaveszek a láng erejéből, és mérsékelt tűzön oldalanként 5-6 perc alatt készre sütöm a mustáros tarjákat.

Ha a rozmaringos-hagymás körték megsültek, elrendezek belőlük 2-2 darabot mindegyik tányéron, majd a rozmaringillatú körtehajók mellé odateszek 1-1 szép és zamatos tarjapecsenyét.


4 adag lesz belőle.

Csilla Creative Commons License 2004.09.20 0 0 612
Tegnap én is kipróbáltam a gesztenyés csókot, nagyon fincsi.
Csilla Creative Commons License 2004.09.20 0 0 611

És ime a mai:

 

PARADICSOMOS-MOZZARELLÁS CSIRKEMELL


 
   Hozzávalók:
 
35 deka csirkemellfilé

frissen őrölt bors
20 deka paradicsom
10 deka pizza-mozzarella
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál ketchup (2 deka)
2 nagy csipetnyi morzsolt oregano
1 marék friss bazsalikom

2 zsemle

 
 
   Elkészítés:
 
Bemelegítem a sütőt 200 fokra . Amíg melegszik, összeállítom a vacsorát.

A megmosott, szárazra törölt csirkemellfilét kettévágom, és a két húsdarabot kissé kiklopfolom, hogy vékonyabb legyen. Ezután megsózom, megborsozom, és félreteszem. Következik a paradicsom meg a sajt. A megmosott paradicsomokat vékonyan felszeletelem, megreszelem a sajtot, és mindkettőt a kezem ügyébe készítem.

Miután megvagyok a rövid munkálatokkal, előkapom a 24 centi átmérőjű teflonserpenyőmet, és felhevítem benne az olívaolajat. Amikor már jó forró, oldalanként 1-1 perc alatt elősütöm rajta a két, nagy hússzeletet.
Ezután kikanalazom az olajat a húsok alól – nem marad túl sok, de ennyi is elég –, és két jó tenyérnyi folton kenőecsettel megkenem vele a tepsit.

Ezekre az olajos foltokra teszem át a serpenyőből az elősütött hússzeleteket, megkenem őket ketchuppal, meghintem 1-1 csipetnyi morzsolt oreganóval. Csinosan elrendezem rajtuk a paradicsomkarikákat, rájuk szórom a reszelt sajtot, és lazán, nem tapadósan leborítom a tepsit alufóliával.

A paradicsomos-mozzarellás csirke 35 perc alatt sül meg a meleg sütőben, de az utolsó 5-10 percben leszedem róla az alufóliát. Így az első felvonásban omlósra és szaftosra puhul, a másodikban pedig, gusztán rápirul a tetejére a sajt.

Amikor kiveszem a kész csirkét a sütőből, azon frissiben ráollózom az illatos bazsalikomot, és máris tálalom. A köretből ugyanis nem szoktam nagy cécót csinálni: kiveszek a mélyhűtőből 2 fagyos zsemlét, és a csirkesütés vége felé, az utolsó 5-6 percre berakom azokat is a sütőbe. Éppen beférnek a tepsi mellé. Így pontosan akkorra melegszenek fel, mire a paradicsomos-mozzarellás csirke elkészül, és kívül ropogóssá, belül pedig foszlóssá válnak, nem úgy, mintha a mikróban olvasztanám őket, ahol mindig gumiszerűre száradnak.

2 adag lesz belőle.

 

A tegnapinál nem tudom miért nem írták be a turmixnak a receptjét, valamit mindig kihagynak...

kreativtucsok Creative Commons License 2004.09.19 0 0 610
a mai, mar amit talaltam:

A hét receptje
GÖRÖG RIZSES TÁL és MAZSOLÁS-SZŐLŐS SÁRGARÉPASALÁTA


Majd a Buday!
MEDITERRÁN ZELLER-FELFÚJT

Hozzávalók:

Ami a dobozban volt:
3 tojás
Mediterrán csirke alap
Egész zeller

Hozzávaló még:
Olaj

1 dl tej
3 evőkanálnyi liszt

Elkészítés:

A zeller szárát 5-6 centis darabokra, a levelét pedig durvára aprítjuk.

