Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.31 0 0 15330

Ha nagyon sasszem vagy, akkor igen, ha nem sztem tökmindegy :D

A 90-es valszeg nem annyira fehér

Előzmény: -peter (15329)
-peter Creative Commons License 2015.01.31 0 0 15329

Fiúk,  a GE +120% izzó EGYÉRTELMŰEN jobban világít, mint a GE +90% izzó? H4-esről kérdezek...

-peter Creative Commons License 2015.01.30 0 0 15328

A héten volt egy kis időm elrendezni a kínaiakkal a gondomat, mert az egyik H7-es izzó ferde.

Xencn-ről van szó, az egyik izzó búráját ferdén rakták bele a talpba.

Nem értette a kínai hogy mi a gondom először, azt mondta, küldjem vissza.

Azt feleltem neki, hogy küldök fotót, én ezt nem szeretném postázni, ez hibás darab.

Kért róla fotót, és az alját is külön le kellett fotóznom gondolom a sorozatszáma miatt.

A fotók láttán azt elnézést kért, és azt mondta, azonnal küld egy jót belőle, és fel is adta postán másnap, megirta a csomagszámot is.

Természetesen ingyen.

Szóval a kínai ebay-esekkel most jól jártam, hasonlóan kedves, gyors és segítőkész volt, mint Reléguru.

ja igen jöjjenek a fotók.

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.30 0 0 15327

Hali.

Ennek az elődje, 100-as van nekem nem 130, de majdnem ugyanaz a kettő :D

Olyan fura színe van az izzónak, nem is fehér, nem is sárga, olyan inkább minimálisan ezüstös beütésű és minden körülmény közt egész jó :)

Amikor ellenőrizték a lámpát megdicsérték, hogy rohadt erős :D

Üdv

G

Előzmény: -peter (15324)
fetitaco Creative Commons License 2015.01.30 0 0 15326

"Nézz meg egy olyan megoldást, amikor a tompítottal, távolságival egy egységbe építették takarékosságból. Ott kábé semmilyen funkcióval nem bír."

Ez egy nettó hülyeség.

Előzmény: zimurgy (15318)
zimurgy Creative Commons License 2015.01.30 0 0 15325

" a sárfogót miért is szüntették be a kocsikon? Miért nem kötelező már? A világ legnagyobb baromsága, hogy nincs fent kocsikon..."

Sorban vettük át az uniós előírásokat, és valamikor 1998 tájékán ez is sorra került - sajnos.

Az EU-ban ugyanis korábban sem volt kötelező a sárcsapó.

Előzmény: Törölt nick (15323)
-peter Creative Commons License 2015.01.29 0 0 15324
philips x-treme vision +130% ?!
https://www.vilagitas.eu/PHILIPS_X_TREME_VISION_H4_12342XVS2
Előzmény: Törölt nick (15323)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.29 0 0 15323

Ki kéne próbálnod a sárga narva izzómat, már a merényletet, 100/90, az bitang jó ködben :D

Mindenki szerencsétlenkedik 40-el én meg biztonsággal tudok menni 80-90 környékén is akár, mert jól látok vele, átvilágít, mint ha semmi se lenne.

Azt imádtam, mint izzót, lehet most éppen Belzebubnál van, már nem tudom mit is adtam neki :D

Ma teszteltem a philipseket. Hááát, Halásztelek felé nem volt egy csúcs teljesítménye, de másnak se világított jobban a lámpája ahogy figyeltem :)

Hazafele vizes asztfalton szépen világított, tökéletesen láttam vele. Nem verte annyi autós a képembe a vizet.

Jut is eszembe, a sárfogót miért is szüntették be a kocsikon? Miért nem kötelező már? A világ legnagyobb baromsága, hogy nincs fent kocsikon...

Üdv

G

Előzmény: T-Adee (15320)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2015.01.29 0 0 15322

Nem volt nehéz beépíteni, mert ez a gyári kodlampaja volt a Civicemnek... Adott volt a hely... Mindez '94-ben. 

Előzmény: zimurgy (15321)
zimurgy Creative Commons License 2015.01.29 0 0 15321

A szórt fény kérdésben teljesen egyetértek veled: zavaró, és egyszerű ködlámpáknál biztosan mindig van szórt fény is.

A DE-t azért nem próbáltam soha, mert mire meg tudtam volna fizetni, eltűntek a kínálatból. ;-)

Szépen, igényesen beépíteni gondolom nehéz lehetett, de már sokan mások is nagyon dicsérték...

