Keresés

Részletes keresés

pimre Creative Commons License 2018.03.20 0 0 12174

Lomtár ikonra talán megoldás: Asztal fölött egér jobb gomb->Személyre szabás->Ikoncsere->Lomtár (üres)/Lomtár (teli) kiválasztás és a C:\Windows\System32\imageres.dll fájlban vannak az ikonok, köztük ez is. Alapesetben ezt is ajánlja fel a rendszer.

Előzmény: IszikeMagaszaki (12172)
James 42 Creative Commons License 2018.03.20 0 0 12173

Én is ki szoktam kapcsolni a gépet, ha már nem használom.

A lomtárral kapcsolatban esetleg próbáld meg a ki- és bekapcsolást:

Az asztali ikonbeállítások megnyitásához a Windows 7 rendszerben válassza a Start gombot, a keresőmezőbe írja be az asztali ikonok kifejezést, majd válassza a Gyakori ikonok megjelenítése vagy elrejtése az asztalon lehetőséget.

(Nem próbáltam ki, mert most nincs itt 7-es.)

Előzmény: IszikeMagaszaki (12172)
IszikeMagaszaki Creative Commons License 2018.03.20 0 0 12172

Hm...tulajdonképpen, akár igazad is lehetne, azt hiszem ennek személyiségemben rejlő okai vannak. Én bizony éjszakára (mármint az éjszakának arra a részére, amikor alszom) kikapcsolom a gépet. Nem érezném jól magam, ha nem így lenne, ennél fogva nem tudnék jól aludni. Igaz: hibernálhatnám is, de avatott szakemberektől tudom, hogy pár naponként akkor is ajánlatos újraindítani. Különben túl sok szemetet gyűjt magába.

By the way: a lomtár problémára nincs valami ötleted? Nem mintha problémákat okozna, csak zavar. Valahogy szeretem, ha minden pontosan működik.

Előzmény: srf (12171)
srf Creative Commons License 2018.03.19 0 0 12171

Fejlesztenek ők is, a Microsoft is.

Valószínűleg az okozhat problémát, hogy a rootkit keresés boot előtt/alatt történik, ilyenkor letiltja a hálózatot, ami miatt több program megáll és hálózai kapcsolatra vár.

Amúgy mért bootolsz ilyen gyakran? Ha nem zárod le, csak altatod, az nem jó?

Én havonta egy-kétszer bootolok, akkor is inkább egy frissítés után. Egyébként meg folytatom, amit abbahagytam.

Előzmény: IszikeMagaszaki (12170)
IszikeMagaszaki Creative Commons License 2018.03.19 0 0 12170

Köszi, már rájöttem (lásd lentebb). Csak az az érthetetlen, hogy évekig nem okozott semmi problémár...

Előzmény: srf (12168)
IszikeMagaszaki Creative Commons License 2018.03.19 0 0 12169

Megpróbáltam. A Matwarebyte beállításaiban beállítottam egy 60 másodperces késleltetést. A dolog részleges eredményt hozott, a boot idő lecsökkent 53 másodpercre. Ez arra mindenképpen jó, hogy rávilágított: a problémát csakugyan a MB okozza. Vagy az is. Ám ha leszedem: mivel lehet helyettesíteni, mert amúgy nagyon jó. Azért használom, mert 1. kiváló a heurisztikája, jelez olyan PUP-okat és hasonlókat is, amit más vírusirtók nem, 2. A valós idejű védelem is ellenáll minden behatolási kísérletnek, amikor a többi meg sem mukkan.

Köszönöm a választ, hasznos volt. Most még a lomtár gondot kellene valahogy megoldani...

Előzmény: pimre (12167)
srf Creative Commons License 2018.03.18 0 0 12168

A MAlwareByte önmagában elegendő ahhoz, hogy hosszú legyen a boot.