Forró serpenyőben olajat hevítünk, majd beleszórjuk a zeller levelét. Kevés sóval ízesítjük. Mikor kissé megpárolódott, összeesett, szórunk rá 1-2 evőkanálnyi Mediterrán csirke alap port és kb. 1 dl tej hozzáadásával, az egészet összeforraljuk.

Amíg forr az ízes, zelleres tej, egy nagyobb keverőtálba beleütjük a tojásokat és egy kézi habverővel felhabosítjuk. Ekkora már a felfújt alapja is elkészült.

Néhány perces hűlés után a serpenyőből a felvert tojáshoz kanalazzuk a zellert, majd 3 evőkanálnyi lisztet lazítunk a tojásos masszához.

Hőálló tálakba adagolva 220 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Amíg készül a szufflénk, serpenyőben olajat hevítünk és az időközben hajszálvékonyra felszeletelt zellergumót a feldarabolt zellerszárakkal együtt a forró olajban aranysárgára pirítjuk.

Ha ezzel elkészültünk, már tálalhatunk is.


Szuper-reggeli


Hozzávalók:

Elkészítés:


Süssünk valamit
CSOKIMORZSÁS MUFFIN

Hozzávalók:

10 deka finomliszt
10 deka teljes kiőrlésű liszt
1½ kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
5 deka apróra vágott étcsokoládé
1 tojás
1 kávéskanál vaníliaaroma
10 deka barna cukor
½ deci olaj
2 deci 1,5%-os zsírtartalmú tej

Elkészítés:

Bemelegítem a sütőt 200 fokra, és a muffintepsi horpadásaiba beleteszek egy-egy papírkapszlit.

A tésztához egy nagy tálban összekeverem a kétféle lisztet, a sütőport meg a szódabikarbonát, és éles késsel – épp úgy, mintha petrezselymet aprítanék –, morzsásra darabolom az étcsokit. A csokimorzsát a lisztes keverékhez szórom, és előveszek egy másik tálat.

Ebbe beleütöm a tojást, rácsepegtetem a vaníliaaromát, és hozzáadom a barna cukrot, az olajat meg a tejet. Kézi habverővel alaposan összedolgozom az egészet, és ha már sima, gyorsan hozzáöntöm a csokis-lisztes egyveleghez.

A tésztát fakanállal összekeverem, és egy evőkanállal arányosan szétosztom a muffintepsi horpadásaiban. Mehet is a sütőbe kb. 20 percre. Ennyi idő alatt a csokimorzsás muffinok megsülnek, és közben szépen meg is növekednek.

12 muffin lesz belőle.
Zitka Creative Commons License 2004.09.19 0 0 609

Először csak "úgy mondtam" (élettapasztalat... ;-) ), de aztán vki felhívta a figyelmemet, hogy a korábbi sorozatban a műsor végén bizony ott volt az Alufix szponzorként. Meg a Tesco is.

 

Egyetértek, hogy néha ugyanazt a kaját variálja egy-két változtatással. Mi is elég sok csirkemellfiléből készült ételt eszünk, de egy idő után tényleg unalmas, bármilyen blikkfangos mártást csinálok hozzá.

A máshogy nevezéshez: egyszer a tzatzikit láttam úgy írva vhol, hogy uborkás joghurtmártás. Érdekes, én inkább joghurtos uborkamártásnak hívnám..... :-)))))))

Előzmény: Gabus (607)
dohosa Creative Commons License 2004.09.19 0 0 608
Egyik nap megcsináltam a fetasajtos görög rizses tálat.
Nekem tul erősen lehetet érezni benne a diót. Csak picit tegyetek bele!
Egyébként nekem izlett, de a család többi tagja kinagyta. :)
Anyósom is másnap megcsinálta, de ő meg több Fetát tett bele és neki tul sós lett.
Előzmény: Csilla (579)
Gabus Creative Commons License 2004.09.17 0 0 607
Tényleg szponzorálja az Alufix, vagy csak úgy mondod? Mert akkor alaposan beletrafáltam.