Előzmény: Wicked Belzebub (15319)
T-Adee Creative Commons License 2015.01.29 0 0 15320

A sárgásabb alacsonyabb K fénnyel bizony jobban látni ködben és esőben.

(próbáld ki otthon: egy befőttesüvegbe tegyél vizet és világitsd meg egy fehér majd egy sárga fénnyel,próbáld meg ugyanezt ha tejjel kicsit opálosítod a vizet.A fehér fény "belefullad" a sárga pedig szépen átvilágít rajta)Igazából nem is értem a ködösöket miért nem kadmiumsárgával szerelik gyárilag?Csodát persze nem fog tenni egyik sem,a lapos,rövid terítőfény arra jó,hogy az út 2 szélét jobban érzékeld,de gyorsabban ködlámpával sem lehet menni.

Wicked Belzebub Creative Commons License 2015.01.29 0 0 15319

használtam és is ez a keletnémet csodát. A nevére már nem emlékeztem. 

Sőt, szedtem is szét, tuningoltam is, volt amelyiket át is alakítottam szúrófénnyé :)

Ismerem a konstrukciót. Tudom mik a hibái. Hidd el, az akkor jól világított, mai szemmel már nem jó. Elég rossz hatásfokú lámpa volt, sok szórt fénnyel. Ennyit tudott az akkori NDK-s fejlesztés. Egy mai szabadtükrös ködlámpa mellett sehol nincs. Volt egyébként nemsokkal az AKA után, a következő autómon az általad említett 5 centis DE rendszerű ködlámpám. Nem a méret a lényeg, bitang jól világított...

A sárga a más kérdés, annak a hullámhossza kevésbé nyelődik el a ködben, azért látszódik jobban. Használtam a kerek sárga német ködlámpát is a '80-as évek elején. Ahhoz képest, h mekkora volt, nagyon "le volt fojtva". 

Volt lengyelpiacos ködlámpám is, hát azért az nem volt egy csúcs, de egy kis tuning után használhatóbbá vált :)

zimurgy Creative Commons License 2015.01.29 0 0 15318

Nem elírás, szándékosan írtam.

Ha valami remek sárga a ködlámpa, akkor előbb észrevenni sűrű ködben, mint a tompítottat.

Az szerintem a másodlagos funkciója, hogy lássak vele. Ugyanis azzal sem látni. :(

Persze néha van olyan köd, ami az úttest fölött 20 cm-rel kezdődik csak, azalatt át tud világítani, illetve az út szélét jobban meglátni vele, de aztán nagyjából ennyi...

A modern, mai autókba épített ködfényszórókról nagyon határozott véleményem van. :(

Nézz meg egy olyan megoldást, amikor a tompítottal, távolságival egy egységbe építették takarékosságból. Ott kábé semmilyen funkcióval nem bír. Aztán vannak a miniatűr, kb 40 mm átmérőjű ködfényszórók (főleg prémium autókon szeretik), amelyek ha csak egy minimális szennyeződést kapnak, már akkor is alig érnek valamit.

Ha összevetjük a fillérekbe kerülő lengyel univerzális ködfényszóróval, döbbenet a különbség...

Régesrégen, a Škoda 120-asunkon keletnémet AKA ködfényszórók voltak. Attól tartok, hogy nem lesz még egyszer olyan hatásos ködlámpám. (Ámbár annak a fő fényszóróit is visszasírom: az üvegalapú foncsor mosolyogva bírta a 100/90-es H4-es izzókkal.)

Előzmény: Wicked Belzebub (15317)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2015.01.29 0 0 15317

"ködfényszórónál fontos szempont, hogy lehetőleg előbb észrevehető legyen, mint a tompított"

Az a hátsó ködzárófény...

Elöl a ködlámpának csak annyi a funkciója, h láss. 

Nézz meg bármilyen modern ködlámpát, magad elé világít max 20 méterre, nulla szórt fénnyel. 

Előzmény: zimurgy (15316)
zimurgy Creative Commons License 2015.01.29 0 0 15316

Szerintem iszonyúan drága, aztán a felfogatása sem győzött meg. Hogy lehet ezen nagyon finoman a magasságot beállítani? A 2 db led jobb fényt biztosít, mint a gyári ködlámpa izzója? Aztán a ködfényszóró átvilágított felülete igencsak kicsi, ráadásul csak egészen szemből észlelhető (ködfényszórónál fontos szempont, hogy lehetőleg előbb észrevehető legyen, mint a tompított). Kanyarlámpának meg bárki bekötheti a meglévő ködfényszóróját, némi okosítással. Ezeken túl még igen mélyre is kerül, és a remek hepehupás útjainkon esetleg túl későn veszi észre a szembejövő.