Előzmény: IszikeMagaszaki (12165)
pimre Creative Commons License 2018.03.18 0 0 12167

Egy időben én is használtam a Malwarebyte-ot, szintén a fizetőst. Aztán egy idő után volt komoly lassulás, és ezt másoktól is olvastam. Akkor félretettem a Malwarebyte-ot, és megszűnt a probléma. Bár egyeseknél nincs ilyen tapasztalat. Ld. még: https://prohardver.hu/tema/malwarebytes_anti-malware/hsz_501-550.html #550 sorszámú hozzászólás.

És még egy kérdés, bár ez manapság már ritkán jelent problémát: Nincs véletlenül nagyon teli a Boot HDD? Esetleg túl nagy hiberfil.sys. Bár mondom, ennek kisebb esélyt adok.

arkilaszlo Creative Commons License 2018.03.18 0 0 12166

ez nem szemrehányás volt, 15 éve sszámítógépszervízben dolgozom

az sajnos a MAGYAR VALÓSÁG

lopott windows, lopott office (mintha ez mögött nem lenne komoly befektetett innováció és pénz), ingyenes víruskereső (de legalább van)

IszikeMagaszaki Creative Commons License 2018.03.18 0 0 12165

Hello! Avira-t és Malwarebyte - ot használok. A fizetős változatot. Azaz: nem a takarékosság a fő szempont, és tudom, hogy vannak kártevők, amit az egyik megtalál, a másik nem. Ezért - ez esetben - még néhány detektort IS(!) lefuttattam. Vagyis, nem hiszem, hogy megérdemelném a szemrehányást, de talán annyiból igazad van, hogy letöltöm még a NOD vagy az ESET próbaváltozatát is. Ha mutat valamit, amit a többi nem: ám legyen: lecserélem.

De sajnos nem reménykedem áttörő sikerben. Az eredményről be fogok számolni.

Előzmény: arkilaszlo (12164)
arkilaszlo Creative Commons License 2018.03.18 -1 0 12164

NOD, Kaspersky a vírusírtó

a vírusdetektor csak a lelkiismeretednek jó, mert úgy érzed, hogy van valamid

a nod egy évre 14 ezer HUF, diáknak, nyugdíjasnak 7 ezer HUF, több gépre olcsóbb, és ahogy az évek múlnak úgy az ára is megy le.

ha valaki ennyit nem képes rááldozni egy biztonságos netezésre, az ne menjen fel a netre

Előzmény: IszikeMagaszaki (12163)
IszikeMagaszaki Creative Commons License 2018.03.18 0 0 12163

Kösz a választ, de: 1. HD Sentinel 100%-ot mutat.

2. Ami számomra elérhető vírusdetektor, azt már mind lefuttattam, egyik sem jelzett semmit. Tudom, létezhet olyan is, amit a vírusirtók/detektorok nem mutatnak. De hogy lehet ezek ellen védekezni?

Egyáltalán: mit tehetnék még?

Előzmény: srf (12162)
srf Creative Commons License 2018.03.18 0 0 12162
  • Haldokló HD
  • Vírus
Előzmény: dos48 (12161)
dos48 Creative Commons License 2018.03.18 -1 1 12161

Igaz, a bootolás ettől független. Boccs.

Előzmény: IszikeMagaszaki (12160)
IszikeMagaszaki Creative Commons License 2018.03.18 0 0 12160

Töröltem. A helyzet változatlan. Igaz: nem látom be, hogy a még meg sem nyitott böngésző előzményei hogy befolyásolhatnák a windows indulási idejét, vagy a lomtár rendszermappa tartalmát?

Azért a választ köszönöm, de sajnos kénytelen vagyok megkérdezni: esetleg van e más ötlet?

Előzmény: dos48 (12159)
dos48 Creative Commons License 2018.03.17 -1 0 12159

Mielőtt bármit csinálnál próbáld meg a böngészőben törölni az "előzmények"-et.