Amúgy néha megmagyarázza, azért kell a fólia, mert elkezdi a gázon a serpenyőben, aztán beteszi a sütőbe. Na mondjuk ilyen esetben oké.

Én nagyon bírom a tésztás receptjeit, mondjuk bármikor megenném a tésztát (szószos tészta, ez a nyerő).

Viszont ez a tegnapi sajtkrémesnek nevezett már nem volt túl eredeti.
Szalonna, fokhagyma, tejszín, sajt - mikor miből van több, úgy nevezi el az ételt.
Előzmény: Zitka (605)
stefiadri Creative Commons License 2004.09.17 0 0 606
Valószínűleg igazad van. Ez itt a reklám helye. Idáig én nem jutottam el. Maradok a fedőnél :-))))
Előzmény: Zitka (605)
Zitka Creative Commons License 2004.09.17 0 0 605

Egyetértek azzal, hogy a  fóliázgatás eléggé pazarló formát mutat, de pláne ahogy ráteszi, hatalmas darabok, öregiből-nagyjából rajta van, de miért nem hajtogatja alá hogy zárja is a gőzt??????

 

Az már nem lényeges momentum, az Alufix szponzorálja a műsort, a fontos az, hogy minél több alufóliát használjon el. :-))))))  Gondolod, hogy egy ilyen hiper-szuper konyhában soha sincs _egyetlen_ fedője se??? Én eddig - kényszerűségből - egyetlen egyszer próbálkoztam fóliázással, de ne tudjátok meg, mennyire kicsorog a pára a hányavetin ráhajtogatott fólia mellett... Szóval ez színtiszta reklám.

Előzmény: stefiadri (604)
stefiadri Creative Commons License 2004.09.17 0 0 604

Lehet még ZUTTYINTANI is :)

A DUCI gerezd fokhagyma azért kell, mert fele úgyis a reszelőn marad :)

Egyetértek azzal, hogy a  fóliázgatás eléggé pazarló formát mutat, de pláne ahogy ráteszi, hatalmas darabok, öregiből-nagyjából rajta van, de miért nem hajtogatja alá hogy zárja is a gőzt??????

Vannak persze jó dolgai, bár szerintem is sok a tészta, mi sem nagyon tésztázunk, de ötleteket, apró trükköket ezekből is el lehet lesni. Persze ötletet azt majd ad a Budai! Na Őt is csípem, bár néha amit süt-főz "meglepő és mulatságos"!

Előzmény: carbonara (596)
Csilla Creative Commons License 2004.09.17 0 0 603
Tényleg rengeteg a tészta kaja, valószínűleg azért is mert ezek tényleg hamar elkészülnek, és igy lazán bele férnek a műsoridőbe.
Előzmény: kreativtucsok (602)
kreativtucsok Creative Commons License 2004.09.17 0 0 602
igazad van, de most az uj sorozatban szinte csak penneket es spagettiket foz
biztos egy tesztagyarto a fo szponzor :-)
Előzmény: Csilla (601)
Csilla Creative Commons License 2004.09.17 0 0 601
A turbó rakott krumpli is szuper, na meg a csirkés lepény is. Ja és a tavaszi zöldborsó mustáros csirkével, hogy hirtelen ne tésztás kaját mondjak :-)
Előzmény: kreativtucsok (600)
kreativtucsok Creative Commons License 2004.09.17 0 0 600
Sziasztok!