Ez mondjuk sok olyan autónál is gyenge megoldás szerintem, amelyekben gyárilag van menetfény. Az a ritkább megoldás, mikor a tompítottal egy magasságba építik.

Előzmény: zoli07 (15312)
Norbi10. Creative Commons License 2015.01.29 0 0 15315

Sziasztok! :) Vásároltam Osram night breaker unlimited izzókat H7 est! az lenne a kérdésem ezeket nem hamisítják? elég jó áron vásároltam 4.000Ft volt a pár.  letudom valahogy ellenőrizni hogy eredeti e vagy sem? van rajta valami sorozatszám amivel le van zárva felül.

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.29 0 0 15314

Pár tapasztalat nem lenne rossz. 

Már nézegettem korábban is ezt,  a kanyarfény miatt gonsolkodnék el rajta még köd  miatt xd

Előzmény: zoli07 (15312)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.29 0 0 15313

Valeo Blue Effect izzókról van valakinek tapasztalata, véleménye? Milyen a színe, színezi a foncsort...?

zoli07 Creative Commons License 2015.01.29 0 0 15312

Ledeket a ködlámpába – utólag

Ledes ködlámpa, nappali menetfény és kanyarfény egyben, már csak a kompaktsága miatt is megéri. Tovább »

forrás: totalcar.hu

fetitaco Creative Commons License 2015.01.29 0 0 15311

Akkor ki kellene próbálnom?

Előzmény: Törölt nick (15310)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.28 0 0 15310

ezt nem neztem

feheres, de erdekes. nem olyan feher, mint osram, masabb.

vizesen viszont jo, osram ott gyengebb.

Előzmény: fetitaco (15309)
fetitaco Creative Commons License 2015.01.28 0 0 15309

Szemből látni a kéket a foncsorban?

Előzmény: Törölt nick (15307)
-peter Creative Commons License 2015.01.28 0 0 15308
jaja, péntek lesz a rendelés napja, addig vennem kell Aquavisiont. Aztán minden megy WB-nek.
Előzmény: Julian86 (15305)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.28 0 0 15307

Hali.

Philips x-treme, csak sajnos nem olcsó :)

Legalábbis crv-ben nagyon jó :)

üdv

Előzmény: fetitaco (15306)
fetitaco Creative Commons License 2015.01.28 0 0 15306

Melyik izzó is ez pontosan?

Előzmény: Törölt nick (15303)
Julian86 Creative Commons License 2015.01.28 0 0 15305

Peti itt a remek alkalom, hogy jó izzót vegyél jó áron. :)

Nagyon jó akció!

Előzmény: Reléguru (15304)
Reléguru Creative Commons License 2015.01.27 0 0 15304

Hello!

Hát akkor, íme a meglepetés:

Megalight Ultra 120

Előzmény: Julian86 (15297)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.26 0 0 15303

Pedig sacc 5000 környékén menne szépen.

Eddig a legkiegyensúlyozottabb izzó, amit használtam. Esőben sem rossz, hóban marha jó, szárazon is nagyon ott van.

Szárazon minimálisan gyengébb, mint nb, de esőben hihetetlen jó ahhoz képest, hogy nem teljesen sárga. Igaz festés nélküli a 100-as, de naggyon szép a fénye.

No a merényletet nem übereli semmi sem :D

Jah és egyenletesebb vmitől a fénye...

Üdv

G

Előzmény: Reléguru (15302)
Reléguru Creative Commons License 2015.01.26 0 0 15302

Az a leggázabb árrés tekintetében. Pénteken lópiaci kupec szintjéig mentem le a Philips Automotive kelet európai értékesítési vezetőjével, mégsem tudjuk értékelhető módon olcsóbban adni. Mutattam neki egy-két weboldalt, ahol olcsóbb, számoltunk, váltottunk és azt mondta, hogy az tuti hamisítvány....

Szóval, van ellenszél szépen...

Előzmény: Törölt nick (15300)
Reléguru Creative Commons License 2015.01.26 0 0 15301

Igen, de ez még nekem sem világos. Szerintem beépített LED menetfényes, xenon lámpa talán A4 Audiba. Nem gondolom, hogy eladható árban kihozható egy több éves autó esetén egy LED tompított ECE engedéllyel.

Előzmény: Julian86 (15299)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!