Előzmény: IszikeMagaszaki (12158)
IszikeMagaszaki Creative Commons License 2018.03.17 0 0 12158

Egy nehéz kérdés a hozzáértőkhöz: Windows 7. A baj azzal kezdődött, hogy lelassult a bootolás. A "windows indítása" című állapotban majdnem 3 percig kavart, amíg felállt a rendszer. Előtte ez 40 sec. körül volt. Megpróbáltam mindent, ami a képességeimből telt, vírus és rendszervizsgálatok tömege: nem vezetett eredményre. Akkor visszaállítottam a rendszert egy korábbi (18 januári) állapotba. Úgy tűnt, hogy megoldódott a baj, csak később vettem észre, hogy az asztalon a lomtár ikonja egy sima lap képére változott. Érdekes módon a lomtár maga működik ugyan, de üríteni csak egyenkénti törléssel lehet, és ha az ikont akarom helyreállítani, jobb gombbal rákattintok és "tulajdonságok": akkor azt az ablakot kapom, hogy "az elem tulajdonságai nem érhetők el".

És ez még a kisebbik baj. A nagyobbik az, hogy a lerövidült boot idő, csak egy napig tartott. A másnapi rendszerindításkor ismét 150 másodperc a bootolás.

Kérdésem a szakértőkhöz: itt már valóban csak a teljes újratelepítés segít? Vagy már az sem?

James 42 Creative Commons License 2018.02.12 0 0 12157

No, hát megvan a megoldás. Úgy látszik, valaki egyszer beállított azon a gépen egy automatikus bejelentkezést, és azóta vagy törölték azt a felhasználót, vagy megváltozott a jelszava. A megoldás pedig: control userpasswords2, aztán A számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni bejelölése.

Előzmény: James 42 (12156)
James 42 Creative Commons License 2018.02.09 0 0 12156

Van egy probléma, amibe már kezdek beleőrülni. Van egy 64 bites 7-es, amelyen bekapcsolás után mindig egy piros X jelenik meg, és mellette ez a szöveg:

"Windows rendszerbiztonság

Adjon meg egy felhasználónevet és a hozzá tartozó jelszót.'

Alatta meg csak egy OK gomb van. Ha arra kattintunk, vagy nyomunk egy Escape-et, akkor megjelenik a "Más felhasználó" gomb is. Így be lehet lépni, de én azt szeretném, hogy mutassa az összes felhasználó ikonját, mint más rendes 7-esek. Már egy órája keresgélek a neten, és találtam is sok mindent, gpedit-es, secpol-os, regedit-es megoldásokat, csak éppen egyik sem működik, továbbra is ez a szarság fogad minden indulásnál. Látott már ilyet valaki?

A gpedit-ben ezeket próbáltam:

Számítógép konfigurációja, A Windows beállításai, Biztonsági beállítások, Helyi házirend, Biztonsági beállítások: Interaktív bejelentkezés: Nincs szükség Ctrl+ALT+DEL billentyűkombinációra

Felügyeleti sablonok, Rendszer, Bejelentkezés: Mindig a klasszikus bejelentkezés használata

A secpol-ban meg ezt:

Helyi házirend, Biztonsági beállítások: Interaktív bejelentkezés: Nincs szükség Ctrl+ALT+DEL billentyűkombinációra

Ez nyilván ugyanaz, mint a fenti, inkább csak azért írom le, hogy ne javasolja senki ezt a secpol-os megoldást. Mindkét beállításnál kipróbáltam mindkét lehetőséget, de nincs változás. Esetleg van valami más ötlet?

oljeg12 Creative Commons License 2018.01.26 0 0 12155

Megoldottam a videokártya problémát úgy, hogy vettem egy új videokártyát. Ezen legalább van HDMI aljzat is és így a TV-re is rá tudom kapcsolni. Jobban szeretem a filmeket nagyobb képernyőn látni.

Előzmény: oljeg12 (12153)
James 42 Creative Commons License 2018.01.26 0 0 12154

A DirectX-re nem tudsz csak úgy minden további nélkül "átkapcsolni", mert az egy program. Le kell tölteni, és telepíteni. Itt egy link: https://directx-11.en.softonic.com/

Előzmény: oljeg12 (12153)
oljeg12 Creative Commons License 2018.01.25 0 0 12153

Én szeretem a portable programokat, mert egy esetleges újra telepítés, vagy másik számítógépen való alkalmazásnál, meg vannak azok a az adatok és beállítások, amelyeket magamnak beállítottam, vagy hozzá adtam. Így vagyok a Firefoxal is. Most ebben az esetben is szerencsém volt vele, mert meg van egy másik meghajtón is, ahonnét próbaképpen lecseréltem a fertőzöttet. És láss csodát eltűnt a video download converter.