nekem csak az a problemam vele, hogy mi nem eszunk tesztat.... O meg szinte csak tesztakat foz :-(
Előzmény: Csilla (599)
Csilla Creative Commons License 2004.09.17 0 0 599
Én a vasárnapi csirkés tésztát próbáltam ki picit másképpen de nagyon fincsi volt. NEm volt pármai sonkám, így bacont használtam és a provolone sajt helyett másik olvadós sajtot. A tegnapi sajtos tésztát is csináltam már egyszer az is fincsi. Különben én imádom amiket főz, nagyon sokat kipróbáltam már...
Előzmény: Törölt nick (598)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.17 0 0 598
Az este megcsináltam a tormakrémes makarónit. Nagyon finomságos és essszzzméletlenül kiadós! Csak ajánlani tudom! :-)
Csilla Creative Commons License 2004.09.17 0 0 597

Sziasztok!

Talána azért fóliázik mert neki sincs akkora fedője mint nekem ami jó lenne a nagyobbik serpenyőmre, na meg ez teljesen betakarja a serpenyőt, nálam bevált ez a módszer.

NA és ime a mai, már mint ami a weblapon van:

 

MAZSOLÁS-SZŐLŐS SÁRGARÉPASALÁTA


 
   Hozzávalók:
 
A salátához:
Kb. 15 szem mogyoróbél (1½ deka)
25 deka sárgarépa

1 deci 100%-os narancslé
2 lapos evőkanál mazsola (2 deka)
5 deka szőlő

Az öntethez:
5 evőkanál a mazsola puhításához használt narancsléből
1 kávéskanál fehérborecet
csipet cayenne bors
csipet currypor

1 zsemle

 
 
   Elkészítés:
 
A mogyorót száraz serpenyőben kevergetve mérsékelt tűzön néhány perc alatt illatosra pirítom, aztán lehúzom, és félreteszem, hogy kihűljön.
Amíg kihűl, haladok tovább. A megmosott, körömkefével is alaposan megcsutakolt sárgarépát ½ centis karikákra vágom, majd vizet forralok egy nagy fazékban. Amikor felforrt, megsózom, és kb. 6-7 perc alatt puhára főzöm benne a répát.

Miközben a répa rotyog, mozsárban durvára töröm a langyosra hűlt mogyorót, és a narancslében megpuhítom a megmosott mazsolát. Ehhez a narancslét egy kis lábosba öntöm, beleszórom a mazsolaszemeket, és pár percig forralom, majd leszűrőm, és a levéből félreteszek 5 evőkanállal az öntethez.

Amikor megfőtt a répa, azt is leszűröm. Gyorsan hideg vizet engedek rá, és papírtörlőn szétterítve megszárítom. Ezután megmosom a szőlőt, és a szemeket félbevágva a kezem ügyébe rakom.

Kész a répa, kész a mazsola, kész a mogyorómorzsa, félbevágva hevernek a kezem ügyében a szőlőszemek is. Már csak az öntet hiányzik. Előveszek egy tálkát, beleöntöm a mazsola puhítása után félretett 5 evőkanál narancslevet, belekanalazom az ecetet, majd fűszerezésül ráhintek egy kevés cayenne borsot és curryport. Mindezt villával alaposan összedolgozom, és kikészítem azt a műanyagdobozt, amelyben másnap magammal viszem az ebédet.

A dobozba pakolom a megfőtt sárgarépát, a puha mazsolát és a félbevágott szőlőszemeket, és rácsurgatom az édes-erős öntetet. Jól összeforgatom az egészet, ráhintem a félretett, durvára tört mogyorót, és éjszakára berakom a hűtőbe. Reggel a saláta mellé csomagolok egy puha zsemlét is.

1 adag lesz belőle.

Előzmény: Gabus (595)
carbonara Creative Commons License 2004.09.17 0 0 596
Milyen a fokhagymagerezd ha nem DUCI ?? :-)
Milyen lenne egyszer önteni LÖTTYINTENI helyett ? :-)
Előzmény: Gabus (595)
Gabus Creative Commons License 2004.09.16 0 0 595
De engem is irritál!
Konkurrens műsorban a Lázár sem mos kezet (csak ronggyal törül), de az egy stúdió, szerintem ott nincs is folyó víz. De a Juci konyhájában csak van!
Meg ha má kritizálunk!
Nem szeretem, mikor fedő helyett alufóliázik. Leteker másfél méter alufóliát és azzal fedi be az edényt. Pazarol.

