Szuper receptek. Csak azt nem értem, miért nem hozza elő a lista ezt a topicot? - egészen véletlenül bukkantam rá.
Hiába nyitom meg a "Konyhaasztalt", nincs a listán. FURI!
cinc nekem is ragad a papirkosarra, de nem kell sikalni a muffinsutot, uhogy en azota is papirozok:) amugy emlekeim szerint angliaban a boltikat is ugy kell kienni a papirbol, mert bele van ragadva, uhogy lehet h ennek igy kell lennie
margarinnal en olvasztva veszem az adagot, de szvsz kicsi a kulonbseg (vagy nem, meg sose probaltam ki:)
roll,nekem a papirkosárra is ragadt,de azért fini volt.
Amit nem tudok: a margarinnál az olvasztottnak kell 1/3bögrényinek lenni,vagy kimrek ennyi szilárd vajat és utána olvasztom?
2,5 bogre liszt
fel bogre cukor
1 teaskanal fahej
1 teaskanal so (tenyleg!)
1 teaskanal vaniliascukor
1 teaskanal szodabikarbona
eztet osszekever
beleut 1 db tojas es 1 bogre te
jol osszekavar
majd beletesz 2,5 bogre picire osszevagott (en hosszaban egyszer felbevagtam, aztan ahogy az uborkat kockazza az ember lanya) rebarbarat
es illik bele fel bogre aprora vagott dio
en valojaban 1,5 bogre rebarbara-1 bogre alma alapanyaggal dolgoztam, es finom lett:)
Szerintem szinte mindegyik édes muffint meg lehet csinálni cukor helyett édesítőszerrel. Ha az egyéb szénhidrátra is figyelni kell, akkor finomliszt helyett teljes kiőrlésűvel. Előnyben részesítendők a bogyós gyümölcsök (áfonya, málna, stb.), azok kevés cukrot tartalmaznak.
Engem is érdekelnek a tapasztalatok azzal a gumiszerű anyagból (szilikon??) való muffinsütővel. Első blikkre túl laposnak is tűnt..
Remek muffinsütőket láttam ma a Párizsi utca Városház utca felöli végén egy francia edényeket árusító üzletben. mindenféle muffin és aprósütemény formák vannak olyan hőáló műanyag-gumi szerű anyagból,amiben ha megsült, egyszerűen kifordítod belőle. Csodás vörösréz edényeket is tartanak, az összes pénzemet ott tudnám hagyni:)
Készüljetek fel rá lelkileg, mielőtt megnézitek
:)
Úgy látszik, hasonló az ízlésünk. Én is tettem a tésztához mézes sütemény fűszerkeveréket és nagy sikere volt. Az öcsém, aki nagy ínyenc, rögtön azzal kezdte, hogy "Jajjdejó, mézes süti!" Pedig pont méz az nem volt benne. De nagyon ízlett mindenkinek. :o)
Egy másik adagba előre tejbe áztatott aszalt meggyet tettem - isteni lett.
Én egy hete vettem egy muffin sütőt és az alapreceptet két féle ízesítéssel kipróbáltam már. Nagyon finom volt. A második alkalommal egy teáskanál mézessütemény-fűszerkeveréket és apróra vágott almát tettem hozzá. Gondoltam hogy egy picit ennek már olyan karácsonyi hangulata lesz.
Ha valaki tud kifejezetten karácsonyi receptet legyen szíves írja meg!!!
Köszi előre is!
Gica
Ürölök, hogy rátaláltam erre a topic-ra. Az alaprecept alapján már két adagot is sütöttem más-más ízesítéssel és azóta a család teljesen belehabarodott a muffin-ba. Sikerült 12-adagos muffin-tepsit is vennem - állati kényelmes!
csokichipses muffin, sajat fejlesztes:)
ezekkel az aranyokkal kicsit beleragadt a sutobe, de ha hasznaltam volna papirkosarkat, akkor tokeletesen kijott volna, szoval erdemes kiprobalni
egy kulon talban elkevertem
1 es 1/2 bogre lisztet,
1/2 bogre zabpelyhet,
1/2 tk sutoport + 1/2 tk szodabikarbonat,
hozzaadtam 10 dkg apro kockakra vagott etcsokit,
es mikor ez egyben volt, hozzakevertem a lisztes kevereket a vajas keverekhez,
elomelegitett sutoben jol megsutottem, epp 2*12 db lett, es tegnap este sutottem, es ma reggeli utan mar egy darab se volt meg belole...
255 gr liszt
1 evökanál sütöpor
3/4 kávéskanál so
1 kávéskanál fahéj
50 gr fehér cukor
50 gr barna cukor
2 nagy tojás
55 gr vaj szobamelegen
1,8 dl tej
1 kávéskanál almaecet
2 csésze vagy 4,7 dl friss Blueberry, vagy ha konzerv, jol leszürve
Ez egy Cuisinart szakácskönyv recept (Abby Mandel's Cuisinart Classroom), igy a készités is ahhoz lett leirva, de természetesen kézzel is össze lehet vegyiteni. A lisztet, sütöport, sot s fahéjat összekeverni 2 másodpercig. Félretenni, összekeverni a barna s fehér cukrot a tojásokkal, add hozzá a vajat 1 percig keverve, majd lassan öntve bele a tejet. Tedd hozzá a liszt keveréket amig eltünik a liszt, de ne keverd tul. Tedd át a keveréket egy tálba s ovatosan keverd bele a Blueberryt. Tedd a keveréket 16 kivajazott muffin formába, süsd 15-18 percig, amig világosbarnák lesznek a muffinok. Tedd kihülni öket egy fémrácsra s hintsd meg a tetejüket porcukorral.
(csak az összetvőket írom, az elkészítés azt gondolom logikus - összekevrni és megsütni, 25-30 perc - ha kérdés van szóljatok!
Spárga-sonka
300 g Sparga - megfőzni, kockázni
100 g Sonka - kockára
330 g Liszt
2½ Tkanál sütőpor
½ Tkanál szódabikarbóna
½ Tkanál só
1 Ekanál petrezselyem
1 csipet bors
2 tojás
80 ml olaj
200 ml spárgakrémleves
120 g tejföl
Sonka-sajt--hagyma
1 hagyma - kockára
1 fokhagyma - kockára
100 g teljes kiörlésű liszt
110 g sima liszt
2 TK sütőpor
1/2 TK szódabikarbóna
1/2 TK só
bors
Thymian und Oregano
125 g reszelt sajt(z.B. Emmentaler)
150 g főtt sonka
1 tojás
60 ml olaj(ca. 50 g)
250 g kaukázusi kefír
kevés reszelt sajt a tetejére
Hawaii:
200 g Ananas (Dose)
200 g sonka
100 g sajt (gouda)
300 g liszt
2 EK zabpeheyl
1 TK provinci fűsuzerkeverék
1 csomag sütőpor
1 TK szódaikarbóna
csipetnyi só
2 tojás
75 ml olaj
300 ml kaukázusi kefír
100 g túró
40 ml Ananaslé
rendben, akkor mondjatok véletlenszerűen élelmiszereket, és írom a muffin-recept változatát. Tessék szabadon engedni a fantáziát, mert colástól a brokkolisonát egészen a mercipánosig tényleg 700 féle van!
Dalia, ez csúcs! Engem különösen a sajtos, gombás muffinok izgattak fel, mert az édességért annyira nem vagyok oda... Azért most nekilátok, és sütök egy nagy adagot a saját almás verziómból, mert a tanítványimnak ígértem...