Most még a másik gépen a videokártyát kell valahogy át állítani. Hiába keresem a szoftverben, nem találom sehol az át állítási lehetőséget. A google se adott rá választ. Most megpróbálom, hogy esetleg a BIOS-ban találok-e rá lehetőséget.

Előzmény: pimre (12152)
pimre Creative Commons License 2018.01.25 0 0 12152

És ezt is próbáltad: Jobbra fenn Menü->Kiegészítők->Bővítmények és itt letiltani, vagy törölni. 

Ezen túl még az ilyenek gyakran befészkelik magukat az új lap/új oldal beállításoknál is. Menü->Beállítások->Kezdőlap, és itt a kezdőoldalnál, ha a nem kívánatos címet látod, azt is törölni kell.

(Egyébként én azt szeretem, hogy indításkor üres oldalt adjon (üres oldal megjelenítése). Majd én eldöntöm, hogy indítás után milyen oldalt töltök be.)

Most nem emlékszem biztosan, hogy van-e még más beállítás, ahol irtani kell ezt a disznóságot.

Előzmény: oljeg12 (12151)
oljeg12 Creative Commons License 2018.01.25 0 0 12151

Köszönöm a választ. Igaz, hogy nem írtam, de ezt már délután végig csináltam és nem jutottam semmire.

Előzmény: pimre (12150)
pimre Creative Commons License 2018.01.25 0 0 12150

A Google sok találatot ad erre a kérdésre. Például ezt: http://avirus.hu/video-converter-hirdetesek/

Ha nem működik, akkor írd be a keresőbe a következőket: "video download converter törlése", és tallózz a találatok közt!

Előzmény: oljeg12 (12149)
oljeg12 Creative Commons License 2018.01.25 0 0 12149

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.

Meg jelent egy Video Download Converter a gépemen és és átvette az uralmat a Firefox felett. Hiába próbálom a böngésző beállításainál letiltani, nem reagál a "kiterjesztés letiltása" gombra kattintásra. A kezdőoldalnak pedig csak egy üres oldal jelenik meg. Hogy tudnák megszabadulni ettől mocsoktól. A gépet NOD32-vel védem. Még is bejött ez az átkozott. Ha tudnátok segíteni, akkor nagyon megörvendeztetnétek.

Van egy másik problémám is. Van egy másik gép aminek a videokártyájára azt mondja a Google Earth, hogy nem kompatibilis és állítsam át Directx módra. De nem tudom hogy azt hogy kell csinálni. Legyetek szívesek és segítsetek ebben is.

Köszönöm.

pimre Creative Commons License 2018.01.12 0 0 12148

Azt elfelejtette megírni a linkelt cikk szerzője, hogy először az asztal fölé állunk az egérrel, majd a jobb gomb lenyomása után az egeret a Nézet fölé húzva jelenik meg a másik lista benne az Asztali elemek megjelenítése opcióval.

Előzmény: pimre (12147)
pimre Creative Commons License 2018.01.12 0 0 12147

Előfordulhatott ez is: http://legyes.hu/hu/post/eltunt-minden-ikon-a-windows-7-asztalrol/. És ezt könnyebb javítani.

Előzmény: kockapista (12145)
AteszX16SZR Creative Commons License 2018.01.12 0 0 12146

Szia! Egy rendszer visszaállítás megoldhatja a problémádat. Ha van visszaállítási pont.

Előzmény: kockapista (12145)
kockapista Creative Commons License 2018.01.11 0 0 12145

Sziasztok, tud nekem valaki segíteni valahogy eltüntettem egy mappa beállítások során a windows asztalról az összes könyvtárat nincsenek törlőlve, csak macerás kikeresni őket... 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!