És a mai kaja:
sajtkrémes spagetti

Vizet feltesz főni, tészta bele.
Serpenyőbe kevés olivaolaj, rá felkockázott bacon, bele apróra vágott DUCI fokhagymagerezd(ek), többféle, (minél többféle, annál jobb) sajtot lereszel, ezt is bele, az egészet nyakon önti tejszínnel, rotyog, sajt megolvad, kész.
Előzmény: stefiadri (593)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.16 0 0 594

Biztos szeret mosogatni, tisztogatni. ;-))

Báááár, ez sem állja meg a helyét, mert nem egyszer hangsúlyozza, hogy ez vagy az azért praktikus, mert el sem kell az edényt mosogatni, mert azt utálja...:-))

Mindentől függetlenül szeretem a receptjeit, nagyon-nagyon sok mindent kipróbáltam már, sőt, azóta is készítem. :-)

Előzmény: stefiadri (593)
stefiadri Creative Commons License 2004.09.16 0 0 593
Én szeretem a Stahlt, ha tehetem megnézem a vasárnapi adásokat, de.... nem tudjátok miért fogdos mindent össze maszatos, ragacsos vagy éppen zsíros(vajas) kézzel??? Pl.: kézzel vajat morzsol, aztán borsot őröl rá persze úgy zsírosan, had ragadjon. Mást nem irritál csak engem??????
Csilla Creative Commons License 2004.09.16 0 0 592

Az lehet én a weblapról másolom be, melőhelyen nem lehet tévézni ;-)) (már csak azért sem mert nincs tv)

Előzmény: ízirájder Öcsém! (591)
ízirájder Öcsém! Creative Commons License 2004.09.16 0 0 591
nem is ez volt!
Előzmény: Csilla (590)
Csilla Creative Commons License 2004.09.16 0 0 590

A mai:

 

 
TORMAKRÉMES SÜLT MAKARÓNI


 
   Hozzávalók:
 
30 dkg füstölt, főtt sonka
4 db főtt tojás
15 dkg füstölt scamorza
7 dl tej
7 dkg liszt
7 dkg vaj
25 dkg tészta
3 púpos teáskanálnyi tormakrém

 
 
   Elkészítés:
 
Először is beletesszük a tésztát a lobogva forró vízbe és megfőzzük.

Amíg puhulnak a tésztaszálak, elkésztünk egy jó nagy adag besamelt. Megolvasztunk 7 dkg vajat, kimérünk 7 dl tejet. A megolvasztott vajba kanalazunk 7 dkg lisztet, és jól elkeverjük. Miután már szép sima a vajas liszt, a fakanalat kézi habverőre cserélve, apránként hozzácsurgatjuk a tejet és erős tűzön besűrítjük a mártást.

Ha kész, átöntjük egy nagy keverőtálba. Hozzáteszünk 3 púpos teáskanálnyi tejszínes tormakrémet, egy kicsit megsózzuk és az egészet simára keverjük.

Ekkora már a tésztánk is megfőtt. Leszűrjük és hozzáöntjük a tormás besamelhez. Alapos keverés után a tésztához szórjuk a kockára vágott füstölt sonkát is.

Ezt is eldolgozzuk és előveszünk egy 20x30 centis sütőtálat. Kivajazzuk, majd a tálba öntjük a sonkás-tormás makaróni felét. Erre rétegezzük a karikára vágott főtt tojást, majd zárórétegként jöhet a tészta maradék fele.

Elsimítjuk, végül jó vastagon megszórjuk füstölt sajttal. Mehet is a sütőbe. 15 perc alatt a tormakrémes makaróni tetején szépen aranybarnára pirul a füstölt sajt.

4 adag lesz belőle

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!